-
Bok, cure!
Ja sam danas točno 34 tjedna (tj. 33 po uzv dr. Kosa kojem ipak više vjerujem nego zadnjem danu menge koja mi je uvijek bila neredovita - ciklusi produženi).
Nadam se da ću se tu još dugo družiti s vama jer me strah prijevremenog poroda ko ovce noža! Naime zbog stezanja u maternici sam provela mjesec dana u bolnici na tokolizi (prepar, koje sad uzimam u tbl, 2x5mg).
Također mi je propisan Normabel 3x2mg, koje izbjegavam koliko god mogu.
Kontrakcije još uvijek imam svakodnevno i više ih ni ne brojim jer kad skužim da sam već ujutro nabrojala više od 10 komada, uhvati me panika, pa su i one, valjda posljedično, češće.
Inače sa spavanjem sam od početka trudnoće na "vi", a u zadnje vrijeme me kičma toliko rastura po noći da jedva dočekam jutro, a u novije vrijeme me i cerviks zna baš jako probosti. Jel to znak otvaranja? :?
Uz sve to imam i gljivice (jako obilan bjelkasto-žuti iscjedak koji kao da se izlije ujutro čim se dignem), a strah me gurati vaginalete da ne bih nešto iziritirala pa dobila neki obojeni iscjedak (kao nakon pregleda, npr.) što bi me valjda strpalo u neku drugu vrstu bolnice, ovaj put.
Za tjedan dana imam pregled (zadnji put - cerviks 1 čl., uloživ za vrh prsta - umirem od straha da to nije krenulo dalje)
u petrovoj i uzv u viliju, ali iskreno strah me i jednog i drugog.
Za taj vag. pregled ne znam koliko ima smisla, jer što ako sam se počela otvarati?! Nema drugog lijeka osim mirovanja, a ja i ovako već 1,5 mj. provodim u krevetu. A što mi može donijeti? Infekciju i paniku, eventualno...
Što se tiče uzv-a, htjela bih vidjeti kako mi beba napreduje jer je s 32 tj imala 1700g, što mi se činilo premalo, al opet, kako joj mogu pomoći i ako ispadne da je sitna?! Uostalom, to bi mi bio već xx pregled uzv-om u trudnoći, pa mi nije svejedno.
Dajte mi neki savjet, please!
Sorry na podužem postu...
I držim nam svima fige da izguramo do tog 40. tjedna!!! :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma