regina 78i na ovom pdf-u.
mi smo napisali prvu molbu: molba za obradu za posvojenje.
u toj molbi smo trazili centar da nas "obradi" i napisali ukratko:
- zelimo posvojiti dijete/djecu do x godina starosti. spremni smo posvojiti i dijete koje ima bioloskog brata/sestru kako ne bi doslo do njihovog razdvajanja (napisali i da nismo spremni posvojiti romsko dijete ili dijete s posebnim potrebama)
- od kad smo u braku
- stambena situacija
- dio o meni i suprugu (svaki zasebno malo o sebi: zvanje, zanimanje, obitelj - roditelji, braca/sestre, hobiji)
drugu molbu smo pisali kad smo dobili misljenje da smo podobini. tada smo zapravo prvo molbu nadopunili podatkom o misljenju o podobnosti i stavili i par svojih slika. drugu molbu smo slali na sve centre. sada nam stizu polako odgovori (zaprimili smo vasu molbu, na listi ste potencijalnih posvojitelja, djece za posvajanje nema....)
kada smo bili u obradi socijalna radnica i psihologica smatrale su sasvim normalnim sto smo rekli do koje bi godine posvojili dijete/djecu i to smo nismo spremni na romsko dijete i dijete s posebnim potrebama. jasno smo rekli da nam je to bilo i neugodno napisati da ne bi ispalo - gle kako biraju, ali bolje je biti iskren od pocetka nego se uvuci u nesto na sto nisi spreman.
ja sam nova u ovom podrucju, ali nadam se da sam pomogla.
sretno!![]()