-
Meni je s prvim djetetom najveći problem bio nedostatak iskustva i informacija, pa smo potrošili više nego je trebalo na stvari koje nam ili nisu trebale ili nisu valjale. Kasnije smo se opametili. I da - ne kupujem najskuplje, ali još manje najjeftinije. Sve s mjerom. Kvaliteta je bitna, ali i cijena.
-
Kako su već neke cure spomenule, sniženja su i moj odabir. Na taj način kupujem uvijek sezonu unaprijed, pa za 50% izvorne cijene, dakle po vrlo normalnim cijenama (po mom mišljenu) kupim prenatal, iana ili chicco odjeću - lijepu, kvalitetnu... Kad dođu nove kolekcije dokupim ono što nisam našla na sniženju, dobro dođe i H&M za neke stvari, a kupe i dede i bake ta ročkas i super. Također, priuštim djetetu i markiranu odjeću iz outleta i sl, pa me ispadne kao cijena prenatala ili iane na sniženju ili nešto malo više.
Cipele uvijek nosi samo nove i kvalitetne (geox, ciciban, naturino) i tu nikada ne bih štedjela, a cipele ne čuvamo za drugo dijete jer se ne preporučuje nošenje već nošenih cipelica.
U opremu za prvo dijete smo dosta uložili (što mi kao roditelji, a što bake, dede, tete, kuma), pa ćemo sad najveći dio toga koristiti i za drugo dijete (osim primjerice madraca koje ćemo kupiti nove) i dokupiti neke stvari koje nismo imali prvi puta (npr. viper). Iz mog iskustva isplatilo se kupiti kvalitetniju opremu, i sada je kao nova, pri čemu napominjem da nismo kupovali najskuplje, nego recimo neku "gornju srednju klasu".
-
Ja volim kvalitetne stvari i radije ću kupiti nešto kvalitetnije nego nešto što će mi se raspasti nakon nekoliko korištenja.
Ipak, precijenjene stvari nikad ne bih kupila jer to mi nema smisla.
Primjer je da sam kupila kolica peg perego, a kasnije jedna jako jeftina kišobran kolica. Ta jeftina nismo ni mjesec dana vozili i već se nešto pokvarilo, dok s peg peregom smo išli svuda, skoro pa planinarili, pa su još dobra.
-
Ja sam prilično istraživala što i kako, i nisam se raspojasala previše, iako sam imala kikseva, radi kojih mi je žao, al ajde sad...šta se može.
Prematalicu i kinderbed smo dobili od muževih, znam da su zajedno došli oko 2400. Kolica i autosjedalicu sam naručila iz Njemačke, Kiddy, sve zajedno me došlo 3000. Robicu, skoro svu, smo također dobili, osim neke koju smo kupili, toga mi je žao, jer nas je to došlo oko 1500 kn, a pola toga nismo upotrijebili. Nju sad šaljem nekoj obitelji kojoj je to potrebno, mislila sam prodati, ali neću, bolje je ovako. Jedino smo od toga zadržali MTČ-ove dekice i ručnik.
Ono što ne mogu prežaliti jest sterilizator, za kojeg uopće ne znam zašto sam ga kupila, ali svi su me iznapadali da ga moram imati, pa sam se isprsila za neki mega pametan, a cijena mu je 960 kuna, upotrijebljen je jednom, da isprobam kako radi. To ću ziher prodati za par mjeseci.
Sling sam dobila, igračke sve također, sve drugo imam namjeru kupovati rabljeno (tipa viper i slično) i slati ili prodavati dalje.
-
Evo i mi spadamo u kategoriju srednje klase.
Kinderbet,prematalicu i kolica smo dobili,mogu othranit još koje dijete bez problema,odjeću manje-više isto ali kad mi nešto zapne za oko nadokupin(nešto novo,nešto na burzi)
A da visoka cijena nije uvijek odraz kvalitete osjetila sam kupnjom kišobran kolica_kupila bebe comfort allegru koja je koštala 600kn u TL,što nije baš jeftino,i to mi je najgora investicija u životu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma