Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 105

Tema: Samo najbolje bez obzira na cijenu

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    Kad smo kod grižnje savjesti...
    Ja imam taj poremećaj da me grize savjest samo kad za sebe kupim neku skupu stvar, dok mi za druge, tu mislim na obitelj, a posebno moju M. to nije nikakav problem.
    Jednostavno, kad vidim nešto za nju što mi se sviđa ili se njoj sviđa - kupujem. To je jače od mene i u tome jako uživam.

Naravno, nikako ne mislim da je dijete u skupljim cipelama/kolicima i sl. sretnije ili voljenije od onog s jeftinijim stvarima. Niti mislim da M. kupovanjem išta nadoknađujem, jer nemam što - 4 ljudi (mama, tata, none i nono + oni koji nisu tu svaki dan) se svaki dan trudi da je ona sretna i da je svaka njena potreba zadovoljena. I jednako tako ne mislim da će ona zbog toga biti razmažena. Ili zbog kupovanja.

I dok god možemo gurat ovako, nećemo ništa mijenjat.
    Da se razumijemo, mi nismo nikakvi rokfeleri, ja radim u znanosti/prosvjeti, muž u turizmu, imamo (tj. imali smo) normalna primanja, ali na mnogim stvarima ćemo štedit prije nego na stvarima, pa i malim luksuzima za M.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    šta da ja kažem, kupujem djetetu cipelice na burzi, čak sam posebnu temu otvorila u svrhu nabave i ne hvata me grižnja savjesti dok ne vidim ovaj topic

(i sebi bih kupila cipele na burzi ali sve imate velike noge i nosite štikle)
    I ja sam kupila dosta stvari na burzi (za malenu, a i za sebe - robu, jedan sling, knjige i sl.) i u principu sam uvijek bila prezadovoljna dobivenim.
    Žao mi je jedino jer nisam ranije otkrila burzu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Za što bi me pekla savjest??
    Jer nemaju sve igračke koje se mogu naći na policama?
    Za to me odavno ne peće savjest jer sam već hrpu igračaka bacila a s drugom hrpom se jedva igraju.
    Odjeće imaju (pogotovo Iva) da bi se i većina odraslih posramila pred njihovim ormarom.
    A kuhano imaju svaki dan, od hrane im ništa ne fali.
    I ne znam što bi me pekla savjest?
    Jedino zato što nisam kupila lutku za 500kn, auto za 300 i jaknu umjesto za 500kn onu za 150.
    I mišljenja sam da ne moraju imati ama baš sve što požele.
    Ne zato jer sam ja neka vještica, nego zato da znaju da se u životu ne može uvijek baš sve dobiti!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kikki prvotno napisa
    situacija s cipelama....prohodao je proslo ljeto i od tada kupujemo samo bambi . u godinu dana skupilo se tu 5 pari cipela i jedne papucice + jos jedne papucice ciciban. bambi cipele su u prosjeku bile oko 370 kn i to je stvarno lijep novac. ja se ne mogu prisiliti kupiti mu neke jeftinije. grize me savjest, ne mogu opisati taj osjecaj, ko da zelim ustediti na njemu. jel i vama tako?
    I mene bi grizla savjest da djetetu kupujem jeftinu obuću, ako to nije zaista zbog egzistencijalnih razloga.
    Za kvalitetne cipelice ću uvijek odvojiti novac, a na obleci i ostalom se može i štediti.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene nekad grize savjest jer imam feeling da ima previše stvari i igračaka. Sad je još premali da ga učim nekim vrijednostima predmeta, no sasvim sigurno ne mislim ovako nastaviti dok bude teenager i šakom i kapom mu kupovati sve šta mu se sprdne.
    Srećom pa teen stvari nisu tako slatke kao one u bebi veličinama.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pomikaki, sve pet, samo govorim da smo svi različiti ...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne grize me savjest ako nemaju sve (imaju većinu), a pogotovo me ne tangira da moraju imati najskuplje. Garderobu kupujemo na rasprodajama, nešto nasljeđujemo, nešto nam je poklon. Skupi komad odjeće mi mora biti jakoooo uauuuuu da bih ga kupila, a i tada dobro promislim. Ne štedim na cipelama i naočalama. Pogotovo na naočalama - to što odaberu dobiju.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ne štedim na cipelama, mada i njih ima za kupiti u dućanima na rasprodaji i ne moraju biti one za 700kn, ima i onih za 350.
    I neću ziher kušpiti sjedalicu za auto u Metrou za 200kn, ali neću kupiti ni onu za 2500kn. Em mi je skupa, em ima dodatnu opremu koja je u našem autu neupotrebljiva.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Pomikaki, sve pet, samo govorim da smo svi različiti ...
    naravno, i ja isto.

Nekako mi se čini kao icy da ima i previše stvari (što ona zna da je sve rabljeno ) i kako reče ana.m ne bih da misli da sve može dobiti.

Ja isto u djetinjstvu nisam imala puno toga, ali nekako nemam ono što spominje Deaedi da zbog toga imam poriv priuštiti djetetu ono što ja nisam imala (a to sam čula i od drugih ljudi koje poznam). Meni je ta trauma ne imanja nečeg što sam htjela nekako pozitivno djelovala. Bila sam kerativnija i izmišljala svakakve uradi-sam zamjene. I moji su imali neki antimaterijalistički stav, tako da se i danas osjećam dobro ako vidim da mogu bez nečeg što svi moraju imati. Željela bih takav stav prenijeti i na dijete.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što ustvari mislite pod previše / preskupo?
    Kod kupnje djetetove odjeće mi je jedino bitno da je 100% pamuk i udobno, ne kupujem marke, ove veče komade (kolica, AS, hranilicu i kinderbet) sam gore više objasnila.
    Kolica (ova za 4000 kn) su financirali pola pola bake i djedovi.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne bih htjela da moje dijete stekne dojam da su stvari i marke presudne.

Primjerice, grozno je procjenjivati čovjeka po onome što nosi/vozi... Iako ja pod time smatram da je jednako loše omalovažavati nekoga radi karikiram jeftinih cipela radi i zaključiti da je isprazan, snob, bedast, ovakav i onakav radi skupih cipela.
    Ne radim razliku između te dvije stvari i onda mi je, moram priznati, fascinantno kad se javi netko uvjeren kako je fin i skroman i bez predrasuda i onda popljuje drugog jer je dao, štajaznam 800kn za dj. jaknu ili stavi onaj zabezeknuti smajlić nad tetom čistilicom ili sl.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Što ustvari mislite pod previše / preskupo?
    Previše je (po mojoj definiciji) kad dijete ima toliko krupnih igračaka da u dn. boravku nema ni pola metra slobodnog prostora na parketu, a muž ne smije staviti sjenicu u vrt jer dijete baš mora imati i klackalicu da paše uz ljuljačku, bazen, kućicu i tobogan koji već ima.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pod previše i preskupo (kad govorimo o odgoju djeteta) zapravo uopće ne misim na cijenu.
    Mislim prije na to što npr. dijete se zapalilo za one ćelave bebe.
    Imali smo jednu rabljenu i ona ju je krenula nosati. Onda sam ja kupila jednu preko burze jer se njoj takva svidjela kod rodbine (ona što plače i govori). Rekoh, ajde još jedna, rabljena je a njoj će biti veselje.
    Pa joj je sveki iskopala dve manje ali istog tipa negdje iz svojih zaliha. Pa joj je kupila još jednu za rođendan. Pa... Sad više ni ne znam koliko ih ima, ali mogu vam reći da ju je manija za bebama nekako prošla. Je li to bila faza pa je prošla sama od sebe, ali bojim se da je utjecalo i zagušenje. To sve nisu skupe igračke, ali količniski su joj dodijale, to je ona dosada koju osjeti čovjek koji kupuje, kupuje jer može i nakraju ne osjeća više zadovoljstvo kad nešto dobije.

O cijeni mislim kad vidim da cipele (bilo za mene, bilo za dijete) koštaju 700 kuna. To je preskupo u smislu da iz principa ne dam toj kompaniji koja je uložila puno u reklamu, mrvice u minimalnu plaću radnoj snazi, priljepila etiketicu i sad bih ja trebala misliti da kupujem kvalitetan proizvod.

Još jednom disklejmer, ne uzbuđujte se ako mislite drugačije, ja svoja razmišljanja primjenjujem samo na sebe, a svi ostali slobodni su da rade kako je njima draže.

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Ili kad ljudi koji doslovno nemaju gdje živjeti kupuju skupa auta i nose preskupu markiranu odjeću, jer to svi vide (a takvih znam i previše).
    ti su mi najbolji!!!!
    mi nikad nismo previse trosili na djecju opremu i odjecu. imamo super autosjedalice jer smo puno u autu i kupujemo im dobre cipele.
    novce koje smo "ustedjeli" na taj nacin potrosimo na putovanja, naravno, zajedno sa klincima!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moje dijete definitivno ima previše stvari

navodno, za sebe vjerujem kako mi stvari nisu bitne..kad se rodila sve smo dobili od rođaka iz njemačke ( ), kolica su bila ful demode, čak ih nije htjela ni sestra od MM kad se rodila mala, iako je bila bez posla..ionako smo ih imali osam mjeseci, do kišobran kolica..doduše, ta smo platili skoro tisuću kuna, ali smo ih i nosili još prije mjesec dana u toscanu, tako da ta kolica vrijede svake lipe

danas sam baš stajala na vratima njene sobe i gledala je kako se igra - soba joj izgleda kao izlog dućana s igračkama, roba se prelijeva s polica, a slikovnice ispadaju s komode

za peti rođendan je htjela onaj playmobilov delfinarij pa ga je i dobila
    logika je da ionako ne dobiva igračke osim za božić, nikolu i rođendan (no dobro, i mamine službene puteve, tatine službene puteve, i još ponekad ) pa može birati

odjeća isto..gdje god došla na kraju uvijek završim na dječjem odjelu

iako, robicu joj kupujemo uglavnom markiranu, ali uvijek na nekim suludim sniženjima - diesel majice u outletu u dubravi po 50 kuna, chicco pernatu jaknu sniženu sa 800 kn (mislim, helou?) na 120 zbog likvidacije dućana (baš se pitam što je likvidiralo dućan )

ima čak i svoje skije i pancerice...sniženje, naravno, a objašnjenje MM koji je to i kupio je da je dobio cijeli komplet za cijenu trodnevnog najma

i tako..kupujemo..i vodimo je svugdje..pretjerujemo

danas, dok sam joj gledala sobu, baš mi je to palo na pamet

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da je i važno da li se radi o prvom djetetu ili slijedećima. Za drugo dijete ne mislim kupovati ništa što imam od prvog, osim nove AS 0+, jer ova stvarno nije valjala.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi kupujemo u skladu s mogucnostima... tj za svaku stvar smo trosili placu ili ustedjevinu, nismo dizali kredit ni ulazili u minus...
    Komodu za presvlacenje/ormar ladicar sam narucila kod stolara po mojim crtezima i mjeri i jest kostalo dosta, ali mi je i vrijedila...

AS smo kupili najskuplju jer je imala najbolje rezultate na testovima a i jer volim imat isofix da ne moram brinuti jesam li dobro zategnula remene ili ne i jer ju vadimo i premjestamo par puta godisnje...

Kinderbet smo uzeli od mojih u kojem sam ja spavala i dala stolaru da mi ga malo uredi... u njemu je vec spavalo valjda 10 djece, ali moje skoro pa nije... sreca da ga nismo kupovali...

Babyphon smo kupili na akciji po 50 eur i pozalili jer je dosta stekao i sad se pokvario pa upravo obradjujem mm da kupimo sad philipsov po 800 kn (ne najskuplji ali se nekak nadam da ce valjati bolje od tomy'a)
    Kadicu za kupanje smo kupili anatomsku i uz nju stalak koji ide u kadu za odrasle i kostalo je skupa mozda 400 kn mm dugo nije htio popustiti i kupiti to, ali pokazalo se nasa najbolja investicija... jos se kupa u toj kadi (18 mj) a to da se kupa u razini nasih ruku i da se ne moramo saginjati je neprocjenjivo...

Robicu nismo kupovali osim par stvari, nosili sto smo dobili na posudbu vec dosta iznoseno i nove stvari sto je dobila kad bi netko dosao u goste... zato i dan danas hoda kao papigica jer skoro pa nema 2 stvari koje pasu jedna s drugom... Cipele je do sada isto dosta dobila od baka/teta itd, a mi smo joj kupili u valeku jer ima visok rist... mislim da je to neka srednja klasa (barem se nadam)

I da priznam grijeh, htjela sam pp hranilicu (jedina veca stvar koju smo dobili od dede i bake) i dobila ju, a za jednu i drugu baku smo kupili ikeinu koja je funkcionalna, ali ne bi ju usporedjivala s nasom...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bas je to tesko odrediti sto djetetu kupiti, a sto ne, gdje povuci granicu pogotovo kad pocnu traziti sami....vec vidim da ce to meni biti problem.....lako je sada kad on trazi samo kinder pingui u ducanu....ja zaista ne patim od marki, skupe odjece i sl. iako bih si i mogla priustiti koji komad ali ne vidim svrhu u tome...ali kad je marin u pitanju, ne mogu mu kupiti nesto jeftinije-da su dvije totalno iste stvari ja bi za njega kupila skuplju jer eto..... i ne bih to povezivala s nekakvim osjecajem da mu kroz to nadoknadjujem neke svoje propuste jer sam mu zaista maksimalno posvecena od kad se rodio, mozda i previse.....

eto, sreca je sto sam ja pobornik minimalizma pa nemamo previse stvari, ni igracaka ni robe

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam bila ta koja je pritajeno zelela da moja beba ima sve najnaj-novije-bolje-skuplje
    Ali srecom,MM je razumniji,tako smo za prvog sina
    lezeca kolica pozajmili,krevetic nasledili od staije dece iz familije,komodicu s fiokama(ispostavilo se da je nepotrebna i visak)MM napravio sam...
    Tek smo sledeca kolica s vise polozaja kupili nova i to na neku foru,preko prijateljske firme,bez poreza ,kao i kisobran kolica na kraju.
    Robicu smo nasledjivali,ponesto kupili,nesto dobili.
    Sve je to nasledio i mladji sinak.Jedino je ispao problem s robicom,jer je jedan letnji a jedan zimski,tako da masu toga uopste nisam mogla iskoristiti za mladjeg....pa smo kupovali.
    Zatim smo sve to lepo razdelili :D
    I onda,8 godina kasnije dobili curicu :D :D
    Posto niko od rodjaka i prijatelja vise nema maleno dete,a mi sve razdelili-morala je dobiti sve novo
    Eto meni ispunjenja zelja
    Osim krevetica,taj je preziveo ali s novim madracem i novom posteljinom
    Kolica kupili,ne najskuplja,oko 130ura
    A sto se robice tice,konacno sam dobila lutkicu koju mogu da oblacim u sve najnajsladje.
    MM putuje svako malo,pa donese svoj deci komplet garderobu,po cenama duplo manjim nego sto bih ovde mogla kupiti ista.
    Cudo jedno kako su vani decje stvari jeftinije i kako mi izgleda imamo puno vise para nego oni na "trulom zapadu"
    Zato se raduju moje prijateljice,cija decica nasledjuju od nas

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I da,jos uvek mi je vece zadovoljstvo kada deca nesto dobiju nego ja 8)

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam se uvjerila da za dječje stvari vrijedi ona "koliko para, toliko muzike". Evo recimo kolica,kupili smo za 4000 kn. Koliko su se drndala po kojekakvom kamenju i super se drže. Neka slabija već bi se odavno raspala. Isto tako i robica. Perem ju nebrojeno puta više nego recimo svoju. Zato mi je bitno da je kvalitetna i da dobro preživi sva ta pranja. Dobili smo nekoliko komada nekvalitetnije dječje odjeće koja se tako grozno ofucala nakon nekoliko pranja da je to strahota. Nisam nikakv snob i ne patim na marke ali volim da mi dijete ima lijepe i kvalitetne stvari. Također dijete smo gotovo posve sami opremili,naslijediti nemamo od koga. Zato u ovom pogledu mogu samo reći da nisam dovoljno bogata da kupujem jeftino.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj spring prvotno napisa
    Ja sam se uvjerila da za dječje stvari vrijedi ona "koliko para, toliko muzike". Evo recimo kolica,kupili smo za 4000 kn. Koliko su se drndala po kojekakvom kamenju i super se drže. Neka slabija već bi se odavno raspala. Isto tako i robica. Perem ju nebrojeno puta više nego recimo svoju. Zato mi je bitno da je kvalitetna i da dobro preživi sva ta pranja. Dobili smo nekoliko komada nekvalitetnije dječje odjeće koja se tako grozno ofucala nakon nekoliko pranja da je to strahota. Nisam nikakv snob i ne patim na marke ali volim da mi dijete ima lijepe i kvalitetne stvari. Također dijete smo gotovo posve sami opremili,naslijediti nemamo od koga. Zato u ovom pogledu mogu samo reći da nisam dovoljno bogata da kupujem jeftino.

A vjerovatno ako su 4000 kn da vrijede, ali ako nisi imala jeftinija ni ne znaš koliko su izdržljiva...neću pretjerivat, ali moja od 1000 kuna su godinu dana, vozil i po stepenicama i nosi simo i tamo, a i mali nije bio baš lagano dijete... odjeća kako koja, ne mogu reć da ona jeftinija nije loša, ali ne uvijek, naše traperice od 80 kn izduraju puno toga, dok ne nastanu rupe na koljenima, s majicama sam imala raznih iskustava, imala sam kvalitetnijih koje su stvarno i bile takve ali jedna me skroz razočarala, lijepa krasna majica a izobličila se nakon pranja, nekako je došla manja i šira :/ .......sve u svemu ne kažem da je skuplje loše, ali i jeftinije nije uvijek manje kvalitetno

također on ide u vrtić i nije se jednom dogodilo da je došao sa flekama koje ne žele dole, a majice i hlače od 200 kn mu zbilja ne bi oblačila za vrtić... par komada lijepše odječe su za doktora,šetnje i sl.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    Citiraj spring prvotno napisa

A vjerovatno ako su 4000 kn da vrijede, ali ako nisi imala jeftinija ni ne znaš koliko su izdržljiva...neću pretjerivat, ali moja od 1000 kuna su godinu dana, vozil i po stepenicama i nosi simo i tamo, a i mali nije bio baš lagano dijete... odjeća kako koja, ne mogu reć da ona jeftinija nije loša, ali ne uvijek, naše traperice od 80 kn izduraju puno toga, dok ne nastanu rupe na koljenima, s majicama sam imala raznih iskustava, imala sam kvalitetnijih koje su stvarno i bile takve ali jedna me skroz razočarala, lijepa krasna majica a izobličila se nakon pranja, nekako je došla manja i šira :/ .......sve u svemu ne kažem da je skuplje loše, ali i jeftinije nije uvijek manje kvalitetno

također on ide u vrtić i nije se jednom dogodilo da je došao sa flekama koje ne žele dole, a majice i hlače od 200 kn mu zbilja ne bi oblačila za vrtić... par komada lijepše odječe su za doktora,šetnje i sl.
    I mi imamo odjeću za različite namjene. Slažem se da skupa i eventualno markirana odjeća nije za vrtić,park i slično već više za šminku. Ja sam vjerna onim markama koje su se pokazale dobre,izdržljive u pranju. I da volim rasprodaje,na njima se može svašta naći po puno pristupačnijim cijenama-zapravo realnim. Zapravo je cijela ta dječja industrija usmjerena da se roditeljima izvuče puno previše novaca iz đepa. S obzirom koliko je malo materijala potrošeno za jedne dječje hlače,majicu-odjeća je stvarno preskupa. Ali eto baš i ne razmišljam previše o tome,već sam se navikla pa uživam u kupnji.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Naravno da neću dati 500kn za benkicu (osim da me baš ne obori u nesvijest kad ju vidim), no za robicu radije dam mrvu više.

Primjer, benkica u Cartersu na sniženju stoji 69kn. To je benkica koja se nama pokazala najboljom, peremo, nosimo, a izgleda kao nova.
    A benkica u TL na sniženju 9kn - oprala ju prvi put i popadale one metalne kopčice među nogama.

Pa sad, više se isplati dati 69kn pa nek ju nosi npr. 35 puta (to je 2kn po nošenju) nego 9kn za jedno nošenje (plus nerviranje).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo dali 500 kn samo za Spider jaknu za skijanje koja ima mogućnost da joj se produže rukavi pa će je moći nositi najmanje tri sezone i to smo je naručili preko ebay-a, ovdje je ista takva koštala 1200 kn na sniženju :shock: (morala sam )

robu kupujem isključivo na sniženjima, iz principa

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Naravno da neću dati 500kn za benkicu (osim da me baš ne obori u nesvijest kad ju vidim), no za robicu radije dam mrvu više.

Primjer, benkica u Cartersu na sniženju stoji 69kn. To je benkica koja se nama pokazala najboljom, peremo, nosimo, a izgleda kao nova.
    A benkica u TL na sniženju 9kn - oprala ju prvi put i popadale one metalne kopčice među nogama.

Pa sad, više se isplati dati 69kn pa nek ju nosi npr. 35 puta (to je 2kn po nošenju) nego 9kn za jedno nošenje (plus nerviranje).
    Ovo zadnje potpisujem.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa

evo možda će se sad netko zgražat ,ali da vam kažem da se ne sjećam da sam na odjeću u ovih skoro 5 godina potrošila više od ugalvnom do 100 do 150 kn. mislim po komadu odjeće.
    evo ja se zgrazam , ja mislim da niti jedan komad nisam platila 150 kn, osim novih cipela i cizmica.

najskuplje sto sam platila je skafander iz HM-a, nekih 100 kn.

i da, pelene. za jedne sam dala 130 kn, i to sam kupila cak 2 komada

prvu godinu sam kupovala vecinom u HM-u, a onda sam otkrila rasprodaju i burzu i nema sanse da mu ista vise kupujem u ducanima. ok, kupila sam par stvari koje su bile na snizenju, recimo esprit koji je 2 ili 3 puta skuplji od hm-a, a jako volim njihove stvari i tako jos par stvarcica (na primjer, salove i kape, rukavice, carape, gace, potkosulje...al najvise zato sto rabljeno nema neki izbor, ako nadem uzmem i to rabljeno, pa makar nosio roze stramplice, ako su 10 umjesto 50 kn meni super, ionak se ne vide, a i da se vide sta onda)

prva kolica sam kupila tada misleci da su povoljna, i poslije se nazalost pokazalo jako nekvalitetna. kod kolica vise necu biti stedljiva, jer sam vidjela sto znaci voziti losa kolica. nije stvar u izdrzljivosti nego u udobnosti, i vozaca i djeteta. tako da sam poslije tih prvih, koja su bila 3u1, kupila kisobran kolica (skupa i kvalitetna, al bez polozaja za spavanje, koji nam je i sad potreban), a ova prva prodala; nakon njih jos jedna kisobran, duplo skuplja od prvih kisobranki , s polozajem za spavanje , a onda sam prodala oboja i kupila cetvrta koja su kao trebala biti spoj 2 i 3, mala i za spavanje i ta su mi savrsena i jos danas ih vozimo.
    e da, a posto su prva kolica bila sa sjedalicom, kad smo stavili dijete u nju nije mi se cinilo udobno pa smo kupili jos dodatnu sjedalicu za novorodence
    da smo kupili stokke otprve jeftinije bi prosli

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa

i ja imam tih par cartersovih, i nosio ih je od valjda 4. mjeseca do nedavno. dok je imao pelene trebale su mu biti duze, a poslije ih nisam ni zakopcavala, nego samo stavila u hlace i nosi

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

najzanimljivije mi je kod cijena ta sniženja, neki dan sam gledala cipeice od cocunuta, lijepe roze ( za sestričnu) uložak unutra onako slatke prave cipelice) i sad prva cijena im je bila 200 kn, pa su snižene na 100 i na kraju ih ja kupim po 50. i opet su oni zaradili. Pa ako je ta cipela zbilja tako kvalitetna da je koštala 200 kn kako je uspijela past tako nisko do 50, samo što ih nisu besplatno dijelili. i tako brdo odjeće, neka krpa koja je vrijedila 600 kn i netko ju sav ponosan kupi, onaj drugi 20 dana kasnije za 150 kuna ju nađe i opet su oni u plusu. MIsilm ako nešto zbilja toliko vrijedi da bi trebalo do neke granice sniziti, ali ako oni zarade i kad spuste cijenu gotovo na ništicu, pa koliko im je nabavna cijena te kvalitete 5 kn :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I meni su ta sniženja najjača...Mislim, koga to oni zavaravaju?!
    Kod nas je ovako: da ne znam koliko novaca imamo ( a,srećom, ne moramo paziti na svaku marku) ne bih ni sebi , a ni djeci kupila nešto samo zato što je markirano, čitaj preskupo.Prvo, zato što ne patim od toga, a drugo što je danas,barem kod nas, toliko tih nazovi markiranih stvari koje to uopće nisu. Kupujem ono za što ocijenim da je kvalitetno i udobno,a od sve opreme za djecu i nas,najmanje štedim na obući.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I da,radije ću taj novac koji bih dala za skupu odjeću potrošiti na ljetovanje,izlazak, knjige ili neku sličnu uživanciju.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kupujem u skladu naših obiteljskih mogučnost.Dobili smo brdo stvari za L.,kupili smo kolica 3in1 nova za 3000kn,prodali ih za 1000kn,i onda sam saznala da sam trudna
    A za ovu 2.bebu mislimo uzeti novu as+kolica bez košare do 1000kn...
    Nismo nikada štedjeli na djetetu,niti da smo se razbacivali.Ali i gledamo da prođemo hvalitetno ali povoljno....Sniženja,odlazak u šoping u inozemstvo i sl.
    Niti smatram da je L-ki lošije jer ne nosi markiranu odječu...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja si nemrem pomoći...ako ja kupujem cipele za 1000 kn onda k vragu nemrem štediti na njemu!
    to mi je glupo, dok imamo mi imat će i on, a kada nebumo imali mi, on će i dalje imati...naravno ne pretjerujem, ne kupujem markirano, HM, ZARA i te stvari, cipelice volimo kvalitetne i lijepe, naturino jako volim ali su zbilja precijenjene, nema ono gomilu robe ali ono kaj ima je kvalitetno i lijepo, nemam ono stvari za koje kažem, to je samo za po doma..to ne postoji, sve su skoro jednako dobre i nose se svuda...kada ih preraste i dalje su u super stanju iako to nije bitno no ipak...mogu reći za svaki komad odjeće da je zbilja maksimalno iskorišten i iznošen i vrijedi svake uložene kune

moram reć da sam možda u kolicima malo pretjerala, ali su bila neopisivo lijepa..al znam da to nije presudno...al nisam si mogla pomoć iako je netko spomenuo da ne bi nikada dao za njih tolike novce...

mene isto živcira kada roditelji ne trepnu za svoje gušte, mama ne razmišlja dva put prije nego kupi čizme za 2000 kn ali zato za bebe žica okolo robu i opremu jer nema love za kupiti...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

potpisujem marku..

ja sam isto jedna od onih koja se nije mogla savladati kad je o kolicima rijec ali evo, godinu dana skoro sto imam bebicu i sto smo svakodnevno vani vrijedila su svake kune, jos uvijek su ko nova, operem torbe i materijal u masini i nemaju ni mrlju..i svakako ih mislim koristiti za ostale bebice..imam dvije frendice koje imaju chicco i peg perego za koja isto ne mogu reci da spadaju u loša kolica i izgledaju kao da su prošla 2. svjetski rat, škripe, teže se manevriraju i slično- same kažu da za slj. bebu kupuju nova tako da opet neće proći nista povoljnije od mene...naravno, svatko prema mogućnostima i onome što mu je bitno..moram priznati da iako trošim na bebicu dosta na sebe trošim minimalno pa to dođe taman u ravnotežu 8)

što se robice tiče preferiram hm..super kvaliteta po ok cijeni..a kod nas sam se gadno razočarala u mtč, coconut i zaru jer se roba nakon pranja skupi za x brojeva pa više nemam pojma koji broj kupiti..bačena lova..kupila sam ja i bodiće u getrou, konci popucali nakon prvog pranja na 40 stupnjeva..moram priznati da su svi bodići i majice koje je baka kupila u benettonu ostali super a mala je bljuckala nakon svakog hranjenja..pralo se sve u 16..

njuskalo i forum burze mi se cine super..da sam nasla definitivno bi kupila chicco polly hranilicu- staru jer mi se cini najbolja..

as jos nisam uzela nakon 0+ ali ako uzmem biti ce to romer ili be safe..tu iskreno ne gledam cijeno nego ocjenu na testu..

pipilica (ako sam dobro zapamtila ime) ima pravo u jednom..svakog veseli nesto drugo, nekog djecja oprema ( kao mene ), nekog tehnika (kao mog muza ), nekoga knjige (mene prije nego sto smo dobili nasu mrvicu), nekoga skupe cipele i torbe, neko voli ostavljati mjesecno hrpu love u bio& bio ducanima..nazalost, ima i onih koji ne mogu na nista od toga trenutno jer je situacija teska ali ne znaci da za 10 godina nece moci i nece kupiti ista ta skupa kolica jer im nece predstavljati veliku financijsku stavku..treba pokušati biti zadovoljan s onim sto imas, uvijek mozes imati vise ali i manje..a ipak je najbitnije imati puno ljubavi oko sebe i staviti nematerijalno na 1. mjesto

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marka99 prvotno napisa
    ja si nemrem pomoći...ako ja kupujem cipele za 1000 kn onda k vragu nemrem štediti na njemu!
    nije mi to neka logika
    al ajde

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mi kad smo se pripremali za dolazak bebača imali smo veliki peh što niko od naše ekipe...poznanika i sl.nije imao klince pa dosta toga nismo ni znali.... npr.kolica-jednostavno smo otišli u TL-a kam drugam?!Pa tam je oprema za klince?! :? dali smo 2000kn za 3u1 kolica.ok...točno godinu dana je curka imala kad je prohodala i od tog dana NIKAD više u kolica.... a još gora stvar-nismo tad ni imali net...ko bi znao za tamo neke oglase,pa rodine rasprodaje.... ....... i onda odjednom pojavili se neki ljudi-od ovog frenda frendičine sestrične bla,bla.... pa je stigo odličan kind.... :D pa gomila obleke koja nije stigla biti iznošena i ofucana.... :D Jedino smo od njenih prvih koraka kupovali obuču,eto dok se stopalo formira da to bude nova ok cipelica.... al nikako ne one nebulozne po 500-tinjak kuna..... slušam mame oko sebe,razglabaju o markama a njihova djeca skup s mojom najsretnija musava puna pjeska i tako je samo mamama važna ta marka.ja ni sebi ne kupujem markirano jer ne podnosim ikakve natpise i oznake (osim azre npr. ) al slušajuči tako druge mame odoh i ja u pohode na sniženja 'poznatog'.eto,došla sam do zaključka da jedna majćica br.2 ili 92 koja je na 60%-tnom sniženju i košta 110kn-meni je apsurd i ne kupujem..... i onda dođe rodina rasprodaja,1h strpljivo čekam i narednih mjeseci se mame u kvartu iščuđavaju kak mi je curka tak super obučena.... 'pa di si to nabavila?!'
    ne smatram da sam škrta i da štedim na djetetu,nikako,al taj novac radije potrošim na izlet s njom i nešto drugo-tečaj plivanja i sl.nego na nešto što je njoj samoj i tako totalno nevažno. ovo je stav MENE i mm... neko je napisao da svako radi akko želi,pa naravno,al eto,tu malo pišemo ko što prakticira pa sam se priključila....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mi kad smo se pripremali za dolazak bebača imali smo veliki peh što niko od naše ekipe...poznanika i sl.nije imao klince pa dosta toga nismo ni znali.... npr.kolica-jednostavno smo otišli u TL-a kam drugam?!Pa tam je oprema za klince?! :? dali smo 2000kn za 3u1 kolica.ok...točno godinu dana je curka imala kad je prohodala i od tog dana NIKAD više u kolica.... a još gora stvar-nismo tad ni imali net...ko bi znao za tamo neke oglase,pa rodine rasprodaje.... ....... i onda odjednom pojavili se neki ljudi-od ovog frenda frendičine sestrične bla,bla.... pa je stigo odličan kind.... :D pa gomila obleke koja nije stigla biti iznošena i ofucana.... :D Jedino smo od njenih prvih koraka kupovali obuču,eto dok se stopalo formira da to bude nova ok cipelica.... al nikako ne one nebulozne po 500-tinjak kuna..... slušam mame oko sebe,razglabaju o markama a njihova djeca skup s mojom najsretnija musava puna pjeska i tako je samo mamama važna ta marka.ja ni sebi ne kupujem markirano jer ne podnosim ikakve natpise i oznake (osim azre npr. ) al slušajuči tako druge mame odoh i ja u pohode na sniženja 'poznatog'.eto,došla sam do zaključka da jedna majćica br.2 ili 92 koja je na 60%-tnom sniženju i košta 110kn-meni je apsurd i ne kupujem..... i onda dođe rodina rasprodaja,1h strpljivo čekam i narednih mjeseci se mame u kvartu iščuđavaju kak mi je curka tak super obučena.... 'pa di si to nabavila?!'
    ne smatram da sam škrta i da štedim na djetetu,nikako,al taj novac radije potrošim na izlet s njom i nešto drugo-tečaj plivanja i sl.nego na nešto što je njoj samoj i tako totalno nevažno. ovo je stav MENE i mm... neko je napisao da svako radi akko želi,pa naravno,al eto,tu malo pišemo ko što prakticira pa sam se priključila....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam jučer u TL Ivana opremila za zimu za 500 kn - u toje cijeni je zimska jakna, tri majice dugih rukava i dvoje hlačice (tipa donji dio ttrenirke - za vrtić). Nešto je od lanjske zime sniženo, a nešto iz nove kolekcije. Još kupim čizmice i s onim što je još dobro od lani - to je to - do idućeg ljeta! Meni više ništa ne treba :/ , a veliki klinci su posebna priča. Izvan kategorije.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lore, jel mi to imamo ista kolica....koju boju imate?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

aha..stokke..narancaste mozda se sretnemo

iskreno, mozda je to lose priznati na forumu s ovom temom ali volim svoja kolica i mislim da cu ih super iskoristiti s iducim bebacima..kolica uopce nisam kupovala na nacin da sam htjela najskuplja vec mi se svidio njihov koncept (beba blize mami) i jos par super detalja na koje su mislili..

doduse priznajem, nisam primjer razumnog razmisljanja kad su u pitanju djecje stvari :/ a kad vidim majicu za sebe onda vazem 78 puta, nemam pojma kaj mi je..ali opet nema to nikakve veze s tim sto zelim imati markirane stvari, to me uopce ne fura..vise sam estetski tip i volim lijepe stvari, cak moram priznati da jako volim jednostavne stvari koje na neku foru najvise kostaju..jos kad nadjem nesto sto je jeftino a kvalitetno i slatko onda mi je to mrak..tipa HM je bas dobar omjer svega troje..

tako da ne znam, mislim da je generaliziranje gledanje ljudi na nacin sto imaju i sto nose na sebi niti ih to odredjuje kao ljude, mame ili prijatelje..svatko kupuje prema mogucnostima i ima pravo potrositi svoje zaradjene novce kako god zeli..uopce ne vidim razliku u tome da li netko potrosi novce u dm-u, bio& bio, algoritmu, turbo limacu ili ducanu s tehnikom..ja bi sigurno nasla stvari koje meni uopce ne trebaju kod nekog drugog ili netko drugi kod mene..eto,

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ja se slažem da je suludo i nepraktično kupovati najskuplje, sve i da imaš love. Uostalom, hrpta tih stvari "služi" roditeljima, a ne djeci. Ono... da se starci mogu pohvaliti,a djetetovim potrebama nema veze...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Imam jednu prijateljicu koja svaki put naglasi gdje je kupila nešto za svoje dijete,naravno to ni u ludilu nisu neke ''obične'' trgovine,tako da ima nešto u tome da takve stvari ''služe'' ustvari roditeljima više nego djeci ...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

iskreno, ni meni nije svejedno vidjeti da mama kupuje 17e cipele, a dijete vozi premali bicikl, npr. Il nešto tome slično. Da, nije moja stvar, al malo me zazebe.
    AL mi ne pretjerujemo, prije ću kupiti njima nego sebi, ali neću ni njima ni sebi kupiti više od normalnog. A normalno mi je lijepo, kvalitetno, funkcionalno, ne preskupo. I da usrećuje mene i njih. Ne okolinu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to mama kupuje sebi naustrb djetea je dosta relativna stvar. I ja sebi kupujem svaki mjesec obavezno I do desetak novih stvari, a djetete skoro sve rabljeno. Al ja cu te stvari nositi mozda 5 godina I necu se valjati po podu I pijesku I zaflekati kod svakog obroka te prerasti za pola godine (ok, ovo zadnje ne garantiram )

A to sto dijete ima nesto staro ili premalo mi nista ne znaci osim ako poznam tu osobu I bas znam da nije htjela kupiti. Ovako moze biti da nije mogla naci, ili je dijete opsjednuto s tom stvari I nece drugo itd

Ono sto mi je malo bezveze je kad sam recimo cula da su jedni isli na kanarske otoke I nisu poveli djecu jer ih je previse (troje), ne zato sto su eto htjeli ici sami

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I najbolje mi je bilo kad su mi jedni rekli da kak mogu dati gomilu novaca za privatni vrtic, a oni su tu istu gomilu potrosli za tjedan dana ujednom od najskupljih hotela na jadranu. Svako ima svoje prioritete

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    I najbolje mi je bilo kad su mi jedni rekli da kak mogu dati gomilu novaca za privatni vrtic, a oni su tu istu gomilu potrosli za tjedan dana ujednom od najskupljih hotela na jadranu. Svako ima svoje prioritete
    ovo je fkt bezobrazan komentar od tih ljudi...

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi uvijek kupujemo najkvalitetnije kada se radi o stvarima koje ćemo dugo koristiti i ne štedimo. MM je vrlo studiozan tip koji prvo prekopa internet, a onda obiđe odabrane lokacije. Do sada se takav način pokazao kao vrlo pouzdan. Kupili smo quinny buzz za 5000kn koja su još danas u upotrebi. Kupili smo i zapp (ne sjećam se koliko su koštala- 1500kn!? :? ), isto stalno u upotrebi. Autosjedalica axiss- apsolutno genijalna, 2000kn. Trip trapp hranilica (opet ne znam koliko) je stvarno odličan izbor jer je svi koristimo za sjedenje. Ali, zato nismo kupili kinderbet jer znam da ne bi ni minute proveo unutra, robicu kupujem na burzi, rasprodaji ili dobijem od drage prijateljice. Igračke uglavnom dobiva na poklon.
    Meni se čini kao nekakva zdrava ravnoteža, a opet u skladu s našim primanjima koja nisu nešto senzacionalno, ali nisu niti loša.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kod nas su kolica, kinderbet i hranilica minimalno korišteni predmeti, i premda sam i ja svašta mjerkala i planirala, sad mi je drago da nisam kupovala skupo.
    Dosta toga smo dobili, dosta toga proslijedili dalje, sve se to ipak malo koristi, a višak novca me ne "žulja" nego ga spremam, kasnije će trebati više nego sad (školovanje, putovanja), a tko zna da li ćemo tada imati. I da imam 30000 kn mjesečno ja bih opet više stavila, jer sam iskusila i imati i nemati.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne treba se zgrazat nad ljudima kojima je veselje na neke stvari potrosit novac. Opcenito se ne treba zgrazat. No kad sama gledam unazad, shvacam da sam neke novce mogla potrositi pametnije, ali ne zalim sad. Cemu? Samo sam sve svjesnija one mudre da je skromnost vrlina. A i sretnija sam s tom spoznajom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •