Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: da li previše jede?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno da li previše jede?

Pozdrav svima.

Eto zanima me moja "mrvica" od 14 mjeseci sa godinu dana imala je 77cm i 10,9 kg...sada ima 11,5kg.

jede stvarno sve i voli papati..i u vrtiću tete vele da voli papati, pa barem s tim nemam problema...ali se neki put pitam da li možda ne jede previše

pedijatrica je rekla da je normana, bušu da mora imati, a baš je bušica onak dost velika...kad se najede izgleda neki put prestrašno :shock:

naš jelovnik kad smo domeka je otprilike ovakav:
    buđenje (najčešće oko 7) i obično čokolino (onak cca 1,5 dcl do 2 dcl mlijeka)
    onda zna neki put grickati sušene brusnice (obožava ih, i to joj u principu ne branim, rađe to nego smokiće)
    pa onda možda pola šnitice kruha ili samo tak ili pašteta gore i onda imamo spavanje (to oko pola 11-11)
    ručak oko 13-14 sati, i onda obično pojede malo mrkvice, brokule, cvjetaće, juhicu i ako imamo sreće, volje i tak, malo meseka, krumpireka (obavezno kruheka, pola šnitice, jer ako ga vidi na stolu samo se dere TO, TO, TO...), i ako ništa neće jesti, kruheka si pojede
    onda kroz dan, neku vočkicu, marelice, bananu ili tako nešto
    i prije spavanja navećer oko pola 8, prije smo davali čokolino, ali sad joj znam namazati šniticu paštete ili sirnog namaza ili tako nešto i popije 2 dcl mlijeka sa pola žličice kakaoa (baš kakao, ne nesqick ili tako nešto)

a dok je u vrtiću (jaslice) tamo imaju 5 obroka raspoređene od 7-16 sati, ali kad dođe doma oko pola 5, pojede si s nama još nešto...neki put više, neki put ništa, kako kad..., znala je u vrtiću pojesti 5 marelica, većih taman prije nego je išla doma :shock:

da li je to previše ili? da li jede previše kruha?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi na tvom mjestu kupovala ili jos bolje pravila samo integralni kruh, a izbacila bi cokolino i pastete i takve stvari. ostalo mi se cini ok. mislim da nije bitno koliko jede, nego sto jede

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ja bi na tvom mjestu kupovala ili jos bolje pravila samo integralni kruh, a izbacila bi cokolino i pastete i takve stvari. ostalo mi se cini ok. mislim da nije bitno koliko jede, nego sto jede
    čokolino smo sad stavili samo ujutro, a i to jede znači jedanput do dvaput tjedno, znači za vikend, ostale dane je u vrtiću..a što se tiće pašteta, dobije ju možda jedanput dvaput tjedno, što se nas doma tiće, a i to kupujem one bez konzervansa...stvarno u sastavu nema niti jedan E sastojak, niti ništa što zvuči nejestivo...
    inače paštete jedu i u vrtiću..., po jelovniku u vrtiću dobivaju variva, tjestenine, špinat, pećena jaja, jako rijetko kekse za užinu, puno voća..., činio mi se tjedni jelovnik ok...

inače slažem se s ovim da nije bitno koliko već što...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •