Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Rab - :-)))

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Rab - :-)))

Ljudi,srećna sam ko mali majmun!
    Zašto?
    Jerbo ću za 6 dana da solim guzicu u Loparu.
    Ko da idem na Kanarska ostrva,bre!
    Bila sam tamo sa svoje 3 godine i zvuči ludo ali sve ove godine me neke sirene vuku da opet tamo odem.
    Idem po svoje rano iskustvo.
    Sada će i moja Una da uživa u pesku i plićacima.

Nego,zašto pišem...je l išao neko ove godine tamo?Imate li neke savete?
    Kako stići do onih divnih peščanih uvala na koje slinim već mesecima na Googlu?Pošto je iznajmljivanje bicikla?
    Joooj,ma setiću se još šta me zanima...
    Pištite,pliiizzzz čega se setite.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam bila prije tjedan dana!!

baš smo se kupali u Loparu. Tamo se nalazi ona Rajska plaža i uz nju dvije slične.
    sad čega se sjećam: parkiralište za plažu je 20 kn na dan. Lažaljke za iznajmit su 15 kn/dan. bil je pedalina ranih vrsta po cijenama 50/60/70/80 kn po satu. kuglice sladoleda su po pristupačnih 5 kn. u kafiću na plaži. na kraju svih plaža nakon rajske rekla bih ima i aquagan koji sam zaboravil akoliko je, ali nije skupo. odmah iznad plaže ima puno borova tako da možeš ić na cijeli dan na kupanje i uživanje pod borove.
    Tamo smo se samo kupali inače smo bili u centru Raba.

toliko za sada, pitaj ako te zanima još što određeno ako znam kažem ti!!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jel vozi jos uvijek trajekt iz Baske za Lopar?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Jel vozi jos uvijek trajekt iz Baske za Lopar?

Da koliko ja znam da. samo ljeti on vozi

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

koliko ja znam, ne vozi (više) iz baške, nego iz valbiske

tako sam ja išla prošle godine, rekli su da je linija iz baške ukinuta, pa ide iz valbiske (za rab, cres, lošinj)

cca sat i pol vožnje, a kad dođete na rab, pristat ćete u lopar, al do san marina imate još jedno 15ak minuta autom

mi smo bili u loparu prošle godine, bojanu se toliko svidjela ta, btw prenapučena, pješčana plaža da moramo i ove godine ići

bit ćemo baš u onom kampu koji je na samoj rajskoj plaži

super je plaža za klince !

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    koliko ja znam, ne vozi (više) iz baške, nego iz valbiske

tako sam ja išla prošle godine, rekli su da je linija iz baške ukinuta, pa ide iz valbiske (za rab, cres, lošinj)

cca sat i pol vožnje, a kad dođete na rab, pristat ćete u lopar, al do san marina imate još jedno 15ak minuta autom

mi smo bili u loparu prošle godine, bojanu se toliko svidjela ta, btw prenapučena, pješčana plaža da moramo i ove godine ići

bit ćemo baš u onom kampu koji je na samoj rajskoj plaži

super je plaža za klince !

ukinuta :? , nisam znala još gledam nanjihovim stranicama piše da ide..možda stara stranica :? ...........skoro smo i mi išli na njega ali smo odustali aš je jeftinije okolo

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

na toj relaciji ne vozi jadrolinija nego je preuzela neka...splitska plovidba, ne znam točno naziv, ali tako nekako, dosta je skupo; za dvije odrasle osobe, jedno dijete i jedan auto oko 320 kuna

iz jablanca je puuno jeftinije, jedino što se onda po rabu imaš dosta drmusat dok se ne dođe do lopara, a i ubije me ona magistrala do jablanca, ali mi ćemo ići tako jer nam ovo je stvarno preskupo

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

na toj relaciji ne vozi jadrolinija nego je preuzela neka...splitska plovidba, ne znam točno naziv, ali tako nekako, dosta je skupo; za dvije odrasle osobe, jedno dijete i jedan auto oko 320 kuna
    ovo govorim za valbiska- rab

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ovo govorim za valbiska- rab
    đizs

valbiska- lopar

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

iz jablanca je puuno jeftinije, jedino što se onda po rabu imaš dosta drmusat dok se ne dođe do lopara, a i ubije me ona magistrala do jablanca, ali mi ćemo ići tako jer nam ovo je stvarno preskupo

lijepo si drmusanje olakšajte i čim stanete na Rabu odmah malo nakon pristaništa je predivan plaža Pudarica, liejpo se okupate osvježite ( iamte i kafić sa hranom i pićem) i krenete dalje, do Lopara još lijepo pređete cijeli Rab i vidite ga opet malo ponovno. tako da je meni ustvari i bolje ić tuda!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Je l' ima na Rabu meduza?
    A u borovoj šumi zmija?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj majkamara prvotno napisa
    A u borovoj šumi zmija?
    GUGL iz jor frend:

http://www.google.hr/search?hl=hr&q=zmije+rab&meta=

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što se tiče meduza, mislim da to ne možeš predvidjeti, kako ih more nanese...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:D

Dobro je,nema pitona,samo belouška.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

rab je jako lijep i pitom otok

uživat će te

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bila prošle godine. Oduševljena. Rajska plaža oduševila moju R. mene malo manje, ali lijepo.
    Večeras ponovno putujemo. Sad nas je četvero :D . Bit će nam lijepo. :D :D

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A u borovoj šumi zmija?

ja nisam vidjela ni jaednu...jednostavno je previše ljdui tamo..to je riejteka borova šuma gdje ljudi leže u hladu, dva, kafića su iznad parkiralište, mislimd a je to zmijama previše, imaju kamo uživat u miru.
    a meduza ti ne mogu garantirat, ali ja u životu niasam nikad ni jednu srela, a i od onoliko ljudi u moru mislim da se i one razbježe!!

samo oputešeno nema ničega!!!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meduze ne bježe, idu kud ih voda nosi
    ovisi valjda i o temperaturi mora i o planktonima ili što već jedu i o strujama, jednostavno ih jedno ljeto nema a drugo ljeto ih možeš lopatama vaditi na istom mjestu. Mislim da je moguće raspitati se u turističkim ili nekim drugim informacijama jesu li viđene zadnjih dana i to je sve što možete učiniti. I proučiti opcije za prvu pomoć u slučaju potrebe.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jooj,a želja mi je i da odem bar jednom na neku od onih nudističkih plaže,da plivam ko od majke rođena. Samo,muž mi stidljiv,ne znam je l bezveze da idem sama sa detetom?
    Koliko ima da se pešači od centra Lopara do plaža za golaće?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima dosta za hodati

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imaš onaj mali turistički vlakić koji ti vozi do tih plaža, vidjet ćeš ih, idu iz lopara, prijepodne i vraćaju se poslijepodne tj. predvečer

ciganka je nudistička plaža (za saharu nisam sigurna) i znam da voze do tamo, raspitaj se kad stigneš u lopar !

maria, od kud si ti išla i koliko ti je trebalo pješice ?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da mi je onda ono vozilo što se švrćka po golf terenima...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E super Andrea za info.

Maria, da mi je usput da se osvežim u Svetoj Reci Korani (parkirali bi auto na kulturnoj udaljenosti da ne uzbunimo duhove Reke)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

maria, od kud si ti išla i koliko ti je trebalo pješice ?
    bila sam tamo prije 4 godine, baš u centru, starom valjda, ne tamo gdje je rajska plaža , tamo gdje pristaje trajekt s krka ... ali malo u brdu i kao krenuli mi s kolicima na te plaže..... majko mila crkla sam skoro... dobrih pola sata ako ne i više

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E super Andrea za info.

Maria, da mi je usput da se osvežim u Svetoj Reci Korani (parkirali bi auto na kulturnoj udaljenosti da ne uzbunimo duhove Reke)
    samo dođite

ima i mrežnica i dobra i kupa ....mrežnica je dosta provikana, a po meni je najbolje, najčišće i najsigurnije na brigu, tamo gdje je kamp

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi se jučer vratili sa Raba. Bili smo u starom Loparu - Rajska i San Marino su za me previše gužve....
    Mi smo išli trajektom iz Jablanca. Nazad smo mislili preko Krka ali kad sam čula da je vlasnik te linije Sanaderov brat - odustala. Nije ni čudo da je tako skupo!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Janoccka,
    Jeste vi iz Zagreba? Koliko treba vremenski da se stigne kolima od Zagreba do Jablanca? Koliko je to km?

Kažeš gužva na Rajskoj? Jeste možda išli na neku manje gužvovitu?
    Kada bih se mogla naterati da ustanem za plažu u 7h ujutro :/ ...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisam Janoccka, ali pokušat ću ti odgovoriti.

Iz Zagreba se ide auto-cestom do Žute Lokve i to traje oko 2 sata maksimalno, možda i kraće. Zatim se preko prijevoja Vratnik spusti do Sinja, to traje nekih pola sata (ako sam dobro zapamtila). Od Sinja do Jablanca ide se Jadranskom magistralom, mislim da je ta dionica duga oko 40-ak ili 50-ak km.

Čini mi se da je naše putovanje od Mišnjaka (mjesto na Rabu odakle ide trajekt za Jablanac) do Zagreba trajalo sve skupa tri sata, ali putovali smo u vrlo neobično vrijeme i cesta je bila skoro prazna. Dakle, računaj na 3.5-4 sata ako ne bude nekih većih stajanja i čekanja.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Nisam Janoccka, ali pokušat ću ti odgovoriti.

Iz Zagreba se ide auto-cestom do Žute Lokve i to traje oko 2 sata maksimalno, možda i kraće. Zatim se preko prijevoja Vratnik spusti do Sinja, to traje nekih pola sata (ako sam dobro zapamtila). Od Sinja do Jablanca ide se Jadranskom magistralom, mislim da je ta dionica duga oko 40-ak ili 50-ak km.

Čini mi se da je naše putovanje od Mišnjaka (mjesto na Rabu odakle ide trajekt za Jablanac) do Zagreba trajalo sve skupa tri sata, ali putovali smo u vrlo neobično vrijeme i cesta je bila skoro prazna. Dakle, računaj na 3.5-4 sata ako ne bude nekih većih stajanja i čekanja.

Vjerovatno si mislila na Senj.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj da, isprika. Tipfeler.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja nemam pojma koliko nam je trebalo. Prilično sam neopterećena vremenom kada idem na godišnji. Ionako prvi dan idemo na plažu tek kasnije poslijepodne pa nemam zašto juriti.

Mi smo bili u starom dijelu Lopara - kod trajekta. Ali ima dosta plaža u Loparu ako vam se da ići autom. Ne morate na Rajsku. Gdje vam je apartman?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Apartman nam je 600 m od Rajske p. ali ne znam u kom pravcu.
    Baš sam videla na Google Earth neku lepu plažu (ako slika ne laže - raj na zemlji! ) koja je na suprotnoj obali - valjda ću je potrefiti nekako.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što se tiče meduza (slično vrijedi i za vlasulje): ako vas opeče, treba to mjesto prvo dobro isprati, ali morskom vodom (slatka napravi još gore!), ako imate uz sebe bočicu alkoholnog octa nakon toga zalijte time, a tek nakon toga mazati antihistaminskom (tako nekako ) masti.
    Proguglajte još ako vas to brine.
    Ali ja zapravo uvijek idem bez opreme u najboljoj nadi da me ništa koše neće zadesiti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi se upravo vratili iz Lopara, bili tamo kao i prošle godine.
    Ma, milina za klince, raj :D. Voda topla, pijesak svuda (još uvijek ga čistim iz veša ).
    Jedino na Rajsku nismo išli, zamjerila mi se ona gužva od prošle godine, morala za klincima stalno bježati, tražiti ih između tuđih ručnika i suncobrana, ali zato druge plaže - zakon!
    Išli smo na Livačinu (prva do Rajske), nije tolika gužva, ima nekoliko kafića na plaži di se može pojesti i popiti, ima u hladu čak i mali parkić - 1 tobogan i 2 ljulje. Ima i 'guma' za skakanje (trampolin), ali se ne može skakati po najvećoj vrućini.
    Meni osobno najdraža plaža je Mel, na suprotnoj strani od Rajske, blizu trajekta za Krk: pijesak, nema gužve tak da ne moraš stalno skakati za klincima, već ih pratiš pogledom, isto ima jedan birc, di se može klopati i ići na sladoled, i najvažnije - kućica na plaži i ljulja. Moji su uživali tamo, igrali se u kućici, trčali po pijesku. Jedino nema hlada na plaži, pa smo se skrivali u šatoru po najvećoj vrućini. Eh, ja bi opet .
    I, da, vožnja od trajekta do Lopara nije tako strašna - nekih pola sata najviše.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sorry ak sam kaj propustila jer sam letimice čitala postove, ali Rab me oduvijek zanimao, a nikada nisam tamo bila, možda druge godine. Zanima me ima li tamo i "normalnih" plaža - šljunak ili pijesak, da ima plićak, ali ne predug?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ljudi,ja se vratila sa Raba oduševljena,neopečena meduzama,nepreplašena zmijama,nadisana borovine,naslušana cvrčaka,nagažena peska i tople vode.
    Ma milina jedna!

Valjda ćete uspeti da vidite fotke...

http://www.facebook.com/album.php?ai...&id=1006975149

http://www.facebook.com/home.php#/al...&id=1006975149

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

super su fotke!!!

mi slijedeci tjedan idemo na Rab - prvi put! jako se veselimo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Super fotke! Na kojoj je to plaži?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Žao mi je što sam obišla samo 4 plaže.
    Slikali smo se na Rajskoj,Livačini (odmah do nje),Sahari i u jednoj uvali do plaže Ciganka.
    Kratko smo bili - 7 dana,da bi se sve lepo istražilo, minimum je barem 2 nedelje.

zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Vidim da tema nije bila dugo otvorena,a kako sam nova na forumu onda ću se malo raspisati.

Na Rabu sam bila puno puta sa sinom.Kad je bio manji pješčane plaže su nam bile idealne. Prošle godine nam je bilo super.Bili smo u hotelu Padova,pogled na centar Raba i 4 zvonika.Hotel ima bazen pa smo se i tamo brčkali.Isto tako u cijenu smještaja je uračunata i vožnja brodićem do njihove plaže.Krenuli smo oko 9 prijepodne,a vraćali se oko 17.Plaža je kamena, ima i dosta trave i hladovine i tamo je učenje plivanja za našeg sina bilo idealno mjesto.Druge godine idemo na isto mjesto.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi Rab!

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    mi Rab!
    i MM i ja ga toliko volimo da smo se tamo i vjenčali, a ove godine planiramo prvi put ići u svibnju s malim mišićem.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi smo, prije nego sam rodila, godinama išli u Suhu Puntu na Rabu. Kasnije se nisam usudila zbog puta ići s malim djetetom. Termini rezervacija su uglavnom subota ili nedjelja, kada je najveća gužva, pa se nisam usudila zbog trajekta (čekanje obično ne manje od 2 sata). I još nešto, ja sam osjetljiva na higijenski standard, pa sam tamo već dva puta završila na hitnoj zbog probavnih problema. Ili je možda voda u pitanju? Što se tiče prirode, plaža i ostalog - prelijepo je.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj majkamara prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi,ja se vratila sa Raba oduševljena,neopečena meduzama,nepreplašena zmijama,nadisana borovine,naslušana cvrčaka,nagažena peska i tople vode.
    Ma milina jedna!

Valjda ćete uspeti da vidite fotke...

http://www.facebook.com/home.php#/al...&id=1006975149

Potrebno mi je objašnjenje! Linkovi su, navodno, ka slikama forumašice majkamare, no prvi i treći vode ka albumu jedne druge forumašice, i nisu slike sa Raba već iz Boke Kotorske. Majkamaro, jesi li ti to pogrešila ili imaš neko drugo objašnjenje ove čudne situacije?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Baš sam u subotu bila na Rabu. Nije mi ovo prvi posjet, ali sad smo vodili grupu stranaca pa sam ga gledala malo kritičnije. Stari grad mi je prelijep, ali moram priznati da mi je otok kao otok - preizgrađen. One monstruozne građevine na prilazu gradu, u Barbatu, brrrrr... Nisam impresionirana.

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Molim preporuku - MM, malena (2,5 god) i ja išli bi na Rab. Tražimo mir i tišinu, dakle nikakve rajske i slične plaže ne dolaze u obzir. Treba nam apartman blizu mora i plaža koja je ok za malu djecu (hlad, pijesak ili šljunak).

Netko mi je preporučio Supetarsku dragu - kako je tamo?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi rezervirali krajem 8.mj. mjesto u kampu Padovi, u San marinu više nije bilo...i sad sam malo...): jel da da nije tako loše ni u kampu Padovi? jer bio tko? idemo sa malenom od 2g.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja prevolim Rab
    101 prekrasna pjescana plaza koju su nam otkrili dobronamjerni mjestani

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Novosti s Raba?
    Planiramo se zaletiti tamo...

Pjescane plaze nam nisu must (za to idemo na Sardiniju ), ali bitan nam je dobar prilaz moru, mogucnost da ima i malo hlada, parking blizu (ili vlakic koji ide do plaze), a smjestili bi se u gradu... Preporuke?

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Jel entko bio u Rabu ove godine? Kako je tamo? Cijene apartmana?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •