Ne znam da li ovo spada na ovu temu, ali eto... prijavila sam se bila za taj babybonus i rekli mi da cu dobivati nekakve "savjetnike" (citaj knjizice) uz bonove za popust. Danas mi dosla knjizica za dob 7-12 mjeseci i idem ja citati pa naidjem na ovo:
"Nakon razdoblja dojenja nema razloga zasto se ne biste odlucili za laganu dijetu..." - ovo je druga (2.) recenica teksta tog savjetnika.
Malo kasnije opet: "Ako vam u razdoblju nakon dojenja pocne opadati kosa..."
Ono, sve je napisano u principu kao da se podrazumijeva da se vise ne doji dijete, a za razdoblje 7-12 mjeseci! Ja jos razumijem kad netko pise tako nakon godine dana djeteta (ne da odobravam, ali recimo razumijem jer je to stvarno prevladavajuci trend) ali ovo definitivno u suprotnosti s preporukama pedijatara da se dijete TREBA dojiti minimalno do godine dana?!
O dijelu da dijete treba poceti jesti sve sto i roditelji, samo manje (sic!) zacinjeno, pa da ga treba iseliti iz roditeljske sobe u vlastitu, i da se sad uspavljuje samo s dudicom i spava cijelu noc... o tim glupostima fakat ne bih.
Pa sad moderatorice mozda znate ako bi se i protiv ovakvih tekstova moglo malo protestirati, narocito jer su u jasnoj suprotnosti s pedijatrijskim preporukama... A mislim i da je protivno dojenju jer stvara laznu sliku da je normalno da se dijete vise ne doji nakon 6 mjeseci starosti.