Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Ružmarin

  1. #1
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno Ružmarin

    Imam poveliku grančicu ružmarina koja mi visi na kuhinjskom elementu. Potpuno je suha, no sigurna sam da je skupila prašinu pa mi je bed takav ružmarin stavljati u klopu.
    Mogu li oprati iglice, ponovo ih osušiti, smrviti i koristiti kao začin?
    Oprostite ako sam promašila pdf.

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Možeš to napraviti, ništ se ne bi dogodilo, ali čemu?

    Nikakav bed nije ovakav ružmarin staviti u klopu. Jedino ga trebaš oprati prije. Isto kao i lovorov list, recimo...

    Ja takve grančice (oprane) stavim u bocu industrijskog jabučnog octa i za 2-3 tjedna da vidiš miline... Stavim i svježe kad imam, ali i suhe.

    Ove suhe samo otkinem komadić koliko mi treba, properem i stavim u utrobu ribe kad se ista peče u pećnici, stavim ih uz meso, sve je isto, jedino ispirem od prašine prije upotrebe.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.03.2011. at 07:29

  3. #3
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,874

    Početno

    I ja ga samo isperem. Ponekad ni to

  4. #4
    miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    hlebinska škola
    Postovi
    882

    Početno

    pa da, isperi ak te volja i mirna Bosna
    meni srećom ružmarin u vrtu

  5. #5
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    DA, to se čini kao najbolje rješenje, no jako se osipa pa kad u žurbi otkinem, hrpa završi na podu pa sam mislila sve odjednom riješiti.
    Hvala na savjetima, cure!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •