Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Farbanje odjece u crno u perilici

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Farbanje odjece u crno u perilici

iako sam detaljno procitala upute na kutijici za farbanje odjece u crno, mene je naprosto strah u to se upustiti da se nesto ne dogodi perilici.
    I nije mi jasno kamo se stavlja sol.
    Da li je to netko radio? Imam zaista puno crno robe koja je pranjem pozmarila (iako koristim deterdjent za crno), i sad bi rado to ponovo pofarbala...
    Zvala sam nekoliko kemijskih cistiona i one te vise ne rade :?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam davno farbala majce u crno jer su izblijedile, no u lavoru, ne u mašini.
    Ispalo je OK.

Kako se uopće to radi u mašini?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vise sam puta to radila, postoje detaljne upute na pakiranjima boje. sva se boja dobro ispere i nema straha za rublje koje poslije dolazi u masinu

jedino me ljute boje iz dm-a, nista vise ne valjaju. u mercatoru su proljetos imali neke bolje, ne znam ima li ih jos. ja sam neki dan opet nasjela na dm-ove, ali nije ispalo crno nego tamnoplavo, a tu boju ne volim nikako

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da ima raznih proizvodjaca, ali dobro, probala bi za pocetak sa bilo kojim. Reci Ivana samo kamo pobogu stavim krupnu morsku sol? :shock:
    Toga me i strah da ne uneredi / nagrize djelove perilice.
    Da li mora roba biti iskljucivo pamucna za to farbanje, ili je to nebitno.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    Da ima raznih proizvodjaca, ali dobro, probala bi za pocetak sa bilo kojim. Reci Ivana samo kamo pobogu stavim krupnu morsku sol? :shock:
    Toga me i strah da ne uneredi / nagrize djelove perilice.
    Da li mora roba biti iskljucivo pamucna za to farbanje, ili je to nebitno.
    Više sam puta farbala robu u perilici i nikada joj ništa nije bilo ( perilici, jel´te).
    Prije sam koristila samo Coloreriu italianu, a sada farbu iz DM-a, meni je najbolja, pa se baš čudim da nekome nije dobra... :?
    U uputama ti piše kamo stavljaš boju, a fiksator i sol idu uvijek u bubanj zajedno sa mokrom odjećom spremnom za bojanje.

Bojati možeš samo prirodne materijale, najbolje pamuk i lan (sa svilom i vunom nisam eksperimentirala). Ako materijal sadrži neki postotak sintetike, neće se u potpunosti obojiti.

Osobno, ja to kristim samo za osvježiti crnu ili tamnoplavu robu, prefarbavanje iz jedne boje u drugu mi nije nikada dalo baš dobre rezultate (obično konac ostane neobojan i sl.)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...asc&highlight=

pogledajte na gore linkanom topicu, možda nađete riješenje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •