-
Help - sluzava stolica!
Rode moje upomoć
!!!
Moja troipolmjesečna cura vec nekoliko dana ima jako sluzavu stolicu, onako tekucu, nije zelena nego onako zlatno zuta i nema neugodan miris. Beba je iskljucivo dojenja. Pije Ferun lek za zeljezo.
Sutra ujutro zovem ped ali se ziva pojedem i bas me strah.
Jeste li imali slicnih iskustava??????
Hvala...
-
Osoblje foruma
ja mislim da je to normalno. moja k. je isto cesto imala sluzi, a pogotovo kad bi bila smrcava--onda bi valjda gutala tu sluz pa bi ju pokakala kasnije.
kakve je inace beba volje i ponasanja?
zasto pije ferum lek? kaj nije to prerano za bebu?
-
Re: Help - sluzava stolica!
Moja starija curica je baš u dobi od tri-četiri mjeseca imala jako sluzavu stolicu. Napinjala se i mučila kod kakanja više nego obično, a onda bi u peleni bila samo sluz. I ja sam se užasno brinula, korigirala svoju prehranu na razne načine, ali nisam primijetila nikakvu posebnu reakciju na to.
Nakon mjesec dana , kakanje sluzi je naprosto odjednom prestalo. Hranila sam se kao i do tada, znači definitivno ne mogu to povezati sa mojom prehranom (beba isključivo dojena). Tog mjeseca je dodala duplo manje u kilaži nego prethodnog.
Moja mlađa cura sada ima mjesec dana i posljednjih par dana kaka jako sluzavo. Isto se jako napinje i muči, mene to brine i stalno razmišljam o mogućim uzrocima, ali polako počinjem misliti i da je to možda normalna faza u razvoju crijeva. Razgovarala sam sa puno mama čije su bebe imale sluzavu stolicu u prvim mjesecima. I ovdje sam naišla na jednu takvu temu od prije.
Eto, nisam puno pomogla, jer ne znam uzrok toj sluzavoj stolici. Ali se možda mirnije osjećaš kada znaš da se i ostalima dešava i da nema nikakvih posljedica.
Ako bilo što saznaš od pedijatrice voljela bih čuti.
-
hvala curke!
ma cura moja je super volje, ne primjecujem nista neobicno, jedino je malo nemirnija ali to je od vrucine.
Ferrum lek pijemo ima cca 2 tjedna na zahtjev ped, imamo malo nizak hemoglobin pa da ne bi doslo do anemije. i meni je bilo cudno ali.........
xxx
-
I Lucija pije isti lijek i ima poprilično rijetku stolicu koja zna biti sluzava. Čista nuspojava željeza, bez brige
Ako ipak nisi ziher, pitaj pedijatricu.
-
-
mislim da se ne moraš bojati gubljenja težine osim ako nema proljev (a proljev nije rijetka već prečesta stolica)
-
i mi muku mučimo sa sluzavom stolicom. curica mi ima 2 mj i zadnjih 2 tjedna stolica joj je sluzava, ponekada lagano pjenušava, boja varira od zlatnožute prema zelenkastoj, normalnog mirisa. danas smo se vratile iz bolnice gdje ništa nisu uspjeli naći ( nalazi stolice uredni). takva stolica je 3-4 puta na dan,u mjesec dana je dobila 500 g. btw - beba je isključivo dojena. više ne znam kaj da radim i da li je to sve skupa normalno jer su mi u bolnici tvrdili da je to proljev. u pon idem u Breyer da utvrdimo da li se radi o nekoj alergiji ( npr. na kravlje mlijeko koje ja popijem, jaja ....).
-
i kod nas je sluzava stolica vec neko vrijeme (curica ima tri i pol mjeseca). nije nervozna niti primjecujem da ju boli. prije nekih mjesec i pol smo imali fazu pjenaste stolice. isto kao i sada nisam na njoj nista neobicno primjecivala. u tri mjeseca je dobila oko 2 700g (prvi mjesec 1360, a ostatak za dva mjeseca). ne sjecam se da je stariji sin imao ovakve stolice, ali nisam posebno zabrinuta zbog toga. moja logika je - da joj nesto ne odgovara priimjetila bih na njenom ponasanju (plakanje, nervoza, gubitak sna...).
-
Link koji je netko jednom negdje ovdje bio stavio s objašnjenjima izgleda kakice kod beba:
http://similac.com/feeding-nutrition/diaper-decoder
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma