Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: I mi odlucili postat roditelji napokon

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno I mi odlucili postat roditelji napokon

Do sada bila na temi potpomognuta (vec 2 godine) pokusavajuci uopce doc do spermica i nakon toga 5 bezuspjesnih pokusaja potpomognute oplodnje, da bi se vratila ponovno na ovu temu. Napisala sam namjerno vratila, jer sam na Rodu nabasala trazeci sve o posvojenju. Al okolina nije bas reagirala kao sam zamislila, i tada nasla i pdf potpomognuta pa se ipak tamo zadrzala jer sam htjela zbog M da ipak pokusa dobit biolosko dijete. Tako da me evo nazad na ovu temu i uopce me ne zanima sto ko misli o posvojenju u okolini, prihvatit ce vec kad dodje vrijeme, sigurna sam i dajem se u ovu bitku, a potpomognuta jos uvijek ostaje otvorena kad usvojimo, jer bih volila da budu bar 2 mala anđela u nasem zivotu
    Sad moje pitanje za iskusne glasi, molbu sam "usporko" napisala jer nekako mi se uvijek cini nedovoljno dobra (a i cekam da M napise svoju pa da vidimo koje je bolja ) jel se ista molba salje prvo u nas czss pa nakon sta prodjemo obradu u sve centre ili je rijec o nekakvoj jos intimnijoj molbi za centre?!
    Jos jedno pitanje koje neznam ni kako postavit jer mozda nije u redu da toliko biram... volila bi usvojit svakako malo dijete, po mogucnosti do 1 godine, iako znam da je jako tesko, al kad bi bili blizanci (sto nam je zivotni san) mogli bi bit i stariji, usvojila bi i brata i sestru (nevazan spol) ako je jedno skroz beba... znam da ima puno mojih uvjeta, al kako to srocit a da ne izgledam kao na pazaru, jer kad napisem tako mi ispada

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

regina 78 i na ovom pdf-u.

mi smo napisali prvu molbu: molba za obradu za posvojenje.
    u toj molbi smo trazili centar da nas "obradi" i napisali ukratko:
    - zelimo posvojiti dijete/djecu do x godina starosti. spremni smo posvojiti i dijete koje ima bioloskog brata/sestru kako ne bi doslo do njihovog razdvajanja (napisali i da nismo spremni posvojiti romsko dijete ili dijete s posebnim potrebama)
    - od kad smo u braku
    - stambena situacija
    - dio o meni i suprugu (svaki zasebno malo o sebi: zvanje, zanimanje, obitelj - roditelji, braca/sestre, hobiji)

drugu molbu smo pisali kad smo dobili misljenje da smo podobini. tada smo zapravo prvo molbu nadopunili podatkom o misljenju o podobnosti i stavili i par svojih slika. drugu molbu smo slali na sve centre. sada nam stizu polako odgovori (zaprimili smo vasu molbu, na listi ste potencijalnih posvojitelja, djece za posvajanje nema....)

kada smo bili u obradi socijalna radnica i psihologica smatrale su sasvim normalnim sto smo rekli do koje bi godine posvojili dijete/djecu i to smo nismo spremni na romsko dijete i dijete s posebnim potrebama. jasno smo rekli da nam je to bilo i neugodno napisati da ne bi ispalo - gle kako biraju, ali bolje je biti iskren od pocetka nego se uvuci u nesto na sto nisi spreman.

ja sam nova u ovom podrucju, ali nadam se da sam pomogla.

sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Regina 78, dobrodošla, normalno je da napišeš dijete koje dobi bi htjela.
    Prva molba je zapravo molba za obradu, koju šalješ svom matičnom centru, i tu još ne moraš napisati ništa o svojim željama. To će te ionako preispitati.
    Kad prođe obrada pišeš ostalim centrima i tu kažeš točno na što si spremna. Neki su slali molbe prema svim centrima i na samom početku obrade, pa po završetku obrade poslali ponovljenu molbu uz napomenu da je obrada sad gotova.
    U svakom slučaju, treba navesti kakvo ste dijete spremni prihvatiti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Regina, cure su ti objasnile, ja sam dosla da ti posaljem puno snage i srece

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Draga ako mi spremiš svoju mail adresu mogu ti poslati formu moje molbe da vidiš kako to izgleda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •