Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Doji samo u ležećem položaju

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Doji samo u ležećem položaju

Ima li koja ovakvo iskustvo?
    Ja već stvarno malo šizakam.

Mala vila već neko vrijeme doji samo na ležečki. Ponekad ju pokušam staviti u položaj kolijevke no ona često na to totalka šizne. Izvija se, jednostavno ne želi više dojiti u tom položaju.

Ja sam na početku mislila da nije gladna sve dok ju jednom nisam polegla i pokušala u tom položaju. I tada je sve ok.
    Ponekad pali da ju stavim na koljena i ja se nagnem kao da glumim da ležimo. To nekad uspije, nekada ne.

Inače smo puno mijenjale položaje pri dojenju i svaki je jednako voljela. Sve do prije tri tjedna. Probudila se i jednostavno počela šiziti kada sam ju pokušala nahraniti.

Može li se ona naviknuti samo na taj položaj? Toga me je strah. Ok ako je faza, ali ako nam to postane pravilo...

Ma ne bih ja šizila (mislim si što mi fali, ležim, spavam, čitam, gledam TV i dojim, ma divota!) ali se više nigdje ne usudim ići. Od njenog smo trećeg tjedna bile 'na cesti', puno šetale, išle svuda, dojile svuda, a sada jedva da stignem s njom do pedijatra. Učini li i se da je gladna jer je već dosta prošlo od podoja ili je zadnji bio jako kratak, ponudim joj da siše, ali ona krene u svoje nervoze. Naravno da se požurimo doma (ona malo šizi u autosjedalici) ulijećemo u kuću, liježemo i prištekavam ju i ona navali.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vjerovatno je faza, udovolji joj. Kako raste sve se mjenja. Mi smo svašta prošli, duga dojenja, kratka dojenja, položaj nogometne lopte, kolijevku, ležeći. Sad je recimo štos da ja ležim na leđima, a on potrbuške hvata odozgo, ili u kolijevka položaju srkne malo, pa se izvije na leđa da proviri seku, pa opet na siku itd. Nije zgodan za dojiti van jer ga interesuje sve živo.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam isto tako sa sinom (a i sada sa sekom) samo dojila ležeći, i da, imam osjećaj da su se oboje vrlo brzo navikli na taj položaj da nam kolijevka više nije bila moguća, stalno su se izvijali.
    Kao što je Strobery napisala, njemu je kasnije najomiljeniji položaj bio da sam ja na leđima a on se prebaci preko mene i sisa, tako je i spavao po noći (a ja po cijelu noć sanjala da se gušim), dojenje u krilu je ponovno zaživjelo tek kada je bio malo veći, preko godinu dana, kada mi je mogao onako uspravno sjediti u krilu dok doji.

Ali bez obzira na problem s tim položajem (ležeći) meni je tako najlakše, nekako imam najbolju kontrolu nad njom jer joj stavim jastučić iza leđa (e, sad, druga priča je to što braco voli doći i izmaknuti joj taj jastučić, "da se seka odmota" )

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja L ima skoro osam mjeseci i oduvijek voli dojiti samo u ležećem položaju :/ koliko god se trudila svo ovo vrijeme njenog života naučiti je suprotno ne ide nam.
    S obzirom na naše probleme s dojenjem, da forsiram položaj koljevke bi bilo too much

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala vam cure na iskustvima.

a kako hendlate odlaske bilo gdje?

ja pokušavam objasniti ljudima (rodbini) da dolaze nama u posjet da mi nismo nigdje za ići. Ljudi to malo teže kuže. A opet možda ja pretjerujem jer sam mlada mama koja je doživjela nekoliko njenih preumornih i gladnih nervoza i ne želim joj priuštiti više tako nešto. Jeste li vi tada išle u posjete i onda dojile u nekoj spavaćoj sobi ili..?

A što se nas tiče i odlazaka u park, kupovinu u dm i sl. ne znam što reći. Imam osjećaj da se ona rijetko ovih dana onako dobro nacica pa da možemo negdje skoknuti na sat-dva i vratiti se na vrijeme za naše lijeganje i dojenje. A da mi gladuje dok smo vani jer ne želi drugačije, e to mi ne dolazi u obzir.

Pitam se kako ću na svoju grupu za podršku dojenju. Ali mislim da će tamo svi skužiti ako nam donesem prostirku i zalegnem

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A da, mi smo isto imale fazu dojenja ležeći, ali sad to pali jedino kad je sanjiva i kad cicu uzme odmah u bilo kojem položaju. Položaj koljevke se i moja izvija, ali nekad uzme bez problema. Ako je histerična onda ju dignem s tim jastukom i ljuljuškam i pjevam dok iz plakanja to ne prijeđe u smijanje i onda nekako i lakše uzme cicu. Još ju malo ljuljam i onda obično sjednem. Nekad odmah odbaci cicu, pa ponovim cijeli postupak i ostanem stajati i ljuljati ju par minuta, a nekad cica kao i obično u tom položaju koljevke.
    Muž je skužio da joj položaj koljevke ne odgovara već prije nekih mjesec i pol dana, ali tada joj ništa nije odgovaralo i cicala je uglavnom tako da ona leži na leđima, a ja se nadvijem nad nju s cicom. Uopće ne znam kak može gutati tak ležeći, ali eto, tako je cicala jedno vrijeme skoro pa u 80% slučajeva.
    Ako je rukica grčevito u ustima, obično je jako gladna i ako i odbija cicu, nudim ju tako dugo dok na kraju ne popusti. I ta tehnika mi zadnjih par dana pali i ona je sita, zadovoljna i naspavana.
    Dojenje vani - 0 bodova. Obično odemo van kad je sita i kad može izdržati sat-dva neki brzinski šoping u DM-u, Mulleru ili nešto slično. Obično mi zaspi u autosjedalici, pa mi je to krajnja alternativa ako ne može zaspati da odemo nekud autom. Ili vožnja kolicima po kamenju ili neravnom terenu to joj je mrak.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uh, nama je bilo lakše, jer kad je moj N imao 3 mjeseca bila je zima, sunce nije mamilo van, i niko nije očekivao da dođemo . On je tada dojio na jastuku za dojenje, nekada i po čitav sat. Mislim da sam išla samo do svoje mame. Kako rastu sve se mjenja, kraće doje, duže ne traže, dobiješ više "slobode".

mali magarac avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i mi smo imali takvu fazu, negdje od darijanovog trećeg mjeseca, ne sjećam se kada je završila (trajala je dosta dugo). isti problem. a kada bismo išli nekamo u goste, ja bih s njim otišla obično u drugu sobu, na krevet, i tamo bi on u miru pocicao. drugačije nije išlo. naravno da su svi imali razumijevanja, pa ne bi mi ni išli nekome kome bi to smetalo... i onda je počeo dojiti u svim mogućim i nemogućim pozama, bitno da je cica tu, tako i danas.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nama je tri i po meseca trebalo da naučimo Dunu sa siki ležeći i tako zaspi.....mada i dalje nema šanse da je podojim dok sedim.....ipak najviše voli sikiti u slingu u kolevka položaju, dok se ja krećem, jer ako stojim odmah se izvija.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da je faza

Moja malena mislim vise od 2 mj nije dojila drukcije nego lezecki.. nije nam nikako drukcije islo... A kad je konacno za pravo "prodojila" onda smo mogli i u krilu u par polozaja (sto je meni bilo :D )
    Kasnije dodju poze sjedenje, cucanje, stajanje, dubljenje na glavi itd

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pokusavam se prisjetiti pa se sjetih slike od kada je imala mjesec i pola kako mi doji u krilu... hmm
    Onda smo valjda kasnije imali tu fazu... dojila je skoro samo u nasem krevetu, lezecki... iz setnje smo trcali doma dojiti ali brzo ju je proslo...

Mamnezija :/

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

po novom moze u koljevka položaju kratko ako ja plešem (gibam se) i pjevam
    ma bar sada znam da ako je hića da ju mogu podojiti bar malo da utaži žeđ i glad vani i nije me više strah odlaska do pedijatra ili sl.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo iz te faze izašli oko 6.mjeseca.
    Znala je ona papati vanka u naručju, ali vrlo malo i ljutila se. Onda smo papali u autu.
    Onda je došla faza kad je pristajala na naručje, ali su je šumovi iz okoline ometali jer je princeza bila toliko znatiželjna da je stalno prekidala papati, i onda bi počela plakati, to je bilo za umrijeti od smijeha. Umire od gladi,a znatiželja joj ne da da jede

Sad s nepunih 9mjeseci bi mogla dojiti naglavačke, čini mi se.

Držim fige da i vi brzo izađete iz te faze.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I još ovo: pojela bi prije izlaska, a uglavnom smo tempirali izlaske tako da se vratimo do sljedećeg podoja..ili ako smo bili kod nekoga u sobi.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

the enchantress wrote:
    po novom moze u koljevka položaju kratko ako ja plešem (gibam se) i pjevam
    kao da vidim nas, isto tako, samo ležeći ili ako ju držim u koljevci i gibam se i pjevušim nešto da se smiri.
    Sad u Istri mi je pala nova ideja na pamet, zamračila sam sobu i onda je cicala bez problema, valjda kad nema impulsa iz okoline, a vizuelni ju non stop ometa...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •