Vidi rezultate ankete: Da li vaše dijete maše glavom kada tone u san, spava ili se budi?

Glasači
12. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da, uvijek

5 41.67%
  • Da, ponekad

2 16.67%
  • Ne, nikad

5 41.67%
Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Spavati kao beba

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Spavati kao beba

Iako se fraza "spavati kao beba" obično koristi da bi se opisao miran, bezbrižan san, kod našeg bebača izgleda vrijedi neka druga definicija.

Bebač ima 4 mjeseca, papa isključivo majčino mlijeko i izvrsno napreduje.

Ono što nas brine je sljedeće. Kada tone u san, počne mahati glavom lijevo-desno. Neki puta to radi relativno nježno i kratko, no ponekad to zna više izgledati kao trzanje glavom, a zna potrajati i do pola sata (duže od toga nismo izdržali bez "intervencije"). To ponekad radi i kada se budi, dakle uvijek kada je u polusnu. Kada je budan, takvom ponašanju nema ni traga.

U zadnje vrijeme, mahanju glavom se pridružilo i migoljenje cijelim tijelom kao i lamatanje ručicama i nožicama. Također, sada to gotovo redovito počne raditi usred noći po nekoliko puta. Do nedavno je u pravilo mirno prespavao noć, uz eventualno jedno dojenje.

Teško je pronaći relevantne informacije vezane uz ovakvo ponašanje, pa molimo za pomoć, mišljenja, iskustva, savjete... Pedijatar je samo usputno prokomentirao da je to normalno.

Teško nam ga je gledati kako to radi, bojimo se da će si ozlijediti vrat ili da će to početi raditi i dok je budan.

Možemo li i trebamo li što poduzeti u vezi toga?

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

od mojih vjencanih kumova curica ima 2 godine i radi to isto kada se uspavljuje. neznam tocno kad je pocela,ali po njima to radi oduvjek.nisam ju vidila da bi se tako isto ponasala kada joj se ne spava.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: Spavati kao beba

Citiraj ZZip prvotno napisa
    Možemo li i trebamo li što poduzeti u vezi toga?
    Ako vam se čini da nešto nije u redu svakako potražite mišljenje stručnjaka.

Je li pedijatrica vidjela kako točno izgleda to mahanje glavom ili ste joj samo usput spomenuli?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to radi i T, ja sam protumačila da traži cicu...mislim, gotovo sam uvjerena da je to to..da glavom traži što će staviti u usta

moja susjedica je vječno to radila ko mala, drmala glavom kad je bila nervozna, mi bi se vječno čudili i mislili d nešto nije ok, cura je završila težak faks, ima dečka i nije za pet, nego za deset

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moja M je uvijek to radila dok je spavala na leđima.
    već zadnja 2-3 mjeseca spava isključivo na trbuhu pa se prestala trzati i spava puno čvršće i duže jer ju je to mlataranje glavicom i trzanje budilo

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj anilokin prvotno napisa
    moja M je uvijek to radila dok je spavala na leđima
    Spavanje na leđima je detalj koji smo zaboravili spomenuti. Baš tako je i s našim bebačom, to radi isključivo kada se uspavljuje na leđima u krevetu. Ali, ako je na leđima u auto-sjedalici u autu, ili ako se vozi u kolicima, onda će zaspati bez mahanja glavom (vjerojatno kretanje kompenzira te pokrete).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •