ne znam ni čak kako da započnem ovu temu, odmah mi se plače!
dovela sam se do groznog stanja: depresivna sam šest dana u sedmici, nisam se sexam se jednom u tri mjeseca, stalno sam u grču zbog dobijanja i prekida radnih odnosa i moj najveći strah i pritisak je moja jednogodipnja beba.![]()
![]()
![]()
stalno, ali STALNO, gledam da bebi nije nešto nedaj bože, da nema temperaturu (ovaj strah mi noge oduzima) a kad joj izmjerim ima rektalnu do 37,5 bez oduzimanja, trčim da budem dobra domaćica, stalno radim kuću ali nekim čudom uvijek je neuredna, pravim ručak da budem dobra žena, studije privodim kraju ali nikada da taj kraj dođe-a znam da bih mogla dobiti stalni radni odnos kad završim-ali sam umorna od stalnog učenja,
ne izlazim često u grad i ne sređujem se više-jer nemam vremena a i kad ga imam preumorna sam da se spremam i idem, prijateljice su me skoro i zaboravile ( a evo dok ovo pišem razmišljam da li da bebi izmjerim temperaturu jer sam stalno u grču da se nedaj bože nešto ne desi a ja sam to mogla spriječiti).
najveći je problem to što ne znam kako da sebi organizujem dan tako da imam vremena za sve, ali da nisam uvijek u nekom strahu ili grču![]()
![]()
![]()
razgovarala sam sa nekim mamama i one su mi potvrdile da i one same sebi nameću ulogu super žene i super mame. imam osjećaj da bi sve bilo lakše da ja nisam u stalnom strahu da se beba nedaj bože razboli,. dok.ped. mi je rekla da dosta roditelja ima taj strah, ali nije mi rekla kako da ga se riješim. beba je vesela, igra se, napreduje, jede, sve je uredu (opet plačem, valjda mi sve popušta kako ovo javno govorim) međutim nemam više tu sposobnost da budem objektivna i jasno sagledam situaciju i sebe urazumim-zato tražim pomoć od vas.
naravno, još gore je to što nemam mogućnost da idem psihijatru-jer ga nemamo ni u blizini.