Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Provokacija :Jesi ti curica ?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Provokacija :Jesi ti curica ?

Kao što sam pisala D.fura kosicu do uha , u zadnje vrijeme sve mu više ljudi upućuje pitanje iz naslova.Nije samo riječ o babama iz susjedstva , već smo to doživjeli u bircu na soku , dućanu , kod doktora ....Kako je inače D. sramežljiv , takva pitanja ignorira i prešuti , a ja osjećam da mu nije svejedno.Kad ga pitam da li mu to smeta, odgovori da da.Ja mu kažem da na to odlučno kaže : ne , nisam ! Ne znam šta drugo da mu kažem i ne znam zašto ljudi imaju potrebu tako se obraćati djeci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dobro si mu rekla

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

samo žele uspostaviti komunikaciju a uvjereni su da su pogodili.

meni ne bi smetalo iako izbjegavam, kada nisam sigurna, obraćati se djetetu određujući rod/spol.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo istu situaciju imali sa svojim djetetom i s malim nećakom (on ima kosu do pola leđa), ali oni imaju 2 godine, pa ima (još) nije smetalo.
    Ali ja nisam nikad propustila odgovoriti u smislu: Ne, on je dečko, samo je lijep kao curica!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nama još uvijek znaju reći i ne smeta mi baš nešto.
    samo se čudim, jer sad već stvarno izgleda kao dječarac, a i obučen je tako.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako dijete izgleda kao curica, u cemu je problem ako ga drugi to pitaju?

I moja cura zna pitati: Jesi ti curica ili decko?

Ako vam smeta, osisajte ga. Ili prihvatite da ljudi dugu kosu povezuju sa zenskim spolom.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uvijek potpisujem iste

Ako dijete ima kosu do leđa ili rozi kompletić moja prva asocijacija je da se radi o curici. Ništa zlonamjerno, naprosto je male bebe teško razlikovati po spolu i onda se oslanjam na neka "vanjska" obilježja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

šta nije bolje upitati: Bog, ja sam XY, a kako se ti zoveš?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    A ako se zove npr: Vanja? Saša?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lijepo ime

šta je tako strašno važno znati točan spol?
    totalno nebitan podatak
    dijete je dijete

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj sin je to već čuo kad se rodio, kad ga je primalja brisala, tepala mu je riječima "ma tak si lep ko curica". Ni najmanje mi nije smetalo, baš mi je bilo simpatično.
    Moj sin ima strašno gustu kovrčavu kosu (ne na tatu, na dedu ) i puno puta nam se desilo da ljudi vele kakva je to lijepa curica, ili nisu sigurni pa pitaju jel dečko ili cura. dobro, trenutno nemamo taj problem jer smo dečka ošišali do kraja, a i faca mu je prava muška. Ošišala sam ga samo zato da mu ne bude vruće ispod one grive. Sad opet puštamo. Pa neka komentiraju.
    Kad će njemu to smetati, on će njima sam odgovoriti da on nije cura.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ako dijete izgleda kao curica, u cemu je problem ako ga drugi to pitaju?

I moja cura zna pitati: Jesi ti curica ili decko?

Ako vam smeta, osisajte ga. Ili prihvatite da ljudi dugu kosu povezuju sa zenskim spolom.

xxx

Ja na to pazim - i ako se radi o malom djetetu onda kažem beba - kakva lijepa beba ili gle kakva beba... ali ako je veće i ako mu/njoj se želim obratiti - onda je važno kako mu se obraćam... i najčešće pitam za ime, (ali ne uvijek - pa nekad i fulam...).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pa ne radi se o tome da mi dijete fura rozu boju ili da bilo čime izgleda kao curica , stvar je u tome da je 99 % tih ljudi sigurno da je on dečko ( ili nas poznaju , ili čuju kako mu je ime , ili čuju da mu se obraćam sa : sine ), ali to mu govore iz neke zezancije koju ja ne kužim , a bojim se niti moje dijete. Točno se kuži kad netko to pita jer fakat ne zna jer to pitanje bude upućeno sasvim drukčijim tonom .
    Savjete tipa :" ošišajte ga ako vam smeta " ću ignorirati jer moje dijete se NE ŽELI ošišati na kratko i to neću raditi protiv njegove volje , i ovu temu nisam otvorila zbog svojih osjećaja već zato jer sam zabrinuta za osjećaje svog djeteta.[/b]

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gle, to je sad između tebe i tih 'bezobzirnih'
    nađi si lijepu kulturnu rečenicu i fino ih pecni

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

aha, sada kužim ono provokacija u naslovu.
    ne dajte da vas uznemiravaju nečije predrasude i loš smisao za humor. 8)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne kužim zašto provocirati tuđe dijete.
    Pošalji ih u neku stvar. Ili, ako nisi nepristojna kao ja, im spusti nešto na finjaka.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam sigurna da svi ti nadobudni ne rade to jer ne znaju da je muško. nego eto, ne znaju kako bi počeli komunikaciju i usput , onako kao slučajno izrazili i svoje mišljenje o dugoj kosi.

kao što netko reče, ako si pristojna, nađi neku rečenicu kojom ćeš ih pecnut.
    ja nisam pristojna, pa na sve takve i slične komentare imam sočan odgovor.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    A ako se zove npr: Vanja? Saša?
    Je imala ja jučer situaciju, boje na djetetu neutralne (da ih tako nazovem - krem i bijela)
    duža kosa, kovrčava i svezan repić na vrh glave.
    Dijete krenulo prema nama, a baka za njim - Vanja! vrati se!
    Kaj bi vi pomislili?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam niti ja odmah skužila da je riječ o provokaciji. :/ To mi ide u red kad moja sveki, ako slučajno vidi malenog s dudom odmah se napikne na dudu i ima sto pitanja o njoj. Tu nema pomoči nego ih lagano "spustiti na zemlju" riječima.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Ne kužim zašto provocirati tuđe dijete.
    Pošalji ih u neku stvar. Ili, ako nisi nepristojna kao ja, im spusti nešto na finjaka.
    xxx

ljudi misle da je strašno zabavno uzrujavati djecu. samo im vrati istom mjerom. ili reci svom djetetu "vidi kako se xy pravi blesav/ne zna razliku između muškog ili ženskog"

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    ili reci svom djetetu "vidi kako se xy pravi blesav/ne zna razliku između muškog ili ženskog"

Iako sam nekako sigurna da bi u mojoj izvedbi (nakon što bi se L odmaknuo) rečenica glasila "koliki idiot moraš biti da ne vidiš razliku muškog i ženskog?"
    (pa se čudim zašto nisam dopadljiva)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljudi misle da je strašno zabavno uzrujavati djecu
    totalno OT, ali to je fakat točno. ne kužim u čemu je fora

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[samo im vrati istom mjerom. ili reci svom djetetu "vidi kako se xy pravi blesav/ne zna razliku između muškog ili ženskog"
    ovo mi je super! mislim da ces tako svim zlocestima zacepiti usta. 8)

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi imamo identican problem sa adrianom. takodjer ima duzu kovrcavu kosu. i ja sam se cesto pitala sto to nekom XY znaci da li moj sin ima dugu ili kratku kosu, pa ja isto ne pitam deckice koji su osisani masinicom kojekakve gluposti
    prije par tjedana sam jednoj dragoj tetici nakon glupih izjava odbrusila sto to nju briga kakvu kosu imaju moja djeca. joj kako mi to ide na zivce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ne znam koliko je to pametno, ali ja sam odlucila tu ipak odgovorit jer on sam ne moze!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a to su valjda ti naši stereotipi kak muško i žensko treba izgledati, pa je komentar prvenstveno upućen roditeljima preko djeteta, bar ja tako shvaćam da je tu problem...ono, neće direkt pitat mater da zašto ne ošiša malog, nego malog kinji da izgleda ko curica

ja bi se na to fakat izbezumila

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ljudi misle da je strašno zabavno uzrujavati djecu. samo im vrati istom mjerom. ili reci svom djetetu "vidi kako se xy pravi blesav/ne zna razliku između muškog ili ženskog"
    Ovo je stvarno istina, ali ja isto volim vratiti istom mjerom.
    Neki dan smo imali situaciju u našem "centru" grada. Tamo je velika terasa i bilo je puno ljudi na kavi s malom djecom, mi smo isto bili u blizini na sladoledu (par metara dalje). Onda su nahrupili neandertalci na motorima (nemam ništa inače protiv vozača motora, ali ovi su stvarno bili koma) i počeli na mjestu turirati motore i nabijati gas da cvile gume i da se dimi dok se gume skoro ne zapale. Na tu situaciju pola djece je počelo vrištati i plakati, moj na sreću ne, ali ovim neandertalcima je tek onda bilo zabavno nastaviti. Na žalost nismo se usudili ništa poduzeti, jer su bili dobrano pripiti. Ja nešto komentiram u bradu koji majmuni. Kasnije kad smo šetali pokraj groblja išla je jedna starija gospođa na motoru s groblja (20 na sat), a moje dijete viče na sav glas: Teta majmun, teta majmun!!!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je još jedna stvar fascinantna, kad muško ima dugu kosu odmah se javljaju dušebrižnici s komentarom da ga se ošiša jer mu je vruće, uvijek se pitam kako to curicama nije vruće?!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Mi smo istu situaciju imali sa svojim djetetom i s malim nećakom (on ima kosu do pola leđa), ali oni imaju 2 godine, pa ima (još) nije smetalo.
    Ali ja nisam nikad propustila odgovoriti u smislu: Ne, on je dečko, samo je lijep kao curica!

meni su recimo tkađer slatke muuške frizurice do uha najviše vrata pogotovo kad im onako slatko stoje. ali ne razumijem baš ovo da pustit muškom djetetu kosu do pol leđa, to mi izgleda ako da su željeli curicu,malo mi je ta dužina pretjerana do pol leđa. A i spas je imati muško dijete sa kraćom kosom, manje se znoji lakše pere i suši. imaju li oni kakv poseban razlog zašto su malom pustili tako dugu kosu??

imaju i curice probleme s tim, pozanm ejdniu koja se tako slatko ošišala na kratko skroz i izgelda ko curica ne moš ju fulat pa kaže mama da ih pitaju da li je dečko.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    meni je još jedna stvar fascinantna, kad muško ima dugu kosu odmah se javljaju dušebrižnici s komentarom da ga se ošiša jer mu je vruće, uvijek se pitam kako to curicama nije vruće?!

ma vruće je svima, ali misilm da je to više ono tipa, muško je pa kad već može imati kratku kosu, dečki baš ne pate od duge kose kao neke curice koje žele imati dugu kosu, pa kad je već muško nek uživa da se ne znoji još više tako nekako !!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Karlo ima kratku kosu pa ga isto često znaju pitat jel curica al on im odgovori "Ne, ja sam fajel" (frajer)

8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene recimo okolina pili da zakaj mi je marko ošišan ko tifusar ?

mislim stvarno

kad bude dovoljno velik da si sam pere i suši kosu nek uzgaja čupu do poda, do tad........mašinica

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo recimo za ejdnog dekića u parku. ima poludugu kosu onako do uha pa iza malo duže, ima već skoro 5 godina, baš se vdii da je muško stvarno em moš fulat zobg kose. i sad ta kosa niej ni kovrčava ni ništa onako da je to predivno da mu sad to izgelda preslatko više izgleda kao da mu stalno smeta , on bude sav mokar, šiša ga mama, i onda to cm po cm tako da mu uvijek izgleda predugačko jer taj cm odmah izraste, a mislim da bi mu kratka kosa stajala predivno i stvarno bi mu bilo puno lakše.
    to je samo moje mišljenje nije bitno, ali mi je malo glupo kad roditelji puštaju muškom djetetu kosu radi nekih svojih fantazija, jer im je to bilo preslatko na drugima i prije nego se mali rodio i sl. i meni je lijepo al ošišali smo se i znam da mu je ovako lakše.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    meni su recimo tkađer slatke muuške frizurice do uha najviše vrata pogotovo kad im onako slatko stoje. ali ne razumijem baš ovo da pustit muškom djetetu kosu do pol leđa, to.
    moj rođak je imao dugu kosu od malih nogu
    ima predivnu gustu lagano kovrđavu kosu

i sada 27 godina kasnije i dalje ima tu predivnu lavlju grivu od kose
    i pjeva u rock bendu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hebate led ,moj bu bil onda thompson br 2

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

doriana to isto cesto pitaju, ali bez provokacije, jos ga ne smeta, ali ako i bude vjerujem da ce im vratiti istom mjerom sam. za sada ga ja branim u nekim drugim situacijama.

mene isto fascnira to postavljanje glupih pitanja. moj svekar nije u stanju posavit normalno pitanje djetetu, prvo ga je za svak igracku koju bi dohvatio pitao 'das ju meni', a onda kad bi mu ovaj i dao, rekao bi 'necu'. pa ga stalno ispituje 'jel si ljut na mene?', iz cista mira, tako da dorian uopce ne zeli vise s njim komunicirati, samo okrene glavu kad on ulazi u sobu, ili mu pocne vikati 'ne, ne odi tamo'.
    jedan dan ga deda pita kakve to zivotinje imas, di je slon, lav i to, a dorian samo pokaze prstom 'tamo'. na to ce deda 'a tamo je slon?'.
    dorian: ne, tamo odi ti

zena od koje smo kupovali kucu je kad je dorian rekao da deda ima stap rekla 'a jel te tuce kad sa stapom? :shock:
    hvala bogu, mm se snasao i rekao 'da i pomisli, to bi mu bilo zadnje sto bi napravio u zivotu'
    zena :? , mi :?

ok je vratiti istom mjerom, da se covjek malo zamisli, al ne vidim bas neke koristi od toga, jer to nece sprijeciti da ga drugih deset pita to isto pitanje, a ni ovaj prvi puno puta ne kuzi u cem je stvar, a obicno se jos tu nade neko sa strane ko pocne zbijati sale na racun moje 'paranoje' :/

meni se dize kosa na glavi kad pocnu ispitivati 'a oces ti sad tu s nama ostati'. dorian to stvarno shvaca ozbiljno i izbezumi se. jednom ga je to pitala prodvacica u ducanu na blagajni, u kojem smo btw bili prvi put., znaci zenu nikad vidli. kad sam rekla da ga to ne pita, napala me zena koja je kupovala da kak sam bezobrazna i komentirala moj IQ

mislila sam da je pipkanje djeteta po rukama nakon sto si dirao psa lutalicu vrhunac koji sam dozivjela, al ocito nije. a ko zna sto me jos ceka :/
    na prijmer, isuse, kak mozes ic u rumunjsku, tam nema koka kole

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    Citiraj Anemona prvotno napisa

meni su recimo tkađer slatke muuške frizurice do uha najviše vrata pogotovo kad im onako slatko stoje. ali ne razumijem baš ovo da pustit muškom djetetu kosu do pol leđa, to mi izgleda ako da su željeli curicu,malo mi je ta dužina pretjerana do pol leđa. A i spas je imati muško dijete sa kraćom kosom, manje se znoji lakše pere i suši. imaju li oni kakv poseban razlog zašto su malom pustili tako dugu kosu??
    imaju i curice probleme s tim, pozanm ejdniu koja se tako slatko ošišala na kratko skroz i izgelda ko curica ne moš ju fulat pa kaže mama da ih pitaju da li je dečko.
    Pa jel dovoljan razlog da se dijete ne želi šišati i tu su pustili odluku njemu. Zašto ne? Inače, curicu isto imaju, prekrasnu i ima kosu do guzice.
    Inače moj maleni je imao loknice do ispod uha, pa su svi mislili da je curica, sad je ošišan mašinicom, nije u rozom i dalje ponekad dobijemo isti komentar. Dakle, jednostavno je lijep.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj mali je do prije ljeta imao dugu kosu. iako su svi znali da je dečko, bilo je takvih provokatora koji bi ga pitali jeli on muško ili žensko, zašto ima dugu kosu isl. Onda njemu dosadilo pa mi je rekao da, kad ga idući put bude netko pitao jeli cura, da će izvaditi pišu pa nek svi vide da je on muškarac Rekla sam-nema problema sine, samo ti njima pokaži. Ali onda je zatoplilo pa sam ga ošišala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

samo da nadodam, moj tata ima 67 godina i još uvijek ima loknice. Nitko ga više ne pita jel curica 8)
    meni je glupo kad ljudi postavljaju takva pitanja, to je isto kao kad se veli dečku - joj, kaj plačeš ko curica, pa ti si veliki dečko.
    Moj sin je sad ošišan skroz na kratko, zbog vrućina. Jer ima toliko gustu i kovrčavu kosu da mu se strašno dugo suši, duže nego meni koja sam imala do pola leđa kosu, a isto nije rijetka.
    I opet ću mu puštat kosu, mada se njemu toliko kovrča da mu ne raste u dužinu, već u zrak. Al mu bude zimi toplije 8)

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Provokacija :Jesi ti curica ?

Ne vjerujem da nitko do sada nije komentirao ovaj "mali" dio uvodnog teksta, za koji, eto, mislim, da je jako važan:
    Citiraj CAPPY prvotno napisa
    ... a ja osjećam da mu nije svejedno.Kad ga pitam da li mu to smeta, odgovori da da.
    Pokušajte (naravno, zajednički, dogovorno) napraviti nešto što će smanjiti nelagodu kod djeteta, to mu samo može još dodatno poljuljati samopouzdanje...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

baš me zanima jel barba keruma pitaju jel on curica.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj tata se vjenčao sa kosom do pola leđa i to zato što su ga svi pilili da bi bio red da se ošiša prije vjenčanja.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    samo se čudim, jer sad već stvarno izgleda kao dječarac, a i obučen je tako.
    ako vidite curicu na cesti i znate da je curica, sigurno nećete doći i pitati a jesi ti curica?

ovi ljudi što vide dječaka s dugom kosom pa pitaju jel curica, ne pitaju jer su zbunjeni ili radoznali, nego jer se sprdaju (prejaka riječ, ali ne mogu se sjetiti blaže).
    jer imati dugu kosu je za curice, a biti curica je sramotno. i pravi dečki to ne žele.

znaju oni da je to dječak s dugom kosom.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Moj mali je do prije ljeta imao dugu kosu. iako su svi znali da je dečko, bilo je takvih provokatora koji bi ga pitali jeli on muško ili žensko, zašto ima dugu kosu isl.
    Isto - koga god smo sreli imao je za potrebu reći da se M mora ošišati, da mu kosa ide u oči, da izgleda kao curica (potpuno netočno) itd. itd. On bi se zbunjivao, a ja sam prvo vrijeme počinjala nešto objašnjavati, a kad mi je to stvarno već dojadilo odgovarala sam svima: To je njegova glava. Sad se ošišao, zbog mora, ali će ponovo pustiti kosu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    ovi ljudi što vide dječaka s dugom kosom pa pitaju jel curica, ne pitaju jer su zbunjeni ili radoznali, nego jer se sprdaju (prejaka riječ, ali ne mogu se sjetiti blaže).
    jer imati dugu kosu je za curice, a biti curica je sramotno. i pravi dečki to ne žele.

znaju oni da je to dječak s dugom kosom.
    Slažem se, riječ je o ljudima koji misle da smiju određivati tko bi trebao kako izgledati, a ne usude se reći otvoreno, pa govore preko djeteta.

Cappy, slažem se sa svima koji predlažu da smisliš nekoliko prigodnih odgovora i spremno ih vadiš iz rukava. 8) O tebi i tvom osjećaju za pristojnost i diplomaciju, ovisi kako će ti odgovori zvučati.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Moj mali je do prije ljeta imao dugu kosu. iako su svi znali da je dečko, bilo je takvih provokatora koji bi ga pitali jeli on muško ili žensko, zašto ima dugu kosu isl. Onda njemu dosadilo pa mi je rekao da, kad ga idući put bude netko pitao jeli cura, da će izvaditi pišu pa nek svi vide da je on muškarac Rekla sam-nema problema sine, samo ti njima pokaži. Ali onda je zatoplilo pa sam ga ošišala
    Moj brat je upravo ovo i napravio

Kao klinac - oko tri godine - je imao dugu plavu kosu s loknicama. Jedna iritantna susjeda je cijelo vrijeme imala potrebu pod*ebavati ga, govoriti mu da izgleda ko curica, ispitivati ga jel on curica, itd. Dok burazu jednom nije prekipjelo i dok lijepo nije na sred ceste skinuo gaće i pokazao joj da nije curica.

Susjedi takve provokacije više nisu padale na pamet 8)

Znam da nije baš pedagoški, ali ja bih svom djetetu najozbiljnije savjetovala da se posluži ovom metodom kad bi se susreo s istim problemom.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj Niko ima kosu do ispod uha i redovno neki bas provociraju s pitanjima jesi ti curica, kada ces se osisati, pogledaj se, decki nemaju dugacku kosu...on na to ljuto vice da je on veliki decko. Uglavnom to su ljudi koji ga poznaju tj. znaju da je decko, i doista i mene ponekad zivciraju s jednim te istim kad god nas vide :/
    No, ima i onih koji zaista ne znaju da li je cura ili decko i takvima nista ne zamjeram ako mu se npr. obrate u zenskom rodu...u biti razlika je da li netko namjerno provocira ili netko doista ne zna.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Provokacija :Jesi ti curica ?

Citiraj Forka prvotno napisa
    Ne vjerujem da nitko do sada nije komentirao ovaj "mali" dio uvodnog teksta, za koji, eto, mislim, da je jako važan:
    Citiraj CAPPY prvotno napisa
    ... a ja osjećam da mu nije svejedno.Kad ga pitam da li mu to smeta, odgovori da da.
    Pokušajte (naravno, zajednički, dogovorno) napraviti nešto što će smanjiti nelagodu kod djeteta, to mu samo može još dodatno poljuljati samopouzdanje...
    i ja se slazem, mislim da je ovo najvaznije.
    treba razgovarati s djetetom, glupih pitanja i provokacija ce uvijek biti, na to ne mozemo utjecati. al mozemo na to kako ce to dijete prihvacati, da ono bude samo sa sobom na cisto.

mi smo u slucaju s dedom objasnili dorianu da je deda malo cudan, nije zao, ali ne zna sto bi rekao i da se on ne treba zbog njega nervirati. i on sad njega sam lijepo hendla. naravno, mi pripomazemo, na primjer, ako ga nekoliko puta za redom pita jel ljut na njega, kazem da nije, al ako ga to jos jednom pita bude bio.

ja uvijek dorianu napomenem ono sto ja mislim. ako mu neko kaze da je veliki decko i ne smije vise cicati ja mu kazem da smije, pred tom osobom. ako meni neko kaze da sta bude sisao do skole, ja kazem: neeee, do fakulteta.

ja bi sugerirala djetetu da se zeza, da kaze da je, da sto se ne vidi, pa sto ne vidis da imam dugu kosu i slicno.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"mi" imamo dugu kosicu i svakodnevno se netko nađe pitati i komentirati da zašto ga ne ošišamo i bla bla.
    moji odgovori variraju od obazrivih do otresitih.
    mali čovjek ne da ni kosu pošteno oprat a u frizerski ne želi ni uči. i uopće ne marim oko dužine kose-Bože moj-ja sam žensko a nosim kratke frizure!
    izopačena familija. a znam mu i repić zavezati kada idemo u park.

nema tako dugo da ga je neka gospođa mjerkala u parku rekla mm-a da ima prekrasnu curicu. još ne vjerujem koji je bio njegov komentar: sine, dođi mami-ovaj striček te čudno gleda!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nas je isto tako sveki stalno pilila dok je mali imao loknice do ispod uha. Svaki dolazak je započinjao a zašto ga ne ošišamo, da izgleda kao pravi dečkić. :shock: Nikakvi argumenti nisu palili, pa sam pitala: A zašto toliko pilite s tim šišanjem čim đođemo? Onda ona kaže: Pa kad sebe uvijek izgulite, a njega ne. (MM i ja se šišamo mašinicom) Onda sam ja lagano poludila, onda više nije pitala.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bauba prvotno napisa
    nema tako dugo da ga je neka gospođa mjerkala u parku rekla mm-a da ima prekrasnu curicu. još ne vjerujem koji je bio njegov komentar: sine, dođi mami-ovaj striček te čudno gleda!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •