Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Pita s jabukama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    umirem na uzbrdici
    Postovi
    2,157

    Početno Pita s jabukama

    Ovaj kolač svi moji obožavaju, a obzirom se brzo pripremi, jako je sočan a uz to i vočni, reko da ga podijelim s vama

    Dakle, treba vam:

    2 žumanjka
    1 cijelo jaje
    7-8 jabuka
    150 g brašna
    230 g šećera
    2 vanilin šećera
    150 g maslaca
    1,5 dcl mlijeka
    1 čajna žličica cimeta
    1 pecilni prašak

    Umutiti žumanjke, jaje, 140g šečera i 1 vanilin šećer. Zatim dodati brašno i pecilni prašak pa mlijeko i 1/2 žličice cimeta. Kad postane pjenasto izlite u kalip.
    Jabuke narezati na listiće i njima prekriti tijesto. Trebalo bi doći 2-3 reda jabuka. Svaki red jabuka posipati mješavinom ostatka šečera, 1 vanilin šečera i 1/2 žličice cimeta.
    Na kraju politi sa rastopljenim maslacem i staviti u zagrijanu pećnicu na 160 C 45 min.

    Odličan je mlak i hladan
    Nadam se da će vam se svidjeti!

  2. #2
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    mi ovo često radimo, samo jabuke prelijevamo sa mješavinom kiselog vrhnja, jajeta, šečera i cimeta
    obožavam kad sok od jabuke natopi tijesto

  3. #3
    mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    287

    Početno

    Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    mi ovo često radimo, samo jabuke prelijevamo sa mješavinom kiselog vrhnja, jajeta, šečera i cimeta
    obožavam kad sok od jabuke natopi tijesto
    prijavljujem da sam radila sinoć kolač. kolač i nije baš nešto, jer nismo pojele cijelu tepsiju nego samo 3/4 tepsije
    kolač je stvarno super! hvala na receptu

    idući put radim ovu verziju s vrhnjem. zanima me samo vrhnje stavim odmah ili malo zapečem 10ak minuta, pa onda gore ide vrhnje
    hvala!

  4. #4
    Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    umirem na uzbrdici
    Postovi
    2,157

    Početno

    i ja, zato mi je ovo najdraži kolač, a ne smijem reć koliko ga mogu pojest

  5. #5

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    Oroslavje
    Postovi
    17

    Početno

    evo jedva čekam da dođem s posla kući, odmah ga idem napraviti.

    imam domaćih jabuka ko u priči, sam treba zasukat rukave i mljac...
    javim rezultat

  6. #6
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj ivy prvotno napisa
    mi ovo često radimo, samo jabuke prelijevamo sa mješavinom kiselog vrhnja, jajeta, šečera i cimeta
    obožavam kad sok od jabuke natopi tijesto
    u kojem omjeru?

  7. #7
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    ja ti to uvijek od oka :/
    al recimo dva vrhnja (2dcl), 2 jaja, par žlica šećera, žlićica cimeta

  8. #8
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Idem ga sad raditi, ali ne znam po kojoj varijanti

  9. #9

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    ovo moram i ja probati, izgleda da je vrlo jednostavan i brz za napraviti, a sigurna sam da je sigurno jako fin čim su jabuke unutra.

  10. #10
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    eno se pece...vidjet cemo kakav ce biti jer sam (cni mi se ulila malkice previse mlijeka)
    napravila sam verziju sa kiselim vrhnjem

  11. #11
    Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Postovi
    1,493

    Početno

    Moj se upravo peče i izgleda njami :mrgreen:

  12. #12
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Jucer smo moja kuma i ja strusile skoro cijeli protvan , spasila sam par komada.

  13. #13
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Odluka je pala - sutra ide ovaj. Jel ovo previše smjese za okrugli kalup za pite? Promjer ca 25 cm?

  14. #14
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Probajte ovu verziju pite od jabuka, vjerujem da će vam se svidjeti. Ja je pečem u okruglom limu.
    tijesto: 40 dkg brašna, 1 maslac, 4 žumanjka, 10 dkg šećera, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, korica limuna
    nadjev: 5 naribanih jabuka, cimet, sok od pola limuna, 4 bjelanjka, 10 dkg kokosa, 10 dkg šećera

    Tijesto umijesiti i podijeliti na 2 dijela, polovicu staviti u zamrzivač na 30 min. Drugu polovicu rasporediti na lim, premazati pekmezom po izboru, pa jabuke koje ste prethodno izdinstali s limunovim sokom i cimetom, 10 min. Bjelanjke izmutiti sa šećerom, u to umiješati kokos, te staviti preko jabuka. Na kraju, naribati drugu polovicu tijesta i peći cca 40 min na 180

  15. #15
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    nitko nije probao moju pitu s jabukama?! puno propuštate...ja ću je ovaj vikend raditi opet, ali najvjerojatnije s višnjama..mljac

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •