-
FET i dojenje
Pozdrav svima u postupcima ili iščekivanju istih!
Meni se jednom već posrećilo i moja sreća ima sada 14 mjeseci (moj A. je FET-boy iz VV-a).
Imam još jednu slamčicu smrzlića i planirala sam nakon g.o. na VV ići po njih (godine mi nisu baš prijatelji,ne bih puno čekala).
Još uvijek dojim mog A. i kako stvari stoje sada,mislim da će to još trajati.
Zanima me zna li netko može li to na bilo koji način ometati FET i obrnuto.Znam da za sam postupak ne treba neka terapija,osim utrića i bockanje nakon transfera.
Sve se mislim-dojenje ne ometa prirodno zatrudnjivanje,pa ne trebalo smetati ni u postupku.
Ima li netko kakvo iskustvo ili saznanje?
-
bebomanka
Draga njojnjo,
nemam jos to iskustvo ali isto smatram kao ti da nebi trebalo ometati FET.
No,mozda ti se javi jos netko sa iskustvom..
SRETNO!
-
njonjo, ja mislim da je kod dojenja visok prolaktin. Jedino to mi se cini kao eventualna prepreka za FET.
ALi nisam sigurna za to, mozda se netko javi tko sigurno zna
Sretno u svakom slucaju!
-
Osoblje foruma
to sam si i ja mislila... visok prolaktin... :?
najbolje nazvati doktora ili daj pitaj dr. Radončića na forumu
zdravlje i zivot
Šaljem ti PP.
-
Moj sincic sad puni godinu dana, dojimo i ja bi nastavila s time dok ide. Istina, mengu jos nisam dobila ali sam mislila kad krene probati dogovoriti prirodni postupak pa sta bude.
Nekako mi je bed odbiti ga od sise zbog eventualne trudnoce - kalkulacije, kalkulacije - jer sto ako ne ostanem trudna, zalit cu sto malog vise ne dojim...
Ginekologica mi je rekla da prolaktin ometa zacece iako se to moze dogoditi i da je njeno misljenje da bi prvo trebala prestala dojiti. Kaze da ce mi dati uputnicu ali da je onda na meni da lazem svog MPO doktora pa sam malo na sto cuda sta napraviti.
Najbolje pitati osobu kod koje ces raditi FET.
Sretno!
-
Za FET moraš imat ovulaciju, ako dojiš, visoki prolaktin je najčešće ometa tj. najčešće nema ovulacije. U tome je caka.
-
Ako se ide na MPO i ako je visok prolaktin dobije se rutinski bromergon za smanjit prolaktin, a ako kao dojilja popiješ bromergon onda će ti nestati mlijeka. Mislim da ti je to ili-ili. Znači, ako ideš sad na FET mislim da bih trebala prekinut dojenje, ako ne želiš prekinut dojenje, onda bi trebala odgoditi FET.
-
draga,
evo ja sam išla na FET kad je moj A. imao 14 mj. i tako nekoliko puta. Ovulacija mi je bila OK, endometrij bolji nego ikad, terapija standardna, kao da ne dojim i dr. L je znao da dojim. Nije baš bio za, ali ja nisam htjela prestati, jer šta da ne ostanem trudna.
Dogodio mi se blighted ovum - dakle, ostala sam trudna, ali po docu embrij nije bio OK i zato ga jej tijelo upilo, a posteljica se nastavila razvijati. I to otišlo spontano, bez čišćenja, tableta i tako...
Slijedeći put kada su mi vraćali radilo se o fragmentiranim embrijima, jer nisu dobro odmrznuti, pa se nisam baš ni nadala
Eh, da - FET sam išla u prirodnom postupku, samo sam nakon FET-a primala choragon, utriće itd.
Sretno draga
-
Hvala svima na odgovorima
Nazvati ću dr.L u rujnu i upitati ga za mišljenje.Mislim da ću FET odgoditi onda na koji mjesec i pomalo prestajati s dojenjem.Mr.Krile mi je pri prošlom (uspješnom) FET-u rekla da i među preostalim smrzlićima ima dosta kvalitetnih.Zato želim da svi uvjeti za transfer budu optimalni.
Osim toga:dojenje + posao+živahno dijete+vrućine-rezultirali su padom imuniteta,lošom krvnom slikom i naglim padom kilaže.
Za nove pohode na VV mislim da bih morala i na tome poraditi.
Koji mjesec prije ili kasnije,nema veze,proći će brzo-pa onda opet u boj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma