Citiraj seni prvotno napisa
tatek i ja se sebi nasmijem, kad nakon mame koja je predavala u skoli pa smo moja sestra i ja govorile kakti hrvatski knjizevni jezik i nakon toliko zagrebackih godina jos uvijek kazem
ovo auto i
ova novina.
ali tjesim se ja da je to dio juznjackog sarma.

a o biciklu..... sto veliki nemaju nozne kocnice? meni su se one uvijek cinile sigurnijima od rucnih!
Strasno su rijetki bicikli za odrasle koji imaju nozne kocnice. Jedno vrijeme ih uopce nije bilo, no vidio sam opet par njih sa nekakvim pomodnim retro-look-om.

Ravnicarske zemlje (Nizozemska, Danska i sl.) imaju dosta takvih bicikala, no uvijek onih obicnih, s 2-3 brzine ili i bez njih. Bicikli sa vise brzina (ovi moderni, sa njih 12-21) ih nikad nemaju.

Ja mislim da su rucne sigurnije (ako ih se zna upotrebljavati, a ne stisnuti samo rucnu pa napravit salto) - kao prvo dvije su, zatim moze ih se odmjerenije upotrebljavati (ipak su nase ruke profinjenije od stopala),a kao sto rekoh, lakse je vozit uzbrdo i preko prepreka tipa rubnjak i slicno bez nozne kocnice jer treba nekad malo i pedale povuc nazad kad se skoci gore.