Results 1 to 14 of 14

Thread: prvo ljetovanje bez mame i tate

gitulja's Avatar

Default prvo ljetovanje bez mame i tate

dakle kao što naslov kaže, moja G je po prvi put krenula na more bez mene ili tate.
    jako je bila uzbuđena zadnjih dana, i već se dogovarala s bakom i dedom što će sve raditi. s njima je inače svaki dan, baka ju stavlja spavati popodne ...
    ali sad kad su kretali rastužila se i rasplakala da ona ne bi išla (to mi je baka rekla). kad su nazvali da su krenuli čula sam ju da veselo brblja.
    znam da će joj biti lijepo, i na kraju to je samo tjedan dana, ali svejedno me steže oko srca jer se rastužila.
    kako su vaši podnijeli prvi put bez vas?

I mi smo se ovaj tjedan (po prvi put u tri godine) rastali na par dana. Oni otišli s tatom, bakom i dedom (vidjaju ih inače svaki dan). Mi im objasnili da će mama doći za par dana (danas idem i ja) i sve 5. Ni zucnuli nisu, jer su bili uzbudjeni zbog puta na more.

A ja moram priznati da trenutno uživam. U kući je red i mir .

gitulja's Avatar

Quote Originally Posted by lola_34
    A ja moram priznati da trenutno uživam. U kući je red i mir .
    ovom se i ja nadam 8)
    evo i mi nakon 3 god i 5 dana, razdvojeni po prvi put. mislim išla je s tatom bez mene i obratno.
    mi smo nju pitali hoće li ići i sve ona to, naravno, razumije i složila se da ide.
    ali bez obzira na sve ipak se rastužila kad je trebalo stvarno i krenuti.
    ma zaboravit će ona čim vidi sve one bazene i more.

Maruška's Avatar

Quote Originally Posted by gitulja
    ali bez obzira na sve ipak se rastužila kad je trebalo stvarno i krenuti.
    Lovre (4,5g) se rastuži gotovo svako jutro kad idemo raditi...

Mislim da je njena reakcija sasvim očekivana. Bitno je pratiti njeno raspoloženje dalje. Dok god taj osjećaj tuge nije dominantan, sve je ok.

gitulja's Avatar

ona je već veselo brbljala s dedom u autu, kad mi je mama javila da su krenuli.
    za očekivati je malo tuge pred spavanje, ali nadam se stvarno malo.

Maruška's Avatar

Sve će biti u redu.

gitulja's Avatar

ja sam zapravo uvjerena da će sve biti ok. ali me ipak malo stegnulo oko srca kad sam čula da je plakala.
    ma, baka i deda su zakon, luduju s njom sve u 16. po danu se sigurno neće ni sjetiti kraj njih.

ivy's Avatar

Quote Originally Posted by lola_34
    . U kući je red i mir .
    joj, ovako i kod nas 8)
    alen je već dva tjedna na moru s didom i bakom i mislim da se već skroz prešaltao na njih

sofi je bila cijeli tjedan kod bake i dide na moru..pod cijeli tjedan računa se od nedjelje do petka, a to je najviše vremena (trenutno) koje ja mogu provesti bez svog djeteta..

a ni njoj nije bilo prebajno, koliko mi se čini, ona još uvijek više voli biti s nama pa makar to značilo i ljetno vrtićko dežurstvo :/

MalaSirena's Avatar

Evo, i moje dijete je ove godine prvi puta bez nas kod bake i dede u drugom gradu. Deda je jučer došao po njega. On je bilo toliko uzbuđen da nas je već pred odlazak skoro pa živcirao .
    Uživa tamo, trenutno su na vikendici blizu grada i on žvrlja okolo, rekao deda da će mu postaviti bazen kad bude jako vruće i nema nikakvih problema (s obzirom da će uskoro navršiti 6 godina valjda je jedva dočekao da se riješi staraca ).
    Ali najbolji mi je u svemu tome MM - kaže on meni nek se javim mališi. Ja neću zvati jer me malac zvao kad su stigli i kad mi je imao kaj za reći i ne želim ga prekidati u igri, ali je zato MM zvao par puta (naravno da malac nema vremena za razgovor).

gitulja's Avatar

kod nas je sve ok. čak joj je toliko dobro da mi se ne stigne javiti na telefon.

Moji su sad samo s bakom i dedom na moru (dva dana), ne usudim se zvati i pitati kako je , nemrem ovako i onako puno učiniti. Bolje da ni ne znam kako je.

Ma, prilagode se oni i naviknu, puno bolje nego mi.

lara01's Avatar

I lavić provodi prvi tjedan (od nedjelje navečer do petka popodne) bez mame i tate.
    Na moru je sa mojim starcima i sistericom. Do jutros nije imao vremena razgovarati sa nama, a onda je danas prije spavanja nastala kriza
    Nisu ga uspjeli nikako razveseliti, on bi mamu i tatu.
    Nadam se da će nekako izdržati do sutra popodne kada mi stižemo.
    A nama je bez obzira na čist stan i duge šetnje po gradu i laganini večernje ispijanje kavica, baš dosadno i jako, jako nam fali.

jelena.O's Avatar

ja imam malo starije i znam da to nije baš tako jednostavno!