Stranica 16 od 24 PrviPrvi ... 61415161718 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1199

Tema: Kako se osjećate pred kraj trudnoće - 2.dio?

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

RozaGroza ja isto ludim lagano jer je bebica jako mirna, mislim da ću sutra zamolit UZV kod moje dr. jer me već hvata panika jel to normalno da je tako mirna... Nekad je moram po sat vremena gurkat, lupkat i sve ostalo da bi mi se javila laganim udarcem... koma

Prije nije bila tako mirna, zbog čega se to sada dešava???

Samo da izdržim do sutra da ne poludim, jer već danima ne mogu se prilagodit na njezin novi ritam...

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

silverine-da, sve je isto,malo renovirano, ali isto

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

fala, fala! držte nam fige sjutra da smo dobro!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joooj, luda sam vec!! vec trecu noc ne spavam od stezanja trbuha, pocne oko ponoci i traje dva, tri sata, oko četri zaspim i u jutro NIŠTA!! kao da se nista nije događalo... sutra idem na kontrolu pa cu valjda znat vise..
    a i moj mali se prilicno smirio, svako malo ga gurkam i budim.. jadno dijete, mozda ga tolko iživciram da odluci krenut van..

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i naravno, kad ja moram na prvi bolnički, vano se nebo otvori i zatrpa svijet...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Devojke, jedno banalno pitanje: kada vam bebice štucaju, odakle dopire izvor "potresa"?
    Naime, moj malac je, posle dužeg "dubljenja" na glavi, u 30. nedelji rešio da malo sedne na guzu. Dosta dugo je štucanje dopiralo iz gornjeg dela mog stomaka, a od juče ga čujem odozdo. Pa se sve nadam da je konačno u pravom položaju za "katapultiranje". I oblik stomaka mi je nekako drugačiji, izduženiji...hajde, pliz, dajte svoja iskustva...

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni se štucanje javlja iz predjela lijevo od pupka i malo niže. I zaista me nekada zna iživcirati, jer ne mogu da zaspim, ili da se skoncentrišem na bilo šta. Čudno jeste, ali zaista mi pomaže kada popijem 2-3dcl vode, a otkud to pojma nemam.
    Mene su prošle nervoza i umor od prije par dana i evo opet sam ona stara, raspoložena, doduše, sada sveki dan nakon posla malo odmorim, odspavam ili ležim 1 sat. Moguće je da mi je "naškodila" NG,

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I da vishnja, zaboravih glavnu stvar, beba je naglavce, odnosno u pravilnom položaju

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj eris prvotno napisa
    I da vishnja, zaboravih glavnu stvar, beba je naglavce, odnosno u pravilnom položaju
    :D
    Sve se nadam da je i moja...
    Inače, mene, tj. malenog, štucanje spopadne obično usred noći, pa me to i probudi. I po pola sata ne prestaje...moram i ja isprobati taj recept sa pijenjem vode...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj je glavom u zdjelici več od 27 tjedna, i štuckanje uvijek dolazi ozdole, više nekako u ravnini prepona iz stomka, dosta niže od pupka. Doduše on je več glavicom spreman ko raketa za izletit tako da može bit i od toga tako nisko.

Silverinne evo i ja danas imam kontrolu a vanka mečava i smrz Uopče mi se ne izlazi iz toplog kreveta, niti malo!

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nema nam lucije..... :D

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Fae prvotno napisa
    Ima

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Citiraj Fae prvotno napisa
    Ima

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam sad u 38 tjednu i unazad 10ak dana bebica zna imati strašno nemirne dijelove dana (po 2-3 sata to zna trajati), to budu udarci na sve strane, rebra, mjehur, sa strane... nema položaja koji meni ili bebi odgovara... druga stvar je da mi se gornji dio stomaka tako stvrdne i izboči da imam osjećaj da će mi koža popucati... inače mi se stomak izobličuje tokom dana nekoliko puta, jako otvrdne i bude napeto par sekundi... e sad, ne znam JESU LI TO PRIPREMNI TRUDOVI ILI SE TO JEDNOSTAVNO BEBICA VRPOLJI I NAMJEŠTA, RASTEŽE I SL?
    Ima li tko slična iskustva, i dali vas bebe znaju vremenski tako dugo lupati, po 2-3 sata (meni uglavnom navečer)?
    A glede štucanja, isto mi se javlja nekoliko puta dnevno, uglavnom 2-4 puta, i to u obliku ritmičnog pulsiranja dolje lijevo od pupka (inače, bebica je smještena na glavicu već neko vrijeme), nije ugodno, ali nije ni blizu neugodno kao udarci...

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo da se prijavimo - danas ravno 38 tjedana, uzv super, ctg super, uloživa za prst ( :D ), sve super da ne može bolje!! :D

RozaGroza - kako je prošla kontrola?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Moj je glavom u zdjelici več od 27 tjedna, i štuckanje uvijek dolazi ozdole, više nekako u ravnini prepona iz stomka, dosta niže od pupka.

Isto ovako i kod mene...
    Roza, kako je bilo na kontroli?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hej cure

Sve prošlo super...uzv i ctg dobri, bebica ima 2800, nije baš neki Hulk ali govori doktorica da ima školske mjere i da je sve super.
    Nočas sam imala "epizodu"...išla na wc i nije se probudio što inače uvijek napravi kad idem piškit u 03. Jedno 20 minuta sam tresla trbuh, lupkala bockala, naravno počela plakat i na kraju hvala Bogu probudi se moj ljeni magarčić, e onda sam se živa rasplakala ko luda...mm me smirivao pola sata.

Silverinne super za pregled
    Lucij@ ???

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hej cure

Sve prošlo super...uzv i ctg dobri, bebica ima 2800, nije baš neki Hulk ali govori doktorica da ima školske mjere i da je sve super.
    Nočas sam imala "epizodu"...išla na wc i nije se probudio što inače uvijek napravi kad idem piškit u 03. Jedno 20 minuta sam tresla trbuh, lupkala bockala, naravno počela plakat i na kraju hvala Bogu probudi se moj ljeni magarčić, e onda sam se živa rasplakala ko luda...mm me smirivao pola sata.
    Jel te barem dobro izlupao što si ga probudila u tako rane jutarnje sate
    Zezam se. Vidiš da bude sve oke

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

roza - ajoj mišice, teško mi se staviti u tvoj položaj jer nisam imala rizičnu trudnoću i nisam imala nekih teškoća, ali vjerujem da ti je sad pred kraj teško, sad budu najprevrtljiviji, jedan dan skaču, drugi dan miruju, prestanu raditi stvari na koje su nas navikli kroz tjedne pa opet briga... kad ti je termin? ako se dobro sjećam sad si poprilično pri kraju. i sad on izvodi, jel da? a ti ne možeš biti emotivnija... teško je sad potkraj ali probaj se maximalno opustiti da zajedno u blagostanju (kakvomtakvom) dočekate porod, a kad to dođe samu ćeš sebe oduševiti, garantiram ti, može ti sto mama prepričati porod, pričati kako otkriješ snagu za koju ne znaš, ali vidjet ćeš...

-zapravo tek tada slijede brige , e jesam te utješila -
    drži se draga!!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hej cure

Silverinne super za pregled
    Lucij@ ???
    Meni je na zadnjem uzv curica bila na 2800 sa 34 + 3, baš me zanima u kojem si ti sad tjednu... s tim da je moja malena na gornjoj granici, tj. malo je jača... a glede tog buđenja i mene je znalo izluđivati, nekad cijeli dan zna spavati tek toliko tu i tamo sitno nešto osjetim i onda nakon toga 2 dana bombardiranja što me opet uplaši da nije nekaj u redu... sad sam se već navikla da i dijete ima svoje dane kad joj se valjda samo spava pa se slabo javlja... al da se zabrineš istina je... makar se ja znam nekad zabrinuti i kad me jako lupa...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tinaka mogu ti reč da mi onda nije dao zaspat jedno uru vremena jer je toliko lupkao da sam na kraju Boga molila da malo zaspi I tek što sam full lijepo zaspala mirna a mm zagrlio bušicu, negdje u 05 naša Roza (pasica) uhvatila lickat svoju presvijetlu...ajme meni KOMA onaj neki mljec mljec zvuk, poludila sam, došlo mi je da je izbacim iz sobe, ali sam bila prelijena da se dižem

Silverinne baš si me utješila ti ko mm, govori mi on: ti si svjesna da najgore tek dolazi?? A termin mi je 1.2. iako me naručila u bolnicu 21.1. da me ima na oku...tako da ču kao šečer na kraju zadnjih 10 dana provest na odjelu Ako malecki ne odluči prije izletit

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nina dobra je tvoja malena!! Mi smo 36 tjedana + kusur (ne znam točno moram pogledat ticker, iako mi je po UZV trudnoča manja za par dana)

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jel ja to dobro vidim da nam nema naše Lucije???

lucij@

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da se Lucij@ več miluški sa štručicom

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

roza, ah, tako ti to ispadne - brineš ko luda dok si trudna a kad dođe bebica, još ako je prva - sama se sebi smiješ oko čega si dizala frku...

ma sve su to slatke muke!!

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

lucij@ je sigurno sa bebicom vec
    ja sam bez interneta jos neko vreme jer smo u selidbi naveliko ali ne mogu bez vas, drzim vam fige svima
    roza jos malo

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da...slatke muke jedva čekam da prestanu ove trudničke i počmu majčinske, iskreno više mi je dosadilo bit ovako nepomična i bespomočna

Kole
    Mi jutros bili na ctg-u...govori doktorica super zreo ctg, tako da več po srčanoj akciji više nije prematurus :D
    A kako sam počela lagano hodat, ubili me bolovi u kostima, stidna kost, zdjelica, kukova, trtica...sve mi je zakržljalo u ovih 5-6 mjeseci ležanja.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hahaha kako smo razmontirane!!

ja već dva dana ne mogu (čitaj - zbilja ne mogu nimalo) stat na lijevu nogu koliko mi se kuk raspada. šepam jedvice, a mom mališi baš u zadnje vrijeme najzanimljivije malo se igrat na podu u svojoj sobi, pa onda ''dođi, mama, dođi'' u dnevnu na pod, i tako migriramo sto puta a ja svakim dizanjem sve invalidnija... još 13 dana do termina - samo da me ne furaju u kolicima

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U ponedeljak punim 31 tjedan i opet su mi se vratili bolovi u dno leđa... jako se bojim prijevremenih trudova, jer mi je dr. rekla da sam skoro prst otvorena... Bol u dnu leđa je stalna ali nije prejaka... jel to za zabrinut se?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hej cure

draga roza, jos 20ak dana pa cemo slaviti drz se!

colly avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Nina Z prvotno napisa
    Ima li tko slična iskustva, i dali vas bebe znaju vremenski tako dugo lupati, po 2-3 sata (meni uglavnom navečer)?
    Ja sam sada 40+2 i mogu ti reci da je moj mali tocan ko urica, vec nekoliko tjedana pocne svoj show oko 18.30-20.30, osjecam udarce na sve strane i tako su jaki da znam samo uzdisati od muke.
    Stalno sam mislila smirit ce se pred porod ali eto, mi smo i termin prosli a on se ne da

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo da molo dignem temu, nešto se utišale ove cure šta su pred kraj... il su već gotove?

mi danas na pregledu, sve super, uzeli formulare za matične stanice i za tjedan dana (40.tj) opet natrag...

nadam se da ste sve dobro!!!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja sam baš htjela pitati jeste li sve već rodile?

Evo moj kratki izvještaj.
    Rodila sam u subotu, djevojčicu, ma šta djevojčicu, djevojku, skoro da može u školu, 4310 g i 53 cm. Porod je bio inducirani, ali ono, skroz inducirani, prokidanje vodenjaka, drip. Sve što nisam željela. Ali nije bilo nametnuto, bio je isključivo moj odabir na taj deseti dan od termina iako je doktor rekao da možemo čekati do 40+14. Naime, ja sam bila izuzetno nemirna, dvije noći nisam spavala neprestano osluškujući njene pokrete pa onda tresla trbuh do ludila... Grozno.
    Unatoč tome, moj porod je bio jako lijep, napisati ću vam malo kasnije više o tome, sad nisam poetski raspoložena.

Tko nam je idući na redu?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lucij@
    Malena ti je curetak i pol!

Ja idem u Petrovu na odjel sljedeći tjedan, ako do tad ne krene, i onda ćekamo u bolnici The Day! Usrah se od straha kako če to sve proći sobzirom na moju nepostoječu kondiciju, ali valjda bude OK...

Cure vibram svima da što prije krene i da se uskoro mazite sa bublicama

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Lucij@ - čestitam od srca na curetku - takav je bio i moj prvi momak a čini se da ni drugi ne zaostaje...
    baš mi je drago da ti je bio pozitivan porod unatoč neželjenim stavkama, ma bitno da je majuška dobro i da si ti dobro!! puno se sad volite i jedva čekam priču!

Roza - još malo, kolegice! sretan ti boravak u petrovoj i da te kondicija pozitivno iznenadi

puse cure svima, nadam se da nećemo još dugo čekati svoje mrvice

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Silver
    Tebi i Šimunu isto prekrasan susret

Ps: mi se počele pozdravljat a sve mi se ćini da još niti jedna nigdje ne ide

E da...kad krene plodni čep (nije mi krenuo) koliko dugo može on ispadati? I kojih sve boja bude?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Roza, meni je sa Ivanom ispao tri dana prije nego sam rodila. Sad nije uopće.
    Mojoj mami je od četiri poroda ispao samo jednom.
    Moj je bio crveno-proziran.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

@Roza meni je sa S. ispao u petak, a rodila sam u ponedjeljak i bio je proziran samo gust i sluzav, drugačiji od običnog iscjetka...nemožeš fulat.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Roza - koliko sam čitala posvuda taj čep kao ne možeš fulat jer je dosta obilniji od običnog iscjetka i kao konzistentniji, a boje žene navode od sukrvaste do neke normalne bjelkasto - prozirnkasto - mutne . meni s andrijom ništa nije ispadalo jer je sve bilo na silu pa me baš zanima kako će sad biti. imam dojam da stvarno i je kako kažu cure, te neke stvari tipa pucanja vodenjaka, ispadanja čepa i sl je možda teško drugome opisati, ali nekako imam filing da je teško fulat kad se dogodi. vidjet ćemo... 8)

i naravno roza, u dosadašnjem tonu - nepotrebne i preuranjene želje za super porodom šaljem u tvom smjeru!!

ps - mi doma (bake, djedovi i svi) otvorili kladionicu oko termina, ulog 5kn!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A meni je u prošloj bio baš sluzavo narančast, bilo ga je jako puno, nisam mogla vjerovat da toliko "sluzi" može izač iz mene...ali onda sad čitam da nekad bude alo i bez boje, pa sam našla novi razlog za frikiranje. Iako mi se više ni ne da frikirat

Silver dala si mi super ideju, idemo i mi bacit okladu, ima nas 8 u kući, biće tu love

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa kažem ti!!! nazovem ja brata i kažem mu - ej otvorili mi kladionicu na datum, za koji te pišem, a kaže on meni - nazovem te kad dođem doma da mi kažeš sve relevantne podatke - pa neću se kladit na ćelavo!!!

situacija se usijava!!

e! a kak ćeš ti mene ostaviti ovdje na cjedilu kad odeš u petrovu?! nosi laptop sa sobom! pa ko će mi svaki dan poželjeti sreću na porodu?!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ha ha ha Pucam od smijeha!!!
    A nosim lap, valjda, ne znam, ako me iznenadi prije planiranog odlaska ko zna oču se gačice sjetit uzet...uh, svaki dan pakiram tu torbu čuvenu i nikako da je spakiram pfffffffff ljena sam previše

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

c-c-c, ljenčino! moja spakirana već mjesec i pol (malo sam duže jedino tražila one jednokratne gaće - nije bilo dovoljno velikih ), doduše, moj ju macan svaka dva tri dana raspakirava i vadi mi stvari. posebno voli rastezat grudnjake za dojenje i vikat po stanu cciiiiiiiikkkeeee!!!!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

He he rano je počeo

Nego, kakve su to jednokratne gačice??? :?
    Jel misliš da mi to dobro dođe? I gdje ima kupit XXL

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure, sretno! Posebno tebi, RozaGroza i tvojem Špireku!

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

RozaGroza

meni su te gaćise dobro došle...makar nisam znala za njih..ja sam si kupila 10 komada pamučnih gača...a kad sam rodila i kad mi je došla sestra pitalea me da zakaj nemam jednokratne gačice....
    dobre su zato kaj poslje poroda dosta krvariš a ako pređe na te gačice samo ih baciš...
    MM je kupio u dm te jednokratne gačice i mislim da je u pakiranju 5komada....

eto nadam se da sam ti barem malo pomogla...

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kao što je niky88 rekla, to su ti gaćice koje baciš tipa jednom dnevno - bar sam tako ja, kad bi se tuširala - skroz su tanke i prozračne i dobro drže uloške a nije bed ako ih malo zakrvariš. u dm-u su ti 36kn 5kom, ali u mulleru je 16kn 5kom a ista stvar. što se brojeva tiče, očito smo istih gabarita pa ako ćeš si kupovati kupi u dm- 5icu, mullerove 46-48 (užasno su mali brojevi pa je ovo vjeruj mi ono što ti treba). imaš i u ljekarni ali po jedan komad a mislim da su tipa 7kn jedne pa je to too much jer ti ih za rodilište treba cirka 10ak. meni osobno muller najbolji izbor.

ps - nikako da skužim jel ti već imaš štogod dječice doma ili? nije mi baš bistro iz potpisa

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U posljednje vrijeme jako me peče gornji dio trbuha. Nemam pojma kaj bi to moglo biti?! :?

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

izvana kao koža ili unutra kao žgaravica i sl.?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •