Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: ph rodnice i prijevremeni porod

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno ph rodnice i prijevremeni porod

upravo sam jučer dobila od ginice rukavice za mjerenje ph rodnice.

na kažiprstu rukavice ima markica koja automatski mjeri ph vrijednost.

kod uredne trudnoće trebam raditi do 2 x tjedno, kod neuredne trudnoće treba raditi češće.

u jednom paketu se nalazi 20 rukavica.

ph vrijednost je najbolji indikator da li je sa rodnicom sve ok. sviđa mi se što to mogu raditi sama kod kuće, a ne moram svako malo trčati kod ginice da mi ona to napravi.

normlana vrijednost ph rodnice je između 4 i 4,4.

da li ima tko još iskustva sa tim ?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Koliko to košta? Je li ima to u apoteci?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa
    Koliko to košta? Je li ima to u apoteci?
    joj za Hr ne znam. ovdje gdje sam ja (De) ima u apoteci, dođe 20 eura paket na recept, bez recepta 30 eu, ali ja to dobijem ovdje kao trudnica preko zdravstvenog.

znat će sigurno netko od cura iz Hr.

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I mene zanima ima li toga kod nas?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mene isto. A zanima me i ako Ph nije u redu na što to ukazuje? Da li se možda prerano otvaranje može s tim detektirati?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ph vrijednost pokazuje kiselost miljea vagine i rodnice.

te vrijednosti daju ranu indikaciju ukoliko je došlo do poremećaja ravnoteže miljea ćemu su uzrok uglavnom infekcije koje vrlo često jesu razlog preranog poroda (prije 37-og tjedna) te razlog za rođenje beba sa premalenom kilažom.

u normlanim okolnostima flora vagine je u ravnoteži pri čemu laktobacili prevladavaju i brinu za to da ph vrijednost bude između 4 i 4,4. (tako reći dezinficiraju vaginu)

to je prirodna zaštita koja spriječava narušavanje flore širenjem i prekomjernim povećavanjem bakterija i gljivica koje uzrokuju infekcije te njihovo širenje u rodnicu i tamo uzrokuju bilo prijevremen trudove bilo prijevremeno puknuće vodenjaka. no kada dođe do tog poremećaja, razvije se infekcija.

u većini slučajeva takve infekcije proteknu bez da ih trudnice primjete, a ukoliko se takve infekcije na vrijeme detektiraju tretiraju se odgovrajućim medikamentima čime se umanjuje rizik prijevremenog poroda.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajde please ako imaš točno ime proizvoda, ili možda znaš gdje ih se može naručit, javi

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

naravno da znam ako ga koristim :?

proizvod koji sam ja ovdje dobila zove se Care Plan VPH.

a proizvođač je američka kompanija Inverness Medical - globalna kompanija koja operira po čitavom svijetu, između ostaloga imaju podružnice u Njemačkoj, Austriji i Italiji, tu nama blizu, tako da sumnjam da toga nema za kupiti u Hr, kao i u Europi općenito. ako ništa u slovenskim apotekama bi toga moralo biti.

probaj se raspitati ili u apoteci ili kod svog ginekologa.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Thanks, raspitat ču se...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Thanks, raspitat ču se...
    Pitaj u
    Ljekarni ,Dolac 9, Zagreb
    Tel: +385 (0)1 4816 788, Fax: +385 (0)1 4816 693
    Kod njih se može narućiti sve što ti padne na pamet.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja mislim da kod nas toga nema (baren ne u nekoj rasirenoj upotrebi) ali vjerujem da se mogu nabaviti samo je pitanje po kojoj cijeni.
    mozda se moze kupiti preko neta..kao npr one LH trakice

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sirius hvala! A svekrva mi pozna vlasnike ove apoteke pa pretpostavljam da ih možda može izmolit da nam naruće.

Jedina mi je dilema "biti ili ne biti"...možda me te rukavice samo izfrikiraju i smetnu s originalno planiranog puta neinterventno praćene trudnoće :/

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jedina mi je dilema "biti ili ne biti"...možda me te rukavice samo izfrikiraju i smetnu s originalno planiranog puta neinterventno praćene trudnoće :/[/quote]

Evo i mene ovo muči.
    Ajde RozaGroza ako ih kupiš pliz javi mišljenje...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ma dajte šta bi vas isfrikiralo obično mjerenje ph vagine, dajte cure polako.

osim toga to je dobro napraviti s vremena na vrijeme i kad žena nije trudna pošto i sperma mjenja kiselost vagine i još malo stresa ili kupanac u bazenu uz to i evo ti infekcije, pogotov kod žena koje su tome sklone.

da inače ovo se posebno preporuča ženama koje su općenito sklone infekcijama nevezano za trudnoću.

a bože svašta, koja velika filozofija. navučeš rukavicu, lagano gurneš prstić u vaginu, izvučeš i usporediš si ph vrijednost (boju kvadratića) sa kvadratićima na kutiji.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja mislim da bi mene zabrinjavalo.

evo, par dana posle sexa mene je malo svrbuckalo.
    naravno da se poremetila ph i da je malo candida podivljala i za par dana se smrilo.
    ovako, upala bi u paniku, odmah kod dr., odmah neka terapija.

pa sve je to normalno. odmah obratim paznju sta jedem.
    ubacim vise belog luka, jogurta u ishranu, smanjim slatko i gotovo, sve opet kako treba

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma mene znam da bi izfrikiralo da slučajno očitam da je nešto malo poremečeno, jer sam i ovako izfrikirana i što dalje vrijeme ide to me veći strah. Nije problem u procesu umetanja rukavice i to, nego samo to da rezultat ne bude upravo savršen, pa znam da bih odma odustala od ove "opuštenosti" koju furam...

Pitat ču svog ginića iz Graza, on je dosta open-minded, a i pozna mene i moje reakcije

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ajme ženske ne valja toliko paničariti..

makar, ok, kužim i mogu shvatiti da nismo svi isti i hvala bogu da nismo, na šta bi svijet onda tek ličio, zombijadu

samo polako i bez straha.

inače, frost, kandijaza se vrlo rijetko smiri sama od sebe iako žena ništa ne osjeća.
    osim toga ako nisi bila kod ginekologa provjeriti možda se nije radilo o kandidi nego tek laganoj mehaničkoj iritaciji.

a što se men osobno tiče ja radije znam što se događa sa mojim tijelom i u mom tijelu nego da se tješim da je sve ok, a možda baš i nije i kasnije mi bude žao kad sazanm da sam vrlo jednostavno određene komplikacije mogla spriječiti.

eto , različiti smo.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ovo mi se čini kao dobar proizvod za žene koje su imale prijevremene porode bez da se otkrio uzrok i za žene koje su izrazito sklone infekcijama rodnice. Zašto da ne? Ako možete doma obaviti provjeru bez odlaska kod gin, samo naprijed.
    Inače, ne vidim potrebu za tim.
    Ja doma koristim trakice za urin da provjerim proteine jer sam izrazito sklona naoticanju pa ne želim juriti svaki tjedan kod gin zbog sumnje na preeklampsiju. Također provjeravam tlak, mjerim kile i sa kućnom spravicom provjeravam glukozu u krvi. I smatram da si time omogućavam trudnoću bez nepotrebnih intervencija jer su mi odlasci kod gin jako stresni, a ne mogu zanemariti stanje svog tijela i obiteljsku sklonost prema nekim poremećajima koji bi mogli biti kobni za moju bebicu (dijabetes, visoki tlak, loša cirkulacija)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mirtica moram priznat dobar ideja ovo sa tlakomjerom i trakicama i svim. Doduše ja nisam sklona ni dijabetesu ni visokom tlaku, ali kao i tebi, odlasci u ginekologa su mi Užasno Stresno! Grozim se...iako su mi oboje ginekologa predivni i super. Pa gledam sve načine kako ih minimalizirati. Čak imam ginića koji je pristao dolazit iz Graza svaki mjesec radi mene i doma me pregledati, skroz sam razmažena

A moja Moia ma znam i ja da ne treba paničariti, ali nekako sam osjetljiva na rodnicu i sve što ima veze s tim, radi pretjeranog doktorskog čačkanja su mi se dogodile užasne stvari pa sam u ovoj T čak odbila i utrogestane stavljati, jednostavno mi ne paše da mi išta ulazi dole. Kad sam išla na vag UZV doktorica me umirivala po 5-6 minuta i bila extremno nježna prema meni, a vag preglede tj. uvlačenje ruke uopče neču imat.Tako da mi je to dilema...ma vidjet ču...pitat ču doktore...super je znat da postoje...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam osobno imala prijeteći prijevremeni porod(i rodila u 36 tj. nakon strogog mirovanja na tokolizi).Razlog nepoznat,pouzdano nije bila infekcija u pitanju.Tako da pravila nema...
    Jedino što ja pozdano mogu reći da sam imala kontrakcije u hodanju i stajanju tjednima prije nego sam završila na hospitalizaciji(radila sam do dana kad su me u bolnici prištekali na infuziju),ali dva doktora(privatni i socijalni) su rekli da ti bolovi nisu trudovi nego je to zbog toga što sam niska pa mi se centar ravnoteže promjenio.
    Eto ,da sam sebe poslušala prišparala bih si hospitalizaciji od 40 dana i masu kemije koju je dobila beba.
    I ,da ,Roza ,da te smirim, u zadnjoj trudnoći niti traga od slične situacije.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Ja sam osobno imala prijeteći prijevremeni porod(i rodila u 36 tj. nakon strogog mirovanja na tokolizi).Razlog nepoznat,pouzdano nije bila infekcija u pitanju.Tako da pravila nema...
    naravno da nema pravila, ali ima izuzetaka

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    A moja Moia ma znam i ja da ne treba paničariti, ali nekako sam osjetljiva na rodnicu i sve što ima veze s tim, radi pretjeranog doktorskog čačkanja su mi se dogodile užasne stvari pa sam u ovoj T čak odbila i utrogestane stavljati, jednostavno mi ne paše da mi išta ulazi dole. Kad sam išla na vag UZV doktorica me umirivala po 5-6 minuta i bila extremno nježna prema meni, a vag preglede tj. uvlačenje ruke uopče neču imat.Tako da mi je to dilema...ma vidjet ču...pitat ču doktore...super je znat da postoje...
    kužim te potpuno

i meni je trebalo jedno par godina da se riješim odbojnosti prema doktorima (nakon onog špto sam već pričala na drugom topicu).

a kod ginekologa mi je dugo dugo bila noća mora ići. i dan danas se sva zgrčim, pa me zna bolit koliko god je ginekolog nježan.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    I ,da ,Roza ,da te smirim, u zadnjoj trudnoći niti traga od slične situacije.
    Thanks...ovo zvući ohrabrujuče

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •