Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: čišćenje motivacija

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno čišćenje motivacija

Kako se motivirate da stalno jedno te isto čistite :? Ajde udjelite zrno mudrosti i poticaja. Mi zbog alergija stalno kuhamo, pečemo kruh, kolače, kekse... Sad je nedavno potvrđena i alergija na grinje. Sad pak stalno brišemo prašinu i saugamo. Osjećam se beskrajno krivom, ali ponekad mi je stvarno dosta. Pomaže mm, prije ljeta je povremeno uskočila i teta čistilica, ali ja svejedno svaki dan moram proći gomilu istih zatupljujućih rutina. Kako se nosite s tim beskrajnim zadacima?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

"jednostavno" TO SE MORA!

Odradim "to" i pokušam ne razmišljati o opetovanim akcijama.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pustim glasno ovo ili nešto slično i krenem. jednom kad krenem ne zaustavljam se dok ne obavim što imam. pomaže mi i kod oslobađanja od stresa s posla.

doduše mi nemamo problema s alergijama i nisam iste radnje čišćenja prisiljena provoditi svakodnevno, pa ne znam pomažu li moje metode u tim slučajevima.

meni bi trebao poticaj da obavim jedan veliki posao rješavanja gomile odjeće koju treba oparti, opeglati, popakirati i predati onima kojima je potrebna.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam motivacije . pa u skladu s tim - očistim kaj stignem i kad stignem. jedino se veša rješavam redovno, ne trpim hrpe..

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pri svakom čišćenju odlučim nešto promijeniti u stanu. Naravno, ne baš kod svakog čišćenja ali skoro. Ne radi se tu o nekom velikom zahvatu, ali ponekom ukrasu (čitaj:nepotrebni predmet ) pronađem neko novo mjesto, knjige na polici razmjestim drugačije, okrenem stol...

uglavnom kad se primim i toga, sve to puno dulje traje... ali se zaigram s tim.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nastojim smaknuti ukrase... to samo skuplja prašinu... pa me tip koji je došao nešto reklamirati pitao - jel mi ovo ured ili stan (imam police s registratorima )...

kaj mogu, profesionalna deformacija

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nikako.... mora se i gotovo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nema tu motivacije! Mora se! Pa prionem i čistim.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je vrlo teško čistiti uz vrlo zahtjevno dijete. Ali stvari idu na bolje. Inače mi čišćenje nije nikada bila tlaka,volim kada je čisto i uredno-nered u meni pobuđuje nervozu.Kuhinja mi je bolna točka baš zato što se u njoj neprekidno nešto nakuhava-nikada nisam više kuhala od kada je počela dohrana,a imala manje vremena da to sve sredim,počistim i vratim u prvobitno stanje

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa gdje ćeš veče motivacije od zdravlja koje kod vas u pitanju. Dakle, kod tebe se jednostavno mora.
    Inače nemam nikakvu motivaciju za čišćenje, pa rijetko čistim.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Znam Anemona, zato se i grizem kad god mi se nikako ne da . Jučer sam ja sredila 3/4 stana, a najpimplaviiji dio - dječju sobu sam uvalila mm-u jednostavno loše podnosim činjenicu da tome nema kraja. Valjda da sam neki tašti goal getter...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I kod nas je alergija na grinje i jednostavno se mora. Najgore mi je kad ju ščopi svrabež ili curež ili šatatijaznamveć koji simptom a ja se odmah preplavim valom krivnje jer "možda nisam dovoljno dobro " ofregala pokupila. Isto tako je dječja soba vječiti izvor "inspiracije" ponekad mislim da postajem opsjednuta redom u toj sobi jer naravno izložene igračke sakupljaju prašinu pa stoga Sve treba biti nakon igre na svojem mjestu. Naravno da je to često nemoguća misija, a ja sam kriva...... I tako opet u krug.

Ne razmišljati- jednostavno obavljati!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Otkad smo izlijecili alergije (potrosili masu love i zivaca, ali se itekako isplatilo jer sad imam zdravo dijete), ne opterecujem se previse prasinom i usisavanjem. Jadnom tjedno prasina, svaka 2-3 dana usisavanje :D , kuhinju cistim cim zavrsim sa kuhanjem, neku polugeneralku u njoj obavim svakih tjedan-10 dana (stednjak i sudoper se redovito ciste). Imam sudjericu i to mi smanjuje opseg posla. Robu cesto pustim da mi se nagomila , ali imam peglu sa parnom postajom pa kad me volja sve sredim u sat-dva.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako ste izlječili alergije?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eh, ni ja se nisam žalila na taj neki normalni opseg i tempo čišćenja, ali ovaj sistem svaki dan sve, pa još ako hoću da djeca jedu sladoled moram ga napraviti uz sve ostalo. Malo mi je odjednom tu mač. Ne stižem ništa drugo još kad mi naleti netko sa savjetima kako je sve stvar organizacije grrr. Naravno da je, ali ja bih voljela stići pomisliti i na išta drugo osim kuhanja i čišćenja.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene su motivacija jedino - gosti
    mi domaci smo navikli na svakakav nered

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Motivirana sam najviše svakog ponedjeljka i onda se raspištoljim i samo čistim. Za vikend obično idemo kod nekog, pa ako im je prljavo - ne želim da tako bude kod mene, a ako im je čisto- želim da tako bude kod mene.
    Motivira me i ona emisija kad čiste zapuštene stanove i kuće ( nemam pojma kako se zove).
    Najviše me motiviraju djeca, jer ne vole prljavo i stalno prigovaraju (brišu i oni prašinu )

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

motivacija,tesko,pogotvo s obzirom da dok se nisam udala nisam nista ni delala , naradit ces se to je moja mama govorila. obicno si pustim najdraze pjesme pa nekako krenem polako. sada mi uz Brundo treba cijeli dan, da stan dovedem u red. pomalo,nikud mi se ne zuri, a i mm cesto pomogne.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    ...ne opterecujem se previse prasinom i usisavanjem. Jadnom tjedno prasina, svaka 2-3 dana usisavanje :D , kuhinju cistim cim zavrsim sa kuhanjem, neku polugeneralku u njoj obavim svakih tjedan-10 dana (stednjak i sudoper se redovito ciste). Imam sudjericu i to mi smanjuje opseg posla. Robu cesto pustim da mi se nagomila , ali imam peglu sa parnom postajom pa kad me volja sve sredim u sat-dva.
    Ajme, sorry što sam se zakačila baš za tvoj post, ali kod tebe su mi prvi i drugi dio rečenice u totalnom neskladu

Kod mene "ne opterećujem se prašinom i usisavanjem" znači: usisavanje jednom tjedno, ako je dobar tjedan. Ako nije, desi se i da prođe dva tjedna. Prašinu ne brišem. Istini za volju, baš je nemam ni s čega brisati, jer od prašinoskupljačkog namještaja imam jedino stol za komp, jednu malu policu koja je toliko natrpana knjigama da na nju prašina ni ne stane, i stolić s televizorom.
    Nastojim nakon usisavanja oprati podove. Ako ne stignem, ne sekiram se.
    Peglanje u mom životu ne postoji.

Jedina motivacija za kućanske poslove koju poznajem je PMS Tako sam u prošlom PMS-u očistila napu i oprala fronte u kuhinji, koje su stajale neoprane brat-bratu dvije godine.
    Nažalost, ta vrsta PMS-a me ne ćopi svaki mjesec, nego tek svaki treći-četvrti.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    kod mene su motivacija jedino - gosti
    mi domaci smo navikli na svakakav nered
    isto
    plus obično prozviždim ko pretis lonac kad hoću nešto krojiti, a astal i oko astala krš i lom
    onda od krojenja ništa, dižem sve, upošljavam usisivač, krpe, veliku vreću za smeće i - muža

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •