iridana2666 prvotno napisa
Moover prvotno napisa
Ja ne dugujem njemu, on duguje meni...

tocno ovako, veliki
X
Ne znam što točno ovaj stav kod vas znači, pa ostavljam mogućnost da sam se zabunila.
Ali meni skoči tlak na takvu izjavu iz razloga što moja sveki ima takvo razmišljanje. Njezino mišljenje je da time što je dijete rodila da ga je "zadužila" za cijeli život i da joj dijete cijeli život mora pokorno vraćati.
E pa moje dijete meni ne duguje ništa, on me nije tražio da se rodi. MM i ja smo ga željeli i pozvali ga u naš život. Želim mu u životu dati čim više mogu i duhovno, naravno tu je negdje i materijalno i ne želim svojem djetetu nikad u životu reči da mi je nešto dužno, i bila bi jako žalosna da moje dijete osjeća da mi nešto duguje, osim eventualno ako smatra da mi treba uzvratiti ljubav i poštovanje.
Evo ja osjećam da su me moji roditelji "zadužili", ali zadužili su me ljubavlju i razumijevanjem i podrškom koju imam cijeli život od njih i nadam se da im to sve vraćam istom mjerom.
A ovo što ja njemu dugujem (400 kn) to su novci koje je on dobio, to nije moje. Ja sam i onu jednokratnu pomoč koju dobiješ od HZZO - a ili koga več položila na njegov račun, jer sam to dobila "za njega".