Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Help - sluzava stolica!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Help - sluzava stolica!

Rode moje upomoć !!!

Moja troipolmjesečna cura vec nekoliko dana ima jako sluzavu stolicu, onako tekucu, nije zelena nego onako zlatno zuta i nema neugodan miris. Beba je iskljucivo dojenja. Pije Ferun lek za zeljezo.
    Sutra ujutro zovem ped ali se ziva pojedem i bas me strah.

Jeste li imali slicnih iskustava??????

Hvala...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da je to normalno. moja k. je isto cesto imala sluzi, a pogotovo kad bi bila smrcava--onda bi valjda gutala tu sluz pa bi ju pokakala kasnije.

kakve je inace beba volje i ponasanja?

zasto pije ferum lek? kaj nije to prerano za bebu?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: Help - sluzava stolica!

Moja starija curica je baš u dobi od tri-četiri mjeseca imala jako sluzavu stolicu. Napinjala se i mučila kod kakanja više nego obično, a onda bi u peleni bila samo sluz. I ja sam se užasno brinula, korigirala svoju prehranu na razne načine, ali nisam primijetila nikakvu posebnu reakciju na to.
    Nakon mjesec dana , kakanje sluzi je naprosto odjednom prestalo. Hranila sam se kao i do tada, znači definitivno ne mogu to povezati sa mojom prehranom (beba isključivo dojena). Tog mjeseca je dodala duplo manje u kilaži nego prethodnog.

Moja mlađa cura sada ima mjesec dana i posljednjih par dana kaka jako sluzavo. Isto se jako napinje i muči, mene to brine i stalno razmišljam o mogućim uzrocima, ali polako počinjem misliti i da je to možda normalna faza u razvoju crijeva. Razgovarala sam sa puno mama čije su bebe imale sluzavu stolicu u prvim mjesecima. I ovdje sam naišla na jednu takvu temu od prije.

Eto, nisam puno pomogla, jer ne znam uzrok toj sluzavoj stolici. Ali se možda mirnije osjećaš kada znaš da se i ostalima dešava i da nema nikakvih posljedica.
    Ako bilo što saznaš od pedijatrice voljela bih čuti.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hvala curke!

ma cura moja je super volje, ne primjecujem nista neobicno, jedino je malo nemirnija ali to je od vrucine.
    Ferrum lek pijemo ima cca 2 tjedna na zahtjev ped, imamo malo nizak hemoglobin pa da ne bi doslo do anemije. i meni je bilo cudno ali.........

xxx

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I Lucija pije isti lijek i ima poprilično rijetku stolicu koja zna biti sluzava. Čista nuspojava željeza, bez brige
    Ako ipak nisi ziher, pitaj pedijatricu.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Zvala sam ped, rekla mi je da se ne brinem, ako je iskljucivo dojena beba da je sve ok, a da je i vrlo moguce da je od feruma. Dokle je god beba dobro raspolozena nema brige!
    Samo me strah tog moguceg gubljenja na tezini, moja cura ionako dobiva cca 600 g mjesecno, pa nisam bas !

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da se ne moraš bojati gubljenja težine osim ako nema proljev (a proljev nije rijetka već prečesta stolica)

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i mi muku mučimo sa sluzavom stolicom. curica mi ima 2 mj i zadnjih 2 tjedna stolica joj je sluzava, ponekada lagano pjenušava, boja varira od zlatnožute prema zelenkastoj, normalnog mirisa. danas smo se vratile iz bolnice gdje ništa nisu uspjeli naći ( nalazi stolice uredni). takva stolica je 3-4 puta na dan,u mjesec dana je dobila 500 g. btw - beba je isključivo dojena. više ne znam kaj da radim i da li je to sve skupa normalno jer su mi u bolnici tvrdili da je to proljev. u pon idem u Breyer da utvrdimo da li se radi o nekoj alergiji ( npr. na kravlje mlijeko koje ja popijem, jaja ....).

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i kod nas je sluzava stolica vec neko vrijeme (curica ima tri i pol mjeseca). nije nervozna niti primjecujem da ju boli. prije nekih mjesec i pol smo imali fazu pjenaste stolice. isto kao i sada nisam na njoj nista neobicno primjecivala. u tri mjeseca je dobila oko 2 700g (prvi mjesec 1360, a ostatak za dva mjeseca). ne sjecam se da je stariji sin imao ovakve stolice, ali nisam posebno zabrinuta zbog toga. moja logika je - da joj nesto ne odgovara priimjetila bih na njenom ponasanju (plakanje, nervoza, gubitak sna...).

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Link koji je netko jednom negdje ovdje bio stavio s objašnjenjima izgleda kakice kod beba:

http://similac.com/feeding-nutrition/diaper-decoder

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •