-
namještaj za Slovenije
Ima netko iskustva s kupnjom namještaja u Sloveniji i dostavom u Zg? Mi bi kupili namještaj za dječju sobu (gledali na netu, ima u Dobovi blizu granice) pa me zanima što je s carinom, povratom Mervera (tako se nekako zove) i sl. Radi se o Alplesovom programu koji je značajnije jeftiniji nego kod nas pa razmatramo i tu mogućnost. Puno hvala!!!
-
Mi smo kompletnu dječju sobu kupili u Brežicama. (ormar, prematalica/ladičar i kinderbet)
Naši carinici mi nisu ništa naplatili jer je za bebu (bila sam trudna). Uredno smo sve prijavili i pokazali račune.
Inače, na robu koja je EU podrijetla se ne naplaćuje carina (zahvaljujući nekakvom sporazumu) i imaš pravo uvesti do 1200 eura brutto vrijednosti na putovnicu punoljetnog državljanina RH. Plaća se samo PDV 22 % dok ne promjene visinu stope. Popularni "merver" se vraća kod prodavatelja ili u TaxFree poslovnici i ako se ne varam iznosi 19 % za slovensku robu.
Dakle, u slučaju da kupujete u Slo postoji mogućnost da platite samo PDV, jer carine nema! A pdv vam vraćaju Slovenci, ali u postotku koji vam i naplate (19%).
Što se tiče prijevoza, znam da neki dućani nude prijevoz u zamjenu za PDV, pa onda ne dobijete nikakav povrat, ali ni nemate ništa s carinom i prijevozom, nego vam sve obave oni. To trebate pitati u samom dućanu.
Ima i kod nas ljudi koji voze robu, ali naplate 15-tak % vrijednosti robe. Pogledaj malo postove na temu prijevoz iz Ikea-e.
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma