Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 105

Tema: Samo najbolje bez obzira na cijenu

Datum pristupanja
    May 2009

Početno Samo najbolje bez obzira na cijenu

samo najbolje bez obzira na cijenu...eto šta tu msilim...mislim recimo na opremu za djecu i sl. stvari. Vidim da roditelji daju brdo novaca na nešto što po meni nije toliko važno...naravno svakto ima svoje, ali npr. za dječju hranilicu koje se nađu u rasponu od 300 do 1500 kn ( možda i više) ne bi dala više od 600, za kolica kojih ima od 500 do 5000kn ne bi dala više od 2000-2500, znači mislim na stvari koje se mogu nać i jeftinije a isto dobre i funkcionalne, te o ljudima koji nemaju pretjerano novaca da bi to sve kupili, al će bez problema ući u dug ili dignut kredit da bi kupili samo najbolje sa tržišta.
    čitam čitam svašta i ne prepoznajem se u tome, a isto normalno volim svoje dijete, al da ću dat 2000 kn više ako ne moram ne vidim zašto, pogotovo ako su to stvari koje koriste neko kraće vrijeme.

meni je važno da ima, da je čisto lijepo, ali da mora bit najbolje ne, jer si to ne možemo priuštiti i mislim da to nisu stvari zbog kojih bi se morala zaduživat? znači nisam rekla da ću kupit zadnje smeće i da me ne zanima kako će mi se dijete osjećat u tome, ali mislim da neki ljudi pretjeruju???!!

Imam li istomišljenika ili sam sama u tome :?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Imas istomisljenika!

Mislim da je prva stvar u kojoj ljudi grijese neinformiranost. Dakle, kad idu npr. kupit kolica ne znaju sta je bitno da kolica imaju i naravno, teta prodavacica im pokaze najskuplji model koji ima i sta treba i sta ne treba i naravno, neka ravzikana marka su i eto, svatko svom djetetu zeli kupit "najbolje". A kad bi znali sto tocno ustvari hoce, mogli bi malo i sami razgledati jeftinija kolica pa odabrati.

Ja ustvari uvijek kupujem neki prosjek, bak kako ti kazes, ako je raspon od 100 do 1500 ja cu kupit ovo za cca. 600 kn. Npr baby monitor. Sta ce mi onaj za 1500 kn? Ovaj za 600 evo vec dvije godine radi, cujem dijete kako dise a kamoli ne kad zaplace i to je ono sta mi treba!

Isto je sa svom ostalom opremom, vecinu smo dobili ali da sam ja sama kupovala sigurno nebi kupila "najbolje".

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da mislim da pogotovo te razvikane marke dignu cijenu u nebesa, nije da ne valjaju, ali da pretjeruju sigurno, bar malo.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja u svemu preferiram 'gornju srednju klasu' - nekako mi se cini da je tu omjer cijene i kvalitete optimalan. osim za autosjedalicu npr - tu smo trazili najbolje ocjene, pa sad koliko kosta....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    ja u svemu preferiram 'gornju srednju klasu' - nekako mi se cini da je tu omjer cijene i kvalitete optimalan. .
    I ja isto tak. Kupili smo jedino malo skuplja kolica (odnosno baka je kupila), Inglesina Zippy za 4000 kn, ali kad smo kupovali bila su neusporedivo bolja od ostalih i u kompletu imaju i košaru i autosjedalicu, a neka nisu imala jedno ili drugo ili se teško njima upravljalo. Npr. našli smo jedna za 2500 kn, ali su bila 6 kg teža, a to mi je bitno jer ih nosim po stepenicama.

Druga autosjedalica je isto dosta skupa (kupila baka), krevetić imamo putni+kvalitetan madrac (kupila druga baka), hranilica je srednje klase, ostalo ni nemamo...Nismo htjeli nikakve prematalice, specijalne kadice, baby monitore ni razna pomagala i mislim da pol toga kaj se prodaje za bebe uopće nije potrebno. Odjeću kupujemo 90 % u MTČ-u.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kupila sam kolica za 900 kn, poslije marka su odvozila još 2 djece i nemam pojma gdje su sad....
    nisam ih tražila natrag

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto, ja sam ta koja je "popušila" na kolicima. Platila sam ih 4000 kn, jer sam htjela baš takva, a nisam imala blage veze što mi je točno kod kolica važno, naravno mane sam im vidjela tek kad se beba rodila i vozila.
    Čak nije niti razvikana marka, niti ništa, nego sam baš u glavi zamislila ta, a kako u trudnoći nisam mogla puno voziti i nahodavati birala sam "iz fotelje" i pogriješila. Da sam imala mogućnosti obilaziti nekoliko dučana sigurno bi odabrala bolje za te novce.
    Hranilica - dobili na poklon jeftinu, ta je kod bake i još sam preko Forumske burze kupila rabljenu za kod nas. Na kraju smo obje koristili vrlo malo, ali ajde barem nisu skupo plaćene.
    AS - poučeni iskustvom kupljenog shita od AS 0+ kupili smo jednu od boljih i skupljih AS grupe 1 Roemer safefix i nismo nikad požalili. I slijedeća AS će sigurno biti najkvalitenija, dakle i najskuplja vjerojatno.
    Kinderbet - naravno najbolji je bio među skupljima, jedini koji u dučanu nije "drndao" kad ga dotakneš, ali da kupujem opet kupila bi jeftin i dodatno ga doma prišrafila.
    Ustvari sam istomišljenik točkalice, ali eto naučila sam na teži način. Mada za djetetove stvari mi nije žao, žao mi je ako sebi kupim nešto skupo, a kasnije se uspostavi da je shit. Ali to je jaaaaako rijetko, jer sebi skoro ništa ne kupujem.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kad čujem koliko novaca ljudi daju za kolica ili za hranilicu, ne mogu vjerovati ( ma zapravo mogu, ali mi nije bistro ).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam prezadovoljna hranilicom iz Ikee - a platila je 9,90 eura. Sad imam jednu doma, drugu kod mojih, a treću u vikendici.
    Ni najmanje ne patim da nešto mora biti najskuplje, na koncu, to su stvari koje se tako kratko koriste....
    O odjeći dok su mali da ne govorim.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa
    kad čujem koliko novaca ljudi daju za kolica ili za hranilicu, ne mogu vjerovati ( ma zapravo mogu, ali mi nije bistro ).
    Mi smo računali da se isplati toliko dati za kvalitetna kolica. Uključena je autosjedalica koja košta minimalno 800 kn. U košari se vozila prva 4 mjeseca jer je vani bilo hladno pa je to bilo bolje nego da je samo u kolicima, a i doma je spavala u košari kad sam ja morala nekaj raditi i biti u drugoj sobi. Računali smo da se u kolicima može voziti tak dugo dok hoće, a poslužit će i za drugo dijete. Imaju 9 kg i to mi je bilo jako bitno kod kupovanja.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Ja sam prezadovoljna hranilicom iz Ikee - a platila je 9,90 eura. Sad imam jednu doma, drugu kod mojih, a treću u vikendici.
    Ni najmanje ne patim da nešto mora biti najskuplje, na koncu, to su stvari koje se tako kratko koriste....
    O odjeći dok su mali da ne govorim.
    Potpisujem.
    Hranilica iz Ikea-e je zbilja super. A za robicu mi je bitno da je pamuk i da je udobno, nije mi bitna marka.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svatko ima svoje veselje, ljudi troše svoj novac na različite stvari i mi nemamo tu puno što raspravljati...

Nekom je jako bitno kakav auto vozi, netko štedi za privatno rodilište, netko za ljetovanje/zimovanje, netko bi za torbu i čizme dignuo kredit ako treba, a netko će zadnju paru dati za naj dječju opremu.

Jer ga to veseli.

Nema to veze sa ljubavi prema djetetu.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Svatko ima svoje veselje, ljudi troše svoj novac na različite stvari i mi nemamo tu puno što raspravljati...

Nekom je jako bitno kakav auto vozi, netko štedi za privatno rodilište, netko za ljetovanje/zimovanje, netko bi za torbu i čizme dignuo kredit ako treba, a netko će zadnju paru dati za naj dječju opremu.

Jer ga to veseli.

o, piplice, kako si to lijepo rekla, nemam što drugo nego debelo potpisati!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Jer ga to veseli.

pa tako je ali, mislim da je mrvicu drukčije kad se radi o dječjim potrepštinama ili nije ...neki kao da moraju potoršit na to bez obzira željeli neželjeli, mogli ili ne mogli....bez mnogih stvari se može ( čak iako neke olakšaju stvar, ali nisu prijeko potrebne)

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jer ga to veseli.

potpisujem, mada nemam još djece
    ali sad kad sam ja u pitanju, na nekim stvarima štedim, a na nekim ne
    vjerujem da će tako biti i kad aBd dođe dijete

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa

Jer ga to veseli.

pa tako je ali, mislim da je mrvicu drukčije kad se radi o dječjim potrepštinama ili nije
    Nije.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jer ga to veseli.

pa tako je ali, mislim da je mrvicu drukčije kad se radi o dječjim potrepštinama ili nije ...neki kao da moraju potoršit na to bez obzira željeli neželjeli, mogli ili ne mogli....bez mnogih stvari se može ( čak iako neke olakšaju stvar, ali nisu prijeko potrebne)
    Slažem se s piplicom.
    A da kupujem samo "prijeko potrebne" stvari, račun u banci bi mi bitno bolje izgledao.
    Inače, dok god se troši unutar svojih mogućnosti (pa makar se financiralo iz kredita), mislim da nema potrebe za čuđenje oko nečijeg izbora.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je logično da se troši u skladu sa svojim mogućnostima. Ako si netko može priuštiti kolica za 15.000kn, nek' ih vozi, sretno mu.

Ja kupim stvar koju smatram najkvalitetnijom u cjenovnom razredu koji si mogu priuštiti. To da li su L kolica nekome preskupa jer se mi razbacujemo lovom ili prejeftina jer smo mi škrti - iskreno me nije uopće briga.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi smo sve veće stavri dobili ( ali izabirali ) i nisu bile baš jeftine ali smo istarživali ranije i u ničemu se nismo zeznuli.
    A kod AS ne biram po cijeni već po testovima i imamo Romericu sa isofixom i prezadovoljni smo.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš tako! (a i za ostatak posta X)

Nas veseli trošiti pare na malenu. Od kad je ona tu kupujemo puno manje stvari za sebe, nismo ni mi gladni i goli, ali eto, uživamo kupovati za nju.
    Većinu kapitalne opreme smo dobili, ali i da smo sami kupovali uzeli bi ono što smatramo naboljim, da - bez obzira na cijenu.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa

Nas veseli trošiti pare na malenu. Od kad je ona tu kupujemo puno manje stvari za sebe, nismo ni mi gladni i goli, ali eto, uživamo kupovati za nju.
    Većinu kapitalne opreme smo dobili, ali i da smo sami kupovali uzeli bi ono što smatramo naboljim, da - bez obzira na cijenu.

Da tako je. Ne možemo nikom govorit da mu to možda nije pametno i zašto se uvlačit u minusa ako ne mora, nego čitam kako to ljudi kupuju i onda sam se čudila sebi, jer ovo što kaže pčelica da ju veseli trošit par na malenu, ja naprimjer ne, ali ne kao uopće ne, nego jednostavno volim mu kupit naravno ali i dalje gledam cijenu, pa sam malo pitala da vidim kako to ide kod drugih, jer sam imala osječaj kao da jedina gledam cijenu kad je u pitanju moje dijete.
    (naravno autostolica i takve stvari ok, pričam o manje važnim stvarima)

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa

Jer ga to veseli.

Slažem se s piplicom.
    A da kupujem samo "prijeko potrebne" stvari, račun u banci bi mi bitno bolje izgledao.
    Inače, dok god se troši unutar svojih mogućnosti (pa makar se financiralo iz kredita), mislim da nema potrebe za čuđenje oko nečijeg izbora.
    potpisujem sve navedeno i dodajem da mene najviše veseli kad nešto što je skupo kupim na rasprodaji. jer ništa ne vrijedi onoliko koliko to mi krajnji kupci platimo!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Slažem se.
    Meni je najvažnije da ima kvalitetnu AS, i tu nikada nismo razmišljali o cijeni.

Također, bitno mi je da ona oprema koja se koristi par godina bude kvalitetna: kinderbet, kolica, ali opet u nekim razumnim okvirima (npr. Stokke kolica su mi krasna, ali ne bi dala za nijih 1000EUR-a).

Vrtić smo kupili najjeftiniji. Hranilicu za nekih 600kn.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Re: Samo najbolje bez obzira na cijenu

meni je važno da ima, da je čisto lijepo, ali da mora bit najbolje ne, jer si to ne možemo priuštiti i mislim da to nisu stvari zbog kojih bi se morala zaduživat? znači nisam rekla da ću kupit zadnje smeće i da me ne zanima kako će mi se dijete osjećat u tome, ali mislim da neki ljudi pretjeruju???!!

Imam li istomišljenika ili sam sama u tome :?
    Ma hajde, kud bi bila sama, imaš moj potpis X

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ne kužim zašto ljudi misle da dječja oprema mora biti nova. Mi smo kupili sve rabljeno i uredno bi izdržalo još barem dvoje djece (kad bi ih imali). Ovo se ne odnosi jedino na AS.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Samo najbolje bez obzira na cijenu

:?
    X
    Daklem, moj sin je naslijedio kolica od sestre koja su doduše bila stara 6 godina, ali čisto u redu. Hranilicu smo dobili od nećakinje, korištenu, i još uvijek u njoj sjedi kao kralj. Kinderbet je isto naslijeđen od kćerke (kad smo ga kupili bio je među jeftinijima), doduše ne spava u njemu, ali se kćer još zna zavući u njega, pa je očito i kvalitetan.
    Ako ću imati treće dijete, kolica ću kupiti (jer ova smo dala u Caritas), ali rabljena i nadam se preko ove naše rodine burze.
    Stalak za presvlačenje imamo od sina koji je koštao 300 kn, s kadicom i jedino ćemo morati mijenjati onu gore spužvu.
    Tako da zaista mislim da nema potrebe pretjerivati s tom opremom, dobro je i rabljeno, a ako se nema, ne mora se kupovati najskuplje. Razumijem roditelje koji se zanesu i žele djetetu kupiti najnovije, najskuplje, najmodernije ... ali to ne znači nužno da je kvalitetnije. I ne znači da time djetetu pružaju više.

Odjeća - puno ima rabljenog, ali u odličnom stanju, a mi po potrebi kupimo ako što zatreba - kad se treba gospon srediti npr. za izlazak.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zadužiti se radi dj. kolica mi je presmiješno. Moja teorija je da ono što ne mogu platiti odjednom ili na cash koji sam prethodno uštedila ne kupujem (izuzev namještaja, aparata i sl. krupnijih stvari).

Najgluplja skupa stvar (između njih puno) koju sam kupila L su kolica u starinskom stilu sa ogromnim kotačima (skoro 5000kn u Kiki). Koristili smo ih dva ili tri puta jer je L najprije bio u bolnici, a kasnije nije htio ležati u njima. Osim toga, MM se mrtav ne bi natjerao gurati ih po parku a i bila su nepraktična. Sad nam još stoje kod mojih jer ih ne mogu prodati pošto ih nitko normalan neće.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja sam za neke srednje stvari.
    Apsurdno mi je za npr. dječja kolica dati 5000kn :shock: , a isto tako ne razumijem ljude koje za jedno dijete promjene više od dvoja kolica. :?
    Ugalvnom, ja sam za nepretjerivanje.
    Volim lijepo, kvalitetno i povoljno

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

OT, no moram napomenuti da obožavam ovakve smajliće :shock:

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Koliko tko ima, toliko i troši.
    Logično je da će obitelj kojoj ukupni prihodi prelaze, štajaznam, 30,000 kuna više para skucati u dječju opremu nego obitelj s ukupnim prihodima od 5,000 kuna.
    A ovi što troše novce koje nemaju su posebna kategorija.
    Na polju dječje opreme jednako kao i na bilo kojem drugom.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ohoho, jos jedna tema za zgrazanje.

Potpisujem piplicu. Iako jos nemam dijete pa ne znam sto cu, kako cu i kada cu na njega trositi. Vjerojatno ce biti kao i sad - sto si mogu priustiti, kupit cu.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Apsurdno mi je za npr. dječja kolica dati 5000kn :shock: , a isto tako ne razumijem ljude koje za jedno dijete promjene više od dvoja kolica. :?
    Meni nije, naša su bila 4500 kn. Prva. Druga, kišobran kolica - 1000 kn.
    A M. je uglavnom boravila u slingu (460 kn).

Meni je veći apsurd kad vidim neko "super" auto, a unutra najjeftinija autosjedalica. Ili mamu koja šeće bebu u kolicima 6 puta jeftinijim od njenih sunčanih naočala.
    Ili kad ljudi koji doslovno nemaju gdje živjeti kupuju skupa auta i nose preskupu markiranu odjeću, jer to svi vide (a takvih znam i previše).

A opet, njihova stvar. Već smo se složili - svatko troši kako mu drago.

I draga Cookie, u ovu posebnu kategoriju nažalost spada najveći dio stanovnika Hrvatske.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa

jupiiii, a?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kad su nam zaključali pse na plaži

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[

Meni je veći apsurd kad vidim neko "super" auto, a unutra najjeftinija autosjedalica. Ili mamu koja šeće bebu u kolicima 6 puta jeftinijim od njenih sunčanih naočala.
    Ili kad ljudi koji doslovno nemaju gdje živjeti kupuju skupa auta i nose preskupu markiranu odjeću, jer to svi vide (a takvih znam i previše).
    .
    Viš, a ja ti to uopće ne kužim jer se ne kužim u te marke.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joooj, moje duuuuboke isprike!!!
    Zaboravila sam napomenuti da mi je to apsurdno kod ljudi koji imaju neka prosječna primanja i kupe takva kolica na milijun rata.
    Naravno ako su ti mjesečna primanja 30000kn da ti nije bitno koliko kaj košta. To se valjda podrazumijeva.
    I icy ja dok sam pisala svoj post tvoj uopće nisam niti pročitala tako da se to ne odnosi na ono što si ti napisala.
    Ja mislim da je od prvog posta ovdje i krenuto u tom smjeru.
    I da i meni je apsurdno kada vidim neku mrgu od auta, nov ulickan, a unutra poderana AS!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sve pet.

Ja se mogu "začuditi" nesrazmjeru između cijena pojedinih artikala - npr. mama napikava u Manolicama, a dijete u rabljenim cipelicama kupljenim preko R burze za 30kn (i ne, argument da dijete sve brzo preraste u ovim slučajevima ne prihvaćam).

Ili rata za auto od 4000kn mj. (da susjedi vide da se ima) i onda brojanje lipa za račun za plin.

Za dj. opremu (posebno kod prve bebe u familiji) mi je donekle razumljive da se svi malo "raspojasaju", no kupovanje najskuplje hranilice (ili cipela/naočala) na 24 rate mi je malo too much.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

potpisala bih piplicu, jako lijepo rečeno.

moram priznati da uopće ne uspoređujem naočale,kolica, sjedalice... bolje rečeno uopće ne primjećujem. ako vidim neka lijepa kolica, maramu, sling... u prolazu obično se okrenem, ali samo zato jer mi je lijepo.

ja sam kupovala sve novo za maloga, jer me to neizmjerno veselilo, biranje svakog komadića robe i ostalih stvari. samo smo kindać imali od prije. razlika između moje djece je 10 godina i sve je već odavno bilo razdijeljeno.
    nisam kupovala ništa skupo kolica su bila na sniženju za 1000 kn i to je bio poklon od kumova, najviše sam love strusila na robicu.

najveća greška je bila kupovina jeftinih kišobran kolica, zato sad već imamo treća

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    Koliko tko ima, toliko i troši.
    Logično je da će obitelj kojoj ukupni prihodi prelaze, štajaznam, 30,000 kuna više para skucati u dječju opremu nego obitelj s ukupnim prihodima od 5,000 kuna.
    A ovi što troše novce koje nemaju su posebna kategorija.
    Na polju dječje opreme jednako kao i na bilo kojem drugom.

Pa o toj posebnoj kategoriji, i govorim..pogotovo jer sve te stvari ne vrijede koiku cijenu imaju, a msilim da ljuudi osim želje imaju osejćaj sa moraju kupit samo najbolje za dijete....znate onu rečenicu za moje dijete smao najbolje....i ne kažem da je to tako..ali što je netko rekao najskuplje ne znači i najbolje

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa

ma ne treba se zgražat nit se želim zgražat, svatko ima svoje, ali msilim da je ljudim ponekad nametnut taj osjećaj da moraju. ne znam možda sam ja to sve krivo protumačila.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma nisam ni mislila da ce svatko doci s namjerom zgrazanja.

Obicno teme u kojima se spominju cijene, zivotni standard, zelje, potrebe i slicno jednostavno prerastu u kolektivno zgrazanje nad postupcima drugih.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa

ona kolica koja si spomenula, mm je rekao da bi on takva a ja :hehe: nisam baš bila za. Kamo ću s time, zaboga.

Najbolje bez obzira na cijenu, kako stoji u naslovu, ne može si svatko priuštiti. Pa ni ja. Ali bilo je faza u mom životu kad sam imala novaca više nego što mi je trebalo, i odgovorno tvrdim da čak ni u takvoj situaciji ne bih previše trošila, pa čak ni na zlato moje jedino . Zašto? Zato što sam ipak cijelo vrijeme svjesna da taj pretjerani konzumerizam nije dobar. U redu, ponekad si čovjek kupi nešto skuplje, ljepše i kvalitetnije što ga veseli, ali najčešće me u toj veseloj kupovini nekako ometala pomisao da trošim velik novac na nepotrebnu stvar koja će mi zatrpavati životni prostor, a mnogi drugi jedva spajaju kraj s krajem. Da ne spominjem izrabljivanje radnika iz zemalja trećeg svijeta koji su te proizvode izrađivali za crkavicu i kompanije koje se bogate na njihov račun a uz moju pomoć. Da ne spominjem smetlišta na kojima se gomilaju otpaci društva koje prijeti da samo sebe uništi. Ok, opet crnjak, preskočite.

Danas i ja jedva spajam kraj s krajem, imam kredit, naime. Drago mi je baš zato što se nisam previše opustila ni kad sam imala love. Tko bi se sad opet navikao na ovu besparicu .

Disklejmer: molim vas, nemojte shvatiti post kao napad (a kamoli zgražanje) na bilo koga tko uživa u kolicima od 6000 kn ili bilo kakvoj skupoj hranilici. Svakom svoje zadovoljstvo. Napisala sam samo svoje viđenje stvari i nemam ništa protiv da ostali misle različito (mogla bih si ovo ubaciti u potpis jer mi se čini da često zbunjujem ljude, a nije mi namjera, ja jednostavno nisam uklopiva u neke uobičajene standarde i malo previše razmišljam)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo kupovali u skladu s mogucnostima, da smo imali vise novca naravno da bi kupila puno skuplje stvari...evo prvo mi na pamet padaju kolica jer sam se zaljubila u pp pramette ali sam svejedno kupila tada na akciji neonato, iako sam si mogla i ta pp na rate ili sta vec.....nenonato su se pokazala odlicna, evo cekaju i bracu, a ja jos zalim za pp.....i sad bi ih mogla kupiti bez problema za novu bebu ali mi je to suludo jer su ova sto imam ko nova.

situacija s cipelama....prohodao je proslo ljeto i od tada kupujemo samo bambi . u godinu dana skupilo se tu 5 pari cipela i jedne papucice + jos jedne papucice ciciban. bambi cipele su u prosjeku bile oko 370 kn i to je stvarno lijep novac. ja se ne mogu prisiliti kupiti mu neke jeftinije. grize me savjest, ne mogu opisati taj osjecaj, ko da zelim ustediti na njemu. jel i vama tako?
    mislim, sad je on sam pa i mogu nekako.....

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    mali ot....ma je l možaš ti to zamislit, malo mi ide na živce što moramo tako pristojno ovdje raspravljat, nije u redu anpadat i vrijeđat ali da moraš pazit baš na svaku riječ ....i šta sad ne postoji nijeda tema o kućnim ljubimcima ....cccccc

evo možda će se sad netko zgražat ,ali da vam kažem da se ne sjećam da sam na odjeću u ovih skoro 5 godina potrošila više od ugalvnom do 100 do 150 kn. mislim po komadu odjeće. A maleni je isto lijepo obučen i tako to. našal sam dućane u kojima ima pamučnih majičica ili ponekad mala mješavina od 30 -50 kn, ljetni kompletići od 50-100 , ljetne hlačice također 40-70 kn. to su te ljetne stvari za koje mi se uopče ne da davati puno novaca. preko 100 kuna budu uglavnom trenerke jer su kompleti. Imamo rođendan taman negjde kad je lagano zahladilo tako da su nas do sad za zimu oblačili za rođendan, i ja mu kupim šta fali. A jaknice se evo potrefilo da mu nekako uviejk moja mama donese, dvije smo dobili tako da nisam imala ni veliki trošak na jaknama. U početku smo imali skuplje cipele a posije sam mu dala napravit uložak baš po njegovoj nozi ( što misilm da cicban ne može zamijenit) i onda moraš nać cipele da budu ravne tako da ni cipele nisu preko 200 kn.
    ne zna jednostavno kad vidim minijaturni komad odjeće po 250 kn...koliko god sladak bio mislim da pretjeruju, idu na slabost roditelja, a pogotovo kad mi se nakon drugog puta zaprlja nečim što više ne ide dole..uf onda sam još žalosnija[/quote]

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj kikki prvotno napisa
    grize me savjest, ne mogu opisati taj osjecaj, ko da zelim ustediti na njemu. jel i vama tako?

E baš o tom osjećaju govorim, i mislim da zbog toga ljudi puno puta kupe.

što se tiče bamija, cicibanke su isto razvikane a mislim da su jeftinije od bambija, sjećam se da su bambi bile dosta skupe. a probaj i u geoxu možda nađeš što ej jeftinije iako ne previše, isto razvikana marka.
    ili napraviš uložak i onda su ti cipele oko 100-200 kuna. ajde dok su još mali, ali šta on sada radi po parku uff, to je uništavanje cipela samo tako.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

bambi cipele su u prosjeku bile oko 370 kn i to je stvarno lijep novac. ja se ne mogu prisiliti kupiti mu neke jeftinije. grize me savjest, ne mogu opisati taj osjecaj, ko da zelim ustediti na njemu. jel i vama tako?
    E ako je ovo tema/poanta topika...

Ne, meni nije tako.

Evo baš cipele npr. Moj (unutrašnji) limit za L. cipele je recimo 400kn. I ako ne uspijemo "srediti" Geox do 400kn, kupit ćemo Ciciban. Ili nešto treće. Da potrošim još 100 ili 200 kn za njegove cipele, našem kućnom budgetu ne bi se baš ništa bitno desilo. Ali ja mislim da to (u ovom slučaju cipele) jednostavno nije vrijedno toga (tih ekstra novaca).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

grize me savjest, ne mogu opisati taj osjecaj, ko da zelim ustediti na njemu. jel i vama tako?

E baš o tom osjećaju govorim, i mislim da zbog toga ljudi puno puta kupe.
    .
    Nikad nemam taj osjećaj i ponosna sam što na djeci nastojim "uštedjeti".
    Kako sva sila novaca ode na njihovu zdravu ishranu, milijarde malih stvari gdje se ne možeš prošvercati, pa razne aktivnosti...škola... stavka "dječja odjeća, oprema i igračke" meni je mjesto štednje.
    Sve rabljeno, poklonjeno (i ja dijelim šakom i kapom drugima), djeca uvijek pitaju "a od koga smo to dobili?", ne kupili, meni je to područje moje snalažljivosti, a djeci ništa ne fali.
    Na to sam ponosna, a ne da imam grižnju savjesti.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja se ne mogu prisiliti kupiti mu neke jeftinije. grize me savjest, ne mogu opisati taj osjecaj, ko da zelim ustediti na njemu. jel i vama tako?
    Kad smo kod grižnje savjesti...
    Ja imam osjećaj da mnogi ljudi kompenziraju grižnju savjesti koju osjećaju prema djetetu iz nekog drugog razloga kupnjom skupih stvari.
    Ne mislim sad na tebe konkretno ili na bilo kog drugog, govorim općenito.
    I meni se to znalo dogoditi. Recimo, kad mi je sin krenuo u vrtić, osjećala sam užasnu grižnju savjesti i u tom periodu sam mu kupovala svaku glupost koju bi zatražio (sreća pa mi je dijete skromno i nije tražilo neke velike stvari ). Onda sam se osvijestila zašto to zapravo radim pa sam prestala s tim. Viđam takvo ponašanje jako često.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja imam osjecaj da nekad pretjeram s kupovinom igracaka i stvari, jer joj zelim priustiti sve ono sto ja nisam imala. A nisam imala skoro nista.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    ja se ne mogu prisiliti kupiti mu neke jeftinije. grize me savjest, ne mogu opisati taj osjecaj, ko da zelim ustediti na njemu. jel i vama tako?
    Kad smo kod grižnje savjesti...
    Ja imam osjećaj da mnogi ljudi kompenziraju grižnju savjesti koju osjećaju prema djetetu iz nekog drugog razloga kupnjom skupih stvari.
    Ne mislim sad na tebe konkretno ili na bilo kog drugog, govorim općenito.
    I meni se to znalo dogoditi. Recimo, kad mi je sin krenuo u vrtić, osjećala sam užasnu grižnju savjesti i u tom periodu sam mu kupovala svaku glupost koju bi zatražio (sreća pa mi je dijete skromno i nije tražilo neke velike stvari ). Onda sam se osvijestila zašto to zapravo radim pa sam prestala s tim. Viđam takvo ponašanje jako često.
    šta da ja kažem, kupujem djetetu cipelice na burzi, čak sam posebnu temu otvorila u svrhu nabave i ne hvata me grižnja savjesti dok ne vidim ovaj topic

(i sebi bih kupila cipele na burzi ali sve imate velike noge i nosite štikle)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •