Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Beba koja se stalno smije

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Beba koja se stalno smije

moja beba od 6 tjedana se uvelike smije...
    ja joj nešto tepam a ona ona ustašca razvuče u predivan omjeh (krezubi naravno)

ja joj kažiprstom taknem nosić i kažem bip bip bippppp.. ona na to digne ručice u zrak i tako se nasmije da mi se srce rastopi od miline
    na puno podražaja se smije....
    stavim ju na kolena koja skupim i tresem ju lagano koljenima ona se opet smije.....

počela je prepoznavati ljude po glasu (drugačije reagira na mene a drugačije na mm) pa opet ja gledam po tablicama tek sa 3-4 mjeseca... ja gledam nema ni 2 mjeseca života.

u svm tablicama čitam da se počnu smijati sa 3 mjeseca.. pa mi malo to kod nje prerano

kakva su vaša iskustva??

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mislim da tablice ne bi trebalo uzimati kao strogo pravilo što bi tvoja beba trebala znati ili napraviti.. I moj mali je uvijek bio par mjeseci unaprijed i pedijatrica mi je objasnila da se tablice moraju postaviti kao neko opće pravilo ali da je svako odstupanje sasvim normalno ... jedino ako bi dijete baš jako zaostajalo u razvoju onda se treba zabrinuti i potražiti pomoć ... ali ako je razvojem par mjeseci unaprijed to ti je sasvim normalno ...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

slazem se. ja bi se zabrinula kad bi mi djete bilo daleko iza tablice. sve ranije nije lose.
    inace ostavi se tablica i uzivaj u svojoj nasmijanoj princezi. to so je vesela je i znak da je zadovoljna

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kažu neki da su to samo grimase koje nama liče na smijeh, da djeca instinktivno imitiraju naše izraze lica, a pravi smijeh dolazi kasnije. Ali sjećam se da se i meni činilo da se smije puno ranije. Ponekad. Inače ja bih, da me netko pitao, za svoju bebu u toj dobi napisala da samo urla. Tako da jedini moj komentar, smijala se beba za pravo ili ne, može biti samo - blago tebi

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Lavić se od petog dana počeo smiješiti (i nitko me ne može uvjeriti da su to grčevi ili sl!), a sa cca mjesec dana čula sam (nakon dojenja ) i pravi grleni smijeh.
    Dakle kao što su cure rekle - uživaj!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I nemoj pasti na leđa ako ti beba progovori. Otvorio sam topic na temu jako ranog govora ovdje: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=79840
    Tako male bebe reagiraju na "mirroring" - trude se oponašati geste i zvukove, a tko zna, možda se gesta i zvuk pretvore i u govor 8)

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

uzivaj u svkom osmjehu

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

bas sam htjela napisati da davoru posalje pp, da ce biti odusevljen ali, vidim da je vec i on uocio da njegova postavka o ranom govoru (ili smijanju u ovom slucaju), kod nekih beba ipak drzi vodu.

ugl. uzivaj, smij se i ti njoj, i radi i druge grimase, oblikuj slova s ustima (tipa AAAAA, OOOOO...pa ce i beba to prije poceti raditi). i uzivaj!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja Iva je "pričala" sa dva mjeseca. Imam ju snimljenu!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Taj prvi "(o)smijeh" i plač je sve od "oružja" što mala beba ima na raspolaganju. Time emotivno veže svoje roditelje za sebe, da je ne napuste malu i bespomoćnu u opasnom svijetu
    Ljudi nemaju instinkte kao životinje, pa je priroda smislila drugi, jači, način vezivanja za potomstvo.
    "Pravi" smijeh dolazi kasnije

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa... mislim da znam o kakvom se smijehu radi Ako ga se njeguje ostane i nakon 4. mjeseca.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo, da se i ja jednom slozim s davorom - moj lovro se isto poceo rano smijati (sa 6tj osmijeh, sa 8tj vec grleno smijanje). i moram priznati da se i danas, kad ima vec 18mj, zna nasmijati onako kako se smijao kad je bio beba. naravno, vec ima veliki repertoar osmijeha, ali kad se mazimo, kad se vratimo u te dane blazenog novorodjenackog doba, svi smo si njezni, onda on nabaci taj osmijeh (koji je zbilja specifican, zao mi je sto ga ne mogu uslikati, ali je to bas poseban trenutak i ne mogu ga kvariti fotoaparatom). ne znam je li tako sa svom djecom, ali ova moja mala strajka sto se tice smijanja (a i svega ostalog, samo spava ). ah, ne mogu nam sva djeca biti mali genijalci, zar ne?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ispravak tendencioznog navoda: ne bih rekao da rani smijeh ili govor imaju izravne veze s kasnijom genijalnošću. Ali su svejedno jako posebni.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moja se T od 2mj staaaaaaalno smije, osvojila je sve žive, koliko god hladni bili, tolko se ceri da joj cica zna ispasti iz usta, osobito kad joj se približe tata, braco i dida, muški, jel

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dakle, sad ima 2mj, a smije se već mjesec dana...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ispravak tendencioznog navoda: ne bih rekao da rani smijeh ili govor imaju izravne veze s kasnijom genijalnošću. Ali su svejedno jako posebni.
    ah, to sto nije napravljeno istrazivanje i dokazano, ne znaci da nije istina ali, i s "posebnim" djetetom sam zadovoljna.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ma samo neka se larica smije, bolje nego da je mrki kao moj ivano u ranim danima (avatar), čak smo ga i zvali mrki medo

ps. al zato je sad pravi smijuljak

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

P se stalno smije otkako se rodio, liježe s osmjehom, s osmjehom se budi, osmjehuje se ljudima oko sebe, poznatima i nepoznatima, najglasnije se smije sestri si to je tek poseban osmjeh!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja se kčer smješila od drugog dana rođenja, ne često, ali se znala osmjehnuti. A sin, e taj se grohotom počeo smijati sa svojih 3-4 mjeseca. Meni je to zaista bilo neobično, ali djete je pravi smješko.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma znate što.. ja ju gledam i promatram i sve sam više zaključka da one kuže i više nego što mi mislimo...
    nekako sam uvjerena u to...
    Netko je napisao nasmijano dijete je sretno i zadovoljno dijete - sa tim bi se složila jer se smije kada su neke ugode.. ne nekontrolirano i bez povoda.

Kada se smije uglavnom se smije samo od sebe, ničim izforsirano od mene ili mm. znači ne oponaša moje grimase već osmjeh je reakcija stanja i raspoložanje same bebice.

Već ju dugo vremena promatram i mislim da su to mali preslatki i predivni manipulatori svojih mama i tata

a neka su.. kog ćemo u životu razmaziti ako nećemo vlastitu djecu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, T se smije s razlogom, kad joj npr. skinem pelenu-kes

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Anja će u nedjelju imati šest tjedana. Prvi put se nasmijala drugi dan svoga života, i ne vrijedi me ubeđivati da to nije pravi osmjeh, jer je propraćen blagim gugutanjem dok sam je ja mazila i govorila joj svakakve nježne gluposti.
    Naglas se nasmijala petog dana, u snu.
    Od tada se smije stalno i često i to je pravo uživanje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Leona se smije već dosta dugo,prvo je krenula s refleksnim osmjesima, a sad je to smiling non-stop negdje nakon babinja počela je od uha do uha...

prekrasno!!! uskoro će joj 3 mjeseca, šta će bit kad bude starija a "priča" sve u 16 posebno s mobileom i baby gymom, tj. životinjicama na njima i naravno s mamom i tatom, bit će izgleda brbljava na mamicu.. :D

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nikad neću zaboraviti Lucijin prvi krezubi osmijeh, imala je 6 tjedana

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

L. se počeo smijati i gugutati nakon onog skoka sa 6 tjedana, doslovno preko noći. Dotad su zbilja bili slučajni grčevi lica.

Sad se stalno smijemo, osobito ujutro, samo se gledamo i smijemo jedno drugome

evo u avataru kako to izgleda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •