Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Težina bebe

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Težina bebe

Danas smo 34+4, bili smo na ultrazvuku i saznali da imamo dečka (do sad je bila curica ).

Uglavnom, ono što me lagano zabrinulo je težina bebe - to malo čudo ima 2930 g. Pa to je beba od skoro 3 kg, a još ima mjesec i nešto sitno do poroda. Nije li to malo too much?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moja cura je bila procijenjena oko 2958g mjesec dana pred porod, a rodila se 3800g. Zadnjih tjedana trudnoće bebe ne dobivaju baš previše na kilaži.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I to zavisi od bebe do bebe.Meni su rekli mjesec i pol pred porod 1800,a rodila se sa 2970.

Početno

i ja danas bila na uzv - 32+4. bebač je mala mrcina od 2,5 kg. kaže mi doktor da će u narednim tjednima dobivati cca 200 g tjedno što bi značilo min. 4 kg za porođaj??!! kaže da preko 4 kg je vjerojatan carski...
    i ja i mm smo mrcine (i po visini i po težini) ali nismo rođeni kao velike bebe.
    zna li netko koliko utječu na veličinu i težinu bebe dobiveni kilogrami u trudnoći ??? i je li ova velika težina bebača nešto opasno?

mislim znam za nekoliko različitih primjera iz svoje okoline gdje su i male i mršave trudnice rađale velike bebe i sve je bilo ok, ali isto me brine što sam možda ja kriva što je bebač veliki (mislim moj višak kg )

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nerazumjem zašto bi rađala na carski ako je beba nešto veća od 4 kg, pogotovo ako si i ti visoka, "mrcina" kao što kažeš. Tvoja kilaža može utjecat na veličinu bebe, ali ne toliko drastično kao što bi bilo da imaš dijabetes u trudnoći. Da li si radila oggt?
    Indikacija za carski rez kod velikih beba je kad dođe do nesrazmjera bebine glavice i majčine zdjelice. Uostalom ta njihova zastrašivanja poput rodit će se div, nakraju rezultiraju sa prosječnim malim mišom.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moja prijateljica je rodila tri puta prirodno i sve tri bebe su bile teške od 4,30 do 4,60 i nitko joj nije težinu uzeo kao razlog za carski.Visoka je 1.65.

Moja teta je rodila sina od 5,10 prirodno iako su joj rekli da postoji šansa da ide na carski.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u prvoj trudnoci sam dobila 30 kila, mala je bila teska 3 i pol
    u drugoj sam dobila 20 kila, mala teska 4180
    tak da- u mom slucaju- debljanje u trudnoci nije imalo veze sa tezinom bebe

r. je bila i procjenjena da bu prek 4 kile i nitko mi zbog toga nije 'proricao' carski

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma i ja mislim da težina mame nema veze s težinom bebe previše. Ja dobila svega 10 kg, a mala ljubav ima 3 već,tako...

Početno

hvala na komentarima...
    vjerovatno me doktor plaši zbog viška kg, ali sad kad ovo čitam nisam ja tako ni strašna..dobila sam 14 (vidim da su neke dobile i 30 kg) - to me baš tješi...
    vjerojatno je stvar genetike...
    šećer mi je ok s tim hvala bogu nemam problema...
    hvala 8)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo bili na pregledu sa 31+4 i naša curica je dobila cijelih 1 kg u zadnjih 4 tjedna, pa sad ima 2 kg točno.......

Još imamo puna 2 mjeseca do poroda (9 tjedana)...i skroz je buci-buci....ima okrugle obraščiće k'o mali hrčak....čak se i doktorica nasmijala koliko se beba udebljala....

ja si računam da bi trebala imati do 4 kg u terminu....to je ok....

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moja beba (kaže doktorica da je curica) u 33+4 tjednu ima točno 2 kg. I do sad je bila uvijek na prosječnoj vrijednosti za tu dob. Kompjuter je prognozirao da će na dan rođenja imati oko 3,3 kg.

pa vidjeti ćemo.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja mala je 28+5 imala 1433 g prema UZV... sad sam 31. tjedan i opet idem na UZV za dva tjedna. da vidimo kak buhtlica napreduje
    ja dobila 8 kg zasad.... nadam se da se neću previše uprasit jer sam i inače okruglasta
    ma bitno da je maloj ugodno u mama inn-u !

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni moj ginić na zadnjem prgledu nije rekao koliko mi je dijete, a već je 32 tj. . do sad sam dobila 10kg računajući i 5 kg gubitka na početku trudnoće ( 0 tj.-51kg, 12 tj.-46kg, 32tj.-56kg). zar mi nije već odavno to trebao reći? :? a svaki put provjeri otkucaje srca bebina uzv,mogao je i to! grrr na mog ginekologa!!!!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa ako imaš upisane mjere, možeš i sama izračunati otprilike težinu bebe.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joj, ja niš ne vjerujem tim izračunima kolika je beba jer su meni 4 sata prije poroda "izračunali" da je bebek 3400g a kad ono za 4 sata rodim bebu od 4060g!!! :shock: :D

Dakle- ne vjerujem dok ne vidim!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

plashljivo_pile off topic: Kako ste se odlučili za ime? Vidi potpis, do svoje sam u životu upoznala dvije Ilone, od toga je jedna francuskinja

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo mene s pregleda 38+3 kaže doc da je 3300.
    ja na internetu upisala mjere i dobila izračun 3100.
    ma to su samo sve pretpostavke, mislim da tu ima puno grešaka, puno cura se javlja sa živim primjerima da bude drugačije

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajde molim te napiši mjere da ih usporedim sa svojim 38+4!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

BPD JE 92, a ABD je 330, to je jedino što imam femur nije izmjerila ovaj put, ne znam zašto, inače je moja ribica bila nemirna pa je jedva i ovo izmjerila, stalno se meškoljila po trbuhu dok je doktorica išla potrbuhu sa aparatom

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cure,jel se neka sjeca koliko je bebac bio tezak u otprilike 25.-26. tjednu? moj je bio 1030g...
    dr,rekla da je malo veliki. :?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    plashljivo_pile off topic: Kako ste se odlučili za ime? Vidi potpis, do svoje sam u životu upoznala dvije Ilone, od toga je jedna francuskinja
    ups, tek sam sada uočila post
    ma ja znam jednu ilonu, i to mi je ime oduvijek bilo prelijepo... pa odluka pala 8)
    a u srijedu mislim idemo na UZV vidit kak napredujemo... baš me zanima kolika je sad!
    mommy, moja ti je u 25. imala negdje 800 grama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •