Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: PCOS, Dabroston, problemi....

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno PCOS, Dabroston, problemi....

Prije 2 mjeseca saznala sam da imam PCOS, nikad prije nikakvih problema...
    Obzirom da hocu bebu, dobila sam Dabroston 2x1 tokom 10 dana od 16 do 26 dana ciklusa. Nakon prvih 10 dana, menstruaciju sam dobila točno nakon 2 dana. 16 dan sam ponovo pocela piti tablete 10 dana i sad je proslo vec 4 dana od zadnje tablete a menstruacije nema .
    Doktorica mi nije bas dobro objasnila kak da uzimam tablete pa me sad zanima da li da pricekam menstruaciju pa od prvog dana da brojim do 16 dana da pocnem pit tablete ili da ako ne dobijem menstruaciju da pocnem pit u predvideno vrijeme kao da sam dobila??

Drugo pitanje je da li je moguca trudnoca samo na dabrostonu?

Zbunjena sam skroz

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

1.) Piše ti u uputstvima Dabrostona, ali mislim da je neki rok za dobiti menstruaciju 8 dana od zadnje tablete, ako ne dobiješ konzultiraj dr. obavezno.
    2.) Uz terapiju Dabrostonom je moguće zatrudniti i ponekad je stvarno samo on dovoljan.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako je dr. rekla da piješ od 16. do 26. dana ciklusa, onda dan kad si dobila menstruaciju brojiš kao 1. i brojiš do 16.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Ako je dr. rekla da piješ od 16. do 26. dana ciklusa, onda dan kad si dobila menstruaciju brojiš kao 1. i brojiš do 16.
    Hvala ti... ovo mi je skroz novo i zbunjujece obzirom da sam nekad prije pila yasmin pa je skroz drugacije...

Za sad nisam htjela klomifen dok ne vidim da li ide samo sa Dabrostonom... Ovo zlo od pcos sam dobila u zadnjih godinu dana, pretpostavljam da je zbog stresa...

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja isto imam pcos te sam pila dabrostone , više se ne sjećam kada i koliko jer je to bilo prije cca 11mjeseci i zahvaljujući njima imam svoje zlato staro 1,5 mj :D

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne bih te htjela razočarat al dijagnozu PCO sam i ja imala.Pila Dabrostone i još štošta ali ništa nije pomoglo.
    Onda sam išla na laparaskopiju jajnika i zatrudnila nakon 1.5 mjesec.
    Sad zahvaljujući dr.Skalaku imam prekrasnu curicu od 2 god
    SRETNO!!!!!!!!!!!!!!!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa
    Ne bih te htjela razočarat al dijagnozu PCO sam i ja imala.Pila Dabrostone i još štošta ali ništa nije pomoglo.
    Onda sam išla na laparaskopiju jajnika i zatrudnila nakon 1.5 mjesec.
    Sad zahvaljujući dr.Skalaku imam prekrasnu curicu od 2 god
    SRETNO!!!!!!!!!!!!!!!!
    A čuj, kod policističnih jajnika (kao i kod svake "bolesti") ima i težih i lakših slučajeva. Ja sam npr. zatrudnila bez ikakve pomoći, ali nam je trebalo više od godinu dana.
    Dr. je spominjao Klomifem, ali nisam ga na kraju koristila. Nekome je dosta samo Dabroston, a nekome ništa ne pomaže. Držim fige za uspjeh.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

koliko ja znam, a to sam čitala ovdje i tako su mi obijasnili, dabroston nema veze sa pomaganjem u začeću, on pomaže kod reguliranja ciklua samim time i ovulacije, ali da ima direktan utjecaj na začeće kao klomifen to ne. Klomifen je baš kao potpora začeću i od njega je moguće dobit blizance kao nuspojava ( lijepa nuspojava)!!
    i sama sam pila duphastone ( isto što i dobrostone) i uvjek mi djeluje na M. pričekaj do najviše 10 dana nakom uzimanja i onda odi. mene uvijek izunenadi tek 4 dana od prestanka uzimanja.
    čak ima puno tema o dobrostonu i klomifenu tako da mislim da bi ovu mogli i zaključat!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    koliko ja znam, a to sam čitala ovdje i tako su mi obijasnili, dabroston nema veze sa pomaganjem u začeću, on pomaže kod reguliranja ciklua samim time i ovulacije, ali da ima direktan utjecaj na začeće kao klomifen to ne. Klomifen je baš kao potpora začeću i od njega je moguće dobit blizance kao nuspojava ( lijepa nuspojava)!!
    i sama sam pila duphastone ( isto što i dobrostone) i uvjek mi djeluje na M. pričekaj do najviše 10 dana nakom uzimanja i onda odi. mene uvijek izunenadi tek 4 dana od prestanka uzimanja.
    čak ima puno tema o dobrostonu i klomifenu tako da mislim da bi ovu mogli i zaključat!!
    Pa opet ima Dabroston svrhu, izregulira cikluse, da se pojavi ovulacija i eto ti začeća.
    Slažem se, ima več negdje tema o Dabrostonu, ja sam ga uzimala prije 100 godina, pa da ne dajem krive informacije.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

[quote="AnemonaPa opet ima Dabroston svrhu, izregulira cikluse, da se pojavi ovulacija i eto ti začeća.
    Slažem se, ima več negdje tema o Dabrostonu, ja sam ga uzimala prije 100 godina, pa da ne dajem krive informacije.[/quote]

e pa to sam i mislila, ali mislim da dobrostone nema svrhu povećavanja janih stanica kao što to ima klomifen. klomifen čak koriste muški i žene!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo ovdje imaš o dobrostima dosta a na istom podforumu bi trebala nać i prvi nastavak te teme pa pročitaj malo možda nađeš pta te zanima

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...e1f4cf71d5eb18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •