Evo samo da napišem kako je kod nas bilo, ja zapravo nisam niti dojila jer ne računam u dojenje prva tri dana u rodilištu - zbog upale dojki koja je vrlo brzo eskalirala. A propos AD-a moja je bebica vrlo brzo spavala noć u komadu, hranjenja su bila na 4 sata tj. bila bi kraća samo kad bi trebalo prijeći na jaču formulu, onda bi se brzo vratila na ritam 4 sata po danu, bez noći (iako sada imamo hranjenje noću, ali to pravljenje bočice stvarno nije neki problem i hranjenje traje 5 min, u polusnu). Tako sam čula da je često s AD-om (mislim na spavanje noć, premda nije niti to pravilo). Ali, nas su mučili jaki grčevi do 4. mjeseca (konstatno trosatno plakanje u kontinuitetu u razdoblju od 18-22), a neki to povezuju s AD-om i čitala sam da su dojenačke kolike rjeđe s maminim mlijekom. Za druge stvari ne mogu reći - nije boležljiva, ali ne ide još u jaslice, alergije nema, ali ima jednu bubrežno stanje za koje kažu da je urođeno, ali da li se može povezati s AD i je li bi bilo bolje da je bila na maminom mlijeku nema jednoznačnog odgovora. Koliko kužim, iskustvo mojih prijateljica koje doje je da se nakono teške početne faze često situacija vrlo jednostavno ustabili, a dojka je uvijek dostupna - ja sam svugdje morala imati bočicu, termosicu i punjenje AD-a, nije niti to tako teško, ali, recimo, da sam željela ići samo u marami negdje satima to ne bi bilo moguće jer bi mi negdje trebalo stati sve ovo drugo. Prijateljice koje doje nakon teške početne faze vrlo često Tu ćeš odluku morat sama presjeći. Sretno i moj ti je savjet da budeš mirna sama sa sobom u ma kojem smjeru odluka išlaBubica prvotno napisa
!

Valjda kada se organizam navikne na AD, makar je tako bilo kod mojeg djeteta, nastavio jednakom mjerom grintati, malo spavati po danu - živahan je i danas kada ima 9 godina
Odgovori s citatom