Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Dan jedne mame

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Dan jedne mame

Rodice ja sam nova na forumu i sve me zanima . Pa tako želim znati kako izgleda vaš dan sa bebom,od jutra do večeri. Šta radite,kad jedete,kad spavate...moja beba će sad 3 mjeseca i još smo malo u strci

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moja beba je navrsila tri mj i super smo se snasli. doduse dobro spava, evo ga jos u krevetu,tako da kroz dan imam dosta vremena. ima vec neki svoj ritam koji ja stignem popratiti,odnosno sve radim dok spava, ili ga stavim u baby gym,ak bas nesto moram. spavam od 23 do 8 ili 9, ovisi kada se on odluci probuditi.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

andy, evo slične teme kako provodite dan s bebom?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj call me mommy prvotno napisa
    moja beba je navrsila tri mj i super smo se snasli. doduse dobro spava, evo ga jos u krevetu,tako da kroz dan imam dosta vremena. ima vec neki svoj ritam koji ja stignem popratiti,odnosno sve radim dok spava, ili ga stavim u baby gym,ak bas nesto moram. spavam od 23 do 8 ili 9, ovisi kada se on odluci probuditi.
    Sorry,šta je to baby gym?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hej Andy, evo našeg današnjeg dana, baš me zanima kako izgleda vaš. beba je 3 mjeseca, isto kao i tvoja. Izašli s 3.200, sada ima 6.600.
    Nikada ne ispušta cicu iz usta ni kada spava popodne, osim kada ja moram na wc.

Čitam neke ove od 3 mjeseca i mislim si kada će nama svanuti takvi dani.
    (Melange, ona tema mi je ok, ali tamo ima i beba od godinu dana.)

Krećem s prethodnom noći

0100 sisanje
    0300 sisanje
    0530 sisanje
    0630sisanje (ja se tuširam, sjeckam povrće za ručak, doručkujem)
    0750 buđenje, sisanje, presvlačenje iz piđamice, kratko igranje
    0900 prvo spavanje
    1030 sisanje
    1200 drugo spavanje
    1305 sisanje do 14 55 pa igranje s MM, ja kuham ručak i ručam, slijedi još sisanja i lagani spavanac do 1630
    16 45 sisanje, igranje
    1720 sisanje do 1800
    1800 do 1900 šetnja
    1910 kupanje
    1915 do 2119 nacicavanje
    2120 ona spavanje ja večera i malo foruma

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ups, ja nekako bila uvjerena da je ovo na pdf-u dobne skupine 0-3 mjeseca (koji bdw sada vidim niti ne postoji, ah, dijete mi je posisalo i svu pamet . , sorry melange).

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naš dan:
    07:15 buđenje,prematanje(noću ne prematam),sisanje
    07:45 igranje u kinderbetu,ja se oblačim,umivam
    08:00 stavljam ga u kolica i idemo van da ja popijem kavu,igramo se...
    08:30 počinje plač od umora,dižem ga,sisamo,odemo opet van i uspavljujem ga na njihaljci
    kad spava ja perem veš,pospremam sobu (živim kod svekrve i svekra)
    09:30 ili 10:00 sisanje,igranje
    ako je vruće, u 11:00 kupanje,sisanje,spavanje
    ja ručam,pospremam,peglam veš,malo na forumu
    obično spava do 15:30,ali se dosta budi,pa samo uvalim cicu. Ako nisam pokraj,brzo se budi uz plač i dalje teško zaspi
    15:30 sisanje,igranje u kinderbetu,odlazimo van na njihaljku
    tamo obično još zaspi na pol sata
    17:00 sisanje,igranje sa MM-om (on radi do 16:30)
    18:00 šetnja
    18:45 kupanje,sisanje,odlazak na spavanje
    22:30 sisanje
    02:00 sisanje
    05:00 sisanje
    06:00 sisanje
    07:15 buđenje

zadnjih par dana kad je umoran užasno plače,muku mučimo s uspavljivanjem. sad nas donekle spašava njihaljka koju imamo vani,ne znam kako ću kad zahladni :/ . Inače kad je kiša,želi spavati cijeli dan. :D
    Jučer je cijeli dan sve zajedno spavao možda nekih pola sata,ne znam šta mu je bilo. Dosta je plakao,ali sve u svemu navečer je bio dobre volje i nije zaspao do 08:30
    Kako vam ide dojenje? Još se mučiš?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Sada mi je lakše. I kod vas je puno sisanja. Ma kod nas je vječna borba, hajde sada više nije da isključivo dojimo ležečki, pali i kada ja plešem i nosam ju naokolo.
    Ma mi smo na leptirićima/šeširićima, polako ju odvikavam, ide teško. Uz to imam zastoje skoro svaki tjedan, samo gutam homeopatske lijekove k'o bombone. Sada mi je počela biti umorna i sisati u snu, nemam pravih podoja s početkom i krajem, još uvijek doji po sat vremena, a može ona i duže. Ona uvijek može jesti, nikada ne pokaže da joj je dosta pa je i stalno na cici. Neka joj bude. Ja se samo nadam da dobro napreduje, do sada je, a vidjet ćemo koliko dobiva s spavajućim dojenjem.

Hvala rodi na sos telefonu zovem svaki tjedan skoro.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kako je uspavljuješ kad ti ne zaspi na sisi?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Posisa, dignem ju i nosim. Ili MM ju nosi, to je njegov užitak!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kako vi napredujete s glavicom? Ja sam svog pokušala povući za ruke i diže glavicu za mnom,ali mu još malo visi,ne može ju baš dići. A kad je na trbuhu,digne ju tek toliko da ju okrene na drugu stranu,ne gleda prema gore. Razgibavamo se svaki dan

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajme cure budite sretne što vam bebe stalno cicaju. Ovu moju doslovno moram neprestano nuditi jer imam dojam da je gladna a odbija cicati. Čini mi se kao da cica 50% manje nego kad je bila malecka od otprilike mjesec dana. OK, onda je znala češće spavuckati kad bi cicala nego sad, pa je to možda razlog, ali činjenica je da njeno cicanje sad nije obično duže od 5 minuta, navečer i noću je nešto dulje, možda 15-ak minuta.
    Srećom spava od 21,22h navečer pa sve do svitanja - do 5 ujutro, dakle 6-8 sati komadu i to već zadnja 2,5 mjeseca. Pretpostavljam da sad ima nekih 6,5 kg i dalje je bucmasta, pa po tome zaključujem da dobro napreduje.

Mi sad imamo 4 mjeseca i vježbamo zadnjih mjesec dana redovito dizanje za rukice, glavicu drži čvrsto na ramenima i sama se diže na ručice, ja ju minimalno povlačim. Ona obožava ovu vježbicu, nagradi se tako da kad dođemo do kraja, onda zagrize moje prste prije nego ju vratim natrag u ležeći položaj
    Kad ju okrenem na trbuh glavicu digne visoko kao mala kornjačica i stoji tako čvrsto sigurno 30-ak sekundi, pa onda opet glavu malo spusti u gazicu i opet ju digne. To vježbamo par minuta, tako dugo dok ona uživa gledati ispred svoje igračke. Rukice joj moraju biti u visini ramena pa se osloni na laktove i tako diže.
    Ovo radimo otprilike od 3.mjeseca starosti i tek zadnjih 2 tjedna ju vidim da je puno čvršća. Imam dojam da je zadnjih mjesec dana motorički jako napredovala, pa pretpostavljam da ćete i vi na svojim tromjesečnim bebama sad svakodnevno viđati njihov napredak.
    Glavicu i kičmicu drži dosta čvrsto kad ju nosimo u naručju, ali naravno još povremeno "klacka" s glavicom, naravno, mi ju pridržavamo uvijek, te vidimo da će kroz par tjedana potpuno samostalno moći držati glavicu, pretpostavljam s navršenih 5 mjeseci.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Na podforumu Dobne skupine od 0-1 ima hrpa topica o motorici, napredovanju djeteta, uspavljivanju, hranjenju... Možete se uključiti na bilo koji od njih.

kako provodite dan s bebom?

ovo je tema na kojoj mame opisuju kako provode dane s bebom, ovu temu ću zaključati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •