Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: kupanje

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno kupanje

Ciao svima! Do sad sam malog kupala tako da sam ga nasapunala dj. sapunom i onda stavila u kadicu s vodom ( bez ikakvih dodataka). Sad bih htjela za promjenu staviti u vodu neku pjenu za kupanje... imam tri pitanja: on u igri zna popiti malo vode, je li opasno ako popije tu vodu? I trebam li ga nakon toga isprati ? Kako vi ispirete glavu a da se ne napije vode? Nema sanse da ga nagnem, pocne se otimati...

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj ima 2,5 godina i još ne stavljamo nikakvu pjenu za kupanje, niti mislim staviti uskoro. Ne vidim korist od toga, osim možda zabave. A moj se zabavlja s plastičnim igračkama i bočicama tako da mu pjena nije potrebna.

Ja ne bih stavljala ništa u vodu jer i sama kažeš da mali popije malo vode kod kupanja (popije i moj, ja mislm da je to teško spriječiti).

Bebu (1mj) kupam u vodi s maslinovim uljem.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prve dvije godine (koji mjesec više-manje) za pranje djeteta ne koristim nikakve kupke, šampone, niti sapune, samo čistu vodu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad ti se dijete počne jako prljati onda ga operi sa sapunom, nemoj si napraviti to da ti dijete od 7 godina urla jer ne želi sapun a prljavo je ko prase

( vidjela svojim očima )

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja isto ne vidim smisla u pranju bebe bilo cime osim vodom, vidim samo stetu, jer razna sredstva isusuju bebinu kozu, pa je onda treba dodatno vlaziti raznim kremicama i zacas smo u zacaranom krugu koristenja nepotrebnih proizvoda za koje nas marketing uspjesno uvjeri da su nam neophodni . Osim toga, djecja koza je jako tanka i zacas sve sto na nju namazemo prodre kroz nju i nadje se u krvotoku, a nisu ni svi sastojci bas neskodljivi (kao sto npr. nije neskodljiv secer u djecjim kasicama, iako nas proizvodjac istih uvjerava da je to bas ono sto nasoj djeci treba!)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    prve dvije godine (koji mjesec više-manje) za pranje djeteta ne koristim nikakve kupke, šampone, niti sapune, samo čistu vodu
    A kaj ako se jako zaprlja? Moja cura se danas sva nafarbala s kupinama, to ne možeš s vodom oprati. Ili ako ima masnu kosu?

Mi ju nasapunamo minimalno s A-derma gelom za tuširanje, a kosu peremo jednom tjedno. Ne da prati kosu i isto se otima kad joj pokušavam isprati pa to izvodimo tak da ju ja držim i nagnem glavu unatrag a mm uzme veliki vrč, zagrabi vodu i polije. Sve je gotovo u par sekundi, ali se ona svejedno dere

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo do sada svega dva puta od rođenja (u 4 mjeseca) koristili nasapunanu trljačicu da bebi prođemo po tijelu i isperemo nakon toga.
    Ponekad koristimo isto A derminu kupku bez sapuna, ali muž poludi kad voda nije bistra pa smo i to prestali koristiti.
    Kosicu nismo do sada nikad šamponirali, svaki dan ju isperemo samo čistom vodom, čisto da skinemo znoj za vrijeme ovih vrućih dana.
    Kupke se uopće ne preporučuju za male bebe, najbolje je čista voda bez ičega. Što manje kozmetike na bebe, to bolje.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: kupanje

Citiraj Lovranka prvotno napisa
    on u igri zna popiti malo vode, je li opasno ako popije tu vodu? I trebam li ga nakon toga isprati ? Kako vi ispirete glavu a da se ne napije vode? Nema sanse da ga nagnem, pocne se otimati...
    Vjerujem da je bolje da ne popije tu vodu. Iako vjerojatno ne moze on popiti kolicinu koja bi bila opasna.
    Mi se ne kupamo, osim u cistoj vodi, za igru, mi se tusiramo zajedno. Ja ga drzim u narucju i malo mu zabacim glavicu pod tus i isperem. Ali to je toliko mala kolicina sampona da ode u jednom mlazu tusa.

Inace, mi se tusiramo svakodnevno bez sapuna i sampona, a po potrebi, ovisno koliko je doista prljav, koristimo malo gela za tusiranje (A derma ili babylove, onaj veliki plavi). Kosu, koje ima puno, peremo kad skuzimo da mu je vlasiste prljavo i visekratno se znojio.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kako moja beba ima problem s AD, bili smo kod dermatologa i on je rekao da je namakanje u vodi smrt za kožu. Mi ga od rođenja tuširamo, na onoj sjedalici koja se stavi u kadu. Na tome je lako i kosu oprati jer je on u biti u poluležećem položaju. Perem ga s A derma kupkom jer je voda jako tvrda i treba je malo omekšati.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam!
    Ako ga kupas u kupki, obavezno ga isperi nakon kupanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kaj ako se jako zaprlja? Moja cura se danas sva nafarbala s kupinama, to ne možeš s vodom oprati. Ili ako ima masnu kosu?
    kupine/ maline/ jagode .... sam bezbroj puta prala samo čistom vodom, ne kužim zašto bi trebao sapun za to :?
    i stariju samo vodom operem kad se zmaže tako nečim

u principu, sve ode vodom, i blato, i pijesak, još nisam naišla na dječju zmazanoću koja nije otišla samo toplom vodom

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kak možeš uspoređivati kupine i jagode? :/ Pa jagode se normalno operu samo vodom a kupine isto kao i višnje se teško operu i sa sapunom. Moja mama si je znala s limunom trljati kad je čistila višnje bez rukavica jer se to ne da samo tak oprati, a moja P ih obožava jesti i gnječiti rukama. Nema šanse da to opereš samo vodom, kad ti se taj sok upije u kožu. Mislim da je ista situacija s murvom (dudom) ali to nisam dugo jela pa se ne sjećam

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

najbolje je, po meni, dijete nasapunjati gelom za tuširanje (ako je jako prljavo) tipa ovi koje je nabrojala BB. I onda otuširat i ako se želi bućkat s igračkama, nek se bućka u čistoj vodi

inače, ja sam M kad je počeo puzat počela prat gelom za tuširanje jer su njegove rukice, nogice, on sav "lizale" po asfaltu, travi, svuda i da- BIO JE PRLJAV...

T perem vodom, ima 2mj, ALi joj sapunom operem rukice (jer ju ljudi uhvate za rukice i žvale ) i guzu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Kak možeš uspoređivati kupine i jagode? :/ Pa jagode se normalno operu samo vodom a kupine isto kao i višnje se teško operu i sa sapunom. Moja mama si je znala s limunom trljati kad je čistila višnje bez rukavica jer se to ne da samo tak oprati, a moja P ih obožava jesti i gnječiti rukama. Nema šanse da to opereš samo vodom, kad ti se taj sok upije u kožu. Mislim da je ista situacija s murvom (dudom) ali to nisam dugo jela pa se ne sjećam
    evo prije 2 tjedna smo jeli kupine, marge je bila sva zmazana i oprala sam je samo vodom.
    ne znam što još trebam napisati :?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mislim da zagrebacke i varazdinske kupine nisu iste

ugl, mi Lovru (ima 18mj) samo tusiramo (jer imamo tus kabinu, dakle nema kupanja), i to samo s vodom, a jednom tjedno mu operemo kosu i cijelog sa gelom za tusiranje (djecjim, niveinim). Lorenu kupam u kadici, samo u vodi, prvenstveno zato jer sam lijena za bilo sto drugo ima 2 mjeseca, i mislim da ce se kupati samo u vodi, dok ne pocne samostalno sjediti, kada ce mi biti lakse manevriraati s njom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    mislim da zagrebacke i varazdinske kupine nisu iste
    baš sam htjela napisati da je to drek od kupina ako se s njima ne pofarbaš

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kupine/ maline/ jagode .... sam bezbroj puta prala samo čistom vodom, ne kužim zašto bi trebao sapun za to :?
    i stariju samo vodom operem kad se zmaže tako nečim

u principu, sve ode vodom, i blato, i pijesak, još nisam naišla na dječju zmazanoću koja nije otišla samo toplom vodom
    Potpisujem, ali dodajem da sam nedavno kupila Babylove djecji sapun (citala sam da su sapuni neusporedivo manje agresivni od raznih kupki i gelova), ali ga koristim jaaako rijetko, samo da mu operem rukice ako je dirao nesto bas jako zmazano - jednom se probio do kante za smece, pa je jednom isprepipao dzon tatine cipele, a jednom je uspio uhvatiti i komadic svoje kakice prije nego sto sam ga stigla sastrugati s guze...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

marina prvu godinu nisam tako reci uopce kupala (jednom mjesecno brzinsko tusiranje, od kadice brzo odustali jer je bio nemoguc, panican strah)....kad je imao godinu i dva mjeseca bili na plazi i sam izrazio zelju da udje u more :shock: dosli kuci i prvo tusiranje bez placa.....od tada ga tusiram redovito (ljeti svaki dan jer se zaprlja ali ne svaki dan sa kupkom) ostatak godine prosjek jednom tjedno.....

uglavnom....sto manje sampona...prvu godinu uopce ne.....
    ne znam koliko vi mazete djecu poslije kupanja, ja M zaista rijetko i to sa linola fett (jednu zimu je imao suhu kozu)

ruke mu perem u sapunu....to sam pocela kad je vise vremena boravio vani, dakle od kad je prohodao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sinoć su hodale bose po zagrebačkom asfaltu...
    e za to mi JE trebao sapun

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa
    Moj ima 2,5 godina i još ne stavljamo nikakvu pjenu za kupanje, niti mislim staviti uskoro. Ne vidim korist od toga, osim možda zabave. A moj se zabavlja s plastičnim igračkama i bočicama tako da mu pjena nije potrebna.

Ja ne bih stavljala ništa u vodu jer i sama kažeš da mali popije malo vode kod kupanja (popije i moj, ja mislm da je to teško spriječiti).

Bebu (1mj) kupam u vodi s maslinovim uljem.

Zašto maslinovo ulje? Puno staviš?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ANDY-ni ja ne kuzim zasto maslinovo ulje za kupanje,prvi put cujem za to.

ja svoje cure od prvog dana kupam sa niveinim kupkicama,a sad nedavno kad su izasle jonhsonove kupke sa maslinom presli smo na njih,

stavrno su mi super i lijpo mirisu.

za pranje kose korisitmo iskljucivo jonhsonove sampone.

bebu kupam u tus kadi jer kad ej kupam u njenoj bude vode bas svugdi.pa smo se odlucili an tus.

stavim joj par rucbika na pod tusa i tako ej kupam.

nasapunam joj kosu i tijelo i samo je poslije otusiram,a posto se ona obozava kupat nemam problema sa tim hoce se napit samponirane vode ili ne

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Izbjegavam kupke i ostalo, nekako mi se čini da je rano bebinu kožu bespotrebno izlagati takvoj kemiji. Pošto Lucija obožava vodu, kupamo se svaki dan. Maslinovog ulja stavim 1 žlicu i od toga joj koža bude divno mekana, kao da je namazana s kremom, ne isuši ju voda.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

MRVNA-ma daj mi reci kako izgleda kupanje u vodi sa maslinovim uljem stvarno ne kuzim,a jel joj i kosu u tome peres.

ja svoje od prvog dana sa blagim kupkama i nikad nista nije bilo

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i mi smo malisu duuugo svaku vecer kao dio rutine kupali u vodi s par kapi maslinovog ulja
    tad nije imao kosice bas nesto pa smo prali i glavicu i bilo je super
    nema mirisa, a koza mu je poslije bila meka i nije se perutala ni ljustila

puno kasnije smo presli na mustelin sampon za tjemenicu, pa obicni, a koristimo i kap blage kupke

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj BUMBASOR prvotno napisa
    MRVNA-ma daj mi reci kako izgleda kupanje u vodi sa maslinovim uljem stvarno ne kuzim,a jel joj i kosu u tome peres.

Kako bi izgledalo, uvališ bebu u vodu, probrčkate se, usput ju izmasiraš i to je to. Klasično kupanje, rekla bih. Kosu peremo tako da ju smočimo I ne, nije masna, premalo je to ulja.

Citiraj BUMBASOR prvotno napisa
    ja svoje od prvog dana sa blagim kupkama i nikad nista nije bilo
    Na ovo ja volim odgovorit "ja sam pušila 10 godina pa mi nije ništa bilo, a kao štetno je???" Šalim se, ne mora bebi nužno nešto biti ako ju kupaš u kupkama. Ja sam odabrala da neću.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi se kupamo u čistoj vodi sa par kapi bademovog ulja. Nećemo koristiti kupke jer mislim da nije potrebno koristiti kemiju na koži koja još nije naviknuta na prljavštinu. Kad bude veća i kad se bude igrala po vani i puzala po travi, skakala po parkićima onda bu bilo potrebe i za malo jačom kemijom.
    Kad potrošimo bademovo ulje prešli bumo na maslinovo.
    I za guzu kad presvlačimo pelenu koristimo samo prokuhanu vodu iz termosice. Guza je super.
    A koža je nakon kupanja mekana i kosica isto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •