Results 1 to 16 of 16

Thread: glazura od bijele čokolade?

  1. #1

    Default glazura od bijele čokolade?

    jeste kad radile takvu? jel postoji za to bijela čokolada za kuhanje?

  2. #2

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    nisam radila, ali mislim da sam vidjela u dućanu da ima za kupiti bijela čokolada za kuhanje. Ja inače obožavam bijelu čokoladu.

  3. #3
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,851

    Default

    Ja sam radila i ispala mi je loše, prozirna.

    Ali mislim da je bilo i ovdje na forumu riječi o tome i da su jako hvalili bijelu čokoladu iz Lidla za glazuru.

  4. #4

    Default

    ima od schwartaua bijela čokolada za glazuru
    ali meni je bio nekakav čudan okus
    nije mi se dopao

  5. #5

    Default

    jel ta iz lidla za kuhanje? smajlić jel se sjećaš možda u kojem si ju dućanu vidjela? ma ja bi radila mišku tortu za rođendan sad u 8. mj. i inače bi stavila šlag al mi se na ovoj vrućini otopi, a razlog za bijelu glazuru je zapravo što bi ju ja obojila u zeleno (treba mi trava kao podloga za traktora toma )

  6. #6
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    zelena čokolada... scarry
    mislim da bi se mogla napraviti glazura od bijele čokolade takoda se otopi čokolada i doda malo maslaca ili margarina.
    Ja sam jednom napravila preljev preko neke torte od čokolada razne boje, tako da sam otopljene lijevala preko. Ali nisam dodavala ništa da bude malo mekše pa je kad se ohladila bila malo pretvrda u odnosu na biskvit (možda bi još prošlo da je biskvit bio gušći i vlažan).

    Bijelu čokoladu treba dobro odabrati (možda najbolj tu za kuhanje), jer neke (mislim da je bila Milka) se znaju kad se otope razdvojiti na neku masnoću i sloj aditiva koji se nataloži na dnu - bljak :/

    Ali za travu ispod traktora Toma bolje da potražiš topice o ticino masi. Migulica (s foruma) radi jako dobre torte s ukrasima od te mase i može ti dati dobre savjete.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    Quote Originally Posted by silverinne
    jel ta iz lidla za kuhanje? smajlić jel se sjećaš možda u kojem si ju dućanu vidjela? ma ja bi radila mišku tortu za rođendan sad u 8. mj. i inače bi stavila šlag al mi se na ovoj vrućini otopi, a razlog za bijelu glazuru je zapravo što bi ju ja obojila u zeleno (treba mi trava kao podloga za traktora toma )
    mislim da sam ju vidjela u Lidlu ili Intersparu, zaista nisam sigurna

  8. #8

    Default

    razmišljala sam ja o ticino travi (tom će biti od ticina i još neki detalji) al ne da mi se raditi toliko ticina jer će torta biti gigantska pa mi se čini bolja (i lakša ) varijanta sa scarry glazurom. ideja je, naime, napraviti tortu veličine one tepsije od pećnice, preliti ju zelenom :shock: glazurom i kad stisne obrubiti bijelim komadićima ticina kao ograda, staviti toma s prikolicom u kojoj će biti dvojka svjećica i još nabaciti par detalja tipa cvjetića, možda koja kokica i ovčica. e sad koliko sam shvatila te figurice nemaju problema s toplinom ali prvotna ideja zelenog šlaga za travu bi se u transportu do slavlja popiškila (dogodilo se prošle godine kad sam mu napravila trkaći auto i ispao je stvarno genijalno (stavila bi i slike al ne znam kak se to radi) ali mi se šlag počeo topiti pa sam morala spašavati kad smo stigli(iako sam stavila i tonu šlagfixa)).

    Inače, prije 10ak min sam napravila svoj prvi ticino, čini mi se da je smjesa ok, pokrila ga i sad čeka da miško ode spavati a mama se baca u izradu figurica. našla sam i one boje u gelu da mi ne ovlaže previše masu pa bumo videli 8) . nisam to nikad radila al za sad sam optimistična...
    e, da, i dok sam radila ticino smetao mi je malo taj slatki miris pa i zbog toga ne bi opet

  9. #9
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    a da napraviš glazuru od obične smeđe čokolade pa da traktor Tom stoji na zemlji (oranici)?
    Mislim da bi to bolje izgledalo. Ja kad vidim zelenu tortu nemam baš volje da je jedem (premda sam sigurna da klinci misle drugačije ) Samo prijedlog, naravno, ti slobodno napravi kako se tebi sviđa.

  10. #10

    Default


    mnogi tako misle!!!
    al ko ih šiša
    prošle je godine auto bio bolesno plave boje i otišo sam tak!!
    osim toga, glazura od obične čokolade za kuhanje mi ne ispadne smeđa onak ko zemlja nego skoro pa crna tak da mi je to malo tmurno za dječju tortu.
    može torta bit bilo koje boje al kad se zareže i ekipa vidi da se ispod zelenila skriva slasna švarcvaldica :D

  11. #11
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    imam prijedlog....
    bijela čokolada s malo zelene boje unutra, onko, ne ravnomjerno promješane. To znači da neće biti buno boje unutra, a torta će ti biti mjestimično veselo zelena....
    Bijela cokolada je zeznuta za otopiti....
    Topi se iskljucivo u skoro mlakoj vodi, jer ukoliko temperatura bude pinku viša zgrudva se i tada ju mozes samo ili baciti u smeće uli pojesti, jer na tortu je nećeš dobiti...
    Dakle bijelu čokoladu (milka-to mi je najbolja jer ona schwartau ima doista neki čudan okus) savis u posudu pa u toplu vodu .... i daš joj puno vremena da se polako otopi. Vodu mozes i zamijeniti novom toplom....
    razradi i maslac (cca. 20 dkg čokolade na jedan maslac) pa kad se otopi cokolada umješaj....i dodaj zelene boje......namaži po torti i uzmi nož te tapkas s plosnatim dijelom po površini. Na taj način ćeš dobiti travnat izgled....

    druga solucija je da kupiš narezanu zelenu hostiju pa ti to posluži za travu-

    treća slolucija je da uzmes kokosovo brašno staviš ga u vrečicu za zamrzavanja dodaš zelene boje i sve dobro razradis dlanovima da ti se oboji kokosovo brašno u zelenu boju...
    kao primjer možes vidjeti podlogu za tenis teren rađenu na isti način....
    http://public.fotki.com/migulica/tenisparovi/6.html
    eto.

  12. #12

    Default

    e pa migulice draga, da si mi bliže tako bih te izljubila!!!! :D :D
    Pa ovo s kokosom ni na kraj pameti a taaaaaakoooo efektno!!!!!
    hvala, hvala, hvala na ideji!!!

  13. #13
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    molim, molim
    i drugi puta....

  14. #14

    Default


    sad sam totalno promijenila plan - prvo je trebala biti švarcvaldica sa glazurom, a sada će biti kokos torta sa, naravno, kokosom!!!!
    sad još samo treba smisliti drugi naziv za temu...

  15. #15
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    Prva liga je ovo s kokosom, a tenisači su mrak

    Migulice, kako si brže skontala da te spominjem?

  16. #16
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    ih....
    pojma nemam :?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •