Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Svježi grah....

  1. #1
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno Svježi grah....

    ..može li u frizer?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    632

    Početno

    moze, ja stavljala i bude super!

  3. #3
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    :D :D hvala frost! Evo sad ga cistim. Kupila sam danas jednu kilu, kupiti cu sutra jos jednu pa cu strpati u friz. Nemam mi manestre do ove sa svjezim grahom (a i brze se skuha).

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    632

    Početno

    najvise volim taj mladi, mljac

  5. #5

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,729

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Nemam mi manestre do ove sa svjezim grahom
    Kak ju radiš? Ja baš imam graha...a sve mislim kako bi nešto bez mesa po ovoj vrućini.....

  6. #6
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    kolko uopce kosta kila svjezeg graha na placu?

  7. #7
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    20 kn / kg

    napisem recept za menstru malo kasnije

  8. #8

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,729

    Početno

    ajooooj....a ja se ponadala kad sam vidla da si nešto napisala....

    ja nisam kupovala, imam iz vrta...

  9. #9
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Ovako radim manestru (temeljni recept):
    Uzmem duboki tanjur i uspem graha toliko da mi pokrije duboko od tanjura (ako je suhi grah, onda ga pustim da se namace preko noci, ako je svjezi, onda ne treba), stavim ga u express lonac na 20 min, otovrim ga, dodam lijepi veliki komad suhog mesa (il susene kosti, ili kobasice sto vec imam) te kuham u express loncu jos nekih 20 min/pola sata. U medjuvremenu nasjeckam jednu srednju glavicu bijelog luka (na jako sitno), preprzim ga na ulju, dodam brasno i sve to uspem u grah. Pustim da kuha nekih 5 min pa dodam 1 ili 2 velika krumpira i malo tjestenine. Na kraju dodam sol i papar (ne dodavati vegetu).

    Eh sad - postoji puno bolja varijanta sa mrkvom i mahunama (meni najdraza ) - pocetak isti kao gore. Dakle 20 min grah, 20 min suho meso i onda dodam 1 veliki krumpir, mrkvu nasjeckanu na kockice i saku mahuna. Ponekad napravim zaprsku (ako je samo to za rucak), ponekad ne (ako je kao predjelo - juha).

    Ima jos jedan nacin, ali to se mozda nece svima svidjeti (meni je to super kad se ne osjecam bas najbolje, a treba mi ono nesto). Skuham samo grah, pola ga propasiram, dodam 1 krumpir i napravim zaprsku od pola luka na cistom maslinovom ulju sa malkice cesnjaka, sve uspem u grah i dodam jos malo tjestenine.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,729

    Početno

    Radila sam danas varijantu s mahunama..baš fino! Hvala

  11. #11
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    meni je grah super i radim ga na najjednostavniji mogući način!
    stavim grah, dvije mrkve, dva luka, pastrnak, celer...sve u komadu, povrće po izboru, ako je suhi grah, predhodno ga namočim, ako je friški onda krećem odmah s kuhanjem!
    zavorim express i kuham oko pola sata, otvorim i izvadim povrće u blender i izmiksam i vratim ga natrag u grah!
    i tako dobijem gusti, fini mirišljavi grah!
    ako je mm doma onda stavim i dvije kobasice ili komadić suhog mesa!
    i to je to!

  12. #12
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj ninik prvotno napisa
    zavorim express i kuham oko pola sata, otvorim i izvadim povrće u blender i izmiksam i vratim ga natrag u grah!
    i tako dobijem gusti, fini mirišljavi grah!
    ako je mm doma onda stavim i dvije kobasice ili komadić suhog mesa!
    i to je to!
    I meni je ovako najbolji grah.

    Jučer sam očistila 20 kg graha u mahuni i od tog spremila 10.3 kg u zamrzivač.

  13. #13
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    20 kn / kg

    napisem recept za menstru malo kasnije
    A??? Nema šanse, pa gdje ti to kupuješ? Na Trešnjevačkom placu svekrva platila 6 KN kilo, nekidan smo jeli bio prefin!

  14. #14
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Sad je oko 10-15 kn na Riječkoj placi

  15. #15
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    zanima me da li ga treba prvo blansirati ili moze direkt u frizer?

  16. #16
    Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa
    zanima me da li ga treba prvo blansirati ili moze direkt u frizer?
    stavljam ga direktno u frizer bez blanširanja

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •