Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: sto pomaze smanjenju posljedica lijecenja kortikosteroidima?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno sto pomaze smanjenju posljedica lijecenja kortikosteroidima?

ivar je bio 20 dana na terapiji koritkosteroidima, od visokih doza u prvom tjednu (32mg) pa do polaganog smanjenja prema 4mg. a od danas ih vise ne pije
    postoji li nesto sto pomaze da se tijelo sto prije ocisti od njih i ubrza nestanak nuspojava, kod njega su to okruglost face i uopce natecenost (ne bi nazvala to edemima ali ipak jest buhtlast), i osip slican bubuljicama koji mu je napao lice. kontrola ks je pokazala da je sve ostalo u redu, ali se kolesterol povecao

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

imaš pp

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos jedno pitanje taste majke

on, prije mrsavko mrsavi, je sad u - celulitnim grudvicama
    to isto prodje?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš sam ga vidjela prije nekih 10-ak dana i pomislila kako se zaokružio u faci.
    Nadam se da ćete se toga brzo riješiti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod odraslih taj višak kg prođe, sigurno i kod djece. To su standardne nuspojave velikih doza kortikosteroida - taj tzv. moonface i dobijanje kila, čitala sam da je prilikom dugotrajne upotrebe koritkosterodia potrebno pojjačati unos kalcija, ali ne znam je li to samo za žene koje su sklonije osteo-stanjima ili za sve.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitat cu sutra frendicu koja je trenutno na korticima.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Možeš pitati za detoksikaciju u centru Cedrus,Ilica 11,fitoterapeut Stribor Marković.Ima ozbiljan individualni pristup,moja obitelj i prijatelji imaju dobra iskustva(doduše ne sa kortićima ,ali sa drugim stvarima).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da je moj, ja bih ga odvela na onu detoksikaciju preko stopala....mojoj kolegici iz škole je pomoglo.....

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    da je moj, ja bih ga odvela na onu detoksikaciju preko stopala....mojoj kolegici iz škole je pomoglo.....
    detox preko stopala je izvlačenje novce za neuke
    a to što je kolegici pomoglo je čista slučajnost - pomoglo bi joj i luftanje

anyway, detox preko stopla je dodatni rizik za navlačenje gljivica, izvlačenje novce i korist 0 bodova

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ona je tako rekla... kaj ja znam.... baš je bila natečena... sama je pričala........ :/

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Re: sto pomaze smanjenju posljedica lijecenja kortikosteroid

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ivar je bio 20 dana na terapiji koritkosteroidima, od visokih doza u prvom tjednu (32mg) pa do polaganog smanjenja prema 4mg.
    Draga ivarica, ja sam ti već više od mjesec dana na kortikosteroidu(prvo sam ga u bolnici dobijala intravenozno (Lemod-solu 120mg 3 tjedna, pa mi je doza smanjena na 80mg, a nakon što sam otpuštena kući sam dobila tablete Decortina (40mg svaki drugi dan kroz 2 tjedna).
    Moja nefrologica je rekla da se ljudi hoće "zaokružiti" uslijed terapije tabletama za razliku od terapije intravenozno.
    Na tabletama sam već tjedan dana i za sada nisam primjetila neke veće nuspojave.
    Prirodno imam okruglastu facu tako da "moonface" još nije toliko izražen, al na sve sam spremna.
    Ten mi se malo pokvario(crvenilo u licu i sitni prištići, grublja i suha koža),a ono što me najviše smeta je pojačana dlakavost (brada, brkovi, lice-sreća pa su mi dlačice svjetle)
    Sve u svemu, kortikosteroidi su imunosupresivi i jako je bitno dozu smanjivati postepeno, a što se tiče nuspojava, one će definitivno nestati kroz jedan period (nakon prestanka terapije).
    Kolikogod u početku prezala od uzimanja kortića i ciklosporina(Neoral), mogu reći da su me spasili od dijalize, tako da su nuspojave zapravo minorna stavka u cijeloj priči!

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ali se kolesterol povecao
    To je također jedna od nuspojava. I meni se malčice povisio pa mi je doktorica dala tablete za reguliranje kolesterola Lipex (1 prije spavanja).
    Nisam još bila na kontroli što se tiče kolesterola, tako da ne znam jel tableta djeluje

Dio iz jednog članka, a tiče se kortikosteroida:

Nuspojave su im povećanje koncentracije glukoze u krvi, povećanje masnoća u krvi, usporavanje zaraštanja rana, osteoporoza...
    i s jednog drugog foruma:

Nazalost, iz vlastitog iskustva - tek kad potpuno prestanes uzimati kortice pocinju nestajati nuspojave... A sto duze uzimas kortice toliko duze treba da se vanjski znakovi potpuno povuku, znaci ako si npr. uzimao 6 mj. onda ces se otprilike 6 mj. nakon prestanka uzimanja vratiti izgledom u normalu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •