Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 108 od 108

Tema: STRAH OD SVINJSKE GRIPE U TRUDNOČI

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislimada se mi to u GMO-free zemlji ne moramo brinuti
    školarci preboljevaju ovu 'strašnu' gripu u 3 dana i nakon toga su ok, bez malaksalosti
    od obične gripe se duže oporavljaš i ne gine ti tjedan dana kreveta

viču da će biti gora i strašnija jer eto cjepiva su gotova, novci su potroeni, red je da se to i naplati prodajom cjepiva

oni imaju cjepivo za ovaj tip gripe
    koji nije toliko strašan koliko bi oni htjeli, pa sad viču da će biti još gore
    kako može biti gore kad je u pitanju isti tip gripe?
    ako je mutirala i postala opasnija , onda imamo novi tip gripe

a cjepivo 'djeluje' samo na točno određen tip gripe (nema široko djelovanje ka antibiotik)
    dakle: točno određen tip gripe , već postojeći koji nije strašan

cjepvo trenutne gripe neće djelovati protiv novog opasniijeg mutiranog tipa gripe

osim.... ako samo cjepivo neće biti način širenja novog dizajniranog oblika gripe
    svi znamo da su živa cjepiva opasna jer može doći do prijenosa sa cjepljene osobe na ostale

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mozarela prvotno napisa
    u svakom slučaju mene ne brine ova trenutna svinjska gripa nego onaj drugi val koji spominju kao agresivniji i opasniji a trebao bi doći ovu jesen-zimu. :/
    Drugi val je već krenuo u Americi i za sada nije ništa više letalan od prvoga tj. virus nije doživio mutacije koje bi ga učinile opasnijim.
    Nitko ne može reći u kojem će smjeru virus mutirati, pretpostavke o agresivnijem drugom valu se temelje na iskustvima sa Španjolskom gripom iz 1918. Druge pandemije iz 20. stoljeća se uopće nisu tako ponašale.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Citiraj mozarela prvotno napisa
    u svakom slučaju mene ne brine ova trenutna svinjska gripa nego onaj drugi val koji spominju kao agresivniji i opasniji a trebao bi doći ovu jesen-zimu. :/
    Drugi val je već krenuo u Americi i za sada nije ništa više letalan od prvoga tj. virus nije doživio mutacije koje bi ga učinile opasnijim.
    Nitko ne može reći u kojem će smjeru virus mutirati, pretpostavke o agresivnijem drugom valu se temelje na iskustvima sa Španjolskom gripom iz 1918. Druge pandemije iz 20. stoljeća se uopće nisu tako ponašale.

ovo je prilično umirujuće.

koji su tvoji izvori da je taj drugi val krenuo?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Google news? - ponovo su hrpe bolesnih u americi, a u međuvremenu je broj slučajeva pao (ali ne i nestao)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

znate onaj vic - kaže čovjek "mislim da imam svinjsku gripu. Osjećam se grozno i izgledam ko prase"!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svi zdravstvenjaci (pa i oni koje znam privatno dakle ne bi mi lagali) govore da je prebolijeti svinjsku gripu puno lakše i jednostavnije nego običnu onu našu tipa A ili B, dakle čuvajmo se gripe općenito i dižimo imunitet vitaminom C, pilećom juhicom i sl.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •