Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: dojenje starje djece na zahtjev

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno dojenje starje djece na zahtjev

razmisljala sam kako ga osloviti.....i eto ispao je ovakav naslov

kako sam ja s Leom doma, ona prakticki doji i danas sa 25mj. na zahtjev.
    a to je nekad puno. i cesto.
    vrlo rijetko joj odbijem dati kad trazi, cesto ni ne uspijem u tome (dogovor nikad, poput "ljubavi, sad stojimo u redu za blagajnu, mozes li se malo strpiti dok ne dodjemo doma, ne mogu ti sad dati...." no odvlacenje paznje poput "oces vode, soka, ajmo plesati, skakati...whatever" ponekad zna odgodit trazenje) tako da doj zapravo kad trazi. ponekad kad je uznemirena, kad dodje do nekog overloada, ponudim joj cak i ja sama.

no zbog toga ona nema ritma. one price "doji za uspavljivanje, za dobro jutro ili doj kad dodjem s posla..." za nas su SF.
    znaci, jedan dan ce me traziti 5 puta sisu a da jos nije ni podne, a drugi put ce proci i po 8 sati da se ne sjeti...

npr. dvije noci ce lec u krevet i nece me traziti sisati, vec ce zaspati, a dojlia je zadnji put prje 4h (sto je njoj puno, jer nema sanse da ide u krevet a da nije neposredno dojila, a pogotovo ne ako ide samnom) i trazit ce tek u 6 ujutro, i ja cu biti u soku i pomalo tuzna jer vidim kako prestaje, a onda ce me iznenaditi i za koji dan visiti na sisi ko da je u nekom skoku.

vidim koliko joj dojenje znaci, tocno prepoznajem kad trazi sisu zbog neke nelagode, a kad jer joj se eto bas sisa i divno mi je sto joj mogu udovoljti skoro svaki puta, no zanima me koliko puta dnevno doje vasa djeca?
    dojte li i vi na "zahtjev"?

ako racunam, nama je minimum 5 podoja, ne racunajuci noc.
    noc varira od jednog do tri.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo 5? nama je dnevno oko 6 navise, i to u 6 sati sto smo zajedno. vikendom je preko 10. dnevno, nocno smo ukinuli, a ono je bilo 4-8 puta.
    inace potpisujem, nema ritma, nema pravila, ali nece izdrzati 4 sata bez dojenja ako je pokraj mene. inace moze biti 12 sati s nekim a da me ne zazove.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam zadovoljna kako sam se dogovorila sa Mirtić
    Ona doji isključivo prije spavanja i u 5 ujutro (valjda joj je to prvo buđenje), tako da je to 3 puta na dan.
    Sa takvim tempom mogla bi ju dojiti do 18
    No sa Irmom nije bilo tako. Sa njom nikako nisam uspjevala naći formulu koja bi odgovarala i meni i njoj.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

leonisa, mogu potpisati gotovo cijeli tvoj post. Nekad 1-2 podoja dnevno, a nekada (kao danas) non-stop. Noću svaki put kada se promeškolji, a to je između 3 i beskonačno puta. Ja sam još doma, pa si možemo priuštiti dojenje na zahtjev, ali kada počnem raditi imat ćemo prisilni ritam dojenja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogu ti samo reć da je u toj dobi vaša susjeda rijetko kad dojila 5 x, toliko bi znalo biti samo noću
    i dojila sam je vani, to sam prestala negdje s njene 2.5 godine

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

leonisa, potpuno ista situacija kod nas. samo sto dorianu nista ne moze odvuci paznju, taj nit jede nit pije

vec skoro godinu dana mu ne nudim, a odbiti sam probala par puta, i sta reci, gadno sam se provela

tako da i mi dojimo na zahtjev. a to je skoro pa non stop. osim sto on vani bas i ne trazi. osim ako smo bas dugo vani. jedan dan me trazio u tramvaju, cijeli tramvaj ga je cuo kak vice cicu, cicu. bilo mi bezveze mu davat za samo 2 stanice, pa sam pokusavala s bagerima, autima, biciklima koji prolaze. pogleda on, al opet se vrati na cicu, cicu

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

leonisa,
    doji za dobro jutro
    kada dođem s posla
    prije spavanja /ovisno o situaciji/
    za uspavljivanje
    po noći /3 do n puta/
    prije posla
    vikendima:
    za dnevno spavanje
    poslije dnevnog spavanja
    ..i naravno kada se udari, želi maziti, ili bilo šta drugo..
    kada smo vani u principu uspijemo se dogovoriti da čeka do auta ako baš ne možemo dojiti taj tren..voda- može ali poslije toga meekoo
    a večeras sam u čudu jer ju je mm uspavao - bez sisanja, prvi put ..
    a sinoć smo iamli barem 10 noćnih /što me izluđuje/..da prestane sa noćnim -mogla bih do 18.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mm uspije doriana uspavati bez mene, ali cesto on trazi mama, cicu, tak da ja uskacem. kad ga mm uspavljuje, to traje 5-10 min,. kad trazi mene, to traje i po sat vremena

a ima i fore s mjestom dojenja. tocno bira gdje ce dojiti. na krevetu nasem, u dnevnom na kaucu sjedeci, u dnevnom na tepihu lezeci,...nekad se zna uvaliti u krevet od moje mame, i tamo trazi...ako ona sjedi, nju zgura s nogama i uvali se na jastuk

ili u nasem krevetu mene seta s lijeve na desnu stranu. al smao jednom mu dopustim da me premjesti

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i kod nas je ista stvar.
    kada me nema, neće se sjetiti niti po 5-6 sati, ali ako sam u blizini, onda bi sisao svakih 5 minuta.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nas "spašava" vrtić, navikla se biti bez cike dulje vrijeme, tako da zna proči cijeli dan da ne pita. Ali to vrijedi ako smo vani, ako ima puno aktivnosti, druga hrana na dohvat ruke itd... Ali kad smo same doma isto doji na zahtjev i često. I za uspavljivanje i noću nekoliko puta obavezno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad smo kući doji na zahtijev, osim ako nešto radim, tad joj dam granicu: čekaj da mama završi (detaljnije kažem redosljed radnji)
    nekad se buni nekad ne, no to su moje granice

vani ne traži ... ima bar godinu dana tome
    ima uvijek vodu za piti, ili joj kupim neko pecivo ak je gladna
    na moru me ne traži, ne stigne niti izaći iz mora

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U toj dobi M. je dojio na zahtjev, znači bilo je toga dosta, svakih sat, dva kad sam bila kući s njim, a noću minimalno 5 puta. Vani nije tražio, osim na plaži.
    Onda je stigla druga trudnoća, pa sam počela uvoditi nova pravila, tako smo se onda prebacili na nekih 5, 6 podoja dnevno.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

gledam potpise, i vidim da se uglavnom javljaju mame generacije '06 i '07 (osim a70v )
    Pa evo jedno iskustvo s generacijom 05.
    Dakle, ja sam postala stvarno skrta i restriktivna s podojima.
    Tonka doji navecer prije pranja zuba, a u zadnje vrijeme se dogodi i da zaboravi traziti, pogotovo ako je tata sprema na spavanje.
    Pred jutro dodje k nama u krevet, ali ja ne dam cicu prije svitanja, a i onda joj vise ne dam da spava s cicom u ustima, nego pocica, pa spavamo dalje (tu obicno protestira, suta me nogama, ali za par sekundi zaspi).
    Onda jos malo na kaucu, prije polaska u vrtic.
    Obicno i nakon vrtica, ali i to koji put zaboravi.

Vikendom trazi cesce, a ja svaki put izvrdavam, ali ako jako trazi, dam.
    Vani vise ne cicamo, unatrag otprilike godinu dana. Pocelo mi je smetati kad bi me trazila vani, i ukinula sam to.

Ja sam zapravo sasvim zrela za prestajanje, vec neko vrijeme, i cekam trenutak u kojem ce mi se uciniti da je i ona. Ako nam ne uleti kakva bolestina, mislim da bi to moglo biti u sljedecih nekoliko mjeseci.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Još jedna iz '05. generacije
    Iako sam počela raditi kad je imala samo 7. mjeseci, Linduška i dalje doji na zahtjev- tj. kad me nema, ne zahtjeva, a kad sam uz nju, zahtjeva i to nebrojeno puta. Imale smo fazu kad je smanjila, ali u zadnje vrijeme opet jako puno, više od 5 puta iako se vraćam s posla oko 17 sati. Uglavnom, to cickanje je stvarno kratko, par srkova, tek toliko da se malo pomazi. Vani mi je sad već malo bed, ali kad baš inzistira, dam joj. Ako doma, primjerice, peglam ili radim nešto što mi se ne da prekidati kad me traži, onda bude jadikovki i žalopojki "Ti meni ne daš cicuuuu...buhuuuhuu.. ja sam malena, ne daš meni cicuuu...buhuuu.... treba meni cica, moram cicat... buhuuuu..." I onda, normalno, ostavim sve i dam joj. Toliko o mojoj dosljednosti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Videk urla, "DAJ MI TU(pokazuje koju) NARANCU SISU! "
    Onda mu ja kazem "Budi pristojan! Kakva je to deracina?"
    Onda on namjesti andjeosku facu i kaze "Molim mlijeka."

I tako 250 puta dnevno...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Molim mlijeka

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj u zadnje vrijeme, otkad je poceo "govoriti", ima foru da ujutro cim otvori oci pokazuje cicu i govori "endo pipiti! endo pipiti!" i tako dok mu ne dam. endo znaci fedja, jer ne zna izgovoriti svoje ime, a pipiti je, jel, cicati.

bome je poceo i preko dana, dode do mene, pokazuje prstom cice i opet "endo pipiti, endo pipiti" a ja ga glatko odkantam ako nismo doma i kuzim da mu se spava.

inace, nas raspored je u trudnoci spao na dva cicanja--ujutro i navecer, a sad se povecao kad mlijeka ima u izobilju, a i mlada sestra, jel, sisa, pa mora i on malo cesce traziti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pred ulazom, jučer, pred gomilom susjeda - sagnem se podignut kacigu s poda, ela brzinski potegne haljinu i zakači se
    berba studeni 2005
    inače - puno puta, ne znam broj, ko i ostali, očito to tako funkcionira

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u toj dobi dojila je na zahtjev tj. onda kad nije bila u vrticu
    a koliko je to puta bilo, ne sjecam se tocno, ali jako puno i bez ikakvog reda, a sto se tice odvlacenja paznje tu je i moja bila kao i medin, nit je jela nit je pila, cika rules 8)

noć je bila posebna priča, ne želim je se ni sjecati, odmah mi se počne spavati 8)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

leonisa

ja sam nedavno otvorila ovakvu temu, čak sam stavila isti naslov
    jer to i je to

kod nas slično kao i kod ostalih cura: kad sma doma, traži često, žica i vani

doji i za uspavljivanje
    doji i noću
    i za dobro jutro
    i kad vidi da se spremam raditi...

ima 20 mj. i ne radimo ništa po pitanju smanjivanja

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni ja ne radim nista sto bi vodilo smanjivanju. Ponekad mu kazem da malo ohane, jer je fakat dosadan. Cim sjednem eto njega. I kad sjednem u kafic, eto njega. Pa sam mu pocela objasnjavat da me bar u kaficu pusti da na miru pijem kavu. AL predstava je skoro uvijek ista.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ohoho ima nas
    Citiraj marta prvotno napisa
    Ni ja ne radim nista sto bi vodilo smanjivanju. Ponekad mu kazem da malo ohane, jer je fakat dosadan. Cim sjednem eto njega. I kad sjednem u kafic, eto njega. Pa sam mu pocela objasnjavat da me bar u kaficu pusti da na miru pijem kavu. AL predstava je skoro uvijek ista.
    e tako i ja.
    i nemam uopce problema s tim osim kad vani pocne urlikat nakon sto "cak" dva puta kaze "sisala"- "SISALA! TU! (bode prstom u sisu) SISAAAAALAAAAA MAMA DUGU SISAAAALAAAAA LEVUUUU"
    zove je drugom jer u mojm ocajnm potezima da joj uvaljujem i desnu kad b nakon par srka pustila sisu i kmecala ja bi rekla "evo, evo druga- ljeva" koju inace jedino i doji.
    i onda bi svi u krugu od 150m buljili u nas. a ja b vjerojatno u tom trenutku nosila vrece iz ducana, stajala u redu za salterom itd itd. dealni trenuci

za razliku od zakaj nisam dosla jos do tog trenutka da sam ja spremna (ok, mi smo i mladji ) i zato me taj ne-ritam zna izbaciti iz ritma ( )
    naime, kad se zaredaju dani da me ne trazi pola dana, a zajedno smo, i onda vidim kako i zaspe u mom zagrljaju da me nije trazila, nesto me stegne oko srca, moram vam prznat.
    no onda dodje dan kad bi povukla sve to nazad jer se ne skida sa mene.

s jedne strane sam jako sretna jer doji i smanjuje bez mog utjecaja. potpuno sama kontrolira dojenje. no s druge strane pojacano sisa palac.
    i onda mi je bed jer vdm da se potreba za samim sisanjem nije smanjila.
    ponekad dodje do mene sa palcem u ustima i veli "sisala" i ja dignem majicu, ona se namjesti i jos par puta "potegne" palac prije nego ulovi sisu. e to mi je bed.

Anci, sori nsam skuzila tvoju temu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

leonisa

super što si otvorila temu (imaš više posjeta!)
    ima na punooooo.....

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mislila sam da mi ovo nikad neće postati bolna tema. nikad baš nikad mi dojenje na zahtjev nije bio neki problem.

malo mi je počelo smetati kad mi skida kupaći na plaži, pa kad dojim mlađeg u parkiću, zaleti se i on, podigne majicu i nađem se polugola među hrpom klinaca.
    onda smo se kao dogovorili da ćemo dojiti samo doma. zbog toga izbjegavam dojiti i manjega kad smo vani. :/

i onda jučer, vrhunac.
    prvi put u cijelom dojilačkom stažu bilo mi je slabo od dojenja.

bili smo na individualnom razgovoru za vrtić. neko kao upoznavanje. tamo brdo nekih igrački, bojica, teta nudi čaj, ---- a on se vješa po meni.
    i nema te stvari koja bi mogla odvući pažnju.
    bili smo unutra oko pola sata. sigurno pola vremena proveo je na cici.

nakon ove epizode čini mi se da mi je dosta.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I moja je žicala na individualnom razgovoru.
    Ali onda je vidjela seku kako boja pa se okrenula

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

uf, znači nismo jedini.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi smo '05, i razlika je od pre godinu, pa i pola godine, ogromna.
    Najbitnije mi je da sam sad srecna sto sam ga dojila na zahtev.
    Sad smo se dogovorili da siki samo pre spavanja, i to funkcionise zaista super.
    Znaci, tacno se oseti da je spreman na samokontrolu po tom pitanju, a ne da sam ga prislilila na to.
    Pomogle su mi price o odrastanju, o ishrani beba, poredjenja sa nama odraslima i slicno.
    Moje je misljenje da je taj neki period od 18 meseci do dve i po godine najtezi za mame, ali da ima smisla sacekati da dete bude spremno, naravno uz postovanje svih individulanih osobina svakog deteta i svake majke.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Ako doma, primjerice, peglam ili radim nešto što mi se ne da prekidati kad me traži, onda bude jadikovki i žalopojki "Ti meni ne daš cicuuuu...buhuuuhuu.. ja sam malena, ne daš meni cicuuu...buhuuu.... treba meni cica, moram cicat... buhuuuu..." .
    za krepati

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    uf, znači nismo jedini.
    niste. mi smo bili dva puta. i oba je bilo SISALAAAAA

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam u nekom trenutku shvatila da ja ne zelim biti na raspolaganju non-stop, kad se djevojcici prohtije.
    I sto je jos vaznije, shvatila sam da starijem djetetu smeta ta vaznost i neodgodivost tonkinog zahtjeva za dojenjem.
    KAo, ako me on nesto treba, to moze uvijek pricekati 5 minuta, ali ako ona hoce cicati, to mora sad i odmah! Kao da je ta njena potreba ispred svih ostalih njenih i tudjih.
    U nekom trenutku sam procijenila da to vise ne moze tako ici

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Moje je misljenje da je taj neki period od 18 meseci do dve i po godine najtezi za mame, ali da ima smisla sacekati da dete bude spremno, naravno uz postovanje svih individulanih osobina svakog deteta i svake majke.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo prestali sa 20mj, u pitanju su bili moji ljekovi.
    Fascinantno mi je kako nije prestajao,samo je bilo ON pa OFF.
    Ono,30 puta na dan se smanjilo na nula.I pitao je možda 3 puta, rekli smo da je cika bubana i to je to.
    Dotad je isto bilo nema sile da negdje sjednem, popijem kavu, prošetam,spavam,jedem....ništa.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ra, vjerojatno je tvoj osjecaj da ti je dosta povezan s time sto ste bili u okolini za koju osjecas da ne odobrava produzeno dojenje, da okolina ili neki nasi nauceni obrasci govore da bi se dijete trebalo igrati, da bi ga to trebalo vise zanimati od dojenja, da sad sigurno nesto nije u redu.
    i ja stalno imam takve napade, ali onda se skuliram.
    jer on valjda zna jel mu vaznije dojiti ili igrati se. naigrat ce se jos, a dojiti ce jos kratko. tako da ako hoce radije sisati cijelo jutro nego ici igrati se van neka mu bude (tak je kod nas ponekad )

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Anja ima 26 mjeseci, kad smo kod kuce doji u prosjeku svaka dva sata, a po noci 3-4 puta, i doji stvarno kad god joj se prohtije, i meni uopce ne smeta, mozda da imam dvoje djece bih drugacije razmisljala ili da smo 24/7 zajedno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    .

bili smo na individualnom razgovoru za vrtić. neko kao upoznavanje. tamo brdo nekih igrački, bojica, teta nudi čaj, ---- a on se vješa po meni.
    i nema te stvari koja bi mogla odvući pažnju.
    bili smo unutra oko pola sata. sigurno pola vremena proveo je na cici.

nakon ove epizode čini mi se da mi je dosta.
    a ela na tom razgovoru bez beda izlagala da ona ne sisa, ja ostala :?
    malo ju je to ipak kopkalo pa mi je par dana kasnije rekla uspavljujući se sa sisom naravno: 'a ja rekla teti da ne papam cicu ...' i šeretski se nasmije

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Ja sam u nekom trenutku shvatila da ja ne zelim biti na raspolaganju non-stop, kad se djevojcici prohtije.
    I sto je jos vaznije, shvatila sam da starijem djetetu smeta ta vaznost i neodgodivost tonkinog zahtjeva za dojenjem.
    KAo, ako me on nesto treba, to moze uvijek pricekati 5 minuta, ali ako ona hoce cicati, to mora sad i odmah! Kao da je ta njena potreba ispred svih ostalih njenih i tudjih.
    U nekom trenutku sam procijenila da to vise ne moze tako ici
    Slažem se.

Danas je L seki pokušavala sjesti na glavu dok je ova dojila :/

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Radim od 7 do 15. Ako se probudi prije mog polaska sisa ujutro, ako ne, ništa od "prvog doručka"
    Kad se vraćam kući čeka me u hodniku u 15:15h i kako uđem viče "mama, sisa!" (ako okasnim koji minut, doziva "mama, de mama!?" )
    Ispočetka nisam mogla ni izuti se, jedva bi ruke oprala, sada sačeka da se presvučem i operem ruke Do spavanja sisa kad god stigne i koliko je volja. Nekad traži sama, nekad se prišunja kad se odmaram na kauču, a nekad se i ne sjeti. Sisa još prije spavanja i onda (ooo, teškog li SF-a do prije samo par mjeseci ) kaže "papa, nooooć" (spava, laku noć) i sama ode u krevetić (:shock. Spava do jutra, sisati traži jako rijetko u toku noći. Najčešće zato jer sam ja npr bila odsutna tokom dana više nego je uobičajeno, ili je dan bio prepun nekih skroz novih događaja. Eto, i ja dočekala da prespavam noć i da mi se dijete samo uspava (i još mi i laku noć poželi )
    Vikendom je otprilike isto, samo što vikendom obavezno ima "prvi doručak". U vrijeme kad bi ja radnim danom bila odsutna, ne traži da siki.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj "papa goge" svako malo, i po noći i po danu.
    nekad kad idem s posla si putem kupim nešto za prezalogajit jer znam da čim uđem u kuću slijedi poduže nagogavanje. I piškim na poslu prije negoli krenem kući.
    Sve u svemu T je strastveni sisavac. Nekidan je sisao na glavnom gradskom trgu, za njega ne postoji nema sad goge.
    Kad si smisli sisat i majicu skida sam da dođe do cilja.
    kad je goga kod kuće to mu je osnovna prehrambena namirnica.
    a ja duram, a šta ću. svjesna sam da mu to još puno znači pa izdržavam. a i ove godine nije još nijednom bio bolestan, ja sam uvjerena da to ima veze s dojenjem.
    evo i sad ja tipkam, a on stoji "za šankom"

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kako dobar topik :D

Ra, Anci - moj je isto trazio na razgovoru, al imamo pravilo da doji samo doma, iznimno u parku.
    To je moja granica.

Al doma... xy puta.
    Kaze TSITSAAAA! onak umiljatim sitnim glasicem kroz smijeh.
    I nemrem odolit
    Ak nesto radim je ok, al cim sjednem sjeti se.
    A uglavnom sjedim

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eh da... kad idemo doma od tete cuvalice, da nema dojenja u tramvaju se vec navikao - al istog trenutka kad udjemo u stan pocinje plac.

I jedva ja nekako kroz taj urlanac ruke operem, skinem nam cipele i onda se strovalimo na krevet u spavacu i pol sata minimalno skr-srk-srk... papamo i mazimo se. [/img]

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ra

ja već dugo ne gledam uopće teme na ovom pdf-u jer se vječito nerviram... Lukas ima 2,5 godine i doji kao beba malena.
    ist princip kao kod leonise samo još + po noći nebrojeno puta. Dakle kod nas ne šljaka ta granica od dve i pol godine koja se spominje..
    Sad sam nedavno počela raditi i sve to odlično funkcionira i općenito kad mene nema doma je on jako dobar - sve jede, ne pita za mene...
    ali kad sam doma užas živi, stalno bi bio prikopčan i nema šanse da pojede išta šta mu ja dajem.
    mene to sve skupa već izludilo...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sun ta granica od dve i po je prilicno proizvoljna.
    Kod nas se broj podoja smanjio tek nedavno, a imamo 3 godine

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

eh sun,
    ovaj moj načisto pošizio baš s dvije i pol.
    znaš da je uvijek bio umjeren , ali sad ovo...

ma nemam riječi. i razumijem te u potpunosti

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pika nije "starije dete" ,stavise,sa 15 meseci siki vise i cesce nego kao novorodjence,a moja proizvodnja mleka je :shock:
    Ovih tropskih dana je situacija jos ludja,jer sam,zbog vrucine,po celi dan samo u gacicama,i ona ,kako prodje pored mene ili me samo pogleda,eto je,vec visi
    Neki dan se i md zacudio,jer je ona na 15 minuta trazila....ja sta cu....kako bih odbila to milo lice Cak i kad setamo,a u slingu je,bilo u parku ili na sred ulice,dam joj.Jedino joj u javnom prevozu objasnim da bude malo strpljiva....do sada palilo....
    Neka je poznanica ,videvsi nas u parku da siki,prokomenterisala-pa velika je,dosta je!
    Kome?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

MarikaPika, i L. je proslo ljeto (15mj.) sisala vise nego novorodjence.

bolje da ne brojim podoje jer onih 8-12 u 24h novorodjenceta me samo zaprepasti, da ne velim zbedira....

imamo jos jednu konstantu, a to je sisanje u 11 ujutro- kao i prosle godine, na plazi, nakon kupanja i ronjenja. po mogucnosti u plicaku. uziva mala u svom koktelu...

cure

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prijavak '05.
    nou ne dojim na zahtjev jer se ne bi odštekavao. doslovno.
    dam mu na svaki 20. zahtjev

ja bih njega skinula, al ne znam kako kad ava isto cica
    nema one fore cica je bubana ili ptrazna ilištoveć

njemu se ne može objasniti da trenutno ne mogu ili jednostavno ne želim, on uporno tambura "ja bi ciiiceee, daj mi ciiiceee, mama mia ja bi ciceeeee...."

jedini spas mi je noć, al od jutra, ajme meni

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

naš dogovor da cicamo samo doma stvarno je neostvariv.
    odmah protupitanje - a kako david može papati vani?
    a ovaj mali, koji nikad nije bio neki cicoljubac, postaje to sve više i više otkako su nas napale ove vrućine.
    pa neću spominjati broj podoja, ne želim to ni znati.

sutra opet idemo u vrtić, cure držite mi fige da se bavi bilo čim drugim, a ne mojim cicama!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa napunjenih 18 mjeseci, nama je preko dana jedina pauza od dojenja vrijeme koje provedem na poslu. čim dođem doma, S. viče: "tita,tita!"

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

od kako smo na moru, jako je smanjila podoje.
    ulovi ona jedno 3 puta, ali to je ono, posis-dva i gotovo.
    cak je nekolko puta zaspala cuclajuc palac. cak je odbila sisu. palac joj je bio drazi.
    moram priznat da me iznenadjuju osjecaji koje imam.
    strah da bi moglo uskoro sve zavrsti.
    znam, nisam normalna, nakon 28 mjeseci...ali eto, tako se osjecam....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zaboravih napisat da ima jedan-dva prava. da bas vidim kako isprazni sisu.
    i kako joj je najdraze sisat u plicaku nakon sto se napije morske vode.

jedno mi se neda smisljati odgovore na pitanja "a kaj jos ima cega?"

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •