Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: namještaj za Slovenije

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno namještaj za Slovenije

Ima netko iskustva s kupnjom namještaja u Sloveniji i dostavom u Zg? Mi bi kupili namještaj za dječju sobu (gledali na netu, ima u Dobovi blizu granice) pa me zanima što je s carinom, povratom Mervera (tako se nekako zove) i sl. Radi se o Alplesovom programu koji je značajnije jeftiniji nego kod nas pa razmatramo i tu mogućnost. Puno hvala!!!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi smo kompletnu dječju sobu kupili u Brežicama. (ormar, prematalica/ladičar i kinderbet)
    Naši carinici mi nisu ništa naplatili jer je za bebu (bila sam trudna). Uredno smo sve prijavili i pokazali račune.

Inače, na robu koja je EU podrijetla se ne naplaćuje carina (zahvaljujući nekakvom sporazumu) i imaš pravo uvesti do 1200 eura brutto vrijednosti na putovnicu punoljetnog državljanina RH. Plaća se samo PDV 22 % dok ne promjene visinu stope. Popularni "merver" se vraća kod prodavatelja ili u TaxFree poslovnici i ako se ne varam iznosi 19 % za slovensku robu.

Dakle, u slučaju da kupujete u Slo postoji mogućnost da platite samo PDV, jer carine nema! A pdv vam vraćaju Slovenci, ali u postotku koji vam i naplate (19%).

Što se tiče prijevoza, znam da neki dućani nude prijevoz u zamjenu za PDV, pa onda ne dobijete nikakav povrat, ali ni nemate ništa s carinom i prijevozom, nego vam sve obave oni. To trebate pitati u samom dućanu.
    Ima i kod nas ljudi koji voze robu, ali naplate 15-tak % vrijednosti robe. Pogledaj malo postove na temu prijevoz iz Ikea-e.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo ću spomenuti vlastito loše iskustvo od prije cca 10-ak godina. Bili u Sloveniji, blizu granice, mislim da je kod Dobove, salon se zvao nekako sa M, čini mi se Uglavnom, dostavili nam kauč koji nismo naručili i to u pola 7 ujutro, bez najave i bez upozorenja da ipak neće imati nikoga za dostavu od kamiona do stana. Meni se gadno zamjerili, al valjda su postali poslovniji

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mama_jos_malo, puno hvala na pomoći.
    Idemo sutra-prekosutra tamo pa ćemo vidjeti što Slovenci kažu. A ja tek sad vidim kakvu sam glupost u naslovu napisala. Trebalo je pisati: namještaj iz Slovenije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •