Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: ponavljanje zadnjeg sloga

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno ponavljanje zadnjeg sloga

moj sinak ima dvije godine i devet mjeseci i već jedno 3-4 mjeseca događa se da tu i tamo ponavlja zadnji slog u nekoj riječi.
    recimo jutros je nekoliko puta napravio isto - auto-to-to-to-to, nogica-ca-ca-ca-ca. ponavljanje je sporo, ne zvuči kao mucanje, nego meni više kao tik, kao da ima potrebu ponavljati slogove.
    kako je on poprilično samouvjereno dijete, čudi me sve to, jer mi nekako nije osoba za tikove pa si opet mislim možda je nekakav oblik mucanja.
    nekad se događa na svakodnevno, a onda opet danima ništa.

ima li netko nešto pametno za reći? o čemu se radi, jeste prošli nešto slično?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: ponavljanje zadnjeg sloga

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    moj sinak ima dvije godine i devet mjeseci i već jedno 3-4 mjeseca događa se da tu i tamo ponavlja zadnji slog u nekoj riječi.
    recimo jutros je nekoliko puta napravio isto - auto-to-to-to-to, nogica-ca-ca-ca-ca. ponavljanje je sporo, ne zvuči kao mucanje, nego meni više kao tik, kao da ima potrebu ponavljati slogove.
    kako je on poprilično samouvjereno dijete, čudi me sve to, jer mi nekako nije osoba za tikove pa si opet mislim možda je nekakav oblik mucanja.
    nekad se događa na svakodnevno, a onda opet danima ništa.

ima li netko nešto pametno za reći? o čemu se radi, jeste prošli nešto slično?
    ista stvar, oko dvije godine, ali smo i mucali. navodno im mozak radi brže nego što mogu izreći....faza
    baš zadnji put kad sam vidjela maloga od svimbalo, pokazivao je nasuto i govorio citroen-en-en-en

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nasuto=na auto

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja do sada nisam nikada susrela takvo dijete pa mi je to skroz nešto novo. ili možda nisam primijetila, jer vidim da nitko ne primjećuje kod mihe, valjda zato što to ponavljanje bude skroz tiho.

koliko je trajalo kod vas?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja do sada nisam nikada susrela takvo dijete pa mi je to skroz nešto novo. ili možda nisam primijetila, jer vidim da nitko ne primjećuje kod mihe, valjda zato što to ponavljanje bude skroz tiho.

koliko je trajalo kod vas?
    pa oko mjesec dana, ali u tri navrata

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

baci pogled amo http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...light=#2009770

gotovo ista stvar svojevremeno me mučila. bila je to faza prije baš velikog napretka u govoru. ALI i sad se povremeno zna desiti da rasteže zadnji slog, samo puno rijeđe, čini mi se kad je umoran ili jako uzbuđen oko nečega.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sun pročitala sam. ista stvar, samo što moj već odavno govori u rečenicama, još puno prije ovoga. zato me malo i zbunjuje :/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sun pročitala sam. ista stvar, samo što moj već odavno govori u rečenicama, još puno prije ovoga. zato me malo i zbunjuje :/
    nije ti to faktor, meni je alen turbo rano progovorio

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

njegova teta u vrtiću je rekla da odemo psihologu tek ako potraje duže od dva mjeseca

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uf ivy sad si mene blago ubedirala. kod lukija traje puno više od dva mjeseca :/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    uf ivy sad si mene blago ubedirala. kod lukija traje puno više od dva mjeseca :/
    a jel muca?nama je bilo uz mucanje

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne muca. imao je tu fazu kad mu je bilo teško izgovoriti neku riječ pa je djelovalo kao zamuckivanje, ali rekla bih da to nema veze sa mucanjem. to je prošlo. ali ovo sa ponavljanjem zadnjeg sloga vuče već dugo, čini mi se puno duže od dva mjeseca. Ma ne čini mi se, sigurna sam. Samo sad je to u puno manjoj mjeri nego prije, valjda je u polaganom odlasku.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da budem iskrena, ja se oko toga nisam baš previše zabrinjavala :/
    ne izgleda mi baš kao nešto za psihologa, nadam se da sam u pravu.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma i ja se nadam

ova teta u vrtiću od ivy je mislila više na mucanje, tek sam naknadno skužila.
    proći će to

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •