Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Za one koje su ga izgubile, je li vam se vratio sram?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Za one koje su ga izgubile, je li vam se vratio sram?

Često čujem/ čitam o ženama koje su nakon pregleda, poroda itd. izgubile osjećaj srama. I ja sam neko vrijeme bila među njima. Ali, kako vrijeme ide, mislim da se opet vraća. Voljela bih čuti vaša razmišljanja o tome. Je li izgubiti sram nešto dobro ili loše? Smatrate li njegov povratak nečim pozitivnim ili negativnim? Je li vam uopće žao "izgubiti" takvo nešto, odnosno drago ga "naći"? Ili je obratno?

(Molim bar ovdje bez spominjanja medicinskog osoblja, više me interesiraju osobni doživljaji nego pljuvanje/hvaljenje drugih. Hvala.)

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nisam sigurna da li sam dobro shvatila pitanje...
    mislis da li me je sram vaginalnog pregleda ili sram opcenito?

nije me sram ic na ginekoloski pregled (nevezano za trudnocu i porod) niti poradjati pred doktorima i sl.
    Nebi me bilo sram ni ici na nudisticku plazu pod uvjetom da imam 20 kg manje i da nema nikog poznatog.
    ALi bi me bilo sram da ima nekog poznatog. Kod mene je tako.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni ja ne kužim o kakvom točno sramu pričaš?

Puuuno prije trudnoće i poroda bila sam nudist po uvjerenju i guštu, na "običnim" plažama uvijek sam se kupala u toplesu, uvijek nakon tinejđerskog razdoblja kad je bilo iznimno važno imati gornji dio kupaćeg.
    Igrom slučaja, silom prilika i protekom godina sada se kupam u kompletnom kupaćem kostimu , nudističke plaže su mi daleke i s djecom teško dostupne a moj sin je u fazi opsjednutosti cicama pa ne želim da me pipa po plaži.
    Sram od golog tijela ne sjećam se da sam ikad imala.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da pita baš u vezi ginekoloških pregleda
    u trudnoći, pogotovo koja se zakomplicira, a i u zdravoj pred kraj, su česti pregledi
    i nekako ti dođe kao vodu popit penjat se na onu kobilu
    mada ja ni u samoj trudnoći i porodu nisam do kraja izgubila osjećaj srama
    ali sam puno manje o tome razmišljala nego inače
    sad me je opet sram
    spremam se na pregled jer moram, jer imam smetnje, inače ne bi, bez obzira na potrebu pregleda bar 1x godišnje
    i već sad mi je neugodno
    i ne samo pregleda, nego i sala po trbuhu i debelih nogu
    najrađe bi otišla u tajicama i probušila rupu u njima

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nije me bilo sram niti prije trudnoće/poroda niti poslije.
    I još uvijek je tako :/

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam rodila prije 1,5 mj i od onda mislim da bi mogla hodati gola po kvartu , tak mi je sve ravno iskreno se nadam da će tako i ostati !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Ni ja ne kužim o kakvom točno sramu pričaš?

Puuuno prije trudnoće i poroda bila sam nudist po uvjerenju i guštu, na "običnim" plažama uvijek sam se kupala u toplesu, uvijek nakon tinejđerskog razdoblja kad je bilo iznimno važno imati gornji dio kupaćeg.
    Igrom slučaja, silom prilika i protekom godina sada se kupam u kompletnom kupaćem kostimu , nudističke plaže su mi daleke i s djecom teško dostupne a moj sin je u fazi opsjednutosti cicama pa ne želim da me pipa po plaži.
    Sram od golog tijela ne sjećam se da sam ikad imala.
    ovako. A ako si pitala za ginekološke preglede, meni je jedin bezveze što su mi katkad bili blago bolni, nekako bi me zagrebao doktor, onaj pregled sa metalnom ko štipaljkom i uzimanje brisa...al to uopće nema veze sa sramom

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja mislim da nikada nisam izgubila sram.Samo sam ga potisnula i govorila u sebi da nema drugog načina.
    Da li je to dobro?Ja mislim da nije.Voljela bih da se nisam tako osjećala i da mi je bilo osigurano puno više privatnosti.

Pri tome ne mislim na eventualne preglede(iako bi i to bilo zgodno) nego na otvorena vrata na pregledima,nepostojanje intime u rađaoni,prešetavanje osoblja_studenata_pacijenata,ne stavljanje paravana ...
    Osobno ,najveće poniženje u mom životu bio mi je trenutak nakon prvog poroda kada su me potpuno nemoćnu( krvavu sa gadnom epi) dovezli u sobu ,prebacili na krevet i prali tamo pred pet ostalih žena u sobi.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Oprostite što nisam prije reagirala: da, mislim na taj sram da se možete pred bilo kim pojaviti u bilo kakvom izdanju, s gaćama, bez, da vas ne smeta tko vas gdje dira, pregledava, komentira, koliko je ljudi pri tom nazočno i jesu li vas tražili dopuštenje itsl.

Meni se čini da je (u mom slučaju) gubitak srama jednostavno obrambeni mehanizam koji mi je bio itekako potreban a se sad polako gubi jer nema potrebe, pa više jednostavno ne bih mogla podnijeti tolika "čačkanja" i rasprave o intimnim dijelovima mog tijela.

Inače, mislim da je sram prilično beskorisna stvar, ali da je njegovo uklanjanje ipak neki oblik psihičkog maltretiranja...

PS. I ne, ne bih nikad mogla biti nudist, ni da imam super tijelo koje nemam

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam, izgubila ga definitivno porodom jesam. Znam da sam mjesecima znala hodati bez grudnjaka, a bome i bez gaća (zbog upaljenih žlijezda lojnica) samo lagano prekrivena spavačicom. Nije mi bio nikakav problem dok sam dojila izvaditi cicu bilo kad i pred bilo kim. Sad se možda sram lagano vratio. Mada i neki dan sam prešetavala u gaćama i staroj majici kod mame i tate i nanašala malenog, dok nije netko pozvonio, a mama veli da čekaju goste (naravno i noge su mi dlakave, jer čekam pristojnu dužinu dlaka pogodnu za depilaciju u salonu), uglavnom meni nije bilo jasno što mamu muči, nisu mi bile problem niti gaće, niti dlakave noge, niti prozirna stara MM - ova majica bez grudnjaka.
    Ali ipak sam na mamino inzistiranje skoro poskrivečki odjurila na kat. Dakle, valjda se vratio.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E da, nudist ne bih mogla biti, ne zbog šlaufova na trbuhu i nesavršenog tijela, nego to jednostavno nije moj "đir".

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ha, definitivno sam izgubila sram. I to mi je baš super. Prije sam na plaži uvlačila trbuh, pazila jel su sve dlake obrijane, kad sam se oblačila sam se ogledavala na sve strane kak mi kaj stoji, nema šanse da se skinem u toples (milsim na presvlačenje badića na plaži), a sad me niš ne dira više. I to mi je super, jer sam puno bezbrižnija i opuštenija. Pa kaj ak debele guze i s celulitom hodam po plaži? Uopće me ne dira. Možda zato jer sam zaokupljena s djecom? Ne znam, ali htjela bi da taj ne-sram ostane. Jer baš mi je super tak! I bez obzira što znam da objektivno nije tako, ja se osjećam u ovom razdoblju najljepše i najženstvenije. Bez obzira na male cice i debelu guzu

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

smajlić 8)

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja nisam imala nikakv sram u to doba. Moj porod je gledalo 20-ak studenata plus 5-6 članova osoblja. Pregled dan prije isto tako nekih 5-6 studenata plus doktor. Da ne kažem da sam bila dlakava, debela i sl. Ali imala sam osjećaj da oni osjećaju u tom trenutko što je najvažnije i u kakvo čudo gledaju, a ne u moje dlakave noge.
    Prije sam se kupala u toplesu. Sad ne jer je i moje dijete sklono štipati me za cice
    Što se tiče plaže prije me zabrinjavalo je li sve na svom mjestu, koliko mi je trbuh, kolika guzica, u kojem položaju se što vidi... sad me uopće nije briga.
    Ginekološkog pregleda me nije sram, jedino što sad ipak pazim da sam izdepilirana (sad nemam izgovor tipa ne mogu od trbuha dohvatiti noge).

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a70v - aaaaahahahahahahaha, tajice s rupom, baš sam se fino nasmijala!!!

ja sam sram izgubila nakon poroda u smislu da sam dojila pred starcima i burazom i njegovom curom i općenito ženama al mi je bilo bed pred drugim muškima, al ne zbog mene, nego zbog njih, ja posegnem za cicom i samo odjednom, meškoljenje, smijuljenje, ko da sam bačena u 4b
    al s vremenom sam se povlačila u osamu s milenim, jer je meni to baš odgovaralo, ne zbog golih cica, nego mi je to bilo posebno vrijeme za maženja i sl s njim pa mi nije trebala publika. sve u svemu i to malo što sam izgubila se brzo vratilo, ali mogu reći da nisam više uopće zabrinuta jesam li u bucmastijoj fazi ili ne.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja nisam izgubila sram, ono čega sam se sramila prije, sramim se i dalje
    nelagodno je to sve skupa u svakom slučaju, nekako pregrmiš kad moraš, ali da bih mogla reći da sam ikad pred svim tim doktorima i sestrama bila opuštena - ne bih. jedva dočekah da skupim noge, navučem svoje gaćice i odem u mir doma svoga...
    I nisam bila kod ginekologa od onog zadnjeg pregleda poslje poroda. glupo znam, al još se liječim u glavi

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

silverinne, meni su isto super ti muški koji se boje cice
    svi se uznemire, koda pištolj ideš vadit

ja se ničeg ne sramim, kad je u pitanju medicina i lječnici. Kao ni kad je u pitanju dojenje.
    Nisam ni kad je bila u pitanju neka bolest.
    Inače, ne kupam se u toplesu, ne volim paradirat gola.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma daaaa... nemam nikakvih problema s doktorima i golotinjom, to mi nekak dođe ko mora se i gotovo, al da ću se skidat gola na plaži ili bilogdje gdje ne trebam - neće ići. moje cice, moja stvar. i muževa. i od djece. šta ćemo kad ih moramo prostituirat

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    ja nisam izgubila sram, ono čega sam se sramila prije, sramim se i dalje
    nelagodno je to sve skupa u svakom slučaju, nekako pregrmiš kad moraš, ali da bih mogla reći da sam ikad pred svim tim doktorima i sestrama bila opuštena - ne bih. jedva dočekah da skupim noge, navučem svoje gaćice i odem u mir doma svoga...
    I nisam bila kod ginekologa od onog zadnjeg pregleda poslje poroda. glupo znam, al još se liječim u glavi
    potpis od prve do zadnje riječi

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja sam izgubila sram
    prošla 7 IVF postupaka, x pregleda,cijelodnevni porod
    u početku sam se osjećala nelagodno,a onda sam oguglala
    jedanput sam komentirala da bi mogla kroz bolnicu gologuza

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa nije me sram gin. pregleda niti me je ičega bilo sram dok sam rađala, ali da mi je došlo 20 studenata, umrla bih od sramote, ne bih to mogla, zamolila bi ih da izađu, to bi mi bilo to much

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja odradila pregled danas
    uz veliku dozu srama
    i baš sam mislila o ovoj temi
    ipak kad sam bila trudna pa išla češće, bilo je malo lakše
    sad idem 1x godišnje i muka mi je svaki put

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jesu li upalile tajce s rupom?
    (baš mi se svidila ta ideja!)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    jesu li upalile tajce s rupom?
    (baš mi se svidila ta ideja!)
    nisam našla dovoljno velike tajice
    pa sam sve salo izložila pogledu :/

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

uvijek mi je nekak neugodno dosetat se do onog stola, pa imam majcu koja pokriva guzu ( nisam debela - sram me je ). al na porodu mi to nije bilo na kraj pameti, sjecam se da mi je bilo vruce i otkrila sam se cijela dolje, a muz mi veli da me svi vide, al uopce me nije bilo briga. cini mi se da je porod prica za sebe, makar puno mi je lakse, tj manje neugodno ic na pregled u trudnoci jer mislim samo na bebu jel sve dobro, a ne na sebe, al dok nisam trudna bas mi je bed makar sam cijelo vrijeme kod jedne te iste dr. i super mi je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •