Naravno da smo opet u problemu.![]()
Dakle ovako. Preko bare putuje i moj maloljetni brat, s mojom, a i svojom, punoljetnom sestrom.
Pitanje br. 1:
U njegovoj putovnici je navedena njegova stara adresa stanovanja. Je li to problem, odnosno postaje li putovnica nevazecom ako osoba preseli?
Nisam dosta pametna niti sto da upisem u polja o adresi stanovanja na papirima za vizu, ali nekako mi se logicnom cini ova trenutna adresa, gdje ga se moze naci (ako se dobro sjecam, tu je i prijavljen, samo mu putovnica nije mijenjana). Do sad nikad nije imao problema s prelaskom granice s tom adresom u putovnici koju nitko drugi u obitelji nema (a sam brat ionako nema osobnu jer mu je nepunih 16 godina).
Pitanje br. 2:
Sto je, zapravo, potrebno ponijeti na put kako brat i sestra ne bi imali problema? Njemu je, dakle, skoro 16 godina, sestra ima 28, a cak im niti prezime nije isto? Aviokompanije, aerodromi i slicno ne govore nista pametno. Eventualno nesto od biljeznika - ali sto? Na Engleskom?
Nadam se da ce netko znati. Meni je propuh u glavi, iako se ista kuha na +43232 stupnjeva, sto zbog temperature zraka, sto zbog organizacije svih ovih putovanja zbog koje cu JA na kraju zakasniti na vlastitu svadbu, valjda.
Dankebitte.![]()