Stranica 18 od 24 PrviPrvi ... 81617181920 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 1199

Tema: Kako se osjećate pred kraj trudnoće - 2.dio?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Mimy prvotno napisa Vidi poruku
    Posto je moje hodanje vec treci dan postalo prebolno, jutros sam otisla na kontrolu za svaki slucaj, iako sam redovno trebala u srijedu. Bebica sve 5, glava nad ulazom u karlicu, a kod mene cerviks skracen, omeksan i otvoren za 1,5 prst. Kaze gin kontrola opet u srijedu.....ko zna, ja cijelo vrijeme govorim kako imam osjecaj da ce ranije.
    I sad me uzasno boli kad moram hodati, zaj grozni pritisak dole,a dok mirujem uglavnom ok....kao neka blaga tupa bol (ili vise neki osjecaj) u ledjima. Ipak se nadam da ce se bar jos malo strpiti. Da budemo 37. Iako je dostigla dovoljnu zrelost....u vodi plivaju mrvice verniksa. Uglavnom....na cekanju sam
    Evo, ja sutra punih 37, ulazim u 38...
    I drago mi je što to dočekah, jer još od subote imam taj osećaj pritiska dole i već dve "pretpremijere". Prošle noći sam bila ubeđena da zaista kreće - poprilično jaki trudovi na 7-10 minuta i to od 3 do skoro 6 ujutro. Popodne opet, nešto kraćeg trajanja...mali pravi ozbiljne nuklearne probe.......
    i kod nas je sa 35+6 već "padao sneg" u tibi, nadam se da je maleni zreo koliko treba...

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Vishnja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da jos malo budes u komadu

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala, kole...
    Jesam, još uvek, mada me je i sinoć šrafilo i pritiskalo...
    Odoh sad da iščitam celu ovu temu, da vidim ima li još koja od nas koja je imala više generalnih proba pred premijeru...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ANA100 prvotno napisa Vidi poruku
    joooj, luda sam vec!! vec trecu noc ne spavam od stezanja trbuha, pocne oko ponoci i traje dva, tri sata, oko četri zaspim i u jutro NIŠTA!! kao da se nista nije događalo... sutra idem na kontrolu pa cu valjda znat vise..
    a i moj mali se prilicno smirio, svako malo ga gurkam i budim.. jadno dijete, mozda ga tolko iživciram da odluci krenut van..
    Aaaa, evo istog mog slučaja...

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

U prvoj trudnoći sam zadnjih par tjedana više mirovala, jer sam si nekako bila teška i troma. U drugoj baš i ne (heheh imala sam već dijete za kojim je trebalo trčati).
    U drugoj sam imala genetalnu probu 4 dana prije poroda i mislila sam da je porod krenuo, no nakon 3 sata "trudova" oni su se odjednom smirili.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sutra točno 37 tjedana... ništa se ne događa, trbuh još uvijek visoko, nemam nikakav pritisak ni stezanja, čak su i one BH kontrakcije koje sam imala cijelu trudnoću prestale... beba standardno aktivna (relativno mirna bebica)... Jedva čekam sljedeći ponedeljak kad smo 38, da vidim jel napredujem imalo sa otvaranjem, trenutno smo komotno 1 prst... uf jedva čekam da kreneeeeeeee

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja bila juče, da vidim šta "rade" te moje svakodnevne kontrakcije...
    Tonovi ploda ok, grlić skraćen ali uloživ samo za 1pp. Vodenjak formiran...
    Što će reći, mož da bidne, al ne mora da znači..
    Danas sam 37 +3...i nešto mi se ovog puta ni ne žuri...samo nek sinak bude debeo i zreo, za porođaj ćemo lako...neće nas mimoići...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam jučer prosklizala i lupila se nogom u trbuh, grozno, tako sam se prepala, od tog udarca imam česte BH kontrakcije, valjda će sve biti ok... hope soooo...
    Malo me boli trbuh na dodir sa strane baš gdje sam se lupila, iako me doktor odmah pogledao na UZV, nakon udarca ja se i dalje mao plašim, jel posteljica ok...
    Opet pitam isto pitanje, jesu vama bebe aktivne ili manje aktivne sad na kraju? Moja se malo meškolji, ali većinom spava... moram je buditi stalno, a nekad se mislim baš sam grozna radi toga...

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Od juce se beba malo pritajila, nije vise onako aktivna kao dosad. Malo me to brine, pa kao sto thegirl25 kaze, stalno je milujem, pricam, pokusavam da animiram. Odreaguje jakim udarcem nogicama. Pretpostavljam da je ometam u odmaranju. A posto je jos 15 dana do termina, mislim da je to normalna pojava. Je li? Ne sjecam se kako je bilo sa prvim, davno je bilo...
    U ponedjeljak mi je skinuta serklaza, uradjen ctg, sve je u redu. Samo sam se ja malo unervozila pred finis.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I mene šarafi po cijele dane. U 37 tjednu sam i imam osjećaj da će svaki čas. I dr. mi je rekao da očekujem prije termina. uf, a kao da sam jučer ostala trudna, nisam svjesna da je već kraj. Ja bi još koji mjesec, čisto da se psihički pripremim

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam se osjećala pred kraj trudnoće super.
    taj dan prije poroda smo 5 sati bili u gradu po dućanima, večer prije poroda smo se moj dragi i ja smijali, plesali i slikali. po noći su me uhvatili trudovi i ujutro sam bila u bolnici na porodu.

prvo tromjesježje mi je bilo za izluditi. takve mućnine ne želim nikome. drugo sam bila nervozna i razdražljiva, a treće sam bila super hiperaktivna i dobro raspoložena, posebno pred sami kraj. 4 tjedna prije poroda za blagdane sam napravila 3 kolača i 2 torte, pašticadu za društvo, i niš mi nije bilo teško.
    Posljednje uređivanje od moia : 25.02.2010. at 14:01

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo da se opet potužim... Moj svrbež ne prestaje, izluđuje me. Noge su mi sve izgrebane, izgledam kao da me netko koprivom mlati cijeli dan. I to samo po nogama, nešto malo na trbuhu. Jedva čekam da prestane.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Žabica, daj se namaži s maslinovim uljem, pa vidi jel kaj bolje?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Zabice draga ja sam imala isti problem i nista nije pomagalo. Prestalo je nakon cca 4 tjedna samo od sebe. Ginekologica rekla da su to hormoni.
    I meni su noge bile izgrebane do krvi ko da me macka grebala danima, posebno zglobovi na nogama a ni nadlaktice mi nisu bile puno bolje.

Ono sta ti svakako preporucam je da se ne tusiras precesto i NIKAKO ne jako vrucom vodom jer dodatno iritira i jos vise svrbi.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ah šta da vam kažem, i ja imam opet izražene bolove u donjem dijeku stomaka (sad sam 35+5), preležala noć na SD-u na strogom promatranju. Otvorena za jedan prst ali bez kontrakcija pa su me poslali kući uz preporuku da mirujem.
    Pošto sam ležala u predrađaoni i tu noć nekoliko žena je rađalo tako da sam vidjela cijeli proces "poroda" i kako se svi brinu za tebe i niti u jednom trenutku nisi prepuštena samoj sebi. To me samo ohrabrilo i jedva čekam dan kad ću i ja biti u predrađaoni sa trudovima i čekati svoje malo sunce da mi dođe.
    Uglavnom, sad mirujem i razmišljam samo o tome kako ću i ja biti ponosna majka za koji tjedan - kako će sestra uzeti i moje dijete i provesti kroz hodnik svima pokazujući tko to danas ide kući, a to ćemo biti moja kćerkica i ja.
    Nestrpljiva sam, ali to znači da ću od sad samo mirovati i veseliti se svom porodu.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

martinela jako mi je drago da tako razmisljas, zaista si u pravu i nemas razloga drugacije razmisljati, vjeruj!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nevjerojatno je to kako takva razmišljanja ti dođu najednom. Do prije godinu dana razmišljala sam o samo o sebi i kako sebi udovoljiti i naravnom svom budućem suprugu. O tome kako sam sebe uvijek stvavljala na prvo mjesto: moram si kupiti ovo, moram si kupiti ono, joj moramo za vikend malo na more, idemo ispijati beskonačne kavice. A sad? Sad samo mislim na svoju kćerkicu i koliko jedva čekam da mi dođe i kako ću se brinuti za nju..... Nisam ni sanjala kako taj osjećaj dođe na brzinu tj. cijelu trudnoću nisam niti mislila o tome a sad zadnjih par dana to mi je glavna preokupacija

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Been there, done that Mislim da je to normalno

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Žabica, daj se namaži s maslinovim uljem, pa vidi jel kaj bolje?
    Probala maslinovo i bademovo, mažem se al ne pomažu baš.

Citiraj BebaBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Zabice draga ja sam imala isti problem i nista nije pomagalo. Prestalo je nakon cca 4 tjedna samo od sebe. Ginekologica rekla da su to hormoni.
    I meni su noge bile izgrebane do krvi ko da me macka grebala danima, posebno zglobovi na nogama a ni nadlaktice mi nisu bile puno bolje.
    Ono sta ti svakako preporucam je da se ne tusiras precesto i NIKAKO ne jako vrucom vodom jer dodatno iritira i jos vise svrbi.
    Meni gin ne zna reći što mi je, bila i kod dermatologa, nikakav pametni odgovor nisam dobila.
    Prestala se tuširati sa bilo kakvim gelovima, ne koristim omekšivač, ali ne pomaže ništa.
    Taj svrbež me davi već čini mi se nekih 9tjedana. I da skužila sam da ga toplija voda dodatno iritira.
    Kažu da će proći kad rodim, još malo onda

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene sad pred kraj uhvatilo spavanje ja spavam beba spava.... mozemo tako satima....

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene sad pred kraj uhvatilo spavanje ja spavam beba spava.... mozemo tako satima....
    Oooo, blago vama. Ja se budim posle ponoći i zaspim tek pred pred jutro...evo noćas prvi put sastavih par sati u komadu...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čudno mi iskreno, vidim svi se žale pred kraj da ne spavaju, a ja ko TOP...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

E, danas sam samu sebe demantovala - em sam dobro odspavala noć, em još i u toku dana, čim se spustim u horizontalu, zaspim ko top...valjda me umorile sve te lažne kontrakcije i nespavanje...a možda je ovo zatišje pred buru - i sinak i ja skupljamo snagu za finale...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa Vidi poruku
    Probala maslinovo i bademovo, mažem se al ne pomažu baš.

Meni gin ne zna reći što mi je, bila i kod dermatologa, nikakav pametni odgovor nisam dobila.
    Prestala se tuširati sa bilo kakvim gelovima, ne koristim omekšivač, ali ne pomaže ništa.
    Taj svrbež me davi već čini mi se nekih 9tjedana. I da skužila sam da ga toplija voda dodatno iritira.
    Kažu da će proći kad rodim, još malo onda
    Ovako sam i ja imala problem sa prvim detetom. Imala sam takvu češu, da sam mislila da ću izluditi. Čak su mi se pojavile i ranice od češanja. Ali isto tako, stari iskusni gin mi je rekao da je to kod nekih žena tako u trudnoći i da se to povezuje sa hormonima. doduše, meni je kasnije pred kraj trudnoće to prestalo.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa Vidi poruku
    E, danas sam samu sebe demantovala - em sam dobro odspavala noć, em još i u toku dana, čim se spustim u horizontalu, zaspim ko top...valjda me umorile sve te lažne kontrakcije i nespavanje...a možda je ovo zatišje pred buru - i sinak i ja skupljamo snagu za finale...
    Ja sam se noć prije poroda naspavala ko nikad u životu....i trebao mi je svaki atom snage u danu koji je slijedio. Moguće da se to tvoje tijelo priprema za dan D....

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako sam i ja imala problem sa prvim detetom. Imala sam takvu češu, da sam mislila da ću izluditi. Čak su mi se pojavile i ranice od češanja. Ali isto tako, stari iskusni gin mi je rekao da je to kod nekih žena tako u trudnoći i da se to povezuje sa hormonima. doduše, meni je kasnije pred kraj trudnoće to prestalo.
    Oh, poznato, ranica imam na izvoz, pogotovo na koljenima i kod listova. To se uhvatim grebanja po noći, jer se preko dana trudim suzdržati.
    Ma svi nalazi su mi ok, tako da očekujem da će proći kad rodim

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I ja spavam ko top u zadnje vrijeme, budim se jedino za wc i to jednom u noći... Čak sam naučila spavati na boku.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hej cure, baš nekako ove zadnje dane bez obzira što lijepo spavam po noći preko dana sam iscrpljena i umorna, samo bi spavala... jel se vama to dešava, moguće kontam da mi fali nečeg u krvi, pa pokušavam svašta jesti, ali i dalje onaj osjećaj kao da imam gripu... nebih htjela da radi toga beba pati i da joj fali nečeg...

Michifu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa Vidi poruku
    Oh, poznato, ranica imam na izvoz, pogotovo na koljenima i kod listova. To se uhvatim grebanja po noći, jer se preko dana trudim suzdržati.
    Ma svi nalazi su mi ok, tako da očekujem da će proći kad rodim
    Točno znam o čemu pričaš... Evo, danas sam izbrojala 43 crvene ranice na jednoj podlaktici...
    Iako, ja sam već imala takvih problema u životu, i prije nego što sam bila trudna. Nikad nisam saznala razlog, iako inače imam alergije... Tada se proširilo po cijelom tijelu, sad je uglavnom na podlakticama, malo na donjem dijelu trbuha i nadlakticama, po licu i vratu, ali to kontroliram...
    Najgore mi je kad mi udari na oči, pa budu crvene i iziritirane, hrpa bijele sluzi

Tada su mi pomogli lijekovi, Telfast i Elocom krema. Telfast sad ne smijem, ali Elocom (kortikosteroid) koristim u kriznim situacijama - doktor je rekao da smijem...

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Fae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se noć prije poroda naspavala ko nikad u životu....i trebao mi je svaki atom snage u danu koji je slijedio. Moguće da se to tvoje tijelo priprema za dan D....
    Isto se i meni desilo, a vec sam bila spremna da krenem u porodiliste, istusirala se, spakovala zadnje sitnice u torbu, vodenjak pukao , bolovi pravilni na manje od 10 min...i kad je sve bilo spremno u 3 ujutro , samo sam rekla mm da se jos malo zagrlimo i prilegnemo prije polaska da se smirim, jer je bio prvi porodjaj,strah itd...kad smo se probudili bilo je 9.30 ujutru, naspavala se , odmorila, od bolova ni traga... poceli su ponovo oko 14h,a rodila sam taj dan u 19. 50.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja bila na pregledu danas, ima bit da spavam ovoliko i umorna sam od preniskog tlaka ide ispod 90... stvarno neznam odakle to sada, ali nije mi ni to najveća panika, koliko je činjenia da sam ušla u 40 tjedan a trbuh visoko, beba nije čak ni iznad karlice nego malo udesno... nogice osjećam sa strane... jako mi je to baš danas teško palo, imam osjećaj da ću prenijet ko zna koliko... uf uf

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pospana...sve me boli...

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa Vidi poruku
    pospana...sve me boli...
    puni se mesec
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se odmoris

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Curke,

Evo da vam se malo pridružim. U 38 sam tjednu i počela me hvatat panika jer se bliži termin, destak dana.
    Do prošloig tjedan sve je bilo super, al sad su me počela boljet leđa i dobila sam hemiče , bebač se sve manje miče.
    E da i idem 3 puta dnevno na kakanje i opće mi nije fora sa ovom beštijom od hemića.
    Eto malo se izjadah..

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

37+2 natečena, grčevi u nogama, nesanica, probadanja raznorazna i jedva čekam susret sa sinčićem

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Još jedan dan do termina.
    Osjećam se nenaspavano, umorno, razdražljivo i živčano. Stalno mi se piški i stalno sam žedna.
    Na pregledu sve super i kaže dr da će biti brz i lagan porod i da se beba lijepo spustila i namjestila za porod, ja sve čekam ali još se ništa ne događa - valjda sam i zbog toga živčana tj. više nestrpljiva

Pozzz

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj martinela prvotno napisa Vidi poruku
    Još jedan dan do termina.
    Osjećam se nenaspavano, umorno, razdražljivo i živčano. Stalno mi se piški i stalno sam žedna.
    Na pregledu sve super i kaže dr da će biti brz i lagan porod i da se beba lijepo spustila i namjestila za porod, ja sve čekam ali još se ništa ne događa - valjda sam i zbog toga živčana tj. više nestrpljiva

Pozzz
    Martinela,

jel imaš neki predosječaj da ćeš u terminu rodit?
    Drži se, još malo!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sensei prvotno napisa Vidi poruku
    Martinela,

jel imaš neki predosječaj da ćeš u terminu rodit?
    Drži se, još malo!
    Pa to je ono što me muči, jučer sam bila na pregledu i kaže mi doktorica da mogu očekivati svaki tren porod, a ja imam neki feeling da to neće biti sutra. Ne znam, ovo mi je prvi porod, ali baš me muči osjećaj da ništa od "akcije" ovaj vikend

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene danas pravo ufatila panika zbog poroda a imam još dva mjeseca pred sobom. a čitam vas i vidim da kulirate pa sam si jadna.
    ja nespavam tj. kad god se uspjem po noći naredit bebi nepaše tako i gur gur gur buđenje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mene su i lažnjaci počeli hvatati sve više,BH da ne govorim...dobila terapiju za to...kao i naputak da moram ležati još 2tj,onda šta bog da

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma Sandra bit će to sve ok.

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sandra, kako izgledaju tvoji lažnjaci, kao grčevi?

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ajmo cure vi koje brojite sitno...? Kako ste?

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo meni prošao termin, ima već 3 dana.. pojačane bh kontrakcije, bebek je i dalje jako živahan, kukovi bole ujutro, inače se osjećam kao i prije.. tako bi htjela da porod čim prije počne, ovako svaki dan i noć osluškujem bebu i pratim koliko se miče, nekako sam nemirna. Hoću roditi!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Lažnjaci su kao pravi trudovi-samo bude jedan/dva i više ništa.Zaboli me u križima,stegne,bol se preseli u donji dio trbuha kao jača menstrualna i stegne.Za nekoliko sekundi popusti(15-30sec).Bh su baš kontrakcije-stvrdne se cijeli trbuh i bude nelagodno.
    Cure jeeeeeedva čeka da prođu još 2 tj,da ustanem iz kreveta i prošetam se. A i kad to prođe,jedva čekam rodit,dosta mi je straha.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sandra23, ma biti ces ti ok, do sad si sve izgurala jos samo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Koliko traju BH kontrakcije, i meni se desava da mi se cijeli trbuh stvrdne, ali to traje nekih 10-15 min, nisam sigurna ,ali dugo traje -nije na sekunde. Jesu li to u stvari BHK?

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U39 tom sam tjednu. Oko 4 ujutro me počelo užasno boljeti u leđima, mislim da su trudovi, ujutro oko 6 ispao mi čep. Zapisujem razmake između trudova koji su neravnomjerni i luda sam od brige...

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sandra23, ~~~~ da izdržiš još malo...

a72 meni se čini da bi to bile BH kontrakcije.

sensei, krenulo je znači, držim fige za što brži bezbolniji porod

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a72 meni ne traju BH tako dugo...primi me jedna-dvije,kad primi traje par sekundi i pusti.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Puna energije većinu dana. Hodam kilometrima. Spremam po kući - temeljito (od zakrčene špajze do zagorjelih 20 godina starih protvi). Imam još deset dana do termina ali imam osjećaj da neću još dvadeset.... Tu i tamo imam pripremne kontrakcije, križa me malo bole i povremeno osjećam oštru bol/pritisak na dnu zdjelice. Ali to sve je tako usput.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •