Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: plastične bočice jane junior

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno plastične bočice jane junior

ne znam da li je na dobrom topicu, ako nije molim da se premjesti.
    L. najviše vode popije kad je pije iz one jana junior bočice, a kako joj dajem piti vodu iz pipe ova bočica nam zapravo služi kao flašica za pijenje vode.
    zanima me da li dajete djeci piti tako više puta iz iste bočice par dana, naravno vodu mijenjam.
    pitam jer mi je jedna frendica rekla da je čula da sve te plastične bočice imaju neke sastojke koji su opasni, jel netko još čuo nešto o tome?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Osobno ne dajem iz janine boce, već iz čaše ili kljunašice.
    Nemam pojma o štetnim sastojcima, nisam ništa čula, mada sumnjam :/

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pretpostavljam da se radi o bisfenolu... Njega navodno ima u svoj plastici (mada sam u zadnje vrijeme vidjela bocice i sl. na kojima pise da su bez), ali se iz nje 'oslobadja' pri visokim temperaturama (zato je svojedobno bila afera s bocicama iz koje bebe piju adaptirano, ).

Neki strucnjak je na Potrosackom kodu (mislim) rekao da se taj bisfenol oslobadja u tekucinu cak i kad su boce na suncu, a vjerojatno nekad tokom transporta i jesu...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

možda lupetam, ali ja sam negdje pročitala da ako su te plastične boce jedno vrijeme na suncu i vrućini (npr. u autu pod staklom) da počinju izlučivati neke štetne tvari.
    Sad, jel istina ili ne - ne znam, ali mi se toliko urezalo u sjećanje da pazim gdje ostavljam te flaše.
    Mislim da inače nema problema, da bezbrižno može par dana piti iz iste flašice, tako ja i svom sinu znam davati, jedino mu na kraju dana ipak isperem sa deterđentom za suđe i vrućom vodom.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ajoj, sunce, a sigurno su negdje nekad bile na suncu.
    ne znam, počet ću joj ponovno davati na kljun.
    tnx

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpisujem Smajlić od riječi do riječi.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to sto su nekad bile na suncu, ne smeta, jer se bisfenol vise ne oslobada, kad padne temperatura bocice. dakle, hladna bocica je sasvim ok.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ah, sad se sjetih!
    pa te bocice su od polypropylena, a bisfenol je u onoj tvrdoj plastici - nema frke!

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Stvarno nemam pojma sto je od cega, ali se sjecam tog tipa na
    Potrosackom kodu... Mislim da je on bas za vodu govorio. Kad se jednom bisfenol oslobodi, ostaje u tekucini, ne vraca se u plastiku...

Bilo bi zgodno kad bi netko strucan rekao koju...

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: plastične bočice jane junior

Citiraj llella prvotno napisa
    ne znam da li je na dobrom topicu, ako nije molim da se premjesti.
    L. najviše vode popije kad je pije iz one jana junior bočice, a kako joj dajem piti vodu iz pipe ova bočica nam zapravo služi kao flašica za pijenje vode.
    zanima me da li dajete djeci piti tako više puta iz iste bočice par dana, naravno vodu mijenjam.
    pitam jer mi je jedna frendica rekla da je čula da sve te plastične bočice imaju neke sastojke koji su opasni, jel netko još čuo nešto o tome?
    M. pije iz case ili kljunasice.... Mada sam cula neki dan na TV da spominju kako nije dobro puniti iznova praznu plasticnu bocu jer je oslobadaju stetni sastojci iz boce.... ( ili je to mozda markeetinski trik za potrosace... :? )

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni zuci kao marketinski trik, jer mi na poslu kupujemo vodu u onim velikim galonima i oni naravno prazne galone odnesu i ponovo pune. Primjetila sam da se nakon nekog vremena na bocici skupe alge ili nesto slicno onda ju treba baciti jer ja bas ne bi prala detergentom. Par dana se sigurno moze koristit ista, ali najbolje bi bilo da se netko strucan javi i objasni.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi koristimo više dana istu i nadam se da nije otrovna. To bi mi stvarno bilo previše. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •