mozda cemo opet cestitati nekome!!!
btw mihim imas preslatku bebu!!![]()
mozda cemo opet cestitati nekome!!!
btw mihim imas preslatku bebu!!![]()
i meni se cini da cemo cestitati! ti također, ne znam koja ti je slikica bila slađa.![]()
Ja sam jos uvek tu u komadu, i po svemu sudeci to ce potrajati, nadam se ne dve i po nedelje ko prosli putmihim prvotno napisa
![]()
A bebe vam necu ni komentiratinema tih reci
kole, bit će brzo, mora. Možda su ti krivo izračunali termin (recimo ako je O bila kasnije?). Čitala sam negdje da je samo cca 10% prenešenih T pravih prenešenih T, a ostatak je uglavnom vezan za kasniju O.
Inače, ja sam jučer mislila da ću se raspuknuti. Mala me lupala cijeli dan, za ručkom sam doslovce skočila sa stolca (mojem sinu nikad zabavnije), a poslijepodne me boljelo debelo crijevo kao da me nožem režu. Ja sam mislila da ću jučer roditi...
Danas sam puno bolje i dijete mi još uvijek spava...
Moja prethodna T. je svakako bila prenesena, a sve se nadam sad ce samo sto nije. Mislim imam bolove svakodnevno , neravnomerno ponekad cak i dosta jake, sa S. nisam imala ni k od kontrakcija pa se tesim.Lukina mamma prvotno napisa
A neces sigurno jos roditi, bar se nadam da necu ostati poslednja aaaaa
kole, i ja se nadam da neću još, imam fore 2-3 tjedna. Bebici ne bi škodilo da ima još kojih bar pola kile.![]()
Cure, da vam se pridružim u slatkom išćekivanju. Danas sam 37+5.
Kole, to je tu samo što nije, uzmi radi šta iztezajuće: peri prozore, ili briši prašinu, ili još bolje malo odbojke nije na odmet. Ja sam posljednji put prenijela par dana i toliko su mi dosadili svi sa zvanjem: pa kad će? da sam jedan dan čitav peglala posteljinu, kačala zavjese(a to su mi dvije najmrže dvije stvari od kućanskih poslova), naveče spavala ko beba, i ujutro porod počeo.
Nego Lukinmama, i tebi se desi da ti bebi malo zavrti iznutra po debelom crijevu, meni se to evo dešava posljednjh 7 dana, pa sam se zapitala da li je to ok. Baš kao što kažeš, nekada poskočim, kao da se glavicom vrti prema izlazu, pa ponekad promaši(nekao ja taj izlaz iznutra zamišljam kao lijevak)
eris - vjeruj ok je, i vise od toga, to ti samo znaci da je bebica nisko i u pravom polozaju!![]()
Cure da li ste primijetile da ste nekako natekle, tj da vam je tijelo zadržalo više tekućine? Ja sam ostala skroz bez gležnjeva u zadnjih par dana.
to je normalno pred kraj trudnoceZIMA prvotno napisa
eris ma sve ja to radim regularno a jos imam i trogodisnjaka kog svakodnevno vodim u park, danas smo malo igrali fudbalnisam bas trcala ali hocu reci prilicno sam aktivna.
ma sad ce ona svaki cas :D
Bok cure moje drage.
Evo da vam se javim i ujedno zahvalim na čestitkama!
Rodila sam u srijedu prekrasnu, crnokosu ljepoticu koja je teška 4250g i 52 cm duga.
Sve nas je iznenadila svojom veličinom još dodatno s time da je uranila.
Prekrasna je.
Porod je prošao fenomenalno, u roku 2,5 sata... ali od prvih trudova do izgona.
Ja sam malo popucala, ali za tu moju ljepoticu se sve da izgurati.
Velika pusa svima i puno mislim na vas!
![]()
![]()
cestitke jos jednom na maloj, tj. velikoj ljepotici!!!!
Ora, prekrasno! Čestitam na velikoj curki! Uživajte... :D
ZIMA, ja sam sad 37+1 i primijetila sam u zadnje vrijeme po čarapama i čizmama da mi noge natiču, pogotovo navečer. Ali, ne oko gležnjeva, već primijetim ispod i iznad koljena. I naravno da mi se sad celulit koji inače imam koliko hoćeš sad još više vidi i da su mi noge automatski još jače. Drugdje nisam primijetila nakupljanje tekućine, ali stignem još...![]()
eris, od jučer nisam imala te grozne bolove u "crijevu", ali ono u nedjelju što sam opisivala je bilo prestrašno. Kao Jack Trbosjek.![]()
Bila sam jučer na drugom CTG_u, curka je spavala što sestri nije bilo po volji jer je puls bio preujednačen.
Pokušali smo je probuditi, ali se ona nije dala. Malo se samo promeškoljila da taj puls poskoči i da se vidi neki pik na papiru i to je bilo to. Ali, zato čim smo sjeli u auto, hopa-cupa po trbuhu...
Dijete čvrsto spava kad spava. Kad bi bar tako i ostalo...![]()
Kole, samo ti skači uokolo. Ja ti zavidim jer se meni u zadnje vrijeme ne da ništa. Sve ove tjedne sam bila jako aktivna i radila svašta po kući, a sad mi se ništa ne radi. Samo bi se izležavala i spavala. Ima li još koja od vas ljenjivica?![]()
Ora cestitam jos jednom :D :D divno, uzivajte
Da vam se i mi javimo na brzinu. U nedjelju smo stigle doma i sad se polako svi četvero ušaltavamo. Porod mi je počeo pucanjem vodenjaka i za 5 sati smo vć mazili našu štrucu. Rodila se s 3830 g i 52 cm, sopsegom glavice 37 cžm, ali bez iti jedne intervencije :D . Sad puno jedemo i kakamo i borimo se s početnom prepunjenošću.
Kole, pokušaj se najesti ljute hrane, kod mene jeto bio okidač. Bilo smo na ljutim pljeskavicama s kajmakom jer nam je 10.12. bila godišnjica. I nakon toga je odmah krenulo tu noć.
Ora, stvarno velika cura!![]()
I ja sam naoticala pred kraj, a s Tinom čak zadnja dva mjeseca.
Ora,čestitam. veselim se tvom zgodnom porordu, i nadam se i sama takvom. Nego zašto vas je iznenadila veličinom?!Meni to izgleda ok veličina za drugu bebu.
Kole, ti još malo, pa si tek onda nadrljala, ali poskoči još koji put sa svojim sinom, i ja to radim, i kad mi se ne da, jer kad bude mala beba tu, i k tome i ova zima i snijeg, ostaće mi vremena za ručak i zadaću.
Lukinamama, mene je u prvoj trudnoći, 2 dana pred porod obuzela takva malodušnost, potreba za ležanjem, i nevoljkost, da su se svi bili uzbrinulo. I zaista je to bio znak za porod, jer sam inače vazda dobro raspoložena i od akcije, pa je to bilo nešto izvan obrazaca mog ponašanja na koje sam ih sve navikla. S drugim se ne sjećam, a sad s trećim bih voljela naći malo vremena za nas dvoje, ali šta je tu je!
Znači Kole je sad PRVA na listi, malo da navijam, naprijed, Kooole
cure ne znam jel vam znači kaj ali ja sam tjedan prije nego što ću roditi nekako promijenila izgled-jednostavno sam samo otekla te izgledala preočajnoi kad sam se to jutro probudila i pogledala znala sam da slijedi uskoro.beba je promijenila ritam,nekako se umirila.kod moje šogorice isto-sva je najednom izgledala izmučeno-ali to smo primjetili mi,ne ona.kolegica isto...dakle ako ste počele izgledati ekstra izmučeno,sad će
![]()
![]()
irchi cestitam!!
Joj cure divne ste![]()
evo danas sam opet prala prozore, bila u parku i pojela 7 ljutih feferona i sad
Irchi cestitam jos jednom, bas mi je drago da je sve bilo kako si htela, uzivajte
Da si malko bliže, pozvala bih te da mi stan malo urediš.kole prvotno napisa
Divim se koliko imaš energije, ja sam zadnjih dana kilava i lijena. Jutros sam očistila snijeg s balkona i već se moram odmarati pred kompom.
![]()
RozaGroza prvotno napisa
Lukina mamma pa imam energije da bi mogla sad dotrcati zacas da ti sredim stan, ma poludecu. nije mi toliko problem sto ona kasni nego je to vise tehnicko pitanje. krajem sledeceg meseca se selimo tj vracamo se svojoj kuci :D pa sam se nadala da ce ipak doci na vreme da se malo uhodamo.... a nista idem se malo pakovati
kole, onda te čeka još jedan veliki posao. Sretno s pakiranjem! :D
kole, nadam se da će skoro krenuti.
Do kada ti zapravo misliš čekati?
Ja danas idem po drugi puta na pregled na Sveti Duh, danas je točno 38. tjedan. Kada sam prošli tjedan bila, doktor me nije pregledavao već je samo radio UZV. Mantram da tako bude i danas, ali ne vjerujem da sam te sreće.
Ta tvoja malena stvarno voli bit u maminoj bušici! Ajde vibram da bude danas/sutra i da sve bude super i da sve stigneš![]()
lucij@ danas imam jedan pregled kod primalje i zakazan jos jedan sledece srede ako do tada nista ne bude, posle toga moram na preglede u bolnicu, dakle uzv i ctg da se vidi kakvo je stanje i koliko se jos sme cekati. S. smo cekali 17 dana pa su inducirali jer je bilo malo plodne vode a i on je bio dosta miran.
Ajd javi kako si ti prosla na pregledu
RozaGroza![]()
lucija@, dakle i ti si na Sv.Duhu? Vidim da i po termnu nismo daleko... Možda bumo rađale skupa...![]()
Bila sam na pregledu, sve je za pet i nemam vam ništa posebno za reći.
Ali opet sam išla samo na UZV, bez pregleda. I nisam bila na CTGu, rekala je sestra da još ne treba.
Ivana sam rodila u Vinogradskoj i moram priznati da je ovdje sve više onako kako si ja želim.
Lukina mama, i ti si na Svetom Duhu. Rekla si da si već bila na CTGu?
Meni je termin 30.12, možda se stvarno vidimo!
curke, malo da vas pozdravim
vidim krizaju se zadnji dani, a svima koje su rodile veeeeeelika pusa i cestitke :D![]()
jao, sjecam se svojih -ne tako davnih - trudnickih dana provedenih na ovom topiku... bas je bilo lijepo![]()
Kao prvo divan ti je avatarRozaGroza prvotno napisa
![]()
Bila na pregledu kod primalje, naravno nemam sta novo za reci. Imala sam 1. vag pregled zatvorena sam i to je to, moja mala nema jos nameru, uziva![]()
Tako da cure mozda vas i sacekam![]()
Cure koje idete na pregled na Sv duh, kak se naručujete? Ja sam sad u 35 tjednu, do sad sam bila privatno na pregledima. Gledala sam na njihovim stranicama ima sam kak se naručuje prek maila il telefaksa, al nema telefon.
I čestitke i puse svima koje su rodile![]()
Kole ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Nadam se da nećeš još dugo čekati upoznavanje s malenom![]()
Trudnicama u veselom isčekivanju![]()
lucija@, ja ću roditi na Sv. Duhu, ali se kontroliram privatno. Tamo radim sve preglede pa tako i CTG. Doktor mi je super, a na Duhu sam bila par puta pa su me zbedirali i rekla sam da ću tamo doći samo roditi...![]()
Roza, jako lijepa slikica...
kole, drž se, curka će van kad bude spremna. Očito joj treba koji dan...
argentina,![]()
Lukina mama, i ja se kontroliram privatno, ali sam u 37. tjednu počela ići na SD.
Zbunilo me to što me još nitko nije slao na CTG.
To valjda ovisi o doktoru. Ja sam išla prvi put s navršenih 36 tj. i sad i u prvoj trudnoći. Nemoj se s tim opterećivati...lucij@ prvotno napisa
![]()
Samo da javim da sam u petak u 11.45 rodila curicu tešku 3590 g i dugu 48 cm.Idem jer mi plače.Bog
čestitike velike svim ženicama koje su postale mame![]()
![]()
Mala nada,čestitke! Samo ti uživaj sa svojom bebicom!![]()
Mene ulovila viroza,nadam se samo da se od napinjanja prilikom kašljanja neću jače otvorili ili kaj već. Sva sreća nema temperature.![]()
Ja sam kasljala jedno dva tjedna pa se nisam ni mrvu otvorilatinaka prvotno napisa
![]()
~~~~~~~ da ozdravis sto pre![]()
Hvala, Kole![]()
Ma ja sam već lagano otvorena, a u 33 tj. sam. Od ovog napinjanja me dole sve boli, a neće mi se ove predstojeće blagdane provesti u krevetu, to mi nije ni najmanje privlačno.![]()
Tinaka evo ja upadam ko grom iz vedra neba, ali me zanima od kad si otvorena i koliko? Ja sam 33 tjedna isto ali zatvorena sam cervix 3 cm, zanima me dal mogu očekivat da ču dogurat do nove godine? U zadnju, kako strogo ležim več 4 mjeseca, osječam pritisak, moram pridržavat trbuh rukama jer su mi trbušni mišići užasno slabi pa imam osječaj da če sve otić dole kad se dignem na wc il tuširat, a najgore je popodne i navečer, tad me muž mora pridignut iz posteljeA kako mi je sad uvela preglede svako 10 dana meni je otići na pregled kao da imam otrčat maraton, JEDVA! Muž me iskrca točno ispred ordinacije (2 metra do ulaza) liftom na prvi kat i odmah me uzme na red, ne čekam ni 3 minute, odmah nazad doma, legnem i mrtva budem...užas! Molim Boga da doguramo do Nove godine, nadam se da hoćemo.
Kole nego, ima što novog? Jesi tu?![]()