Naišla sam na ovaj post i zaključila da Harvey Karp zaslužuje svoj topik

Citiraj BlackOlive prvotno napisa
Preporučam knjigu dr.Harvey-a Karp-a "Najsretnija beba u kvartu". On tamo opisuje metode za smirivanje djeteta koje ima grčeve i nama je neopisivo puno pomogla. Tehnike su: Čvrsto motanje djetea u maramu (indijanke su tako motale djecu, ko male štruce, ruke uz tijelo i samo glavica viri; možda se čini nehumano, ali jako smiri dijete, to je baš ono što mu treba u prav 3 mjeseca života), white noise - puštati mu radio između stanica, ili zvukovi kućanskih aparata, usisavač, fen, mixer i sl.. Nama je najviše pomagao radio i el.četkica za zube), Ljuljuškanje djece na koljenima, tak da mu se glavica nježno njiše, cuclanje dude ili prsta i glasno šuškanje u uho "ŠŠŠŠŠŠŠ". To su sve stvari vrlo slične onima koje je dijete doživljavalo 9 mjeseci u maminom trbuhu i sad kad to doživi/čuje - opusti se, smiri se i dulje spava i grčevi prestaju..
Nas je ta knjiga spasila.
Sad koristimo fore iz knige "najsretnije dijete u kvartu" i i to djeluje!
Upravo dovršavam knjigu i pomalo isprobavam metodu, no imam problem s povijanjem. Lucija se buni sve u šesnaest a ja nikad nisam sigurna koliko čvrsto zbilja zategnuti?
:?

Je li još tko pročitao knjigu? Kakva su vaša iskustva?