Citiraj salen prvotno napisa
a ja bi mogla samo plakat kad sve ovo čitam moj M ima 3 godine i stalno bi da ga nosim. naravno,težak je i nije mi lako, ali samo mama nosi i nosi. mm i ja se stalno svađamo zbog toga. kaže da radim debila od njega a ja znam da što više ga odbijam od nošenja to sve više on traži. danas je u gradu htio da ga nosim a ja nisam htjela zato jer mi mm odmah prigovara zbog toga. i pustila sam ga da plače. tako je išao do auta plačući. kod kuće opet dreka. mislim da njemu to treba ali ne znam kako da objasnim mm-u. naravno i ja nekad poludim i molim M da hoda sam jer me bole leđa ali ne popušta. danas mi je rekao da neće mamu jer nije dobra. srce mi se slama a to nošenje je jedno od glavnih izvora frustracija u našem domu. stvarno sam tužna zbog ovoga
Prvo dosljednost, ako ga neces nositi onda ga neces nositi, ne popustit ako si odlucila.
Drugo, skretanje paznje, nadi nesto zanimljivo sto moze radit dok hoda, branje cvijeca, guranje kolica u ducanu i sl.
Trece, dogovor tj. najava, prije nego idete npr. u setnju kazi mu da idete samo ako ce hodat sam, ako ne da ostajete doma, jer je on sad vec velik i tezak i ne mozes ga nosit jer te bole ruke i leda pa ga tako zamoli da hoda. Bude li tokom setnje trazio da ga nosis okreni se nazad doma.
Sve u svemu, pokazi mu da nesto propusta dok ga nosite, prikazi mu hodanje kao nesto zabavno, trcite, lovite se... I nikako ne dozvolit da on vidi da vi dramite oko tog nosanja jer ce tako biti samo jos gore.

Tako smo mi to rijesili i sad trazi da ga nosimo nakon puuuno hodanja kad se vec umori.