Nema problema, glavno da se razumijemozrinka prvotno napisa
, moji kolege s posla porijeklom iz Dalmacije me uglavnom drze informiranim sto se tice rijeci iz Dalmacije, mada me jos uvijek iznenade svako toliko za necim novim i nerazumljivim
.
Kajse TV tice, na njoj gledam samo vremensku prognozu - zar zaista netko na telki govori purgerskim slengom? To me cudi, obicno su (barem prije) prevladavali dijalekti a la Smiljko Sagolj ... :shock:
Nego, bicikli. Nanoibeba: mi smo odlucili da ipak kupimo dva jeftinija bicikla, jednog sad vedranu, a drugog poslije Zrinki (tipa po 150 kn) umjesto jednog (ajmo rec za 500 kn) jer smo racunali da je to ipak isplativije. A ja smatram da nema tog bicikla kojeg on nece barem djelomicno potrgat za 3-4 godine,a servisirati se rijetko kad isplati.
Sto se tice kocnica i dileme "torpedo' (tj. nozna kocnica) i prednje kocnice - ja sam tu bez zadrske za rucne kocnice. Zasto? Zato sto je kasnija prilagodba na rucne kocnice (a njih imaju svi bicikli za vece klince i odrasle - dakle, prilagodba je neminovna) cesto frustrirajuca i obicno zavrsi sa nekoliko padova i pokojim slomljenim prstom ili rukom, natucenim nosom ili najmanje oderanim koljenom kad dijete pokusa kociti sa noznom kocnicom koju vise nema.
Isto tako, nije lose pri voznji uzbrdo imati taj prazni prostor za okrenuti pedale malo unazad kad treba uzeti zalet.
Ja sam promijenio dosad puno bicikala (od svoje trece godine dosad),a sa kilometrazom na njima bih vjerojatno mogao povuci crtu oko zemaljske kugle i mislim da sam dosta kompetentan po tom pitanju. Torpedo je nekad bio "in" kad ga je imala vecina Rogovih bicikala, no i tad su se ljudi preporadjali kad su dosli na tadasnje "specijalke" sa rucnim kocnicama.