Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Zubici i temperatura

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Zubici i temperatura

Lea je jucer po noci dobila dva zubica, obje donje jedinice. Nocas je imala temperaturu 38,6, a sad ima 37,6. Nadam se da je od zubica, mozda nicu novi, iako obavezno idemo kod dr., jer je to od Nove godine vec cetvrti put da ima temp. Nikako da se sredimo. Prvo upala uha, pa na oslabljem imunitet viroza pa zacepljen nos, kaslje, proslu subotu je isto imala temp., ali vec drugi dan nista pa nismo nigdje isli i evo sad opet. Nadam se da nije opet nesto pokupila. Nigdje ne idem s njom u ovo doba viroza, ali mozda mi veliki donesemo nesto sto na nas ne djeluje, a na nju da.
    Zanima me sto vi mislite moze li temp. biti od zubica? Neki kazu da, drugi ne.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja osobno mislim da može biti od zubića (praksa pokazuje). Ali i ne mora. mi smo imali temp. prije neki dan pa smo za svaki slučaj išli kod doktorice. Ispostavilo se da je virozica (iako je rekla da mu i idu zubići) pa mu se poklopilo sve

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasa pedijatrica je rekla da se temperatura od zubica pojavljuje samo do 37,5 ne vise :? :shock: stvarno ti ne mogu pomoci. moji su imali proljeve, malecka i temperature, nisu nocima spavali.... a za imunitet imas jedne JAAAAAAKOO dobre kapi za djecu - "ESBERITOX N". nama je jako puno pomogao.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala!
    Lea se sad probudila, nema temperaturu, prije spavanja je pojela cijelu kašicu, uopće ne djeluje bolesno i sad mi je glupo voditi je tamo među bolesnu djecu pa da još tamo nešto pokupi.
    Nadam se da neće ni kasnije imati temp. jer će mi onda biti bed što nisam išla.
    Dorena, koliko su tvoji bili stari kad si im davala Esberitox i u kojoj količini? Piše tamo da se dojenčadi daje 3x10 kapi. Pitat ću našu doktoricu, ali me zanima kako ste vi davali. Mislim da ću ih i ja malo piti.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mali nije imao problema sa imunitetom, dok je malecka nadoknadila to i za njega
    u prvih 6 mjeseci sm joj davala "infant care" kojeg vec odavno nema kod nas za kupiti, a "esberitox n" sam joj davala 3x10 kapi kako i pise, itako mije lijecnica preporucila. sada smo presli godinu dana i pije ih 3x15 kapi.
    nemoj joj davati nista za temp. do 38, osim ako se osjeca malaksalo. i radije pricekaj dan-dva, nego da je vodis kod doktora odmah, jer (kako kazes) moze jos pokupiti neku virozu. a ja pijem od twin laba prenatal jos uvijek.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nismo išli kod doktora, a ni temperaturu nije više imala. Skidam je tek preko 38, s paracetamolom i kupanjem. Vidjet ćemo kak će biti noćas. Nadam s da je od zubića. I ja sam već mislila početi ponovno s nekim vitaminima i imunostimulansima da ojačam imunitetj er od drugog tjedna imam neka predavanja povremeno pa se bojim da nešto ne donesem doma. Iako, ako na mene i ne djeluje, može na nju. Nadam se da neće. Vidiš, mogla bih i ja Prenatal ponovno, da ne izmišljam sad nešto drugo. I Esberitox. Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obicno kad zubici izlaze imunitet je oslabljen pa zato djecu napada svaki vrag ali to ne znaci da moras odmah sa multi vitaminima.Fibra od zubica je vrlo blago povisena a najcesce nije niti povisena.

Imas na portalu tekst o tome.Evo link

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=205&Show=781

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preporuca se za djecu da u jesen i proljece uzimaju neku stimulaciju za imunitet, a esberitox sigurno nece stetiti. ako je tako cesto bolesna, naravno. ako je to iznimno da je imala temperaturu 4 puta od nove godine, posavjetuj se sa lijecnikom. :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ej Dorena a ko to preporuca i da li je to za svu djecu ili samo za djecu koja imaju problema sa zdravljem opcenito i sta je ustvari taj esberitox?

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

esberitox n je otopina na bazi bilja koja se moze davati i skroz malim bebama do 6 mjeseci, a povecava imunitet. jako puno roditelja ga hvali, a meni su ga 2 lijecnika preporucila (i prof persic). preporuca se (naravno) djeci sa oslabljenim imunitetom, i djeci koja su u raznim ustanovama (vrticu, skoli) gdje su ceste virusne infekcije. , ili su u kontaktu sa infekcijama na bilo koji nacin. zaboravila sam napisati i da se idaje bez lijecnickog recepta.

Maggie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi samo čestitamo na zubićima !

( lea imaš pp !)

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i ja sam ti nasla jedan korisni link o zubicima. nadam se da ce ti pomoci :D http://www.zzjzpgz.hr/nzl/4/njega.htm
    pusa bebi.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Obicno kad zubici izlaze imunitet je oslabljen pa zato djecu napada svaki vrag ali to ne znaci da moras odmah sa multi vitaminima
    ako je tako cesto bolesna, naravno. ako je to iznimno da je imala temperaturu 4 puta od nove godine, posavjetuj se sa lijecnikom
    Ovako: Na Novu godinu je prvi put u životu dobila temperaturu i drugi dan smo išli kod doktora. Ispostavilo se da je upala uha. Dobila antibiotik. 4 dana imala temp., 4 dana nije i kad sam mislila da je već gotovo, 9. dan opet temp. Mi opet kod dr., koja kaže da je pokupila neku virozu. Inače, i nosić je počeo zezati i kašlje pa smo dobili i lijek za lakše iskašljavanje. Zaključak je da joj je upala malo oslabila imunitet pa je lakše pokupila virus. Dakle, bila sam kod doktora. Zatim je prošlu subotu imala temperaturu, ali samo taj dan (još uvijek nosić i kašalj) i opet prekjučer noć i jučer ujutro. Za ovu zadnju temperaturu sam sumnjala da je možda od zubića jer su provirili dan prije pa sam mislila da je još uvijek muče ili ide neki novi, ali ne mogu biti sigurna da je od zubića jer ljudi nekad puno toga znaju pripisati njima i zanemariti ostale simptome pa sam htjela konzultirati dr. Naravno da neću radi zubića davati nikakve vitamine, ali imunitet joj je malo oslabljen pa se to vuče jedno na drugo i bojim se da opet nešto ne pokupi od nas velikih jer je ne mogu niti ne želim držati pod staklenim zvonom. A kažu da je najgore razdoblje viroza i gripe tek pred nama. Zato sam razmišljala o Esberitoxu. On sadrži biljke koje su imunostimulansi: tuja, sunčanica (Echinacea), indigo. Malo je bed što je pomoćna tvar, između ostalog, i etanol. Indikacije: obična prehlada, popratna terapija uz antibiotike kod težih bakterijskih infekcija(bronhitis, angina, upala uha,...), sklonost prema infekcijama zbog privremeno oslabljenog imunog sustava. Za vrijeme trudnoće i dojenja koristiti samo nakon konzultacije s liječnikom.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zubići ne mogu uzrokovati nikakve bolesti, odnosno simptome, temperatura se može lagano podići do nekih 37,5. Sve ostalo ; curenje nosa, temperatura veča od 37,5, proljev, povračanje ima uzroke u tome što oslabi imunitet, a dijeca trpaju prste, koji nemogu uvijek biti čisti, u usta i na taj način pokupe razne želučane viroze. Također treba voditi računa i o tome da ne moraju sve biti viroze, nego se može raditi i o bakterijskoj infekciji, pogotovo ako je temp. jako visoka i traje dulje od 3 dana, te se mora liječiti antibioticima.
    U svakom slučaju ništa od navedenog se ne bi smijelo pripisati zubićima

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam od svega navedenog samo temperaturu pripisivala zubićima i to možda.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma da, ne kažem za tebe nego onako pišem općenito.
    Ustvari strašno sam ljuta na MMovog brata ženu koja inače voli strašno pametovati u vezi dječjeg zdravlja, pa je tako bilo i po pitanju zuba. Uvijek je sve pripisivala zubima i nimalo se nije uzrujavala na temperature 38,5, proljeve, povračanja jer kao to su samo zubići . I onda bi meni došla soliti pamet kao što se brinem zbog proljeva kad je to od zuba, .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A onda dobro . Već sam mislila da me se stalno nešto krivo shvaća. Znam da npr. proljev može biti od zubića jer stalno guraju ruke u usta i slično, ali i ja sam apsolutno protiv toga da se za sve okrivljuju zubici jer se onda zanemare ostali simptomi koji možda upućuju na nešto savim drugo. Upravo sam zato i pitala što vi mislite o povezanosti temperature i zubica. Nadala sam se da je od zubića, ali ipak nisam htjela isključiti ni neku drugu mogućnost pošto je ionako bila malo virozna od prije. No sad je dobro, temperature više nije bilo, kašalj se smiruje, a i u nosu ima manje sekreta. Ali sad se bojim jer kažu da je doba viroza tek pred nama. Razmišljam o tom Esberitoxu, ali nikako se ne mogu odlučiti, iako je i pedijatrica rekla da mogu, zbog to malo alkohola št ga sadrži. I obično se imunitet treba jačati prije nego što počne sezona bolesti pa ne znam bi li imalo kakve koristi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam primijetila da ljudi sve i svasta vole pripisati rastu zubi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo samo da ti dam primjer.

Moj Noah 14 mjeseci ne spava vec 10 dana stalno kenjka vristi place i udara sve oko sebe i sad ja vidim ide mu zubic i sta sad ja si mislim to je sve od toga. Nos curi sve zeleno kad kihne leti sve ispred njega sto moja draga prijateljica sa foruma kaze odskoci od poda kad izadje iz nosa.
    Fibre nema ali zato ima upalu uha i najvjerovatnije bakteriju u nosu a sve sigurno krene od slabljenja imuniteta zbog izbijanja zubica. Citiram ti dio iz teksta koji sam ja pisala o zubicima:

Svake godine stanovit broj djece stiže u bolnicu u kritičnom stanju. Razlog obično bude to što roditelji, pripisujuci simptome stvarne bolesti rastu zubi, nisu liječniku otišli na vrijeme.

Nemojte olako pretpostaviti da je uzrok razdražljivosti dvomjesečnog djeteta rast zubi, jer prvi zubići kod većine beba izbijaju negdje oko petog odnosno šestog mjeseca. Kada je zubić već pred izbijanjem, malo je vjerovatno da će izazvati vidljivih promjena osim lake upale zubnog mesa, nešto obilnijeg lučenja sline i naglašene potrebe za grizenjem. Temperatura može biti tek blago povišena, a može se desiti da dijete ima blaži oblik proljeva. Treba naglasiti da uzrok ovih problema ne mora biti rast zubi jer djeca svašta stavljaju u usta unoseći na taj način razne klice u organizam. Dakle, temperatura ili proljev koji su se pojavili tokom izbijanja zubića mogu biti i posljedica neke infekcije. Prvi zubići izlaze veoma lako. Tek prvi kutnjaci, koji izbijaju oko prve godine života, mogu izazvati pravu bol.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Natasa, kaj mislis da je moguće da je već prije mjesec dana imunitet počeo polako slabiti radi tih zubića i da je onda lakše pokupila upalu uha i virozu?
    Kako god bilo, to nam je prvi put da je bila bolesna pa sam bila malo uznemirena i onda još tak jedno za drugim, a ja sam mislila da upće neće biti bolesna dok je dojim. Kaj bi bilo da je ne dojim!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cuj mom Noah probija jedan zub po mjesec dana sto znaci da je sve moguce. Ono sto je vazno znati je da jako visoke temperature rjetko dolaze samo od izbijanja zubica vec je najvjerovatnije i onda neki popratni virus u pitanju tj neka prehladica koja ne mora zahtjevati lijecenje antibioticima ili pokvaren stomak jer sve guraju u usta.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja, zapravo, nikad ne bih rekla - ma, to je od zubića - i prestala dalje razmišljati o tome. Uvijek bih pomislila - možda je od zubića, ali treba provjeriti i ostale mogućnosti.

mia i tina

Početno

ne znam da li je ovo vec netko napisao jer nisam imala vremena sve citati.Kada rastu zubici temperatura moze biti do 37.5 ali ne vise. Djeca dobije temperaturu vecu jer svasta trpaju u usta pa pokupe viruse itd.
    Tako kazu doktori a i procitala sam na par mjesta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re

Nama je naš bivši pedijatar rekao da temp. od zubića može biti malo povišena do nekih 37.5 i da može biti malo mekša stolica.
    Kod oba dva moja dečka upravo je tako i bilo!
    Sve ostalo,drugi simptomi i veće temp. ne treba pripisivati zubićima nego je definitivno stvar u nečem drugom!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

podizem. sad sam se jos vise uplasila.

zabac od jucer ima temp. do 38.4. mi smo se tjesili da je od zubica jer su mu desni jaaako natecene i jutros je izbio 4. zubic ali temp. nije pala. i dalje su mu desni jako natecene pa sad vise ne znam sta bi.

inace sve ostalo izgleda u redu. jede normalno, sise normalno, igra se, piski normlano, kaki isto, jedino mu je danas popodne bila rjedja i zelenkastija stolica ali zna se dogodit da mu bude takva pa mi se ne cini nista neuobicajeno. jedino je malo usporeniji i nervozniji ali to je pretpostavljam zbog temp. sutra ga vodimo u dr. nismo tili panicarit kad sve drugo djeluje u redu al sad san se zabrinila.

nismo mu davali nista za snizavanje temp. vec smo ga rahladjivali, tek smo mu sinoc dali jednom paracetamol da prodje noc u miru, spavao je normlano, sisao normalno. danas opet nista nismo davali ... opet cemo veceras ako poraste temp. inace "padne" do 37.7 pa se digne do 38.4 i tako cijelo vrijeme oscilira.

jesu li kakve viroze u djiru?

jel jos nekome dijete imalo ovako visoku temp. kad su mu izbijali zubici?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

podizem. netko?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bas nitko?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

j. redovno ima puno vise temperature kad izbijaju zubi. nedavno mu je izbila petica, tu vecer je imao 40.0C. iduci dan vise nije imao temp.

ja u principu ne skidam ako je temp ispod 39.5 i ako je on dobro, osim homeopatijom. u pravilu dobro podnosi temperaturu i takva visoka temperatura traje maksimalno jednu vecer, pa se ne uzbudjujem.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ja u principu ne skidam ako je temp ispod 39.5 i ako je on dobro, .
    uh, hrabra si. nisam ni ja panicar al se bojim kovulzija jer mi ih je brat imao na 38 sa nesto sitno pa ne bi cekala bas do 39.5. dali smo mu sinoc kad je vec presla 38.5 paracetamol al cini mi se da ni to nema nekog efekta :/ . po danu je ipak niza pa mu ne dajemo nista. samo ga rashladjujem i drzim u bodicu da mu je sta hladnije. sad opet spava. idemo popodne u dr. pa cemo vidit sta je. ovo je vec treci dan ovako.

a inace djeluje skroz dobro osim sta su mu desni koma. mis moj mali...

thx

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Te temperature koje spominjete su mjerene u guzi?

Paula ima 37,9 u guzi, a 37,4 ispod pazuha. Mislim da je od zubića jer ima već 7,5 mj a još nema zube.

Prije 2 sata je imala 37,8 ispod pazuha i sad osjećam da je hladnija na dodir, temperatura joj pada. Ne da mi se zbog toga ići na hitnu jer sad spava, čekat ćemo jutro.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo bas san tila javit da je kod nas uz zubice ipak bila rijec o virozi. tzv. šesta bolest ili roseola. sad smo u fazi crvenog osipa i nadam se da ce brzo proci.

mi smo mu mjerili temp. ispod ruke.

al se bojim kovulzija jer mi ih je brat imao na 38 sa nesto sitno
    ispricavam se na pogresci - imao je na 39 sa nesto.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zhabica..tek sada sam skužila da je zhapcu jr. takvo stanje.
    kako ste danas? što je rekla pedica? od čega mu je?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

valjda smo u isto vrijeme pisale. najgore je prošlo. jel mu pala temp?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    zhabica..tek sada sam skužila da je zhapcu jr. takvo stanje.
    kako ste danas? što je rekla pedica? od čega mu je?
    sad je dobro. valjda. nema vise temp. samo crveni osip i proci ce valjda za dan - dva. jos jednom sam se uvjerila da trebam vjerovat sebi i svojoj procjeni.

hvala sto se brines

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

opet smo u isto vrime pisale citamo si misli

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    evo bas san tila javit da je kod nas uz zubice ipak bila rijec o virozi. tzv. šesta bolest ili roseola. sad smo u fazi crvenog osipa i nadam se da ce brzo proci.
    što znaš o toj bolesti?

Moja I. se večeras osula, prošli vikend imala visoku temperaturu i ja naravno mislila da su zubići (jer je stvarno muče, non-stop bi nešto grizla, slini, trlja desni...) ali ipak sam otišla kod pedice. Pedica kaže lagana upala grla i uvali mi antibiotik. Zar od lagane upale grla može biti temperatura 38,8-39,7?!

Uglavnom, od ponedjeljka više nema temperature ali danas se sva osula, prvo smo primijetili malo na čelu, pa oko ušiju i po vratu i sad navečer cijela leđa i malo po pikici i guzi...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Tilja prvotno napisa
    što znaš o toj bolesti?

Moja I. se večeras osula, prošli vikend imala visoku temperaturu i ja naravno mislila da su zubići (jer je stvarno muče, non-stop bi nešto grizla, slini, trlja desni...) ali ipak sam otišla kod pedice. Pedica kaže lagana upala grla i uvali mi antibiotik. Zar od lagane upale grla može biti temperatura 38,8-39,7?!

Uglavnom, od ponedjeljka više nema temperature ali danas se sva osula, prvo smo primijetili malo na čelu, pa oko ušiju i po vratu i sad navečer cijela leđa i malo po pikici i guzi...
    evo pogledaj tu:
    http://www.visualdxhealth.com/infant...xthDisease.htm

ako ti treba pomoc oko engleskog mogu prevest.

kod nas je pocelo isto tako, temp je bila do 39.5, pa kad je nakon 3 dana stala ujutro osip najprije oko usiju pa po celu i tjemenu, pa licu, vrat, ledja i ispod pelene, trup i ruke.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala ti.

Dakle, to samo prolazi nakon par dana
    Ne znam da li da idem kod pedice danas zbog toga, s obzirom da mi ionako ništa ne može dati (ne volim našu pedicu i izbjegavam ići tamo, dok nije stvarno da se mora...)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Tilja prvotno napisa
    Ne znam da li da idem kod pedice danas zbog toga, s obzirom da mi ionako ništa ne može dati
    hej, sorry sta nisan prije, bila san u guzvi.

ja bi ti savjetovala da ipk odes do pedijatrice. ja nisam lijecnica a pretpostavljam ni ti da bi bili sigurni ovako preko foruma da je to to. ima puno djecjih bolesti koje imaju slicne simptome pa da budes mirna ti ipak podji. ja bi tako napravila. tj. napravila sam.

lijecnik ipak vidi puno vise na djetetu nego mi obicni laici.

zao mi je sto nemas povjerenja u svoju pedijatricu mozes li naci neku bolju?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nismo bili danas kod pedice, vidjet ću kako će biti sutra... temperature nema već nekoliko dana, osip je još tu ali manje nego jučer....
    A što se tiče pedice, evo baš sam u procesu traženja nove...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •