-
Nora Fora, prvo da ti odmah kazem da ti i mi saljemo vibrice da izdrzite ti i tvoje maleno zlato.
Je li ti gin prepisala vaginalete, ja svakako ne bi nista uzimala a da mi nije propisano, a ako je onda je bolje uzeti. IAKO meni je u 6om tjednu moja gin rekla da moram strogo mirovanje i dala mi je dabroston za ocuvanje trudnoce, zbog smedeg iscjedka da bi sa 10 tjedana prvo rekla da bi trebala nastaviti uzimati do 12og, ali je pogledala nalaz urinokulture i vidjela da imam poviseni broj difteriodnih stapica (dosta povisen ali te bakterije anyway svi imamo nevezano za trudnocu) i dala tabletica koje sam pila 2 tjedna i uvin caj i sve proslo. Na tom pregledu mi je iscjedak bio vec vise zut nego smed pa sam prestala dabrostone. Eto ja se mjesec dana kljukala hormonima, lezala, bila depresivna itd.itd a ono problem bili samo neki stapici.
Meni je isto cijelu trudnocu dosta tesko naci polozaj u kojem bi se bas naspavala (narocito sada kada mi je ostalo jos 4 dana do termina), a kicma me rasturala na pocetku kada sam lezala ta 4 tjedna jer sam sva zakrzljala za to vrijeme. Vjerojatno ti je to od kreveta.
To sto si uloziva za vrh prsta ne mora znaciti da se moras brinuti. Zenam to tjednima zna biti ulozivo za pola ili cijeli clanak. Ako se dobro sjecam meni je proslu tridnocu tako bilo negdje od 36 tjedna pa sam isto malo strahovala, jer sam prvu trudnocu rodila 3 tjedna ranije pa sam mislila da cu i prosli puta tako, ali malecka se rodila na termin.
U ovoj trudnoci sam otvorena 2 prsta vec od 30og tjedna i tako je sve do sada 39+3. Tako da please nemoj se bedirati i toliko strahovati, narocito ako mirujes.
Sto se tice velicine be, to je sve relativno. Evo ja sam u pon bila na uzv i moj poznati gin/porodnicar je rekao da nosim njeznu bebicu (znaci manju). Svaka beba je bice za sebe i oko toga se ne treba brinuti ako dobro i srazmjerno napreduje. Moj deckic se 3 tjedna ranije rodio sa 2450g, a curica na termin sa 3220g (kada su mi vecer prije poroda radili uzv sa njom rekli su da ima 2900g, kada gle sljedece jutro eto nje sa 3220g). Eto netko rada manje bebice netko vece...
E da npr kada sam ja rodila svoga prvorodenca sat nakon mene rodila je jedna zena cija je curica imala nesto malo preko 5kg i ja sam bila tako sretna sto je moj manji jer se uopce nisam napatila niti imala savova.
Probaj se nekako opustiti, barem izmedu pregleda, znam da je to lakse reci nego uciniti jer je meni bilo grozno na pocetku.
Btw, meni je moj porodnicar rekao kada je saznao da sam otvorena vec u 30om tj da je vazno da se izgura puna 33tj zbog svih funkcija bebe i da je bebica sto bliza 2kg (sto moja nije bila sa 33tjedna).
Ajmzes ti jos izdrzati koji tjedan, pa sve i da se rodi 3-4 tjedna ranije, moj se sin isto i evo ga danas, jak, nabijen, sretan prvasic. :D
oprosti ako sam te udavila sa cimgod
Cuvaj sebe ibebicu i brzo ce to sve proci
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma