Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: psi na plaži

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno psi na plaži

nisam uspjela pronaći da li postoji ovakva tema, a ako ne postoji, ne znam da li sam uopće na pravom mjestu...pa me korigirajte

dakle u našem malom mistu ima jedna plažica koja ima s obe strane žalo i tu se mi "domaći"kupamo s svojom malom dječicom
    i točno iznad te plaže imaju kuću vikendaši Zagrebčani,koji su ove godine došli s svojom prinovom-nekim ogromnim psom

i već pogađate.oni smatraju da i njihov ljubimac ima pravo da se okupa zajedno sa našom djecom

tata jedne djevojčice je upozorio dotičnu gospođu,koja se na to smrtno uvrijedila,okrenula na peti i odvela psa kući,no kad smo se svi makli s plaže,nije pričekala niti da se maknemo iza kantuna, već je pas bio u moru..

kakva su vaša iskustva?
    može li se tu pravno što napraviti a da ne ispadne samo lokalna karačina?
    tko rješava ovakve stvari?komunalni redar?
    napominjem ima u našem mistu još masu plaža,a radi se samo o komoditetu ovih ljudi koji ne bi svog ljubimca odveli malo dalje od kupača

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tražite od komunalaca da postave onu ploču da se psi ne smiju kupati.Sigurno netko ima vezu, da se to brzo postavi s obzirom da ste lokalni. E sada, da li će se ovi toga pridržavati, to je druga stvar.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ooo, da li ima tema..

ima ima, duga je na jedno 25 strana

meni osobno ne smetaju psi i volim da mi se djeca kupaju sa psom. iako sam na ovom forumu u manjini. sto se mene tice, dok nisam imala djecu, isla sam sa psom na udaljene plaze. danas mi je to logisticki tesko za izvesti, pa kad pas ide s nama, pazimo da ne smeta.

inace, mislim da pas nema dozvolu samo za gradske plaze koje su oznacene. iako nisam sigurna. mozda i ide po dogovoru? i da, mislim da su komunalci zaduzeni za to.

jos jedna opaska, nikad mi se nije svidalo to skrivanje iza djece, u stilu "ne moze pas ovdje, tu su djeca". po mom iskustvu, velika vecina djece nema nista protiv pasa, cak i uziva u psecem drustvu. roditelji su ti kojima smeta.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nema to šanse

prije 30 godina se ovdje počelo graditi kino,pa još nije gotovo..(a ja se kao dijete veselila kinu)
    tu bi ploču moja S eventualno dočekala

ali mene zanima ako znaš kakvi su propisi oko kupanja pasa na plažama?
    ( i naravno da nema brnjicu)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    jos jedna opaska, nikad mi se nije svidalo to skrivanje iza djece, u stilu "ne moze pas ovdje, tu su djeca". po mom iskustvu, velika vecina djece nema nista protiv pasa, cak i uziva u psecem drustvu. roditelji su ti kojima smeta.
    ma apsolutno si u pravu (moja S ih obožava)

ali ako sam odgodila (nakon porodiljnog) još jednu godinu odlaska na posao da bi mogls dojiti (posao koji radim nije kompatibilan s dojenjem),ako se zafrkavam da ju hranim netretiranim namirnicama iz bio ne bio i ostalih dućana i još sto ludih stvari; i na plaži na kojoj se ja kupam skoro četiri desetljeća gdje nikada nije bilo psa, sad ga ima kad ja imam malo dite?!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ako te zanimaju propisi, možda bi mogla to pitanje postaviti na pravnim pitanjima. Tamo ćeš vjerojatnije dobiti odgovor na svoje pitanje.
    Ako te zanima samo mišljenje ostalih ja ti mogu reći da osobno nemam ništa protiv kućnih ljubimaca na plaži ( vidi potpis i slikicu 8) ) , ako se poštuje neki osnovni red. Po meni je to ( ne poznam zakon) da se pas kupa kad nema ostalih kupača ( što je žena i napravila- vratila se kad ste vi svi otišli) ili da se bira osamljena plaža.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kuzim ja tebe. ne vole svi pse. mozda bi mogli probati dogovoriti se s vlasnikom da psa dovodi kad nema bas ljudi, jer vam smeta. mislim da bi konkretan razgovor s vlasnikom, bez suvisnih napada na istog (jer mozda pas ipak ima pravo biti tamo) ili vaseg izvlacenja na djecu (jer su mnogi vlasnici alergicni na taj klise, sto u startu otezava razgovor), mogao sasvim fino uroditi dogovorom koji bi zadovoljio obje strane, bez uvlacenja lokalne uprave.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    (jer mozda pas ipak ima pravo biti tamo)
    to me zanima,da li ima pravo?

ma,ja bih se makla na drugu plažu,ali nemamo žalo drugdje a i tu su sva dječica

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

razumijem da se ljudi boje psa te pogotovo kad je velik pa se boje za djecu. ali kad je recimo u pitanju neki mali pas kao maltezer ili neko slično čudovište na baterije pa kad je ljudima gadno jer kako će se kupat sa psom. a pas uđe u vodu nit te može ugrist baš u vodi, nit pišaju, dok uđe 10 ljudi i jedni drugima pišaju za vrat i to im ne smeta :/ . meni je onda draži pas, bar ne piša u moru.

znači kužim zbog straha od psa, ali kad netko govori o priljavštini i sl. to mi nema smisla jer taj isti uđe i popiša se metar dalje od svog djeteta.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene ne smetaju ako ne obavljaju nuždu na plaži.
    Jedino što bih pazila da mi dijete u vodi nije u blizini psa ali samo iz razloga da ga pas dok pliva ne ogrebe.
    I naravno, uz uvjet da pas nije agresivan.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je gadljivije kad ekipa uzme šampon i pere kosu u Korani....

ali se isto tako ne osjećam ugodno u društvu prevelikog psa.

a sve mi se čini daje kod vas sistem, došli divlji i istjerali pitome.... ako budete dosadili gospođi sa stalnim prigovorima, možda i makne cucka.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Volim pse, ali ne volim se s njima kupati. Ustvari se ne volim niti s ljudima kupati, pa mi to ide nekako pod isto.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Obožavam pse ali im ne vjerujem..bar ne nepoznatima..jednostavno se ne mogu natjerati da im vjerujem..bojim se iznenadne agresivnosti i gotovo..
    Zato ne volim i ne želim pse gdje mi se kupa dijete.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa
    Obožavam pse ali im ne vjerujem..bar ne nepoznatima..jednostavno se ne mogu natjerati da im vjerujem..bojim se iznenadne agresivnosti i gotovo..
    Zato ne volim i ne želim pse gdje mi se kupa dijete.
    Ja isto. Bezveze mi je kaj odmah svi misle da ne voliš pse ako ih ne želiš na plaži. Ja volim pse, ali ih se bojim i nije mi ugodno ležati na plaži ako mi metar od glave sjedi njemački ovčar.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Obzirom da nema nikakve table koja izričito zabranjuje boravak psa na plaži, dozvoljeno mu je da bude tamo i kupa se kao i vi.
    Naravno, prema propisima u RH bi trebao biti na povodniku, a ukoliko spada u potencijalno opasne pasmine, trebao bi imati brnjicu.

Da sam na tvome mjestu, posjetila bih te zagrepčane s interesom da vidim kakav je pas te ih ljubazno i prijateljski zamolila ako bi mogli psa kupati ranije ujutro ili kasnije popodne kad nema toliko kupača.
    Neka ti ne bude teško, jer ljudi ako imaju psa ne moraju biti zlonamjerni. Možda jednostavno ne kuže.
    Objasni njima kako si objasnila nama. Lakše ćeš tako doći do rješenja nego traženjem nekakvih tabli.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Volim pse, imamo psa i kupa se na plaži. Doduše, na plaži pred našom kućom gdje smo samo mi i eventualno djeca iz sela. Kupa se navečer iza 19h (uostalom da ga ne bih dovela u podne pa da se sunča). I tako zadnjih deset godina, nikad incidenta, kritike ni sl. Štoviše djeca uvijek pitaju kad dođe barba s lulom i cukom (moj tata).

Psi mi ne smetaju ako se vlasnik pridržava opće kulture. Naravno da ne želim agresivnog pitbulla kraj svog sina, no isto tako ne želim ni takvog čovjeka. I ne bih me oduševio čopor pasa na plaži (posebno jer onda, kažem iz iskustva, stalno laju i skaču jedan po drugom). No opet, karikiram, neće me oduševiti ni "čopor" adolescenata koji hlade pivu u pličaku, galame, psuju i drpaju se - a to sam sretala češće nego pse na plaži.

Osobno mi daleko više smetaju nekulturni ljudi nego miran pas na lajni (meni osobno može i bez lajne, no pretpostavljam da su drugi sigurniji kad je pas vezan).

Iako, ako pas baš smeta (s razlogom) uvijek se može lijepo obrazložiti i zamoliti ljude da ne puštaju psa među djecu. Svaki vlasnik (koje ja znam) će to uvažiti.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osobno, smetaju mi: ocito agresivni psi koji ionako ne uzivaju na plazi, psi koji "divljaju" bez vlasnika (i pod tim ne mislim na zaigrano pseto koje se zna zaletjeti na tudji rucnik nego npr. na psa koji ide od kupaca do kupaca i obiljezava tudje stvari pisanjem... da, dozivjeli smo to :/ ) i vlasnici koji za psom ne skupe kakicu na stazi uz more. Sve ostalo je ok.
    Nadam se da se nikad nece dogoditi da psima zabrane kupanje na divljim plazama (za gradske, uredjene mi je ok). Meni je prekrasno dijeliti plazu s psima... mojoj djeci, vjerujem, jos ljepse.

A mi i dalje, jos od prvog topica o psima na plazi, redovito po stazi do mora i uz more, nailazimo na ljudske "mine", velike i male, za psima skupljaju vlasnici.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Obzirom da nema nikakve table koja izričito zabranjuje boravak psa na plaži, dozvoljeno mu je da bude tamo i kupa se kao i vi.
    Naravno, prema propisima u RH bi trebao biti na povodniku, a ukoliko spada u potencijalno opasne pasmine, trebao bi imati brnjicu.

koje su to potencijalno opasne pasmine koje moraju imati brnjicu?
    ima li veze veličina psa i godine sa nošenjem brnjice, ili pasmina?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja obožavam pse ali osjećam nekakvo strahopoštovanje prema njima i ne želim nepoznate pse blizu svoje djece, pogotovo one velike. A kamoli da se kupaju tamo gdje se oni kupaju. Znači, meni ne smetaju psi radi eventualne nehigijene i slično ali me strah da mi ne izgrizu djecu jer su mi nepoznati i ko zna od kakvih vlasnika

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Psima nije mjesto na plaži. Plaža je mjesto za kupanje ljudi, a ne životinja.
    Ne podnosim pse na plaži.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj vjestica prvotno napisa
    koje su to potencijalno opasne pasmine koje moraju imati brnjicu?
    ima li veze veličina psa i godine sa nošenjem brnjice, ili pasmina?
    Imaš popis "opasnih" pasmina određen zakonom/pravilnikom (ne znam koji sve tu spadaju - vučjaci, terijeri, doge...nabadam).

redovito po stazi do mora i uz more, nailazimo na ljudske "mine", velike i male, za psima skupljaju vlasnici
    Ja skupljam drekece za svojim psom. I ljudi s kojima se u parku družimo, svi do jednog, skupljaju drekece.
    A bome ne bih rekla da svi ljudi po defaultu skupljaju smeće (sjetimo se praznih flaša, ostataka hrane, plastičnih vrečica..).
    Isto tako čisto sumnjam da ljudi skupljaju svoje ostatke kada ih "potjera" na stazu 5m od plaže.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

gdje mogu to da nađem?
    mislim na te propise o brnjici i sl?
    inače, ne smetaju mi psi, i ja sam više vidjela da ljudi kupe za svojim ljubimcem, nego neki za sobom smeće na plaži

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...02_26_463.html

(ako nisam stavila dobro link, odeš na stranicu NN, službeni dio, utipkaj 2005god., 26.)

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Psi na plaži koji se kupaju među djecom!!Meni osobno to je bljak!!I sad, može netko reći da je njegov pas čist, okupai, šamponiran i počešljan, meni je to opet bljak!! Nekak mi ne ide da na plaži na kojoj se djeca brčkaju u plićaku, prolaze psi i s njima se "namakaju"..Nije to skrivanje iza djece, ni ja se ne volim kupat sa psom...Na rajskoj plaži u Loparu postoje te ploče s natpisom da se tu ne smiju kupat psi i opet se neki toga ne pridržavaju..Čak se i uvrijede kad moraju otić...Mislim, svatko ima svoje stajalište o tome, ali ako je to javno kupalište i ima puno ljudi, mislim da bi vlasnici pasa trebali imati razumijevanja..Drugo je to kad netko dozvoljava svojoj djeci da se kupaju sa vlastitim kućnim ljubimcem...a drugo kad se nečiji kućni ljubimac stane namakat među nepoznatim ljudima...moje mišljenje...

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Oprosti, ali većina ljudi iza sebe na plaži ostavi 3 x više smeća nego ga ostavi jedan pas. I ako je vlasnik ok i pazi na psa ne vidim razlog zašto se u moru ne mogu kupati i psi i djeca, pa niste u kadi.
    Mene osobno puno više smetaju nabrijani lokalci sa arhaičnim stavovima da je pas prljava životinja kojemu je mjesto ispred kuće na lancu, a ne među ljudima. I ja sam lokalka u malom mjestu na moru i vjeruj mi točno znam o čemu govoriš!
    I što je najbolje od svega psi na plaži se gade u 90 % lokalcima, meni nikad ni jedan stranac nije ništa prigovorio, svi ga maze i igraju se s njim, a domaći...samo čekaju da naletim

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

obozavam pse, svuda pa i na plazi.

sutra cu birati plazu gde vidim da ima sto manje vestackog i sto vise prirode i jos niki vlasnik sa psom.

kad sam bila mala vodili smo naseg psa sa nama na more, svi smo uzivali i niko se nikada nije bunio.

pa more je veliko, a i u pravu su neke forumasice, pa ljudi non stop pisaju u more i sto je najgore pljuju i prociscavaju grlo i sinuse :/

pas je cistiji, jos se taj i svakodnevno kupa

vidim da ti je smetalo sto se taj pas tu kupa cak i kad ste otisli, to stvarno ne razumem, pa nije to stajaca voda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas ima tabla , ali to nekim ništa ne znači....
    a plaža valjda kilometrima duga , a ima još i osamljenih uvala i onda nam
    dovedu psa baš na mjesto gdje je tabla
    i najviše me smeta kad se protrese kad izađe iz vode
    nema šanse da te ne poprska

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ja obožavam pse ali osjećam nekakvo strahopoštovanje prema njima i ne želim nepoznate pse blizu svoje djece, pogotovo one velike. A kamoli da se kupaju tamo gdje se oni kupaju. Znači, meni ne smetaju psi radi eventualne nehigijene i slično ali me strah da mi ne izgrizu djecu jer su mi nepoznati i ko zna od kakvih vlasnika

evo ovo mi ja ok, žena se boji, iako imam psa nije ni maeni svejedno kad mi rotvajler šeće kraj mene.
    ja imam srednju mješanku 8 mjeseci staru štene još, razigrana, i odkad ju imam shvatila sam koliko ljudi znaju bit grozni i okoliko ne znaju o psima. ne kažem da se psa ne trebaš bojat pogotovo "one" vrste psa, ali kad moja mješanka veselo maše repomi razigrana je a ova se ukoči od straha, misli gotova je. mislim da takav pas baš ne skače radostan i onda čop odgrize prst. Ima znakova kad se psu ne sviđaš ( ne ogvorim o pit bulovima i sl.) a neki se boje i kad vide maltezera koejg bi jače boljelo d ati njega ugrizeš nego on tebe.

ugalvnom ja se trudim da nije na plaži s djecom jer znam kako to ide, a ona se ne voli ni kupat zasad tako da......
    ali bit što sam htjela reć da nekom smeta namakanje psa, kao da jet o ne znam šta, nit njemu pada 6 kg dlake dok pliva nit će se posrat u moru nit popišat, a kad pomislim da teta kraj mene upravo piša --bljakkkkk.......
    al izgleda da se ljudi više vole namakat u mokraći nego da jadno pseto malo propliva kraj njih ( i opet ne govorim o onim opsnim vrstama, jer stvarno sami po sebi izgeldaju glomazno i opasno iako neki i nisu).

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa nekako mi se čini da je uglavnom problem u neodgojenim vlasnicima, a ne neodgojenim psima.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako uzmemo u obzir da na prosječnoj plaži ima, ne znam, stotinjak ljudi različitih ukusa, preferencija, afiniteta prema životinjama, higijenskih navika, normalno je i očekivano da će uvijek biti prigovora na nešto.

Meni osobno, ako nešto baš izrazito smeta, lijepo kažem i zamolim da se uvaži. Dosad je uvijek palilo.
    Iako biram na što ću se požaliti - smeta me kad se na pol metra ispred mene valja žena od 150kg u toplessu pa to neću komentirati. Ili me smeta kad klinci udaraju nogama po vodi pa me prskaju dok ulazim unutra - isto neću komentirati. Smeta me i kad ljudi jedu na plaži, naročito kad ostavljaju hranu tako da se skupljaju ose i muhe - pa opet, neću oteti nekome komad lubenice iz ruke. Smeta mi i kad se par drpa na plaži pred djecom - doduše, to ću možda i prokomentirati.
    Smetaju mi i gumene sandale na odraslom muškarcu - ne znam zašto.
    najviše mi smeta trackanje s tonama kreme za sunčanje i onda namakanje u vodi da se onako stvori fina, masna mrlja u moru.
    Pas kao pas mi ne smeta - no ne sad da laje bez prestanka, piša naokolo ili nekontrolirano trči.

U principu - ako mi sve ovo smeta, ili ću se prilagoditi ili neću ići na "javnu" plažu gdje je masa ljudi (mi osobno biramo ovo drugo). Ako imam konstruktivnu kritiku lijepo ću zamoliti - garantirano rješava 80% stvari.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

naravno da se bojim pasa (u tome je i stvar ) još od djetinjstva, a prije par godina me je jedan u Žumberku ugrizao pa sam se zafrkavala i cijepila protiv bjesnoće...eto,loša iskustva

moja S ih obožava i hoće svakog taknuti (puno nezgodna situacija)

ta žena je prvi dan došla na plažu dok smo S i ja još uvijek bile na plaži
    nešto je promrljala u stilu da se i pas mora rashladiti
    nisam ništa komentirala iako oko nas su bile prazne plaže

sljedeći dan nas je više bilo na plaži i onda ju je tata one djevojčice upozorio,pa se gospoja šticala

i eto, čim ja zakoražim nogom izvan plaže (zato što smo nas dvije obično zadnje na plaži) eto psa da poliže sve što diraju male ručice

neka oproste ljubitelji beštija, ali ja imam svoj izbor a to je da mi se pas i moje dijete ne kupa na istom mjestu,a sad me samo zanima da li je to ostvarivo

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    obozavam pse, svuda pa i na plazi.

sutra cu birati plazu gde vidim da ima sto manje vestackog i sto vise prirode i jos niki vlasnik sa psom.

kad sam bila mala vodili smo naseg psa sa nama na more, svi smo uzivali i niko se nikada nije bunio.

pa more je veliko, a i u pravu su neke forumasice, pa ljudi non stop pisaju u more i sto je najgore pljuju i prociscavaju grlo i sinuse :/

pas je cistiji, jos se taj i svakodnevno kupa

vidim da ti je smetalo sto se taj pas tu kupa cak i kad ste otisli, to stvarno ne razumem, pa nije to stajaca voda.
    X

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Potpisujem.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sto reci, sto ljudi - sto cudi.

Nema univerzalnog rjesenja, narocito u ovom konkretnom slucaju.
    Neke su navele gore popis stvari koje ih smetaju na plazi...Mene nista od toga ne tangira i zato idem na plaze gdje su i drugi ljudi, jednostavno ne obracam paznju jer mi nikad nije toliko dosadno, kad bi mi smetalo otisla bi na neku drugu plazu i gotovo.
    Ukoliko pas maltretira ili na neki nacin ugrozava ostale (skace pa tudjim rucnicima, laje do ludila, vrsi nuzdu nasred plaze, rezi) bi prigovorila, inace ne bi.
    Ne smeta mi da pas ide u more gdje se ja i moja obitelj kupamo.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ivorka prvotno napisa
    Potpisujem.

Iako svatko ima pravo na svoje mišljenje ovo mi zvuči baš onako nekako , onako ne znam kako bi se točno izrazila.. dal surovo, neljudski, tvrdoglavo ma ne znam baš pravi izraz možda da mi pomogne netko tko se možda slaže samnom..........

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Isključivo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    Citiraj ivorka prvotno napisa
    Potpisujem.

Iako svatko ima pravo na svoje mišljenje ovo mi zvuči baš onako nekako , onako ne znam kako bi se točno izrazila.. dal surovo, neljudski, tvrdoglavo ma ne znam baš pravi izraz možda da mi pomogne netko tko se možda slaže samnom..........
    Ovako, ne želim se kupati na plaži sa tuđim kućnim ljubimcima. Bilo da su to psi, mačke, zamorci, majmuni, krokodili, zečevi, zmije...

Da li je to surovo ili tvrdoglavo, baš me briga. Barem je iskreno.
    Neljudski nije - nemam ništa protiv da se ljudi kupaju na plaži. Imam protiv kupanja kućnih ljubimaca.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Možda onako da nismo sami na svijetu. trebalo bi valjda maknut sve živo osim nas na svijetu. jer nije tu samo rasprava o plaži rasprava se lako nadoveže da smetaju i na cesti, u parkovima, u dućanima, autobusima, među ljudima.......a niš najbolje da ih katapultiramo na mars

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni najsladje kad vidim psa "mestanina" koji dodje sam na plazu, malo se pokvasi, osvezi, pa ide dalje

to je divno u grckoj, tamo jako vole zivotinje i nigde ne postoji tabla da je zabranjen pristup psima.

a i da ima, pas "mestanin" ne ume da cita , pa neka ga kazne

i da napomene, rotvajlere bije glas da su losi.

imala ga, i to je najmilije bice na svetu bilo, nije se znao ni odbraniti.
    ali istina je da je sve do gazde, pa makar bio i pekinezer.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Možda onako da nismo sami na svijetu. trebalo bi valjda maknut sve živo osim nas na svijetu. jer nije tu samo rasprava o plaži rasprava se lako nadoveže da smetaju i na cesti, u parkovima, u dućanima, autobusima, među ljudima.......a niš najbolje da ih katapultiramo na mars
    Da, zanimljivo, smetaju mi psi (životinje) i u parkovima (dječijm), u dućanima, autobusima...No, koliko je meni poznato, na tim mjestima je ionako zabranjeno da se vode životinje.

Na cesti mi ne smetaju, ako su na uzici i po potrebi imaju i brnjicu. Kako i stoji u Zakonu.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

i da zašto onda nisu napravili plažu za pse..ja to iskreno nisam nigjde vidjela....park se još i nađe...al plaža valjda jedino po mraku...zašto nema jedna lijepa krasna plažica gdje ima znak da je to plaža za pse, ne glavno da znaju zabranit..pošto se i ljudi vole azbijat na ussamljena mjesta teško je nać mjesto za psa

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nisam sigurna što kaže zakon - smije li pas na plažu na kojoj nema table ili po defaultu ne smije.
    Ako ne smije, onda ne smije i točka.
    Ako smije, onda smije i stvar je dobre volje vlasnika da li će se pokupiti i otići jer kupač xy baš mrzi pse i fuj mu je da su u vodi.

Ponavljam, meni dobro odgojen pas ne smeta - iako se moj kupa isključivo na plaži pred našom kućom gdje nema ljudi jer nam je tako zgodnije.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zapravo mi se ne da po xy-ti put raspravljati, pa ću samo potpisati arilu i posebno frost vezano za rotvajlere

Deaedi je isključiva, da

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Nisam sigurna što kaže zakon - smije li pas na plažu na kojoj nema table ili po defaultu ne smije.
    Ako smije, onda smije i stvar je dobre volje vlasnika da li će se pokupiti i otići jer kupač xy baš mrzi pse i fuj mu je da su u vodi.
    Koliko ja znam, iz prostora dvorišta i stana psi se mogu izvoditi samo na uzici i po posebnim propisima i sa zaštitnom brnjicom.

E sad, plaža i more spadaju u javne površine, dakle, pas ne može slobodno plivati.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koliko ja znam, iz prostora dvorišta i stana psi se mogu izvoditi samo na uzici i po posebnim propisima i sa zaštitnom brnjicom.

E sad, plaža i more spadaju u javne površine, dakle, pas ne može slobodno plivati.
    Znači da pliva kraj tebe na javnoj plaži bez table, s lajnom i brnjicom, onda ne bi smetalo?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Znači da pliva kraj tebe na javnoj plaži bez table, s lajnom i brnjicom, onda ne bi smetalo?
    Pa smetalo bi mi, ali nadam se da pod tim uvjetima nitko ne bi kupao psa.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

joj ne želim nikoga ismijavat ali na ovo moram

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

neki psi su manje opasniji nego neki ljudi koji šeću po ulici bez lajne i brnjice.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

neki psi su manje opasniji nego neki ljudi koji šeću po ulici bez lajne i brnjice.
    Slažem se.
    Kad vidim rotvajlera kako trči kroz park bez lajne i brnjice, a vlasnik ležerno puši 50m dalje, drago mi je da više nemam dozvolu za nošenje oružja.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

k vragu

zar opet ova tema? Toliko sam se iscrpila na onoj prethodnoj.

Za sad ću reći samo ovoliko:
    Obožavam pse i većinu ostalih životinja, na plaži i drugdje. Nadam se da nikad neće doći dan kad će oni koji ih ne vole postići da ih ne mogu više vidjeti kako plivaju za lopticama među kupačima (premda ja osobno pazim da moj pas ne pliva među kupačima, ipak uživam u prizoru kad ostali vlasnici zaborave na te obzire). Jer dođe li taj dan, ja ću biti jako ožalošćena i neću sigurno biti jedina.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •