Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 108

Tema: STRAH OD SVINJSKE GRIPE U TRUDNOČI

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno STRAH OD SVINJSKE GRIPE U TRUDNOČI

Drage moje,
    započela sam ovu temu jer sam pred sami kraj trudnoče i možda postajem od hormona sve više paranojična,ali užasno me strah.
    Nigdje ne piše kako ta gripa utječe na trudnoču,na trudnice i na samu bebu.Pročitala sam dva članka na netu i oba dvije trudnice koje su se zarazile svinjskom gripom su umrle.Voljela bi kad bi se malo više o tome pisalo...i kako utječe na malu djecu i na novorođenčad?
    Užasno se pazim,ne idem na velika okupljališta,peremo stalno ruke....ali šta če mi sve to kad mi može netko od obitelji to donijet na kučni prag.
    Šogor mi stalno putuje u Ameriku i Veliku Britaniju i on je prvi koji me može zarazit jer živi iznad mene.
    Neznam...šta vi mislite o toj gripi?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ariela, ja mislim da ju ti nećeš dobiti - zato pusti....

kikica i ja smo bile u parizu 9 dana. svaki dan u takvoj gužvi - da nismo znale za sebe. prve dane smo potrošile brdo maramica, pa odustale ..

nekakav gradski vlak + metro u kojima si stisnut da ne možeš disati, šoping centar, ulice u kojima je valjda 5 ljudi na m2, ajfelov toranj (ista stvar :? ), aerodrom... brdo amerikanaca, meksikanaca, španjolaca, itd...

i sve ok

vidjele smo samo jednu japanku (na povratku), koja je nosila masku.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako si pred sami kraj trudnoće, mislim da ne trebaš brinuti previše, jer ćeš roditi prije nego što gripa kod nas krene zaozbiljno. No, od šogora bh se ja na tvom mjestu izolirala, gripa je u Velikoj Britaniji zaista u punom zamahu, i postji vjerojatnost da je on tamo pokupi. Opet, vjerojatnost da se ti zaraziš od njega nije velika, ali ja se ne bih baš ljubila sa njim.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    ali ja se ne bih baš ljubila sa njim.
    ovisi čiji muž je šogor... to može bit opasnije od gripe

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma još mi samo treba da se i ljubim snjim....inače kad dođe s puta uvijek se na par dana zatvorim hermetički u kuču s malom dok ne vidim ako ima kakve simptome..ali ovaj put idem kod stare par dana ipak za svaki slučaj..to me malo ljuti da moram tako odlazit od svoje kuče,ali možda da se malo više zna o tome,kako to djeluje na dječicu i na trudnice...možda to čak ni nije nešto tako strašno..mislim da me nekako više samo to ime "svinjska" plaši više od svega..vjerovatno sam sad pred kraj na rubu psihičkog sloma,nemam pojma.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ariela, kad ti je termin?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

27.8

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne djeluje dobro na trudnice, smatra se da su u rizičnoj skupini.
    Termin ti je vrlo brzo, pa se pričuvaj šogora.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Znam....malo sam pogledala onu američku stranicu ali svejedno još se baš puno nezna jer valjda nije bilo slučajeva sa trudnicama osim ta jedna u engleskoj i jedna u španjolskoj.
    A opet dovoljno je da zarazi nekog od ukučana.....rekla sa suprugu,jer on ide po njega na aerodrom da se par dana nečemo vidjet dok ja ne vidim da li itko od njih ima kakve simptome.Bolje da ja sebe i malu čuvam još ovo malo šta mi ostaje...ali kao da baš mene neki vražiji peh prati..inače da on tako ne živi kraj mene ,ma ne bi ja ni o tome razmišljala.Jer me se nebi baš diekto ticalo..ali šta ne rade nikakve kontrole na aerodromima ili nešto slično?Mislim da ako je netko bolestan ga ne bi trebali pustit u zemlju bez dodatnih pregleda.
    Uvijek kad su te neke velike pandemije,uvijek se i ja nađem tu negdje.Kad je bio SARS ja sam morala letit za Toronto kamo je najviše ljudi umiralo..kad je došla ptičija gripa prvi put na vjestima,ja i suprug smo gledali to u kineskom restoranu u Rimu na televiziji dok smo jeli pekinšku patku...ali di baš sve oko mene :?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na aerodromima, na nekoliko jezika, stoje upozorenja o simptomima - i upute kome se treba javiti.

ma brzo će ti proć ovih mjesec dana . bez gripe

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Oni to doma rade radi prašine - valjda joj je ostala navika.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kod nas su tjedan dana u posjeti bila dva amerikanca (sin od mamine frendice i njegov prijatelj) koji su prije toga proputovali cijelu europu i onda došli u hr...s time da je jedan boravio mjesec dana u španolskoj...grejt!!! došli su sa laganim simptomima prehlade, kao ići će oni rađe u hostel ali mi je to bilo glupo, pa sam rekla da je to glupo, nismo se vidjeli 100 godina, pa neka dođu kod nas. za par dana simptomi prehlade/gripe bili su sve jači, a ni meni ni mom dragom nije palo na pamet da bi mogla biti gripa, još gore svinjska... :/ onda je neko iz zaje...... spomenuo: "hm...možda je svinjska gripa..." i ŠOK...svi u panici...ja na internet, našla isto tako dva slučaja trudnica koje su umrle, odjurila u sobu i plač...najrađe bi da nestanu iz mog stana...a i oni vjerojatno isto...imali su apsolutno sve simptome...visoka temperatura, kašljanje, šrcanje, bol u kostima...ugl, koma :shock: bila sam uvjerene, to je to!

zvali u zaraznu, rekli: jeb'ga, sad neka ostanu kod vas, ionako se vjerojatno zaraženi, pa ih nema smisla slati u hotel da zaraze ostale ljude...neka čekamo!!! ako im nebude sutradan dobro, dovezite ih ovdje...dragi ih vozio, dobili antibiotike...eto, već je prošlo dva tjedna otkako su otišli...nama niš, a i oni su ozdravili...čujemo se skoro svaki put i oni panično pitaju dal imamo simptome!!

tpuj tpuj tpuj..ništa nama...čak nisam ni prehladicu od njih dobila...a prvih dana smo se grlili naslikavali i stalno visjeli zajedno!!

e, da kupili smo i mi njima maske, to su nosili i bili zatvoreni ostatak boravka kod nas u jednoj sobi...katastrofa i njima i nama...izbjegavali smo se koliko smo mogli u desetak kvadrata stana i prala sam ruke STAAALNO i pila PUUUNO iscjeđenog limuna

mi hepi

poanta je:

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

e da, poanata moje priče je: nije baš toliko lako to zaraditi, odnosno treba su ful paziti...higijena, vitamini i slično...evo, dragi i ja smo primjer...na kraju vjerojatno nije ni bila svinjska gripa jer ih nisu slali na nikakva testiranja već dali antibiotike...ali čak nismo dobili ni onu običnu, koja sad u trudnoće nikako nije welcome..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ariela, ja mislim da ju ti nećeš dobiti - zato pusti....

kikica i ja smo bile u parizu 9 dana. svaki dan u takvoj gužvi - da nismo znale za sebe. prve dane smo potrošile brdo maramica, pa odustale ..

nekakav gradski vlak + metro u kojima si stisnut da ne možeš disati, šoping centar, ulice u kojima je valjda 5 ljudi na m2, ajfelov toranj (ista stvar :? ), aerodrom... brdo amerikanaca, meksikanaca, španjolaca, itd...

i sve ok

Ajme pa tebe ćemo prvu u izolaciju!

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super da je netko otvorio taj topić
    meni je termin u 11 mj i frka me je onih gostiju koji dolaze vidjeti bebeu i baš ih briga što su oni bolesni...
    ja sam tip koji kad to ne bih napravila čak niti ne idem prva 2 mj
    užasno bih se osiječala da im prenesem neku bolest

nego kako nekima reći "nemojte mi dolaziti" :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

reci telefonski da se zahvaljuješ na želji da dođu u posjet ali nadaš se da će oni također razumijeti tvoju želju da dođu ljedeći mjesec jer se još oporavljaš od porođaja i nemaš snage ni vremena za druženje

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo i ja moran potpisati doricu i reći da mi je drago zbog otvorenog topića...
    Ne bojin se pretjerano zaraze pošto smatran da je kao i svaka druga gripa. Ali kada rodin ipak ću napraviti ovo šta je MGrubi napisala.
    "Odgodit" posjete. Beba je ipak beba i mislin da bi svi tribali izbjegavati posjete prvih par mj. bez obzira na gripu i sl.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

po meni treba pronaći neku sredinu, bezveze je potpuno se izolirati od ljudi, a s druge strane ipak treba biti na oprezu i čuvati se zaraza (svinjske, a bome i obične girpe)

ja bih recimo dopustila posjete, ali bez previše dirkanja, virkanja i štipkanja bebice, ona bi boravila u zasebnoj prostoriji, i naravno, obavezno skidane cipela i pranje ruku prije gledanja bebice

tu svatko treba postupiti prema svojoj savjesti, znam da bi gosti trebali biti strpljivi i poštovati zahtjeve mame i bebe, ali često je i njihova želja da vide bebu velika kao i njihova ljubav, e tu treba biti obzian kako ne uvrijediti goste i istovremeno zaštiti bebicu

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sretna tu se slažem s tobon šta se tiće obitelji ali kad neka susjeda dođe vidit bebu drugi dan od izlaska iz rodilišta, čisto sumnjan da je rič o ljubavi...prije o znatiželji. Zato san ja evo odlučila biti stroža i nikog ne puštati osim najbližih. Njih naravno uz izuvanje i pranje ruku...

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj babel prvotno napisa
    sretna tu se slažem s tobon šta se tiće obitelji ali kad neka susjeda dođe vidit bebu drugi dan od izlaska iz rodilišta, čisto sumnjan da je rič o ljubavi...prije o znatiželji. Zato san ja evo odlučila biti stroža i nikog ne puštati osim najbližih. Njih naravno uz izuvanje i pranje ruku...
    potpisujem xxx

ja nažalost imam dosta i neodgovorne rodbine koji bi se samo pojavili i banuli bez tel. poziva

:/

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

na početku sam trudnoće. sredinom tjedna bila sam u ljekarni po prenatal. pokraj mene, na drugom šalteru čovjek je sa ženom tražio magistru nešto protiv gripe; kaže ima temperaturu , sve ga boli, kašalj.sumnja na svinjsku gripu... kupio je tamiflu.
    izašla sam iz ljekarne sva u šoku- di me nađe!?
    mislim da je gripa prisutnija među nama nego što se čini. ljudi vjerojatno niti ne idu doktoru, nego se liječe na svoju ruku...
    bojim se....
    :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa
    super da je netko otvorio taj topić
    meni je termin u 11 mj i frka me je onih gostiju koji dolaze vidjeti bebeu i baš ih briga što su oni bolesni...
    ja sam tip koji kad to ne bih napravila čak niti ne idem prva 2 mj
    užasno bih se osiječala da im prenesem neku bolest

nego kako nekima reći "nemojte mi dolaziti" :?
    jednostavno -nemojte mi dolaziti i lokot na vrata

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jednostavno -nemojte mi dolaziti i lokot na vrata
    izgleda da će tako i biti
    znam da mnogima neće biti pravo ali .... što im ja tu mogu :/
    bitnija mi je beba

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nikom ja ne dam blizu sebe, osim mužu Sve ostale rješavam putem telefona.
    Malo me jedino hvata panika, putujem za Zagreb polovicom 8 mjeseca, avionom, a Dubrovnik prepun turista...sve se mislim što mi je bolje, riskirat na aerodromu il se drndat autom 10 sati po vručini :/

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

RozaGroza ja bih odabrala avion. Po meni najsigurnije i najudobnije prijevozno sredstvo u sezoni...Čepovi na cesti su ogromni a ti moraš privalit neloš put...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam sad ušla u 35. tjedan i stvarno se trudim o svemu vezanom uz ovo finale trudnoće razmišljati pozitivno; svinjskom gripom sam čvrsto odlučila da se ne želim, neću i ne smijem opterećivati.
    Samu sebe iznenađujem ovakvim pozitivnim stavom, jer sam inače uvijek i u svemu paničar po prirodi.
    Osim toga, nevjerojatno mi je da osim dvije gore spomenute trudnice (koje su umrle) nigdje ni jedna trudnica u svijetu nije do sad oboljela od virusa?!
    Moja je pretpostavka da ih je oboljelo više, ali da je ishod bio sretan pa se zato ne spominju... dakle, nije valjda sve tako crno.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

naslušala se svega i svačega, slušala što kažu ljudi kojima je to struka, virolozi, pratila jedno vrijeme statistike po čitavom svijetu i na kraju zaključila, hebi ga, šta bude bit će.

danas sam ginicu čak i zaboravila pitati, inače ljubim je u čelo, žena je taman po mojoj mjeri.

i pitam ja tako sestru, a ona meni ni pet ni šest ma znate Frau ... vi se meni previše brinete oko svega, nemojte još i sa time razbijati glavu. ako dođe do toga rješavat ćemo to onda i tako sve ona ...a ja si mislim u prvi mah, jesi ti pošašavila ili kaj, ali kad sam izašla iz ordinacije, pričam sa mužem i upravo se o tome radi, od brige nemamo ništa. od toliko tisuća i tisuće zaraženih samo su dva smrtna slučaja među trudnicama bila i to obje su bile ionako prilično već bolesne, dakle imunitet u banani.

razgovarala sam i sa svojom starom doktoricom opće prakse tu u njemačkoj, izvrsna žena, i ona mi je rekla da se na žalost puno nema što napraviti.

za tamiflu se nema pojma kako može djelovati na bebe u utrobi, a za cjepivo kojeg još nema, još i manje.

tako da najbolje se ne kretati previše, izbjegavati ljude tako reći, koliko se može.

inače virus se prenosi na 2 m udaljenosti. i da, maske ne pomažu nezaraženima, nego bi ih trebali nositi zaraženi ako već izlaze npr. do doktora.

i to je praktički sve.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Nikom ja ne dam blizu sebe, osim mužu Sve ostale rješavam putem telefona.
    Malo me jedino hvata panika, putujem za Zagreb polovicom 8 mjeseca, avionom, a Dubrovnik prepun turista...sve se mislim što mi je bolje, riskirat na aerodromu il se drndat autom 10 sati po vručini :/
    putujte noću pa će te izbjeći vručine, a sigurnije se dovesti, ja bi tako (štaš nije da me nije briga, bez obzira na moj gornji optimistični post )

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cure odakle vama taj podatak o dvia smrtna slučaja među trudnicama?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Takve glasine kruže blogovima.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure odakle vama taj podatak o dvia smrtna slučaja među trudnicama?
    meni sa CNN-a i BBC-a

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na CNN-u i BBC-u je bila vijest da su od SG umrle samo dvije trudnice?
    Koliko ja znam, broj je, samo u Americi, veći.

U svakom slučaje, trudnice se trebaju pričuvati.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Na CNN-u i BBC-u je bila vijest da su od SG umrle samo dvije trudnice?
    Koliko ja znam, broj je, samo u Americi, veći.

U svakom slučaje, trudnice se trebaju pričuvati.
    sigurno da je sada veći, ja odgovoram samo gore na pitanje otkuda mi taj podatak, naime iz vremena kada sam ko sokol pratila događaje oko gripe, a to je bilo unatrag skoro dva mjeseca.
    sad više ne pratim , samoCNBC i financijski market

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ah da, za trudnice konkretno nije ništa javljeno, u smislu smrtnih slučajeva među njima, čak niti za USA, a niti za VB gdje trenutno valjda svaki dan oboljeva 1000 ljudi...tako da...

gripa ko gripa, svaka može biti smrtnosona, osim toga svake godine od sezonskih gripa umre i par stototina tisuća ljudi, pa se ne radi panika oko toga, mislim u medijima...

dobra je stvar što je WTO napravio paniku kao najviša instanca i pripremio sve na pozor jer se nije znalo kako će gripa odjeknuti, no za sada, kako se čini čak je i m,anje smrtonosna nego uobičajene sezonske gripe...

u svakom slučaju trudnice se moraju čuvati i ovako i onako i obične prehlade, a gdje ne gripe...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Javljeno je dosta konkretno, upravo je jučer objavljena jedna studija za prva dva mjeseca pandemije u USA, a i generalno, nije teško pronaći podatke.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imaš li kakav dobar link?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Javljeno je dosta konkretno, upravo je jučer objavljena jedna studija za prva dva mjeseca pandemije u USA, a i generalno, nije teško pronaći podatke.
    pa odijeli onda s curama...tema je svinjska gripa u trudnoći, ne ?

ja kao što rekoh ne pratim više, zapravo ne želim pratiti više

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo malo za utjehu, čanak (hina) od neki dan ...

pandemija gripe je tu samo da nas zaplaši

a i evo jedan današnji članak iz focusa (za one koje kuže njemački)..uglavnom kao što rekoh gripa ko gripa..ništa drastično opasnija od bilo koje gripe...

u svijetu od tuberkuloze umire dnevno 4400 ljudi...samo o tome se ne piše.

baš su usput napravili zgodan izračun preuzet iz financijske ekonomije "News per death ratio" pa je ispalo da po jednoj smrti od svinjske gripe dođe 8176 članaka, dok po jednoj smrti od tuberkuloze svega 0,1 članak...

tak da...

koliko je opasna svinjska gripa

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dovoljno je upisati swine flu u google news pa dobiti cijeli niz članaka - npr.
    http://abcnews.go.com/Health/Politic...8199396&page=1

S tim da se radi o periodu do 15.6. a broj smrtnih slučajeva se do sada otprilike utrostručio. Ovo se odnosi na USA.

Moram priznati da mi je bad linkati ovakve članke, jer mi je jasno da trudnice to uopće ne žele pratiti.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da si u krivu. Ove brojke su toliko nakaradno male da se ničime ne daju usporediti sa sezonskim gripama, koje zadnjih godina isto tako odnose manji broj žrtava. Upravo pogled na konkretne brojke te lijepo razuvjeri.

Uzgred, wikipedia ima friškije podatke od 15.6. Nadao sam se da imaš link na studiju koju si spomenula u prethodnom postu.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo drito iz VB, BBC, iako ja radije preferiram njemački Süddeutsche ili Focus, prizemniji su i manje fatalistični, drže se činjenica...

ulgavnom evo za razliku od tuberkuloze od koje dnevno umire 4400 ljudi, od ove gripe je u par mjeseci umro 700 ljudi u svijetu.

ima tu čanak i o 39godišnjoj trudnici koja je umrla u VB, ali jamo malo za ozbiljno, koliko dnevno umire žena pri porodu po čitavom svijetu kao i malih beba zbog čitavog niza komplikacija...

evo i oni kažu da je stopa smrtnosti prilično jednaka sezonskoj gripi...

BBC

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne razumijem u čemu sam u krivu :? - CDC-ova studija govori o broju smrtnih slučajeva među trudnicama u prva dva mjeseca pandemije u USA, i taj je broj veći od dva smrtna slučaja koje cure spominju na ovom topicu (i pišu da ne znaju za druge smrtne slučajeve). Do danas u USA ima 15 zabilježenih smrtnih slučajeva među trudnicama što je oko 15 % od ukupnog broja smrtnih slučajeva - i zato se trudnice smatraju rizičnom skupinom.
    O ozbiljnosti svinjske gripe generalno i tome što je pandemija nisam napisala ni slovca.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ne razumijem u čemu sam u krivu :? - CDC-ova studija govori o broju smrtnih slučajeva među trudnicama u prva dva mjeseca pandemije u USA, i taj je broj veći od dva smrtna slučaja koje cure spominju na ovom topicu (i pišu da ne znaju za druge smrtne slučajeve). Do danas u USA ima 15 zabilježenih smrtnih slučajeva među trudnicama što je oko 15 % od ukupnog broja smrtnih slučajeva - i zato se trudnice smatraju rizičnom skupinom.
    O ozbiljnosti svinjske gripe generalno i tome što je pandemija nisam napisala ni slovca.
    ne znam niti ja zbog čega se smatraš prozvanom, ali ja ovo ne pišem za tebe btw.

naravno, ako misliš na mene.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne mislim

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ne mislim
    svejedno bi i mene zanimao link na tu studiju...

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Mislim da si u krivu. Ove brojke su toliko nakaradno male da se ničime ne daju usporediti sa sezonskim gripama, koje zadnjih godina isto tako odnose manji broj žrtava. Upravo pogled na konkretne brojke te lijepo razuvjeri.

Uzgred, wikipedia ima friškije podatke od 15.6. Nadao sam se da imaš link na studiju koju si spomenula u prethodnom postu.
    potpisujem!

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nije se prodalo cijepivo od ptičje gripe i evo nam svinjske.
    Najviše umrlih od svinjske ima u siromašnim zemljama di nema higijene kao i od obične gripe tako da ne triba paničarit bez razloga...Uglavnom to je već napisano u predhodnim postevima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Poanta ove studije nisu brojevi (jer su uostalom zastarjeli), nego postoci, trudnice su među smrtnim slučajevima zastupljene većim postotkom nego generalno u populaciji; dakle rizična su skupina, dakle, pametno se pričuvati kad se virus krene širiti kod nas.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam izracunala da sam otprilike tacno (znam da ovo dvoje ne ide skupa, ali koristi se ) u vrijeme kada je mojoj bebi prestalo kucati srce isla na veliki gay koncert. nekako sam jedno vrijeme mislila da bi to definitivno moglo biti uzrok... u VB idu tako daleko da spominju da ljudi trebaju odloziti planiranje bebe :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •