:D :D :D Čestitke od srca!argentina prvotno napisa
![]()
Hvala curke svima na čestitkama!
Evo, mi smo doma, uhodavamo se i puno spavamo...
Leona se rodila na Božić u 13:22 s 2910g i 51cm. Mala će očito biti manekenka. Već sad ima duuuuge tanke nogice...![]()
Kad uhvatim vremena, pišem priču....
Pozz svim trudnicama i da lijepo dočekaju najljepši trenutak... Svoju bebu u naručju...
Lukina mamma, čestitam još jednom na tvojoj manekenki!
Roza, Irchi, valjda će biti tako kako ste mi i vi poželjele - jako sam nestrpljiva.
Bila sam danas na CTGu i UZVu, ništa se ne događa.
opusti se, sad ce to jos malolucij@ prvotno napisa
![]()
ja sam prenela 9 dana a izgledalo je kao 9 meseci
Roza jos malo :D
KoleKako tvoja ljepotica??
![]()
Sutra mi pregled, samo se nadam da je još sve OK i da se ne otvram, htjela bi da malecki dočeka bar 36-37 tjedan.
A nema Lucije!![]()
Lukina mamma prvotno napisa
Jupiiiii, cestitam na malenoj od sveg srca!
I ja sam danas bila na kontroli - 30 nedelja, malac skoro kilu i po, proporcionalan, ma savrsen!![]()
Jedino sto se nije dao snimiti na 4D - kao i obicno, sakrivao je lice rucicom..
I okrenuo se karlicno, nevaljalac mali - do sad je bio glavicom nadole. No, i sestrica mu je tako sedela do 37 punih nedelja, pa je na kraju ipak sve bilo po ps-u...
O Vishnja, kako vrijeme leti. Pa skoro sam o tvojoj novoj trudnoći čitala na rodia vidi sad već 30 nedelja.
Lukina mama, zaista si prava sretnica, i drago mi je što zvučiš tako pozitivno.
Roza Groza, kako prođe pregled, jel ostaje ležanje i režanje do daljnjeg?
Ja sam jučer bila, za 3 sedmice dobila 200grama ali beba je dobila 700grama i više, odakle, nemam pojma. Očigledno bebini grami nemaju puno veze sa maminim priirastom. Dok. je nešto promrmljala, kao moglo bi se reći malo ,1, prst otvorena, ali sve još visoko, zatvoreno, čvrsto, tako da mi reče da dođem opet za 15-20 dana, ako se ne porodim do tada. Ja vam još uvijek radim, i sad zaista mi počinje smetati, usprkos pokušajima da ostanem cool, da ne kukam, i da ostali ne primjete da sam trudna. Ovih 10kg više nije lako nositi na nogama 8 radnih sati i k tome doći kući i biti normalan roditelj i supruga osstatku porodice. Tako da sam čvrsto odlučila, do 8.1.radim i dosta je, ako će firma propast nek ide sve k vragu!
Posebno mi je teško ujutro rano ustati, nešto sam nikakva, troma, i mrzi me se pokrenuti. a opet kad dođem na posao, baš mi bude super, samo, da se radi negdje do 13 sati a ne do 16 i 30.
Kako ti Vishnja provodiš dane, ja svašta imam u planu kad odem na trudničko, pa budemo vidjeli.
Nažalost da...al ajde nema još puno, izdržat ću...eris prvotno napisa
Uh ti još radiš...moram priznat da ti lagano zavidim, jutros sam se probudila i u jednom trenu se osječala tako punom energije da sam rado htjela u neku akciju, al onda nakon 5 minuta obori me umorAl vjerujem da si se ti več uželila porodiljnog, zato kupi prnje i bris na uživanciju
![]()
Vishnja pravi dečko u tebe! Ja danas idem na pregled, nadam se da Špirek ima preko 2500, uh da bar! Prije 7 dana je imam 2300.
Alo cure, i ja se pridružujem ovoj temi, iako je možda još rano... tek u ponedeljak punimo 30 tjedana....
Čestitam svim novim mamicama, Roza groza sigurna sam da je dobio malac toliko u tjedan dana
Svima šaljem puno puno![]()
![]()
Ma Roza, draga, još sam tu.RozaGroza prvotno napisa
Samo da prijavim da sam još kući.
Eto spremam se za doček.
Bila sam danas na CTGu, ni t od trudova.
lucij@ još si tu?!?
Ja mislila da već grliš svoj smotuljak...pa kaj čekaš?![]()
lucij@ a da nebudeš ti ipak obdrojavala novu godinu u rađaoni??![]()
Sretna Vam Nova 2010. godina želim vam sve najbolje!!!:D
Fae, bit će da je moja Tonka odlučila čekati da se doc vrati s godišnjeg.
niky, nemoj se šaliti s time, upravo sam skužila da mi je ovo zadnji tulum za idućih godinu dana.
Onda uživaj draga......u nadi da neće tokom noći puknut vodenjaklucij@ prvotno napisa
![]()
lucij@ ma ne šalim se ja.....biti će još tuluma...zna biti zabavno i u rađaoni.....
![]()
![]()
![]()
ma Ana je super, odlicno napreduje (200g za dva dana), mleka za izvoz :D srecom pa i S. jos sisa sksplodirala bi.RozaGroza prvotno napisa
A srecna vam nova godina svima![]()
Ajde drzim vam svima fige da sve prodje super
Lucija sta bi ?
Ništa, cure, ništa.
Dobro smo se proveli za doček, tu kod mojih u malom, ali ugodnom društvu. Svi su navijali da nam se Tonkica pridruži pa da se tulum nastavi, ali eto, curka je odlučila još malo čekati.
BTW, pitaju moja braća ima li gdje za kupiti drip, dosta im je čekanja.
sad ce ona, jos malo uziva kod mamelucij@ prvotno napisa
![]()
Potpisujem Kole!lucij@ prvotno napisa
Probaj odbiti drip jer je porod neusporedivo lakši i podnošljiviji bez njega.
Ma znam Ora, niti ne pomišljam na drip, Ivana sam rodila sa dripom, znam kako je. Sad se već malo i pribojavam indukcije, budući se kod mene ali zaista ništa ne događa. No, još je rano, danas je 40+4.Ora prvotno napisa
U međuvremenu, braća su odustala od čekanja i otišli u planinu.
lucij@ draga znam kako je, svaki dan ko godina![]()
Ja sam u ovom porodu dobila drip jer mi je doma pukao vodenjak, a trudova nije uopće bilo. Bilo je žešće, trudovi jaaaaki i svako malo, ali je bilo brzo gotovo. MM nije stigao doći do bolnice da bude na porodu. To mi je najviše žao...Zato se mazio preko sat vremena u boksu s malom princezom koja je onako neoprana, sva u kaputiću od vernixa ležala na meni....![]()
Znam da su mišljenja podijeljena oko tog famoznog dripa, ali meni je pomogao...bilo me strah da beba ne bude unutra dugo bez vodice...
Drž"te se curke...![]()
Ne bi bila bez vodice jer se plodna voda obnavlja.....
ja sam isto mislila komentirat drip, al nisam htjela skretat s teme... uglavnom, uzasno ga se bojala, svasta procitala nesto dok sam ucila za ispite, po casopisima, tu... navodno su trudovi s dripom 50% bolniji. bila sam uvjerena da cu ga ovaj put odbit, naravno to mi nije palo na pamet i nije bilo moguce u mojoj situaciji. da ne filozofiram puno, dobila drip 25 kapi, pa ubrzano na 45... u pol 2 popodne, trudovi su bili tolko rijetki i malo bolni da me samo hvatala panika od straha kad ce doc pravi bolni, oni nepodnosljivi... imala ih samo 2 i u pol 5 rodila malte ne bez lijekova protiv bolova, jer taman kad sam trazila da mi daju nesto, dobila jedan spasmex koji nije stigao ni djelovat, a ja vec drzala malenu. poslije poroda me bilo samo strah da me netko ne probudi i da skuzim da sam jos trudna, nisam vjerovala da porod moze bit tolko lagan, malo bolan. imala bi jos za pisat vezano uz to, al bas mi se i neda - moram peglat.
svima, sretno i nemojte se bojat poroda, brzo to prođe kak god bilo.
meni je pomagalo sljedeće razmišljanje kad su me uhvatili trudovi u 1. trudnoći : Sutra u ovo vrijeme ću ležati i odmarati se i držati svoje zlato. I svaki put kad me je uhvatila nervoza, ili strah samo sam si ponovljala sutra u ovo vrijeme će sve biti super i pomoglo je. 1. porod je trajao 19 sati, tako da 10,11 sati zvuči sasvim ok za 2.I sad kad me počne hvatati panika, razmišljam ma to traje pola dana, što je to-sitnica
![]()
Mene navjiše strah poroda jer nemam k od kondicije. Mislim, ako sad jedva dišem nakon tuširanja kako ču tiskat tamo i rodit!?!?
Plus počela sam kupit vodu, ruke mi naotekle, noge, faca, cijela sam ko buhtla. Jeli to normalno da se naotekne zadnjih nekoliko tjedana?
ja sam imala vrlo jake i intenzivne trudove zadnja dva sata (dok se Anja nije spustila u porođajni kanal) na ovom porodu, pa sam pitala babicu, kako ću ja izgurati bebu, kad su me ti trudovi satrali toliko da se nisam mogla kontrolirati. imala sam osjećaj da tranzicija traje milijun godina. ona mi je samo rekla - ne boj se, u ključnom trenutku snage ti neće faliti. i tako je i bilo. izgon je bio sav u jednom trudu koji za razliku od trudova otvaranja i uopće nije bolio.RozaGroza prvotno napisa
što se tiče nateknuća to je skroz normalno, važno je da ti je tlak ok.
svu ćeš tu vodu ispiškiti.
Pzdrav svima u niskom startu. I ja vam se pridružujem ... ušla sam u 35. tjedan!!
Roza, i ja natičem od prije dva tjedna, ujutro sam ponekad neprepoznatljiva .... ali tlak je OK, mjerim ga redovno. Ako sam kroz dan aktivnija (tj. ako se ne izležavam doma cijelo vrijeme) tada me stopala ubijaju, al baš ono fest.
Drugi problem je jaka bol u trtici (skoro svakodnevna), zna me tako boljeti da ne mogu ustati iz kreveta ili se ne mogu preokrenuti s jedne strane na drugu. To traje već od 24. tjedna.
I šećer za kraj ... počele su žgaravice... pokušavam jesti male obroke jer sam skužila da mi je žgaravica jača ako pojedem veći obrok, smeta mi voće i voćni sokovi, mliječni proizvodi, slatkiši i začini pa to moram izbjegavati. Kad ne mogu nečemu odoljeti pomaže Rennie za cuclanje pa se s tom žgaravicom za sada nekako uspjevam nositi.
S kilama sam u +12, ali mislim da je od toga veliki udio vode koja mi se nakuplja u nogama, rukama a nešto malo i u licu.
Poroda se boooojiiiim :shock: , nisam niti torbu počela pakirati (kao da će ga ta činjenica odgoditi) uf....
Anamar ja se isto nadam nekoj čudnovatoj zalihi snage![]()
Rikikiki ja evo natičem zadnjih tjedan-dva možda, al baš sam skužila zadnjih par dana da sam nabujala ko da me je voda izbacila! Žgaravicu srečom nemam, valjda jer mi je dečkec več dosta dugo niže dole u zdjelici, iako se lakše uspušem, pa brijem da ipak imam neki pritisak na pluča.
Porod me straši najviše jer me strah da ne kolabiram usred pa da se nešto ne zakomplicira. Sve radi te nepostoječe kondicije![]()
Pomalo več odbrojavam, ako malac ne izađe prije, idem u bolnicu 21.1 da tamo odležim dane pred porod.
Lucij@, ima kakvih novosti? 8)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da krene ako već nisi sa štrucom!![]()
Roza i rikikiki, što s tiče nakupljanja vode, pokušajte smanjiti unos soli na minimum, to bi moglo malo pomoći. Ako ništa barem te kilice od vode odu brzo nakon poroda![]()
Rikikiki :D baš mi je drago da si se javila. Priznajem da me brinulo kad si pisala o manjku plodne vode i više se nisi javljala. A svrati nam i na zimske!
Roza, za porod odnosno sam izgon, kako se radi u našim rodilištima ti je najvažnije redovito raditi kegelove vježbe, a za to možeš i ležati i režati 8) . A bit će ti lakše i nakon poroda. I da postoji ta neka čudesna snaga, ne brini, sve će biti super. I čestitam tebi i Špiri ulazak u 37. tjedan
:D
pozdrav, curke
evo, danas smo usli u 40. tjedan, mada nam je jucer na pregledu dr rekao da sve odgovara za tjedan manje. procjena tezine je oko 3500g, plodna voda ok, posteljica 1. stupnja zrelosti.. uglavnom sve ok..
ali od ponoci poceli lagani trudici, oni tek toliko da ti ne daju spavati i to tocno na sedam minuta. i ja pomislila to je to, sada cu odlezati doma do jutra pa laganini put bolnice. oko dva sam spakirala koferic za stariju princezu za kod bake, sebi provjerila torbu..oko ceti sam uspjela zaspati i trudovi nestali...sada cijeli dan sve nesto radim, hodam, nadam se da ce se nesto pocet dogadat, ali nista!!
Roza cure su ti sve rekle, snage ces imati budi bez brige, moj prvi porod je trajao 30 i nesto sati a snage za izgon sam imala i vise nego dovoljno, drugi put sam 12 od 18 sati koliko mi je trajao porod provela iskljucivo na nogama i pogadjas opet je snaga dosla niotkuda![]()
lucij@ jel se vec mazite?
rikikiki nemoj se bojati draga
ja sam se tako jedno tri dana lozila da pocinje, opusti se sad ce to u svakom slucajuANA100 prvotno napisa
![]()
biti će da naša lucij@ več se mazi sa svojim![]()
ana100 ~~~~~~~~~~ da ubrzo krene i brzo završi ....![]()
S obzirom da je blizu kraja, interesuje me kako se osjećate/ili ste se osjećale ? Ja sam od NG konstantno umorna, ne spavam dobro, često idem na wc, jewdnostavno sam bezvoljna i troma. Malo me već uzbrinjava, ali pošto radim do petka, mislim se, da će biti bolje kada ujutro budem mogla odspavati ko trudnica,. Sad sam se evo nešto i uspuhala, a sinoć sam osjetila i trnce po nogama, kad, gle one malo čak i otekle. Kad se zavalim u kadu, treba mi pol sata samo da ustanem. Evo već razmišljam ko jedna (mislim da je to kazala RozaGroaza) trudnica, ako porod krene noću, ja neću imati snage, tako sam malaksala. I da, ujutro se osjećam kao da sam čitavu noć jahala. Eh jedino min seks padne na pamet, ali MM već sumnjičavo vrti glavom.
Pomagajte
Vjerovali ili ne, ali nikad bolje.![]()
Sad mi preostaje samo da pronadjem neko drvo i idem pokucati.![]()
uh lucija, znam kako ti je, iščekivanje je stvarno gore od ičega, za svaku sitnicu misliš možda je to-to, pa razočarenje... ja sam svog prvog jubića prenijela 14 dana i onda na silu. šta da ti kažem - izdrži, ne može vječno ostati unutra![]()
ja sam sad 37+5, narasla na 94kg, tlak mi super, umor kako koji dan, malo tanji živci (ipak imam mališu od 2,5god), leđa me bole još od prošlog poroda i krivo dane epiduralne - oštetili mi živac.
čini mi se da mi je gore bilo prije par tjedana kad su mi se kosti širile i jedva sam hodala, sad se sve to namjestilo i sad samo čekam. ko u nekom limbu, nisam ove blagdane ni osjetila jer nekako imam dojam da će mi tek s novom bebicom početi nova godina![]()
u četvrtak idem na prvi bolnički pregled i sva sam nervozna jer su me u prošloj trudnoći dva puta nepotrebno ostavljali u bolnici i sad se nesvjesno spremam na ''najgore'' i onda od te tjeskobe mi probava proradi i evo već dva dana ko grlica, svako malo na wc-u - hahahha, koma!![]()
do idućeg javljanja svu sreću želim onima kojima porod krene!!!![]()
kole, koliko je, na koncu, tvoja Ana "kasnila"?
Ja sam sada već lagano nervozna, stalno brinem je li sve ok. Moj doktor nije sklon bespotrebnim pregledima i radi mi samo UZV i CTG, kaže da za amnioskopijom nema potrebe. Naglašava da pratim njene pokrete pa možete misliti kako sam ja već luda i stalno je gurkam i osluškujem.
e i još pitanjce - budući da mi je sutra prvi bolnički pregled a nisam bila gore sto godina, je li još uvijek trudnička ambulanta (sutra idem kod dr. dukića :D ) tamo kad se uđe na onaj ''mali'' ulaz s ceste pa odmah nalijevo i onda je trudnička lijevo a uzv desno?
Lucij@ moja doktorica govori da meni isto neče radit nikakve vag.preglede osim ctg-a i Uzv-a, sad možda je to jer se ona nada da če moj Špirek izletit do termina :/
Anyway, zaboravila sam napisati: JOŠ SI TU???Vibram iz petnih žila da bude danas-sutra, i nemoj previše brinuti, gle Koline malecke, kasnila je toliko a sad je stvarno super, čitam na bespelenašima da je več imala suhu noć i hvata joj kakicu! Super!
Ja sam nočas imala lažnu uzbunu, mislila sam da su me probudili trudovi, kad ono bol u trtici kakvu često imam od ležanja. Malo sam se prepala, nadam se da če miškec pričekat bar do punih 37.
A inače i ja njega stalno nešto lupkam i "roll over Beethoven" po krevetu da ga osjetim da lupka. Nije mi ugodno kad se umiri, a ima neke čudne faze, 2 dana bude nevjerovatno aktivan, i onda ima dan mirovanja, osjetim ga full lagano, baš kao da se u ta 2 dana jako izmorio pa mu treba dan spavanja.
Jedva čekam da ga rodim i dovedem doma!!!